Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

San Jose, California, USA, SAP Center 08/10/2017

San Jose, California, USA, SAP Center  08/10/2017

Global Spirit Show po několika odehraných koncertech pod širým nebe se tentokrat přesouvá do haly.San José je třetí největší město v americkém státě Kalifornie. Nachází se na jižním konci Sanfranciské zátoky.

Setlist:

 

01. Going Backwards
02. So Much Love
03. Barrel Of A Gun
04. A Pain That I'm Used To (Jacques Lu Cont Remix)
05. Corrupt
06. In Your Room
07. World In My Eyes
08. Cover Me
09. A Question Of Lust (Martin, akusticky)
10. Home
11. Poison Heart
12. Where's The Revolution
13. Wrong
14. Everything Counts
15. Stripped
16. Enjoy The Silence
17. Never Let Me Down Again

18. Somebody (Martin, akusticky)
19. Walking In My Shoes
20. Heroes (David Bowie, tribute coververzia)
21. I Feel You
22. Personal Jesus

 



8. říjen 2017 o 6:18 • dmf • Aktuality a novinkyDiskuze (55) •

Diskuze

Uživatel: Standag

Standag      1   9. říjen 2017 o 17:45

Jejich seznam písní mě začíná vcelku sr… Ať si zde každý říká co chce a hledá pozitiva v nesmyslech, že jim to sedí atd..ale tohle je pakec!! Sorry dm


Uživatel: DoMunug

DoMunug      2   9. říjen 2017 o 21:47

Californication… smile
image.jpg


Uživatel: fanda

fanda      3   10. říjen 2017 o 17:33

Nu, bohužel je to už velká nuda. Ale…............... co kdyby v dobách Violatoru a Music.. byla dnešní technika a každý koncert jsme viděli hned druhý den na netu ? Myslím, že by se nám to jevilo jako stejná nuda.
Já bych spíše uvítal, kdyby se Dave zbavil toho principálskýho oblečku, vykašlal se na svou dokonalost a byl trošku civilnější, uvolněnější.


Uživatel: fanda

fanda      4   10. říjen 2017 o 17:44

Ještě jeden, můj dojem. Např :Když zpíval Dave, Barrel of a gun, před léty, tak jsem u to věřil. Věřil jsem mu prožitek, přednes, výraz a celkový projev. Když ho vidím zpívat tuto píseň dnes ? Tak vidím možná profi výkon, snad trochu divadlo. Nic víc a nic míň. To je asi to, co mě osobně vadí a co mě nudí. Chybí mi ta opravdovost. Když miluji nějakou hudbu, film, nebo umění. Musím to tomu dotyčnému věřit.


Uživatel: Standag

Standag      5   10. říjen 2017 o 18:06

Fanda:
Mám to stejně. Možná jsem si toho dříve nevšiml, ale je to fakt byznys, což mě u DM nikdy nenapadlo. Nikdy jsem si nemyslel, jak mě bude drtit s vím nepřirozeným tancem, až uměle vytvořeným. Už jen zrcadla okolo sebe.
Co by bylo v dobách Violatoru nebo Music asi nemá smysl řešit, jiná doba a každý byl rád, že má tři plakáty, placku a černé kaťata…..
Dříve jsem se klepal na každé tour, před každým koncertem jsem byl nervózní.... A dnes?? Jsem rád, že mě jiná kapela dělá radost a rve domě staré songy, bohužel, BOHUŽEL DM to nejsou.
Není nic špatného si zakrytizovat i nad svou vášní, když mu to nesedí a mě to tentokrát nesedí.
Budu rád, až vyjde dvd, protože BR asi nebude, tak daleko ještě nejsou a vklidu se mrknu na to nej, co proběhlo.
Bohužel už nic v seznamu písní nečekám a přiznám se, že jsem stále čekal, doufal. Myslím, že ty decentní areny s židličkama tomu odpovídají...
Některé tour jsem vítal a ještě dlouho po skončení prožíval. Tento projekt mě nechává v naprostém klidu a na koncert půjdu pouze z povinnosti a s poslední šancí, že uslyším živě něco, co jsem ještě neslyšel.
Vcelku se Těším na dm párty, protože tam budou staré dobré songy, klipy a budu si připadat, jak na depeš sešlosti.
Sorry kdo má jiný názor, což je asi 99% fans, ale tak to mám, tak to cítím.


Uživatel: renegade

renegade      6   10. říjen 2017 o 18:28

Byznys to byl i v roce 1987. Tady se můžete šťourat v tehdejších setlistech. Kdo najde pět rozdílů, vyhrává bludišťáka..
https://www.setlist.fm/search?query=depeche+mode+1987

Vesměs stejnej setlist a k tomu jen 18 songů. Dneska jich dávaj 22 a jsou tady dvakrát za turné. Prostě jste jenom rozežraný smile


Uživatel: Standag

Standag      7   10. říjen 2017 o 18:42

Žiju v dnešní době a je jasné, že člověk chce více. Přece nemusím vysvětlovat, že dříve to bylo prostě jiné..... Dneska mě přijde, že David je úplně mimo a hraje si na něco, nebo někoho, kým nikdy nebude…naštěstí. Ber názor ať je jakýkoliv nebo nech ležet grin


Uživatel: kosíno

kosíno      8   10. říjen 2017 o 19:17

renegade: Musím říct, že takový setlist by se mi líbil i dneska…


Uživatel: Herrer

Herrer      9   10. říjen 2017 o 19:49

Standag: Jenže zapomínáš, že chceš více po lidech, co mají energie mnohem méně, než měli tenkrát.

K tomu Daveovu projevu… Souhlas, líbilo by se mi kdyby ubral, ale na druhou stranu… Dejte pravdivost něčemu, u čeho už ani nevíte, jak jste se cítili. Dave žije dneska, má dnešní pocity a dnešní starosti. Zbytek jen hraje, s tím je asi třeba se smířit, dokud úplně nezmění přístup. Přitom je to škoda. Vezměte si jazzový nebo bluesový  muzikanty… Je tam lehkost, samotná barva hlasu a obsah s přehledem drtí formu.

Člověk holt nemusí hned brečet, aby se mu dalo věřit, že se uvnitř jeho nitra něco děje. Jenže to musí Dave pochopit a chtít sám a on to nechápe ani u mnohem spirituálnějšího projektu, jakým jsou Soulsavers. Zbývá mu holt jen ta profesionalita. Kdo z nás by mu to do očí vyčetl?


Uživatel: Standag

Standag      10   11. říjen 2017 o 4:19

Nechci to až moc kuchat a plácat se ve větách. Za svým názorem si stojím a patřím mezi tu málo hrst fandů, co úplně z momentálního tour nešílí. Není to žádný pláč, jen pocit.
A jejich prohlášení, že nová deska je mimořádná?? Nebo že ji oni samotní dali do top pětky?? Ale to je přece po každém vydání jejich deska mimořádná grin vždy říkají, že to je to nej co kdy udělali a do 4 let je fuč. Už jen když vzpomenu na Deltu když vyšla a co zní hrají?
DMF
Ať žije Island grin


Uživatel: fanda

fanda      11   11. říjen 2017 o 6:23

renegade:  Já bych řekl, že nenažranost není asi ten správný výraz. Určitě hraje obrovskou roli přesycenost, díky možnostem, které dnes máme. To je jasný.  Co se týče výkonu Gahana, tak fyzicky je skvělej, klobouk dolů. U mě to tím není. Např. u Singles tour… toho fyzicky moc nepředváděl, ale věřil jsem mu jeho projev, cítil jsem z toho opravdovost a to mě na tom tak bavilo. U mě je problém v tom, že se mi každé další tour zdá stále více jako rutina, profesionalita a ze strany Gahana, spíše herecký výkon, než projev opravdovosti.
Ale jasně, proboha, člověk se po těch letech nemůže divit určité vyčpělosti. Ono, kdo bude chodit do divadla na jedno a to samé představení tisíckrát a bude i po tisící stále nadšen ? I ti herci už by jen hráli a nikoliv prožívali.
Samozřejmě, že nad vší kritikou je pořád radost z toho, že zde stále jsou a máme je možnost vidět.


Uživatel: Martin5

Martin5      12   11. říjen 2017 o 7:02

Nechci oponovat, ale je rozdíl zařádit si na koncertě Depeche Mode a nebo vysedávat u internetu a cokoli posuzovat. Pokud se u netu nebavím, nemůže za to Depeche Mode. Tak si zajdi zaběhat s depeche remixy. Nebo jdi mezi lidi, něco dělej s rodinou, nakupuj, něco kuťte… prostě mi neříkejte že ve světě zázraků jste vymysleli nudu a můžou za to depeche grin


Uživatel: Standag

Standag      13   11. říjen 2017 o 7:08

Hovno nenažranost!!! Některé názory se moc kuchaj. Prostě je to nuda, pro někoho ne, pro někoho ano. Nic víc, nic míň a řešit co by bylo kdyby…...na to není čas. Nechápu, proč se furt ta doba zmiňuje , když jsem se pozastavil jen nad nudným výběrem písní. Už vůbec nechápu reakce, že si dá někdo práci a pošle sety z roku 87.
Proboha, dnes jsme jinde a dm mají o stovky písní více, tak proto říkám, že set je nuda. V 87 rvali do davu to nej co měli.
Už neřeším, protože některé argumenty jsou naprosto scifi.
Jinak obdivuji a to myslím naprosto vážně fandy, co vynaloží dost peněz na cestování, lístky, vidí např deset stejných koncertů, tím myslím písničkově a jsou nadšený. Já bych nebyl a to neznamená, že jsem přesycen a bla bla bla grin
Ať vyhodí čtyři písně, narvou tam jiné a je jim odpuštěno. Jsem si jist, že i za touto deskou se po turné zavře opona jako po Deltě a za šest let to bude to samé ...hawk


Uživatel: Constructor

Constructor      14   11. říjen 2017 o 7:28

Však změny už proběhly, tak vo c go. Mě teda teda víc zajímá jejich studiová práce než, kolik matroše připraví na tour a kolik toho prostřídají. Tour pomine a alba zůstanou. A Siprit je skutečně skvělé album. I kdyby hráli (což vlastně hrají) jeden a ten samý playlist, ale ať je dobře sestavený tzn. alespoň šest novinek a tři překvápka, která bychom od nich naživo neočekávali zbytek co bychom očekávali, ale rádi to uslyšíme + šestr povinných, které nevynechají. A samozřejmě profi výkon a jsem spokojený. A můžou to hrát pořád do kola. Stejně na ně půjdu vždy s největší pravděpodobností jen jednou jako tomu bylo doposud.  Netvrdím, že tyto požadavky splnili ve všech bodech. Ale celkově vzato, je spirit tour fajn. Ano přikláněl bych se k názoru, že v případě jejich vystoupení už asi od Playing the angel se stává, čím dál tím větší rutinou. Písně které hrají, hrají pořád stejně, neuškodilo by jim hodit nový kabát, pro živá hraní. Ale to by asi byla zbytečná námaha, nehledě na to, že své publikum mají jisté tak jako tak. Takže to i chápu a beru to jak to je. Každé období má něco a ohlížet se zpátky a bědovat nad tím, jak to bylo kdysi a už to tak není je naivní. Někdo by si možná přál, aby DM hráli své songy do půlky devadesátek.  Fanoušci, kteří chtějí mít ze své skupiny retro jsou fakt vadní. Tak jako ti, kteří se na jejich koncerty oblíkají jak jejich karikatury 80 let. Vždyt ani DM už tak nechodí oblečení, tak proč? Ten nejspíš nepochopil o čem DM jsou. Dneska máme rok 2017 a Depeche mode jsou tu stále a jsou pořád dost dobří, i když k nim máme (i já sám) jisté výhrady. Ale o tom DM jsou. Brát je v dobrém i ve zlém.  Celou jejich kariéru to tak bylo.


Uživatel: Standag

Standag      15   11. říjen 2017 o 7:42

Martin
Tak tvůj nazor je úplně z cesty…..je pecka jak se zde řekne něco negativně a najednou jei vsugerovano, že…. grin


Uživatel: Herrer

Herrer      16   11. říjen 2017 o 8:25

Constructor: Podpis!


Uživatel: Standag

Standag      17   11. říjen 2017 o 8:52

Jak málo stačí, aby se sem psalo a stránky náleželi v mrazu grin

Píšeš, že fanda, který si veme světlé jeansky a kriváka, nahodí krabici tak je vadnej a nechápe o čem dm jsou?? Tak za tohle si vadnej ty grin a snad si tvá slova nikdo, kdo zak chodí, nevezme k srdci….a že tak nechodí dm?? To mám tahat čertovské cirkusové sako?? Neblázni…
Jinak souhlasím pouze s poslední větou a beru je jak v dobrém , tak i ve zlém a měl jsem chuť se vyjádřit, a bych zjistil, že stránky ještě fungují grin
Je to trága pouze říct, že mě stejné písně drtí a ne úplně jedno, jestli se jebu u pc nebo tancuji na koncertu. Každý to má hozené jinak.
Jak říkám, ber názor, přečti, respektuj ho jako účastník debaty a jedeme dál grin
Někdo zde jedniu napsal, že nová dedka je sračka. Úplně v poho jsem to vzal a jen jsem chtěl znát hlubší vyjádření proč.


Uživatel: Federman

Federman      18   11. říjen 2017 o 9:40

Zit v dnesni dobe a chtit vic…..
Nedalo by se toto rici v kazde dobe ? Neni to dokonce i lidske ? Podle me ano, ale zalezi na interpretaci a o pochopeni, co to ,,vic,, znamena dnes ve srovnani s minulosti. Ta je uz za nami a ohlizet se za ni nema smys. Mozna,  ale asi jak kdy a jak v cem.
Ve srovnani sire pohledu by stalo za to posoudit co vidime dnes a co jsme videli driv. Sofistikovane dalekohledy youtube dohlednou daleko, je s nimi videt i za more a neujde jim jediny detail. Hledet do nich kazdy den zpusobuje ale ocni vadu a ta se nazyva miopia, cesky kratkozrakost. Je to uz uznavana civilizacni choroba, kterou si clovek uzene prave tim, kdyz touzi chtit vic. Je lecitelna, ale jen pro toho kdo si uvedomi, ze chtit min v dnesni dobe, je mit stejne jako v minulosti.


Uživatel: DoMunug

DoMunug      19   11. říjen 2017 o 9:41

Podobných “karikatur” si vážím víc, než brblalů v DM trikách… smile

image.jpg


Uživatel: fanda

fanda      20   11. říjen 2017 o 9:59

Nu, tak alespoň zde ožila diskuse. Poslední dny to bylo nějaké mrtvé. Účel to tedy splnilo. Moje příspěvky nemají nic hanit, odsuzovat, nebo soudit. Spíše kritizovat a význam slova kritika je jít k jádru. Důležité je respektovat názor toho druhého a nikoliv toho druhého přesvědčovat o správnosti svého názoru. Diskuse je fajn.


Uživatel: Standag

Standag      21   11. říjen 2017 o 11:03

Fanda
Jsem říkal že to díky mímu názoru ožilo grin a nebylo to zde nějaké mrtvé, ale total mrtvé :-(
DMF a nic nemám a ani nic mít nemohu proti fandům jako je právě na fotce. 101x lepší než holoty co znají jen Strangelove, vemou si triko a jdou na koncert. Proto jsem nechápal ty věty, jak se zde píše o lidech co se oblékají jako dm a nevědí o čem dm jsou grin


Uživatel: DoMunug

DoMunug      22   11. říjen 2017 o 11:14

Tak ještě jednou “alternativní” Dave před akcí. wink

image.jpg


Uživatel: Federman

Federman      23   11. říjen 2017 o 11:23

Do diskuze co nevidet predpokladam prispeje i Palacky. Uz mu zase drnci v usich a loudnes war to neni


Uživatel: Herrer

Herrer      24   11. říjen 2017 o 11:50

Ten alternativní Dave je zdejší uživatel Aleš. A narozdíl od mnohých rozhodně nezamrzl někde v Passadeně smile


Uživatel: Constructor

Constructor      25   11. říjen 2017 o 11:50

Já jsem psal o těch, co se oblíkaj jak DM v osmdesátých letech a těch, kteří zamrzli někde u MFTM obecně. O těch, co poslouchají DM pouze ze setrvačnosati nedej bože z nostalgie. Ještě že se samotní DM posouvají dál a jsou stále žhavou skupinou v jakékoliv době a přitom sví. Ne jako řada jejich některých fandů, ale to je ovšem o povaze osobnosti.


Uživatel: Federman

Federman      26   11. říjen 2017 o 12:14

JJo povaha osobnosti, ta je bezpochyby dulezita. Silnejsi bude mozna uz jen porucha osobnosti. Ta dokaze mnohdy i rozpoutat diskuzi.


Uživatel: DoMunug

DoMunug      27   11. říjen 2017 o 21:14

Tenhle týpek je wostrej teda… grin
HDI Arena, Hannover, Germany.

image.jpg


Uživatel: renegade

renegade      28   12. říjen 2017 o 17:19

Herri: Aleš je dobrej týpek. Krátce jsem se s nim letos potkal v Blavě na letišti a připomněl mi mě v devadesátkách. Hlavně výrokem “budu nejvíc Gahan” smile A taky jsem ho musel dvakrát napomenout, aby mi nevykal smile


Uživatel: Herrer

Herrer      29   12. říjen 2017 o 19:05

renegade: grin Já ho nejvíc zažil na party v Lysé, kdy si ho DM Revival pozvali na pódium a fakt neskutečnej. Má to do posledního detailu famózně zmáklý. Až je to někdy trošku strašidelný smile Je v tom nejen nekonečná oddanost, ale musí za tím být i ukrutný hodiny píle. Bejt to vypelichanej čtyřicátník jako my, tak by si člověk řekl “magor, ale hodně dobrej”, jenže když je to takový ucho (sorry, Aleši), tak cítí jen radost a přeje mu, jak mu mladý (nejen) depešačky musí zobat z ruky grin

Hláška “Budu nejvíc Gahan” je bezelstná a přitom geniální a přál bych si, aby ji Aleš časem upgradoval na “Budu Gahan, víc než Gahan” grin Jenže z toho, jak jsem se s ním bavil, vím, že by si to nedovolil smile


Uživatel: renegade

renegade      30   12. říjen 2017 o 19:55

Jako nejvíc bylo, když druhej den postoval na fb fotky s Fletchem, Gorem a Gordenem, který tam potkal někde v klubu. A to mi pár hodin předtim záviděl, že jedu ještě do Budapešti grin A mě ten jeho zážitek dostal a strašně jsem mu ho přál smile


Uživatel: renegade

renegade      31   12. říjen 2017 o 20:07

Standag: ad někdo si dá práci: vylovit z netu setlisty z 87 nebo jakýhokoliv období zabere dneska asi půl minuty smile


Uživatel: Constructor

Constructor      32   13. říjen 2017 o 5:54

Být Gahanem znamená umět to , co on a ne se do něj vyzuálně stylizovat. Obarvit a načesat si vlasy a ohjáknout se jako on. Okopčit jeho pohyby to ej dost chabé, ne? A co nějaká vlastní identita?


Uživatel: Standag

Standag      33   13. říjen 2017 o 6:09

Proč se zde kurva obouváš do lidí, co chodí a tancují jako on?? Že to je chabé?? Schazujes všechny kdobto dělají... Máničko


Uživatel: Herrer

Herrer      34   13. říjen 2017 o 8:43

Constructor: Já Alešovi fandím. Předpokládám, že s vlastní identitou nemá problém a moc dobře ví, že ve skutečnosti není Gahan smile Každopádně to, co tomuhle převtělení obětuje, jak moc toho musí mít nakoukáno, před tím jenom smekám, protože je opravdu precizní.

Já mám podobné cosplayery rád, ale je to o vkusu každého soudruha smile


Uživatel: Aleš Rada

Aleš Rada      35   13. říjen 2017 o 12:20

Byt Dave mě prostě naplňuje a vážně to zboznuju. Začínal jsem jako Dave že 101 až jsem došel k podobě dnešního. Depeche Mode je víc než jen hudba.Je to náboženství a Dave je bůh.


Uživatel: Aleš Rada

Aleš Rada      36   13. říjen 2017 o 12:52

Tady se dá poslechnout celá Where I Wait!

https://nullandvoid.bandcamp.com/album/cryosleep


Uživatel: kosíno

kosíno      37   13. říjen 2017 o 12:57

Diskuse je velice plodná a tak to má být. Ohledně těch, kteří se vizuálně stylizují do Gahana a mají třeba i stejné tetování řeknu jenom to, že si jich na koncertě všimnu a je to čistě jejich věc. Myslím, že s vlastní identitou problém nemají. Co se mi nelíbí je to, že mi někdo řekne, že jsem menší DM fanda než on jenom kvůli tomu, že jsem přišel míň v černém, než on… Tomu se pak musím smát. Jestli je někdo míň DM fanoušek, pak ten, kdo jde na koncert, nudí se tam a zná sotva dvě písničky…

Co by mě zajímalo je to, jestli, když DM hrají takovou Enjoy The Silence, ji opravdu emocionálně prožívají, nebo jestli je to fakt jenom rutina, setrvačnost… Osobně se obávám, že “B” je správně.


Uživatel: Herrer

Herrer      38   13. říjen 2017 o 13:52

Kosíno: V lecčem souhlasím, ale ono je fanouškovství tak abstraktní veličina, že se měřit nedá ani těmi prostředky, cos uvedl. Vždycky je to hlavně o vlastním svědomí a o tom, jak je člověk upřímnej nejen k hodnocení ostatních, ale hlavně sám k sobě. Ono se tohle sortování děje všude. Co mě napadá, tak třeba fotbal… Máš fans, kteří aktivně fandí, nechybí na jediném zápase, ale pak, když se s nimi bavíš, tak zjistíš, že tam jsou víc kvůli sobě, než kvůli klubu. Mnohem víc je baví ten svět a to že jsou jeho součástí, což jim dává určitou přidanou hodnotu. Pak máš fans, kteří hltají kroniky, mají svůj klub/kapelu nastudovanou do posledního detailu, ale zároveň jsou gaučáky. No a pak máš tzv. normály, kteří milují svůj klub nade vše, vždycky by ho hájili před celým světem, ale zase nemají potřebu řvát to do světa a transformovat se do Ultras jenom proto, aby jimi byli. K tomu mají všechny tyhle skupiny další větve, který je oddělujou. Jedni jsou negativní nostalgici z přesvědčení, druzí jsou negativní, protože cítí, že jejich miláčkové mají navíc, další jsou pozitivní i kdyby jim bylo servírováno cokoli, protože prostě nechtějí uvěřit, že by mohlo být něco špatně a pak ti, kteří jsou pozitivní protože to mají v povaze a opravdu to tak cítí. Kteří jsou víc platní? IMHO všichni stejně, všichni mají ve fans táborech svou roli. Ale to by bylo téma na seminárku smile


Uživatel: Herrer

Herrer      39   13. říjen 2017 o 13:53

Sorry, že jsem neudělal odstavce grin


Uživatel: Herrer

Herrer      40   13. říjen 2017 o 14:01

Obecně mi na nervy leze jen jeden typ lidí. Takoví, co jdou na fotbal nebo na kapelu jen proto, že chtějí být u toho a zároveň nerespektují zákonitosti a nepsaná pravidla, kterými se podvědomě řídí fans. To jsou takoví ti prudiči, co jim vadí, že nevidí přes stojícího/tančícího/fandícího fanouška. Jenže oni fans nejsou, oni nepřišli ani na tu ETS, ani na Spartu, ale na kulturní událost nebo na Manchester United, které  jinde neuvidí. Zaplatili si a mají pocit, že by měli dostat to, co chtěli a ideálně na stříbrném podnose. Jenže tady už se právě nejvíc rozcházejí s fans v samotné motivaci návštěvy. Budiž, ať takoví chodí, proč by nešli, nicméně i oni mají určitou morální povinnost přijmout svou roli s pokorou. Svět se kvůli jejich přítomnosti točit nepřestane…


Uživatel: kosíno

kosíno      41   13. říjen 2017 o 17:32

Herrer: Vidím to podobně, fanoušci jsou různí a všichni jsou fanoušky stejně tak, jako ti ostatní. Mám ale pocit, že ti, kteří nadávají, že nevidí před tančícího kolegu jsou ti samí, kteří znají jednu písničku ze setlistu… Ale hlavně, že jsou celí v černém, to z nich dělá příznivce první kategorie :-D


Uživatel: Standag

Standag      42   13. říjen 2017 o 19:22

Přiznán se, že i dnes, když dám Enjoy nebo slyším začátek Never, tak je to jako poprvé... Když tiše zabublá otvírák Rush, tak mám husinu až v zadku grin


Uživatel: Herrer

Herrer      43   13. říjen 2017 o 19:57

kosíno: jj, vlastně to tak asi bude smile

Já se zas přiznám, že ty emoce, co jsem cítil při poslechu SGR, BC a dalších klasik, tak ty už hledám většinou marně. Vysvětluju si to tím, že holt byly tak silný, výjimečný, navíc obalený těžko popsatelným tajemnem, že jich už nejsem dneska schopen. Částečně jsem je cítil při vydání Spiritu, za což jsem vděčnej a samotnýho mě to překvapilo, ale stejný to nebylo a asi už nikdy nebude. Ono je to dáno zčásti věkem a zčásti tím, že to tajemno kolem DM už je dávno prosvícený sto a jedním rentgenem…

Stačí mi, že i přes vývoj, který jsem za ty roky v poslechu hudby zaznamenal, mám důvod se k DM pořád vracet, aniž bych se k tomu nutil. Nevnímám je jako náboženství, jak píše Aleš, ale už “jen” jako skvělou muziku, která za ty roky skoro vůbec nezestárla. Jestli jsem objektivní a nebo je to jenom jiná forma nostalgie, to fakt nevim, ale tipuju to na to první grin


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      44   13. říjen 2017 o 21:51

Jsem se po 101 letech zalogovala, neb bych ted rada reagovala na “vadni fanoušci, kteří jsou karikaturou DM z 80. let”. U mne se napr. nejedna o 30 let pozovani ala “cerna vdova”, ale o nemenny vyraz (vychazejici z mého nitra, který je naprosto v souladu s mym egem, bytim ve sve prvopodstate atd.). Z psychologického hlediska lze v ramci osobnosti člověka rozlisovat vyraz (jako opravdove splynuti a identifikace - to nevylucuje byt sam sebou, dochazi k přirozenému propojeni) od pouhe pozy. Ja to mam ještě tak, ze jsem se pro DM nenarodila, ale naopak, DM vznikli pro mne. Je to soundtrack mého života, naplnuje ho zcela prirozene. Moje osobnost je prava prave tak, jaka je. DM nejsou jen kultem hudebnim, ale i modnim (mmj. modnim prumyslem oznacovanym uznale jako ikonicky styl - DM ovlivnili modu dost razantne). A jak je znamo, moda se obecne opakovane vraci a dále jsou kousky natolik originalni a nadcasove (stalice), které jen tak nevymřou jako napr. krivak, který nosi i lide, kteří neposlouchaji DM, ackoli se jim prave takovy styl libi. K Alesovi (pokud se nepletu) - vidim vkusne oblečeného muze, kteremu to strasne moc sluší (samozrejme, ze tento styl preferuji, vždycky). A ze posloucha DM? Super Alesi!!! Krasne propojeni. Neznam ho, ale citim, ze u neho jde o vyraz. Sacred…Holy…But it´s my duty…I´m a missionary.


Uživatel: kosíno

kosíno      45   13. říjen 2017 o 23:06

Herrer: Já jsem ročník 94 a při poslechu těch klasik jsem cítil těžko popsatelné emoce taktéž, tudíž je evidentní, že tvorba DM je nadčasová a oslovuje stále nové příznivce.

Důležité taky je, že jsem silné emoce a pocity prožíval i u jejich novější tvorby. Výborně u mě funguje třeba SOTU a jsem hodně alergický na to, když se po tomhle albu šlape. Tím spíš, že ho pak kritizují lidé, který ho slyšeli dvakrát a nenechali uzrát. Spirit mě taky potěšil moc, u Going Backwards na koncertě jsem měl husinu jako Brno grin)


Uživatel: Standag

Standag      46   14. říjen 2017 o 11:57

Nechápu ty žvásty, že někdo zamrzl. To bych nebyl fanda desky Univers a některých písní na Deltě a pár songů na Spiritu.  DM jsem poznal v době , když byli DM a to, že někomu se více líbí tvorba k půlce jejich historie, a druhému od druhé půlky, je přece jedno.
Není v některých názorech spíše něco jiného…....


Uživatel: Herrer

Herrer      47   14. říjen 2017 o 12:43

Jak říkám, ber názor, přečti, respektuj ho jako účastník debaty a jedeme dál

Nebo už zase ne? smile


Uživatel: Federman

Federman      48   14. říjen 2017 o 12:51

Hezky nazor. At uz ho psal kdokoli, jednalo se dozajista o vyrovnanou osobu.


Uživatel: Constructor

Constructor      49   14. říjen 2017 o 17:25

Boze Standagu vole nechapu, co se toho, co jsem napsal tak chytas. Jisteze DM, tak jako jini dlouhohrajici interpreti maji prezrale fanousky nebo nekdejsi fanousky, kteri zamrzli v jistem obdobi. Vlastne ani tak neslo ani tak o to, v jakych chodi na koncerty hadrech. To neni nic neobvykleho, ale je to snad mysleno primo na tebe? Jak uz bylo uvedeno tady vys, druhu fanousku je nekolik a snad by se jeste dali delit dal, nez se tu popsalo. Ja jsem upozornil jen na jednu skupinu z nich.  Jestlize se ji byti necitis, nevim, proc se te to tak dotyka, proc to vztahujes na sebe a vubec na to reagujes. Mohl jsi byt naprosto z obliga, ale ted?....No nevim.


Uživatel: Standag

Standag      50   14. říjen 2017 o 17:33

Z Obliga grin jde o hovno, tak proč z obliga grin
Navíc každý zde reaguje na každého, reaguješ podle nálady, chuti, času a tak to je.
Na mou reakci zapomeň.....People Are People grin


Uživatel: Standag

Standag      51   14. říjen 2017 o 17:35

Sakra….to kdyby zahráli, tak jim odpustím tu mechanik šou…


Uživatel: maxák

maxák      52   14. říjen 2017 o 17:42

Naplno vnímám DM od alba BC.Byl jsem na jejich prvním koncertě v roce 1988 coby sedmnáctiletý.Nenosím ani jsem nikdy nenosil kohouta jako tehdy spousta vrstevníků ani černé oblečení a ani černé boty.Některá alba se mi líbí více,některá méně.Z mého úhlu pohledu je album “Spirit” absolutním vrcholem v jejich dosavadní kariéře.A vy všichni,co tu stále dokola naříkáte nad setlistem jste opravdu přesycený.Já si vážím každého jejich počinu a v koutku duše se těším na jejich další tour.A jestli Dave přehrává je mi úplně jedno.Pro mne je showman,který do tohohle divadla prostě patří.Jsem rád,že jejich tvorba začala ovlivňovat i mého syna.DM mám hluboko v mém srdci a jsem rád,že vznikly,že jsou a že ještě nějakou dobu budou rozdávat radost lidem na celém světě.


Uživatel: Standag

Standag      53   14. říjen 2017 o 17:59

Maxaku, za tento sloh zde sklidíš obdiv od některých jedinců grin
Já budu jen oponovat, že osobně já přesycen nejsem a to, že o Davidovi už si nemyslím, že je šoumen. Asi naposled, kdy jsem ho bral jako šoumena, bylo singles tour. Absolut nedoceněné tažení, které mělo vyjít v ofiku podání stejně jako dvě jedinečné šou.

Jinak ještě stále nemohu přijít na kloub, proč mají ten nablblej znak na bubnech a kdo jim to poradil. Myslím to vážně, tak jestli chce někdo reagovat, tak dik za odpověď, ne za držkování nad názorem.


Uživatel: Federman

Federman      54   15. říjen 2017 o 9:44

Standagu tady to vime vsichni, ale vzhledem k absurdnosti dotazu Ti asi nikdo neodpovi. Nezbyva Ti tedy nic jineho nez se zeptat primo kapely. Pochybuji ale, ze se odpovedi dockas i u ni,  pokud nepocitam zakroruceni hlavou a uder palickou do hlavy od firmy Drum dw.


Uživatel: Standag

Standag      55   15. říjen 2017 o 10:06

Začínáš být na mě hodný, tak ti odpovím grin
Odpověď neexistuje a myslím, že místo paličky bych dostal palicí grin


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.