Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

20.3.1990 - Den kdy přišli bohové - Wherehouse

Ilustrativní: 20.3.1990 - Den kdy přišli bohové - Wherehouse

Úterý 20.3.1990 začalo jako obyčejný den...

 

 

V souladu vydáním alba Violator se členové Depeche Mode rozhodli ve spolupráci s jejich vydavatelskou společností pro Spojené státy - Sire / Reprise Records, s rádiovou stanicí KROQ v Los Angeles a obchodním domem Wherehouse sídlícím uprostřed Beverly Centre, uspořádat setkání se svými fanoušky. Následující události změnili obyčejné úterý 20.3.1990 ve velmi významný den rockové historie... (Richard Blade, moderátor rádia KROQ).

- Záleží kterému zdroji informací věříte, ale nejméně přes deset tisíc mladých lidí přišlo včera večer do obchodního centra, aby vidělo britskou hudební skupinu se jménem Depeche Mode během jejich promotion. To co začalo velmi mírumilovně se ale po chvíli vymklo z rukou, když nepokojní fanoušci začali dotírat a strkat se. Policejní oddíl města Los Angeles povolal téměř sto strážníků, kteří byli v plné zbroji.

- Radní města Los Angeles Zev Yuroslovsky je rozzuřen že radiostanice K-ROQ rozšiřovala informaci, že se skupina v obchodním domě ukáže, což přivedlo mnoho teenagerů do ulic poblíž Wherehouse store. Město chce mezi dvaceti až třiceti tisíci dolary za policejní čas, za zdravotníky a za následný úklid ulic, které byly velmi znečištěné, když vše skončilo.

Ale to jsme se dostali trochu napřed, to vše má kořeny už v desátém měsíci roku 1989, když Dave Gahan volal do K-ROQ aby pohovořil jak finišuje nahrávaní nového alba v Londýně.


DAVE : Začali jsme v podstatě pracovat od začátku dubna. Byli jsme nějákou dobu v Miláně a potom jsme se přesunuli do Dánska a vše zakončujeme zde v Londýně. Doufáme, že se nám povede album dokončit před vánoci. Ale zní to skutečně dobře, právě teď jsme dokončili mixování dalšího singlu a možná, doufejme, album vydáme v březnu.

Před tím než album vyšlo, vydali Depeche Mode dva singly. Druhý singl bylo „Enjoy The Silence a první Personal Jesus, který vyšel nejméně v pěti různých mixech.


DAVE : S písní Personal Jesus jsme zašli daleko jak jen to šlo, dostali jsme do něj dusavý beat se silným blues feelingem a udělali jsme několik remixů s Francois Kevorkian z New York a pár tanečních mixů a také, samozřejmě acoustic, kterou jsme já a Martin sfoukli za tři minuty nebo tak přibližně.

BLADE : máš radost z té akustické verze?

DAVE : Ano, myslím, že prostě to té písni sedí, je jako stvořená pro takovéto pojetí. A to je, jsem si jistý i způsob jak ten song byl původně napsán. I když tahle verze je dělána dodatečně, Martin a já jsme prostě šli do studia, Martin brnkal na kytaru a já sem zpíval. A myslím že to zní opravdu dobře - takhle je ten song odhalený až na kost a je to úplně něco jiného než jak Depeche Mode normálně znějí.


Po dvou veleúspěšných singlech - Enjoy The Silence and Personal Jesus - Sire/Reprise společně s K-ROQ uspořádala toto setkání Depeche Mode a jejich fanoušků.


Úterní večer 20.3. od deváté hodiny přijďte a setkejte se skupinou, navíc budete součástí exkluzivního živého přenosu rozhovoru Richard Bladea z K-ROQ s Depeche Mode.
- Přijďte na setkání s Depeche Mode v první den kdy si můžete koupit jejich nové album ve Wherehouse record store v Beverley na La Cienega. Vaše Rádio 106.7 K-ROQ.

 

S uveřejněným oznámením se začíná vzrušení stupňovat

BLADE : ...Máme dvojici členů Depeche Mode u nás ve studiu a to Andy Fletchera a Alana Wildera, skvělý pocit chlapci, když jste zde. A je to docela překvapení. Protože jsme to nijak neoznamovali, protože vysíláme upoutávky pouze na úterní setkaní.

ANDY : Ale ty si to naznačoval, že? (smích)

BLADE : No, trochu, tady a támhle, vždyť víš. Možná sem se zmínil.

ANDY : jako náhodou.


BLADE : jo, [smích]. Dobrá, takže vy jste chlapci přivezli CD a těšíte se na setkání s fanoušky. Za rádio K-ROQ vám chci poděkovat, že jste souhlasili s absolvováním úterní autogramiády. To bude trochu šílenství, co říkáš Jede?

JED : Byl sem se podívat mezi tou mládeží včera večer a oni tvrdili, že hodlají zůstat tak dlouho jak jen to bude možné, tedy až do úterního večera.

ANDY : Jo, tak jim vezmeme naše spacáky.

BLADE : Máte nějaký tip pro fanoušky, kteří teď poslouchají co by měli mít s sebou na autogramiádu nebo...

ALAN : Jo, že se budeme podepisovat každému fanouškovi jen na jednu věc.

BLADE : Aha.

ALAN : Je nefér, někomu podepisovat celý balík předmětů, protože na jiné se potom vůbec nedostane, to je ten důvod, a taky aby to trochu odsýpalo, protože je zřejmé že to tam bude velké a my asi nebudeme mít čas vyhovět všem.

ANDY : A už žádné podepisování se na části těla [smích]

BLADE : OK, takže žádný podpis na tělo, a výzvy tipu "Podepiš se mi na ňadra...."

ANDY : Jisté části těla ještě možná uvážíme.

[smích]

BLADE : Tak to určitě rozpálilo dost děvčat, které nás právě teď poslouchají a já vám říkám že to budou velmi vzrušující chvíle.

[News reporter]: Jak dlouho tady čekáte?

[Fanoušci]: Od nedělního rána.

[News reporter]: Proč to děláte?

[Fanoušci]: Protože oni jsou bohové! Depeche Mode jsou nejlepší! [...] Spíme tady - první noc jsme spali přímo tady v našich autech hned u hotelu. .

Fanoušci přijíždějí z celého jihu státu a někteří dokonce i z jiných států USA.

[Fanoušci]: Přijeli jsme ze všech koutů Arizony..slyšeli jsme o tom v rádiu, o novém albu a ta cesta za to stojí


Blíží se večer 20.3. a Depeche Mode se stávají zprávou číslo jedna ve všech zpravodajstvích po celých Státech.

- Doprava poblíž The Beverley Centre je ucpána již hodiny.

- A ne protože by došlo k dopravním nehodám, ale protože tu máme hudební skupinu z Anglie. Ta existuje už deset let a vydala 22 singlů, ale právě teď je pojem Depeche Mode symbolem progresívního technopopu. Dnes večer se skupina představí osobně na autogramiádě v západním Los Angeles v prodejně desek. Což přilákalo tisíce fanoušků, kteří chtějí vidět své hudební idoly, někteří tu ve frontě dokonce čekali přes noc.

- Pokud jste byli dnes nebo dnes večer někde poblíž Tthe Beverley Centre, tak jste pravděpodobně viděli mnoho lidí, kteří tvořili lidskou hráz. A to vás určitě udivilo: "Co se to děje, kvůli čemu?" Tak poslouchejte, to je kvůli hudební skupině, která se jmenuje Depeche Mode.

- Také nemůžete uvěřit, že je tu deset tisíc teenagerů? Křičení zavalilo celou oblast Beverley Centre, fronta teenagerů přesahuje patnáct bloků! Je tu omdlívajících více než za Sinatry, vytržení překonávající dobu Elvise a šílenství překonávající the Fab Four, Depeche Mode jsou teď nesporně No.1.

- 106.7 K-ROQ, K-R-O-Q, je to na tobě Richarde.

BLADE : Dobře Katy, jsme znovu přímo uvnitř The Wherehouse Store, Depeche Mode se právě zdraví s pár lidmi v zadní místnosti a nabírají dech. Postaví se všem těm lidem ve frontě a začnou se podepisovat během pěti minut, otevřou se dveře a mnohou lidí se přijde setká se skupinou, ale řeknu vám že tomu nemohu ani uvěřit, mám pocit jako bychom měli dostat padáka nebo co. Povedlo se nám sem dostat víc DJ's než snad máme, je zde Paul Mann, Scott Mason, je tu Jed the Fish, také tu je Kevin a Bean. Vypadá to zde jako obrovská KROQ promotion s největší skupinou?

KEVIN : Neuvěřitelné, Mysleli jsme si že tu zemřeme, jsme venku, přijeli limuzíny, utíkali jsme, chránili jsme je vlastními těly, byli jsme skoro umačkáni a téměř zabiti.


BLADE : Dovol mi se zeptat, Beane, jestliže už je to v pohodě, jestli to můžeš porovnat se setkáním s Tony Orlandem dnes ráno ve studiu?

[smích]

BEAN : dobrá, oh, tak to je nesnadné porovnat, upřímně, ale já mohu říct, že jsme dnes ráno neměli žádné bezpečnostní problémy se starým Tonim.

Za mnou stojí právě teď snad všichni teenageři ve městě, a všichni mi snad řvou do ucha. Skupina Depeche Mode je opravdu žhavou událostí. Začali jako taneční skupina a tohle stvořili. Vyprodali Rosebowl. Před pár minutami přijeli v limuzíně sem do Wherehouse v Beverley Centre a já sem viděl co jsem nikdy předtím nezažila, děvčata plakali, chlapci se vrhali na limuzínu se skupinou.

- Los Angelské policejní oddělení vyhlásilo výstrahu že na cestě do Beverley Centre jsou zásahová vozidla.

- Skupina, která se nazývá Depeche Mode, a která je poslední post-moderní hudební skupinou vůbec, přivezla do Spojených států bouři. Dnes večer se tisíce fanoušků mačkalo v ulicích v okolí Wherehouse music store, jen kvůli autogramu. Soukromá bezpečnostní služba neměla šanci situaci zvládnout a byla povolána policie, přijelo 20 policejních jednotek! Ale nebylo to dost. Jedna fanynka musela být odvezena do nemocnice už poté co se dav začal mačkat s touhou dostat se blíž svým oblíbeným hvězdám.

Zdroj:
The Wherehouse 3/20/90
Sire/Reprise Promo Cassette (PRO-C-4329)
* Interview (19:32)
* Something to Do (Metalmix)

20. březen 2015 o 21:11 • Dangerous • Články

Diskuze

Uživatel: smidak101

smidak101      1   20. březen 2015 o 21:58

To musel být masakr.Ale potěší to.Vidět zájem o Violator


Uživatel: Helča

Helča      2   20. březen 2015 o 23:27

Takové šílenství už žádná kapela nikdy nepřekoná.


Uživatel: Ringo

Ringo      3   21. březen 2015 o 0:23

následky asi byly ne zrovna ideální, ale jsem tak nějak hrdý na to, že se tohle semlelo kolem kapely, která je pro mně úplně nej.


Uživatel: Robiner

Robiner      4   21. březen 2015 o 4:22

60s#beatlemania 90s#depechemania


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      5   21. březen 2015 o 8:12

Skvělá reklama grin


Uživatel: Herrer

Herrer      6   21. březen 2015 o 9:00

Takhle trumfálně dobýt Ameriku, to je mokrej sen většiny britskejch a kontinentálních kapel… Tedy určitě alespoň těm, co nelžou sami sobě wink


Uživatel: Herrer

Herrer      7   21. březen 2015 o 9:38

*těch co nelžou… grin


Uživatel: smidak101

smidak101      8   21. březen 2015 o 11:33

Ale myslím, že zájem amiků o DM odstartovala Pasadena Rose Bowl.A pak přišel Violator.Výborně.Jinak, ale super.


Uživatel: Herrer

Herrer      9   21. březen 2015 o 12:08

smidak: Jasný, Rose Bowl odstartoval tu fázi naprostýho šílenství, která po vydání elektronický bible - Violatoru neustoupila, ale naopak logicky dosáhla vrcholu grin Oni jsou Amíci celkově dost otevřený všemu novýmu… DM měli navíc krom kvality i to pozlátko v podobě výrazný image a hlavně se nikdy nesnažili tvářit nesrozumitelně, což si s potřebami trhu USA tak nějak sedlo. Vlastně už od dob People Are People… Ono hodně Evropanů kouká na Amíky jako na tupce, ale oni umí ocenit dobrou práci. Jestli jsou (a že jsou) ve mnoha věcech pokrytečtí, tak ve vnímání toho, z čeho koukaj prachy, nebo naopak do čeho je maj investovat, v tom jsou dost přísný. Kvalitu umí nabízet i příjímat wink


Uživatel: smidak101

smidak101      10   21. březen 2015 o 12:18

Super období.Tady se to řezalo s metlošama hlava nehlava.Parta vlasáčů ve světle modrým a parta vyholenců v černým.Karambol.


Uživatel: Herrer

Herrer      11   21. březen 2015 o 12:31

jj, parádní časy grin


Uživatel: Michaela 146

Michaela 146      12   21. březen 2015 o 23:50

Nezapomenutelné časy, léto 1990 stravené poprvé bez rodičů pod stanem na Slapech na Živohošti s DM partou přátel a s kazeťákem a hudbou DM smile


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.