Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Alan Wilder opustil Depeche Mode!

Ilustrativní: Alan Wilder opustil Depeche Mode!

Doufám, že i po 20 letech na Vás zapůsobil tento titulek, aspoň podvědomě, trochu šokujícím a nepříjemným pocitem.

Ano už je to neuvěřitelných 20 let co Alan Wilder opustil, arogantní, zdrogované a po uši v depresi se topící Depeche Mode. Alan Wilder, autor několik polozapomenutých písních, ale také neuvěřitelně pracovitý hudebník a zvukový labužník, ten jemuž vděčíme za největší zvukové požitky v hudbě této britské skupiny, on to byl kdo připravoval pásky pro Devotional Tour, on to byl kdo pro Summer/Exotic vyrobil úžasný techno úvod pro "Rush" a z "I want you now" udělal údernou trip-hopovou skladbu.

Alan Wilder byl tím, kdo společně s Floodem, udělal z ponuré “Enjoy The Silence” masový a komerčně úspěšný hit. Největší v celé historii i budoucnosti kapely. A to je jen špička ledovce….

Alan odchází...

Wilder: 
“Svolal jsem setkání v naší londýnské kanceláři, abych to řekl Martinovi a Andymu a pak jsem poslal fax Daveovi, což byl, poté co jsem se mu několikrát snaži dovolat, jediný způsob jak mu dát vědět.Dave se mi přímo zpět neozval, ale přesto poslal Hep a mě obrovskou kytici, když se nám v roce 1996 narodila Paris. Určitě dokonale chápe proč jsem odešel a ohledně celé této situace se choval jako dokonalý gentleman. Martin mi potřásl rukou a vypadal trochu zaraženě, zato Fletch se k tomu postavil defenzívně a zdálo se že to bere dost osobně. Fakt nechápu proč, já jsem nikoho nehanobil”

Fletcher:
“Sešli jsme se - já, Martin, on - a on to jen tak oznámil. Řekli jsme mu něco jako: ,Aha a proč?´ Vůbec jsme se nesnažili ho přesvědčovat, aby neodcházel.
Měl jsem osobně za to, že měl pocit, že už žádné další album Depeche Mode se konat nebude a podle mě si myslel, že tedy opustí palubu jako první. A samozřejmě stav v kterém Dave tehdy byl, kdykoliv nám mohli zavolat, že je mrtvý”

Wilder: 
“Většina lidí si myslí, že jsem opustil kapelu kvůli zjevným problémům Davea, ale nebylo to tak. Myslel jsem si ale, že pokračování Depeche Mode závisí na tom, zda se Dave dá do pořádku a tehdy to vypadalo dost bledě.”

Fletcher:
“Když čtu mezi řádky, podle mého názoru si myslel, že bude prvním, kdo odejde. Také neřekl moc pěkných věcí o Martinovi a o mně, ale to dokážu pochopit. Za ta léta jsem se nepohodl s tolika lidmi, člověk řekne věci, za kterými si pak v budoucích letech nestojí.”

Gore: 
“Když Alan opouštěl skupinu, trval na tom, že udělá velké tiskové prohlášení, jeden z jeho hlavních bodů byl ten, že měl pocit, že práce byla během let nespravedlivě rozdělována. Jestli ale šlo o tohle, bylo to způsobené tím, že on se rozhodl, že to tak má být, jelikož on musel mít všechno pod palcem, jestliže byla práce rozdělována nespravedlivě, tak to bylo kvůli němu. Alan Wilder je misantrop.”

Wilder: 
“No, něco pravdy na tom asi bude, ale označení za misantropa je možná trochu tvrdé. Nemám ohromnou armádu takzvaných přátel, protože nerad trpím hlupáky a taky nejsem tak nejistý, že bych potřeboval doprovod patolízalů neustále zpívající ódy na mou osobu. Pečlivě si vybírám lidi, se kterými se stýkám. Mám dojem, že Martin měl na mysli to, že jsem cynik a sarkastik, což je skutečně pravda. Vím jak je jednoduché nechat se při interview unést a říct věci, které člověk možná ani nemyslí vážně. Také vím, že novináři mohou leccos špatně pochopit nebo zkreslit, takže toho všeho co bylo řečen si moc nevšímám.”

Fletcher:
“Přes našeho manažera jsme s ním řešili několik malých věcí, ve kterých se zachoval trochu divně ohledně nástrojů a kytar. Alan nikdy nebyl původním členem Depeche Mode. Stal se z naší milosti plnoprávným členem Depeche Mode poté, co jsme ho zaměstanali jako hudebníka, a pak se rozhodl odejít. Kdyby odešel Martin, já nebo Dave, bylo by to vážnější, protože my jsem původním duchem Depeche Mode.”

Gahan:
“Možná je to troufalé, ale podle mě se Alan rozhodl už během nahrávání Songs of Faith And Devotion. Myslím, že tam bylo hodně špatných pocitů a Alan se cítil nepříjemně kvůli tomu, jak se věci po dlouhou dobu měly.”

Wilder:
“Při madridských frekvencích Songs of Faith And Devotion mi došlo, že si neužívám život ve skupině natolik, abych mohl ručit za to, že v ní zůstanu, obzvláště když sem cítil, že uvnitř jejích hranic nemůžu dosáhnout ničeho dalšího. Prostě sem potřeboval změnu a chtěl jsem dělat něco jiného.” 

Gore: 
“Nemůžu říct, že jsem byl překvapený, protože během natáčení Songs of Faith And Devotion byly doby, kdy zjevně nebyl šťastný a na turné skutečně také šťastný nebyl. Jeden z jeho problémů byl, že vůbec nevycházel dobře s Andym. Určitě to nebyl hlavní důvod, ale byl to jeden z faktorů. Bylo to pro něj těžké, jelikož my jsme nikdy nezastírali, že Andy není muzikální. Když hrajeme naživo dáváme mu určité party, ale ne moc namáhavé.

Wilder: 
“Ano, byly určité problémy v komunikaci, Daveův stav mysli samozřejmě všechno do určité míry zhoršoval, ale neřekl bych že to byl hlavní faktor při mém rozhodování. I veškeré napětí mezi mnou a Fletchem, a popravdě řečeno nějáké tu bylo, bylo dosti nepodstatné, jelikož nemělo dopad na důležité otázky typu jak se natáčely desky a nebo jak se hrálo naživo.”

Gore: 
“Alan v té době měl pocit, že se hrozně angažuje při produkci a aranžování. Podle mě, měl pocit, že je nespravedlivé, že vydělává stejně peněz jako Andy, který ve studiu prakticky nic nedělá, podle mě se to stalo problémem. On mi to ale nikdy neřekl. Dokážu si představit, že to byl jeden z důvodů proč Andyho neměl rád, vedle toho že si osobnostně nesedí.”

Wilder: 
“Myslím, že údaje na bookletech neodpovídaly skutečnosti v tom, kdo ty desky produkoval, ale abych byl upřímný, v té době sem se nechtěl obtěžovat s nějákými velkými diskusemi na toto téma. Rád sem tu práci dělal, byla zábavná a byl sem v ní dobrý. Problém byl, že vztah mezi mnou a Martinem se nikdy plně nerozvinul. Cítil sem, že hlavně on, doopravdy neocenil mé úsilí a to mě mrzelo, protože jinak jsme spolu vycházeli dobře a já jsem ctil jeho skladatelský talent. Mám za to, že introvertní stránka Martinovi povahy ztížila to, aby projevil uznání nebo chválu.”

Miller: 
“Způsob jakým Depeche Mode pracují je velmi nekonvenční co se týče dělby práce. Funguje to většinou tak, že Mart napíše písničky, angažuje se taky ve studiu, ale fakt nerad je ve studiu moc dlouho. Alan dělal ve studiu hodně mravenčí práce a Fletch, který na žádný nástroj nehraje,tím čas od času zahýbe, když položí těžké otázky nebo udělá poznámku, která je přinutí myslet. Nemyslím tím, že by byl určitým katalyzátorem, spíš přináší určitý postoj rozhodčího nebo člověka z ulice. Je velmi pragamtický. Řekne řeba: ,Nad touhle sladbou trávíte příliš mnoho času, pohněte s tím, pojďme dál.´ A asi takhle to nějak fungovalo.”

Gahan:
“Dostalo se to do stádia, kdy to bylo jako práce v továrně. Během madridských frekvencí při natáčení Songs Of Faith And Devotion nás někdo vyfotil. Na té fotce všichni sedíme společně a díváme se každý úplně jinam. To v podstatě vypovídalo o všem.”

Miller:
“Nevím jestli byl jeho důvod pro odchod oprávněný, ale podle mě jeho pocit, že ostatní členové kapely jeho vklad nedokážou dostatečně ocenit, oprávněný byl. Věnoval kapele hrozně moc úsilí a já nevím, jestli ho za to doopravdy dokázali ocenit.”

Vplížila se ti nějaká lítost na mysl od toho, co jsi odešel?

Wilder:
“K lítosti mohu dodat slova skvělé ženy: “Je ne regret rien.”. Moje angažmá u Depeche Mode bylo pro mě dobré. Považuji si za čest, že jsem viděl svět a získal tolik ocenění v době, kdy jsem byl v kapele. Je to něco co má štěstí zažít nebo dosáhnout jenom pár lidí. Některé z věcí, které byly řečeny, mě zklamaly, ale nemám s ostatními členy skupiny žádné problémy. Život je příliš krátký na to, aby se člověk zaměstnával nevraživostí a moje důstojnost mi nikdy nedovolila prát na veřejnosti špinavé prádlo..”

1997
Alan Wilder od vás odešel. Hledali jste náhradu, anebo jste sa hned rozhodli obnovit Depeche Mode jako trio?

Gahan:
Ani na chvli jsme nepociťovali potřebu Alana někým nahradit. Depeche Mode, to jsou predevším Martinové skladby a můj zpěv. To je pro kapelu rozhodující. řekl bych to tak… kdybychom byli ve filmu, tak Martin je scenárista a režisér, ja sám sem herec. Dávam jeho kreacím život a srdce. A Fletch to vše drží pohromadě. Problém by vznikl, kdyby všechny písně psal Alan. Ale protože to tak není, tak ani moc nepociťujeme jeho odchod. Chybí nám pouze jako muzikant a přítel. Sám se rozhodl odejít,protože měl dost takového života.

2000

Pokud tě Depeche Mode požádají, aby jsi udělal remix jejich nové písně (např. Only When I Lose Myself), souhlasil bys ?

Wilder: Nepožádají mě.

V roce 1982, když jsi odpověděl na inzerát, kde hledali syntetizátorového hráče a zjistil jsi, že to bylo Depeche Mode měl jsi nějakou představu o skupině a jaké byly tvoje první pocity na ně jako na individuality ?

Wilder:
Abych byl upřímný, opravdu se mi nelíbila jejich hudba-myslel jsem si, že je to příliš popové. Chtěl jsem práci, protože jsem byl zoufalý, neměl sem pravidelný příjem a vzal bych všechno, co by v té době přišlo. Když jsem je potkal, byli to nejnerock’n'rolovější lidé, které jsem kdy potkal…kluci, kteří nosili svoje vlněné halenky ‘Marks & Spencer’.
Martin byl nesnesitelně plachý a Dave velmi přátelský, ale docela nervózní.

2002

Komunikuješ s Alanem Wilderem, je nějáká naděje opětovné spolupráce?

Dave:
Uuuf, dobrá otázka. Bylo by to skvělé. Nevídáme se často, naposledy jsem ho viděl během “Exciter Tour”. Nachází se v New Yorku, kde dělá promo reklamu k vlastnímu “Recoil” albumu. Viděli sme se, ale ne na dlouho… Moc sme se nebavili, komunikujeme pře e-maily. Mluvil sem s bývalým členem skupiny The Cure, kerý se s Alanom často vidí, a říkal, že sa má dobře.

Jaké byly důvody, které Tě vedly k rozhodnutí natrvalo opustit Depeche Mode? Udála se nějaká jedna konkrétní událost, která zapříčinila, že se to stalo? Můžeš nám popsat, jak se to zbytek skupiny dozvěděl a popsat nám jejich bezprostřední reakce na tuto novinu?

Wilder: 
Důvody byly složité - spojení různých faktorů, které se postupně vytvářely a vedly k mé nespokojenosti. Rozhodl jsem se nespolupracovat na dalších nahrávkách během natáčení “Songs Of Faith And Devotion” v madridské vile (nevěděl jsem jak dál, žil jsem s ostatními členy kapely a pomalu jsme zatloukali další hřebíky do naší rakve), ale chtěl jsem nejprve dokončit slíbené turné “Devotional”, částečně z důvodu, že na turné jsem velice rád, a částečně protože jsem veškerý svůj čas nemusel strávit s ostatními v bezprostřední blízkosti. Když turné skončilo, zjišťoval jsem, zda to stále cítím stejně - a ono to tak bylo - tak jsem všechny svolal do naší kanceláře. Nemohl jsem tehdy mluvit s Davem (který žil v Los Angeles) přestože jsem mu nechal několik zpráv na záznamníku. Informoval jsem tedy zbylé dva členy o mém rozhodnutí a potom vše zafaxoval Daveovi a dostal jsem smíšené reakce. Žádnou od Davea stisk ruky a pokrčení ramen od Martina a agresivní rozhořčení od Fletche.

Je zde ještě nějaká šance Tvé spolupráce s Depeche Mode?

Wilder:
Malá šance - oni se mě nikdy nezeptají a já bych to stejně pravděpodobně ani nepřijal

Gore:
Alan Daveovi všechny ty excesy prostě nedokázal odpustit.

2003
Gahan:
“Martin nikdy nepřizná, že Alan neuvěřitelně přispěl k jeho písním. A teď si myslím, že jednoduše můžeme říct, že Alanova práce v současných Depeche Mode chybí. Myslím si, že dnes by to uznal i Martin. A to je něco, co by pravděpodobně měl udělat. Měl by zvednout sluchátko a Alanovi to po těch letech aspoň říct. Určitě by to ocenil.”

2005
Co teď dělá Alan Wilder? Vídáte se?

Gore: Slyšel jsem že se snad chce vrátit k hudbě, prý už má dost odpočinku a chce nahrát desku.
Fletcher: Opravdu? Jak to, že jsem o tom neslyšel?
Gore: Možná jsem si to vymyslel.

2010

Dave poté co překonal rakovinu, jako by pochopil, že život je příliš krátký na to nechávat rány otevřené...Kontaktuje Alana a ten vystupuje s Depeche Mode v Royal Albert Hall u skladby SomebodyMartin Gore a Dave Gahan poté navštěvují Alanova Recoil vystoupení.


2011

Depeche Mode vydávají album remixů a Alan dokonce remixuje skladbu In Chains. Vlna víry v návrat Alana do Depeche Mode kulminuje. Jenže na podzim Alan Wilder prodává v aukci na 400 relikvií, většiny z éry svého působení v Depeche Mode. Od té doby je spojení Alan+DM jen snem posledních nenapravitelných snílků...

2015

Dvacet let po odchodu z Depeche Mode není po Alanovi vidu ani slechu...škoda takového talentu...

1. červen 2015 o 13:32 • Dangerous • Články

Diskuze

Uživatel: kosíno

kosíno      1   1. červen 2015 o 11:18

Alan stál u nejlepších desek DM a myslím, že bez něj by tak výborně nepůsobily a kapela by měla málo fanoušků, ani by nebyla tou legendou, jakou je, ale pouze jednou nevýznamnou skupinou…


Uživatel: Herrer

Herrer      2   1. červen 2015 o 12:01

Škoda ho…


Uživatel: Herrer

Herrer      3   1. červen 2015 o 14:21

Smutný čtení. Vždycky jsem se Fletche zastával, ale z těch vyjádření opravdu sálá to, že Andy, vědom si svého minimálního přínosu pro tvorbu kapely, měl kolem sebe vytvořenou určitou skořápku obalenou ostny a hnal ho hlavně vlastní pud sebezáchovy. Takoví lidé bývají ohromně nebezpeční a mívají sklon k machiavelismu, zvlášť když se někdo jen náznakem snaží zpochybnit jejich pozici. Dokážu si představit, jak ten pocit nedoceněnosti v Alanovi bobtnal, až ho nakonec zlomil :-( Mart + Fletch = velcí kámoši, Dave milej, empatickej, ale se svými vlastními démony. Alanovy problémy prostě eskalovaly v tu nejmíň vhodnou dobu na to, aby se jimi někdo zabejval. Bejt věčně pozitivně naladěnej Dave v tu dobu čistej, tak možná mohl situaci odlehčit a rozčepýřená pírka uhladit… Když člověk vidí, jakej je Dave extrovertní a přitom bezelstnej, tak ho nelze nemít rád. Myslim, že je to paradoxně právě on, frontman a chodící charisma, kterej měl z kluků nejmenší ego. Pokud to tak je, tak je to jen další bod, ve kterym jsou DM výjimeční... wink Na koncíku se třeba jen z jeho představovačky Fletche dá vycítit, že moc dobře ví, jak je Fletch hudebně mimo, ale Dave to holt podá tak, že se na něj člověk nemůže zlobit. Navíc Andy musí dobře vědět, že válku s Davem by nevyhrál… A že má Andy dostatek sociální inteligence, o tom nemůže být pochyb, jinak už by v kapele nejspíš dávno nebyl…


Uživatel: Ringo

Ringo      4   1. červen 2015 o 15:05

kosíno: DM by se díky Millerovi a dalšímu širokému týmu kolem DM vyvinuli tímto směrem tak jako tak zřejmě. Ale pravda je, že Alan Wilder byl u toho nejlepšího co DM vydali a vytvořilo kult. Na druhou stranu, u minimálně dvou věcí, které lze považovat taky za nejlepší Alan absentuje, ale zároveň vůbec nechybí a to je album Ultra + sngle OWILM, Delta Machine a měl jsem asi napsat u třech věcí, protože PTA taky není v podstatě co vytknout.


Uživatel: Ringo

Ringo      5   1. červen 2015 o 15:18

Herrer: jak jsi napsal o tom Machiavelismu, tak no, Fletch je přesně tá osoba a možná díky ní ese Martin s Davem dali po Paper Monsters do kupy, protože Dave se jevil, že má našlápnuto na sólo dráhu a možná díky Fletchově nátlaku jsou opět po kupě  a funguje to. Jinak by nemusel být PTA, nemusela by být ani žádná Dela. Takže tady asi jedno a jediné pozitivum Fletchova členství v DM. Jinak je velká škoda, že místo Fletche tam není nějaký dobrý muzikant, DM by nemuseli hledat klávesistu, ono by bohatě stačilo, kdyby na ty klávesy uměl hrát třetí člen DM.

Kdyby Dave byl během SOFAD a pak po něm v pohodě, možná by to šlo zachránit, Dave s Wilderem byli kámoši, vlastně Dave v jednom rozhovoru říkal, že příchodem Wildera měl ve skupině konečně opravdového mkamaráda. MArtin a Fletch byli pro něj v podstatě jen spolupracovníci. S Wilderem možná přišla taková ta pojící atmosféra ve skupině, prý byli všichni 4 jak bezelstné dovádějící děti ze střední:-)

S rostoucími zkušenostmi Wilderovi docházela trpělivost s Fletchovou neschopností. Během Devotionalu se prý Dave s Fletchem málem i poprali. Vyloženě tam panovala nesnášenlivost.

Na jednu stranu se mohl Wilder zachovat jako kamarád a nerozbíjet tu kdysi veselou čtveřici, s kterou zažil určitě spoustu skvělých okamžiků. Na druhou stranu - Fleche měl za břídila, kterého nemůže ani cítit, Dave našel nového kamaráda - drogy, Martin nemohl ani cítit Wildera. Odchod byl asi fakt jediným řešením a Fletch místo aby se to snažil urovnávat, tak byl asi rád, že se zbavil toho, který by mohl nejvíce poukazovat na Fletchovu neschopnost. Kdo ví jak to bylo s těmi depkami a proč Exotic Fletch opustil a DM si najali na ty klávesy odborníka, který to dohrál za něj.


Uživatel: indy

indy      6   1. červen 2015 o 15:20

“Dvacet let po odchodu z Depeche Mode není po Alanovi vidu ani slechu.”
To mne docela dost mrzí...opravdu se nikde neobjevila nějaká zpráva nebo zmínka co s ním v současnosti je?


Uživatel: indy

indy      7   1. červen 2015 o 15:27

Jinak ohledně Wilderova odchodu se toho napsalo tuny a stejně se tu můžeme jen dohadovat co kdo řekl, jak se zatvářil, co vedlo Alana k tomuto rozhodnutí atd atd. Všichni tak nějak vidíme obrysy těch důvodů a déletrvajících příčin, ale jaksi “jsme tam nebyli” - škoda, někdy bych se docela rád dozvěděl plnou pravdu - je to marné ale jsou to lidi jako my (když pominu jejich hvězdou kariéru a prachy) a tak i jejich chování a vzájemné vztahy je třeba jednou více “oddémonizovat”.


Uživatel: Herrer

Herrer      8   1. červen 2015 o 15:36

Ringo: Dík, parádně napsáno. Já do zákulisí moc nevidim, nikdy jsem se o tom moc nezajímal a to třeba ani ve sportu. Důkazem mi buď Jarda Jágr, kterýho jsem zbožňoval mnohem dřív, než když zbožštěl u většiny národa. Pro mě hrál jako Bůh i když byl asi pěkně rozmazlenej parchoš, se kterym nebylo lehký vyjít, tak jsem ho vždycky hájil… wink Vždycky jsem se soustředil jen na to, jestli to dotyčnejm dobře, hraje/kope a jen na základě toho jsem pak kritizoval nebo chválil. To není nic, čím bych ze sebe chtěl dělat někoho speciálního, i já mám drby rád, ale prostě je nějak nevyhledávám a zas tak moc pro mě neznamenají, resp. přijímám je s rezervou a málokdy ovlivní můj celkovej pohled. Přesto jsem rád, když mám takhle možnost aspoň trochu nahlédnout pod pokličku a pokusit se dát si věci do souvislostí wink O to pak větší mám radost, když se ukáže, že i když vařím z vody, tak jsem celkem dost blízko tomu, jak to mohlo bejt… grin


Uživatel: Ringo

Ringo      9   1. červen 2015 o 15:48

Herrer: Jágra jsem kdysi taky hájil (a hájím dodnes), i když na něj nadávali lidi za to, že je namachrovaný. Vždycky jsem říkal, kdo by nebyl, hraje v NHL a hraje tam nejlépe, je to nejlepší hokejista planety. A on je ještě k tomu z Česka. Měli bychom jej všichni velebit a být na něj hrdí. Ale ono ne, ona začala mezi lidmi vítězit taková ta klasická závist.

Jinak s těmi žvýkačkami mě ale teda pěkně točil, ne že né:- Když mám malej hlad, dám si malej kousek, když mám velký hlad, dám si větší kousek… :-D


Uživatel: mishut

mishut      10   1. červen 2015 o 18:18

Moc mě mrzí, že Alan ještě nepočkal tenkrát 2-3 roky, kdo ví, jak by se to celé vyvíjelo.


Uživatel: Federman

Federman      11   1. červen 2015 o 18:24

Herrer, Ringo ..super, tady jste se fakt prekonali, paradni prispevky


Uživatel: Dangerous

Dangerous      12   1. červen 2015 o 18:28

Ringo: naprosto totální souhlas…


Uživatel: Dangerous

Dangerous      13   1. červen 2015 o 18:45

to indy: tak jsem si dal kvůli tobě práci, abych našel co s tím naším Charliem je…
na Facebooku je poměrně aktivní, většinou sharuje blbosti z bulvárních britských novin…:(


Uživatel: Federman

Federman      14   1. červen 2015 o 19:01

Ale pravda je, že Alan Wilder byl u toho nejlepšího co DM vydali a vytvořilo kult. Na druhou stranu, u minimálně dvou věcí, které lze považovat taky za nejlepší Alan absentuje, ale zároveň vůbec nechybí a to je album Ultra + sngle OWILM, Delta Machine a měl jsem asi napsat u třech věcí, protože PTA taky není v podstatě co vytknout.

snad jenom k tomuto Ringo: Ultrou dokázali, že to půjde v pohodě dál i bez Alana. Tři skvělé hity a to všechno bez něj. Paráda říkám si. K tomu všemu hodnotná výplň, která už ale Alana potřebovala a mně tam jeho práce chybí.  Sice minimálně, ale už mi to nepřišlo prostě tak stoprocentní.
PTA přišlo vícemémě po průšvihu a proto jeho nesporné kvality díky tomu ale zesílily.
Delta je něco podobného, jen podle mého názoru mnohem horší než PTA, ale opět je tu ten haloo efekt po předešlém průšvihu. Nebýt jeho, viděl bych ji skoro až tuctovou a její v uvozovkách kvality, vidím pouze v nezklamání nás. To mě na současné práci DM právě nejvíc vadí. Nezklamat, nepokazit, neudělat průšvih.
Kdybych chtěl rozpoutat super flame, napsal bych, že se skupina bez Alana naučila pouze nás nezklamat, ale to nenapíši, jenom se toho bojím.


Uživatel: indy

indy      15   1. červen 2015 o 19:01

Díky za info smile  aspoň víme, že ještě žije. Možná tímto způsobem sbírá podněty pro svou další tvůrčí práci. Ach jo, opravdu je ho škoda…


Uživatel: Ringo

Ringo      16   1. červen 2015 o 19:32

Faderman: díky za pochvalu, já Herrera a tebe musím taky pochválit, aniž bych se chtěl některých dotknout tím, že zapomenu na některé další zde skvěle píšící nebo je nezmíním proto, že píši mnohem stručněji, tak vy dva tu děláte pořádně živo a co je na tom to hlavní, děláte to inteligentním a zábavným způsobem. Vaše příspěvky v diskusích považuji za to nejlepší, co si tady může jít do diskuse pod skvělými články jak fanoušek tak i nefanoušek přečíst. Skvělé myšlenky a výborný humor a to i v případě, kdy s vámi více, méně a někdy i bytostně nesouhlasím. Víte, málokdo mě dokáže přesvědčit o něčem, o čem jsem jsem skálopevně přesvědčen a poupravit nebo změnit můj pohled na věc. Vám dvěma se to povedlo už docela dostkrát a ještě jsem se u toho pobavil.

Tím vám jako nelezu do prdele ani tím nechci, abyste změnili hlasování ve prospěch Never Let Me Down again:-) Tohle mě napadlo, když jsem nedávno zabrousil na dm.sk po delší době a měl jsem dojem, jako bych přišel k vypuštěnému rybníku. Mrtvo, pár plácajících se kaprů, kteří tam řeší věci, co jsou tak nějak už za zenitem. Tady Dangerous umí připravit skvělý program, který vás vybičují napsat velmi přemýšlivé a vtipné příspěvky a já se vždycky těším, jak se sem několikrát za den mrknu a přibude tu něco nového.

Tak, to byla taková úvaha, kterou jsem si nemohl odpustit, ale fakt mě ten pohled na bratrské stránky trochu rozesmutnil, když si vzpomenu na to, že to byly první DM stránky, kde jsem se odvážil poprvé napsal příspěvek do diskuse a kde to kdysi žilo jak ve starém Římě. Teď tam z toho zbyla jen silueta rozbitého kolosea:-(


Uživatel: Ringo

Ringo      17   1. červen 2015 o 19:36

Federman: ad Ultra - po pravdě, mě tam nechybí alan ani v jedné sekundě, jedna skladba za druhou jsou tam pro mě hity s perfektním a nerušivým soundem, přitom bohatým a podmanivým. Není to podle mě album o třech hitech. Tak, jako se psalo, že se na MFTM stalo hitem snad úplně vše, tak přesně tohle jsem jako u MFTM cítil i u Ultra. Nevynechal bych z tama jediný song, jedinou minutu. Co se týče PTA, tak ano, byl to vypalovák s ohledem na předchozí řekněme nedokonalost, ale ono to album má fakt parádní hutný elektrosound, je to elektrárna jak prase, marně přemýšlím, co by mohl Wilder upravit a zremixovat, aby to bylo poznat, že to někdo zlepšil. No a Delta, tu bych vlastně popsal stejně jako teď PTA, s tím teda, že jsou tam dva trochu rušivé momenty, které chtělo douhladit:-)


Uživatel: kosíno

kosíno      18   1. červen 2015 o 20:35

Synthboy: Možná, že jsem trochu přestřelil, Mart je skvělý skladatel, Dave báječný frontman, nicméně z některých skladeb udělal hity právě Alan, Enjoy The Silence by rozhodně bez něj nebyla největším komerčním hitem kapely, ale ploužákem, vytříbenost MFTM, kde všechny písně na sebe dokonale navazují, považuji také za Alanovu práci, těžko odhadovat, jak úspěšní by bez něj byli a hlavně jak by zněla ta kultovní alba, která DM definovala…

Ringo: Co patří k tomu nejlepšímu od kapely je hodně subjektivní, pro mě se odráží DM na vrcholu v albech SGR, BC, MFTM, Violator… Ultra dejme tomu taky, ale už ho řadím pod ta ostatní... PTA je fajn, Deltu k tomu nejlepšímu od DM neřadím… Stejně jako už se nedozvíme, jak by dřívější alba zněla bez Alana, nezjistíme ani to, kam by případně posunul alba v éře od Ultra po současnost…


Uživatel: Herrer

Herrer      19   1. červen 2015 o 20:37

Ringo • 1.6.2015 o 19:32: Díky moc!


Uživatel: Ringo

Ringo      20   1. červen 2015 o 20:44

kosíno: nějak jsi pozapomněl na Flooda, ten Wilder tam nebyl sám, Flood chtěl tu písničku taky rychlejší a stejně ji pak dolaďovali další mistři, protože to pořád nebylo nějak ono. Pročti si ty rozhovory s Millerem, jak to všechno bylo


Uživatel: Herrer

Herrer      21   1. červen 2015 o 20:45

Ringo: Naprosto souhlasím s tvým hodnocením Ultra. Jeden z tvůrčích vrcholů DM a ani já nemám co vytknout.


Uživatel: kosíno

kosíno      22   1. červen 2015 o 20:47

Ringo: Já to pročítal, ale už je to dlouho, kdo si má všechno pamatovat :-D


Uživatel: Federman

Federman      23   1. červen 2015 o 22:01

i za mě diky Ringo


Uživatel: Federman

Federman      24   2. červen 2015 o 9:08

2003
Gahan:
“Martin nikdy nepřizná, že Alan neuvěřitelně přispěl k jeho písním. A teď si myslím, že jednoduše můžeme říct, že Alanova práce v současných Depeche Mode chybí. Myslím si, že dnes by to uznal i Martin. A to je něco, co by pravděpodobně měl udělat. Měl by zvednout sluchátko a Alanovi to po těch letech aspoň říct. Určitě by to ocenil.”

To bylo před dvanácti léty. Docela by mě zajímalo, jak by odpověděl na stejnou otázku dnes.


Uživatel: Federman

Federman      25   2. červen 2015 o 9:52

K tomu všemu hodnotná výplň, která už ale Alana potřebovala a mně tam jeho práce chybí.  Sice minimálně, ale už mi to nepřišlo prostě tak stoprocentní.

                                                                      VS

po pravdě, mě tam nechybí alan ani v jedné sekundě, jedna skladba za druhou jsou tam pro mě hity s perfektním a nerušivým soundem, přitom bohatým a podmanivým. Není to podle mě album o třech hitech.

Dangerous a císař Rudolf II by asi řekli ve slavné císusalkuch, že se nimrám v nesmyslech. smile
Ale k věci. Jak Ti zní třeba Useless na albu ve srovnáni na singlech 86/98 ? To její podbarvení na singlech se mi strašně líbí a já tyto drobnosti dost hodnotím, ocením a věnuji jim pozornost. Možná až moc, ale je to prostě tak. Je to od té doby, co jsem začínal trávu růst a začínal stavět sestavu na úrovni. smile Asi chyba.
Další kandidát Freestate. Neskutečná věc, ale chybí mi tam něco jako je dodatečně dokouzleno na Useless. Už jsem se na tohle téma před časem vyjádřil, ale tady je to konkrétně na případu a s možností srovnání. 

Je tady někdo, kdo se mnou souhlasí nebo má podobný příklad ? Pokud ano, rád bych to věděl, jestli je to aspoň trošku tak, jak píši. Nestojím o bombardování vašimi nesouhlasy, jenom mě skutečně zajímá stejný a nebo podobný názor smile díky smile


Uživatel: kosíno

kosíno      26   2. červen 2015 o 11:05

Federman: Máš pravdu, že Useless na singlech má větší “koule”. schválně jsem si obě verze pustil a je to tak. Ultra je bezesporu důkaz, že DM umí vynikající hudbu i bez Alana, nicméně pro mě mají špičková alba DM, na kterých se podílel, něco navíc… Těžko říct, jestli je to atmosféra, možná, že MFTM nebo Violator mají všechny skladby perfektní a vyvážené, kdežto Ultra je souborem vynikajících skladeb, ale když se řekne Ultra, vybavím si tři, čtyři hity a zbytek přijde až jakoby později, v závěsu… Ještě markantnější je to u Delty, kde jsou skladby dobré, ale jako celek na mě moc nepůsobí, mnohé z nich mě ani neberou nebo obsahují nějaké pazvuky tam, kde má být hudba…


Uživatel: Federman

Federman      27   2. červen 2015 o 11:20

Kosíno: Jak to vidíš u PTA ?  Po vydání jsem měl jsem u něj pocit, že se mi začínají opravdu vracet se vším všudy. V tomto ohledu bude podle mého názoru lepší než ULTRA. Na SOTU je to už trochu v některých faktorech přepísknuté, ale momentálně mě vůbec nenudí. Zato DELTA u mě zvládá nudu dokonale.


Uživatel: Ringo

Ringo      28   2. červen 2015 o 11:22

Usless mi přijde v poho v obou verzích, ono na singlu se občas lecos vyzvdvihne, viz. třeba Strangelove single vs album verze. U té Useless bych nějak alana fakt nevyhledával, dokonalost ve všech podobách, v jakých ta píseň je, ať už na albu nebo na singlu.

Freestate - tahle skladba nemá mít nic navíc, cokoliv navíc by narušilo její kouzlo. Líbí se mi taková, jako je.

A Ultra coby soubor skvělých písní? Mě přijde Ultra jako perfektně sestavené album, kde každá píseň dává dohromady perfektní celek, Barrel - tady není o čem diskutovat, píseň i klip patří na naprostý vrchol, jestli někdo má SOFAD za vrchol DM tvorby, která uzavírá kultovní éru, tak pro mě je tím vrcholem až tento song, Love Thieves - neskutečně atmosférický song, naprosto podmanivý, smutný, Home - parádní Martinovka s parádním nástupem, Itś No Good - hitovka, Uselink - špičková instrumentálka, Useless - jedna z nej písní s jedním z nej klipů které DM udělali a platí pro ní totéž co u Barrel, vrchol DM tvorby, Sister of Night - parádní žalozpěv, zvukově uhrančivé, mráz po zádech, čistokrevní DM, v podstatě hodně violatorovská věc, Jazz Thieves - perfektně navazuje, temná instrumentálka, Freestate - již jsem popsal nahoře, Bottom Line - skvělá Martinovka, taky bypasovala na Violator, Insight - naprostý hymnus na závěr. Všechno tohledo sebe krásně zapadá a pro mě je Ultra komplexním albem jak má být v té nejlepší podobě, jak se na DM sluší a patří. určitě není pro mě jen souborem několika dobrých písní. Tohle album pro mě spadá do těch kultovních let a uzavírá je. Od Exciteru už jsou DM v podstatě trochu jiná skupina.


Uživatel: kosíno

kosíno      29   2. červen 2015 o 11:30

Federman: PTA je super a nic mu nevytýkám, SOTU je specifické album, které se mi ale líbí a u kterého nesouhlasím s názorem, že u některých písní na něm nebyl naplno využit potenciál, který by možná odhalil právě Alan, už jsem psal pod nějakou diskusi u souboje alb, že PTA + SOTU jsou pro mě vrcholy postwilderovské éry, tudíž je obě stavím nad Ultra, které je skvělé, ale nemám potřebu ho častěji poslouchat…


Uživatel: Federman

Federman      30   2. červen 2015 o 16:45

u kterého nesouhlasím s názorem, že u některých písní na něm nebyl naplno využit potenciál, který by možná odhalil právě Alan

já si myslím opak smile


Uživatel: Herrer

Herrer      31   2. červen 2015 o 16:51

Fedie, na Ultra? Musim říct, že mně se ta její lehkost a vzdušnost moc líbí a Alanova vrstva mi vůbec nechybí. Nutno podotknout, že pak už mi nechybí jen na Exciteru, ale ten zas neni až tak depešácká deska.


Uživatel: Herrer

Herrer      32   2. červen 2015 o 16:53

Pardon, už jsem si tu citaci našel grin


Uživatel: Federman

Federman      33   2. červen 2015 o 17:23

Já si Tě Heri vezmu za tiskového mluvčího smile

U té Ultry je to opravdu neskutečně v pohodě. Jenom je tady k dispozici možnost srovnání právě u té Useless na singlech. Ringo uvedl, že nevidí nikde žádnou skulinku pro možné zlepšení. To bychom ale mohli posoudit skutečně až poté, co by k nějakým změnám došlo. Tady jsem s takovým tvrzením opatrnější. Na to jsme na Wildera až moc netalentovaní a nevynalézaví. Možná bychom žasli nad tím, kde všude by tu skulinku našel a nás by ani nenapadlo hledat ji právě tam, kde k té korektuře došlo. V tom si myslím byla jeho hlavní síla. Nacházet právě tyto skulinky a opravovat je ke zvukovému dobru. Na Ultře by to měl velice těžké, ale já ho prostě v tomto beru za mistra a věřím , že by to bravůrně zvládnul.
Jak to bylo s ETS ? Když přišel s nápadem rychlejšího tempa, možná že se objevovaly i tehdy názory tipu ,, co na tom chceš měnit,, ? 

Víš, nechci tady omílat věci kolem něj do nekonečna (hm, což ale v podstatě dělám) a proto i potichu píšu, aby na mě někdo nevletěl smile) Jenom mě tato doba opravdu zajímá a za ten článek jsem Dangeovi moc vděčný. K vánocům jsem dostal Monument, ale kolem té doby je tam interních věcí pramálo a tak jsem trochu zklamaný.


Uživatel: Herrer

Herrer      34   2. červen 2015 o 17:49

jj, možná to tak je, ale každopádně při poslechu Ultra nemám touho cokoli měnit, líbila se mi tou jinakostí, což se o všech postwilderovskejch jinejch deskách říct nedá. Jak jsme se nedávno bavili o tom, že DM mívali v hudbě okolo nosný konstrukce i nespočet dalších melodických linek, tak nejspíš i to byla z velký části Alanova práce. To prakticky zmizelo a výplň tvoří spíš ruchy. Ani Ultra už to neměla… Alan není žádnej velkej komponista, ale hudbu podle všeho vnímá velice intenzivně. Zkus si sám poslechnout něco povedenýho a uvidíš, jak překvapivě jednoduchý je i pro nás, hudební amatéry domýšlet různý bruky, zvuky, podpůrný melodie, nebo naopak tu a tam něco ubrat… Když je hotová zajímavě stavěná kostra, tak to jde samo a nápady naskakujou wink Tím nechci Alana nijak hanit, právě naopak… Ono to vlastně celý koresponduje s tím, že Mart je ve studiu asi trochu línej a nebaví se ho v tom až tak nimrat. Dave ani Andy to nejspíš neumějí, nebo si na to nevěří a na práci producenta nebo zvukovejch inženýrů jsou přeci jen jiný požadavky, než aby rozhodili mistrovo dílo… Ono asi taky nebude snadný takový ikoně jako je Gore jen tak vlézt na pískoviště a sundat mu sajtnu z oblíbenýho náklaďáku wink Od toho jsou členové kapely a tady ten jeden pracant, kterýho to prosazování nápadů nejspíš taky stálo dost nervů, holt chybí...


Uživatel: Federman

Federman      35   2. červen 2015 o 18:15

Tím nechci Alana nijak hanit, právě naopak… Ono to vlastně celý koresponduje s tím, že Mart je ve studiu asi trochu línej a nebaví se ho v to moc nimrat.

Nevím, jestli tady budu s Tebou souhlasit úplně. Ty to ale přežiješ ne ? smile
Ty píšeš línej, Dange psal, že to Martin neřeší, nebo neřešil…Já si myslím, že to řeší stoprocentně a líný také není. Jenom to dělá prostě Goreovským způsobem a ten mi zkrátka nesedí, jako ten Wilderovský. To že to řeší a není líný dokazuje stále větší počet zvukových efektů, které vytyčují goreovskou cestu ke ,,hutnějšímu,, celku. Teď například našel zalíbení ve ,,funění,, což ostatně považuji za originální. Tam, kde byla dřív nějaká linka, je dnes prsknutí a podobně. Je to zkrátka vývoj ala Gore a ten je určitě lepší než vývoj ala Wilder, tudíž žádný.

2015

Dvacet let po odchodu z Depeche Mode není po Alanovi vidu ani slechu…škoda takového talentu…


Uživatel: Herrer

Herrer      36   2. červen 2015 o 18:44

Fedie, vlastně jsem docela rád, že se neshodneme, už to začínalo bejt pochybný grin Víš co, jedna věc je jistá... Ať už Mart říká o Alanovi cokoli, tak už jen fakt, že ho nechal makat na svejch pokladech, dokazuje, jak moc ho respektoval. Škoda jen, že to Alan asi tak úplně nepobral a potřeboval to slyšet jinak hmmm


Uživatel: Federman

Federman      37   2. červen 2015 o 19:04

Kurva už s Tebou zase souhlasím smile)

Na závěr, tešme se na nové album a Alana nechme spát.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      38   2. červen 2015 o 19:10

Jenom mě tato doba opravdu zajímá a za ten článek jsem Dangeovi moc vděčný. K vánocům jsem dostal Monument, ale kolem té doby je tam interních věcí pramálo a tak jsem trochu zklamaný.

To máš pravdu…btw. četl jsi Universe? tam je z toho období poměrně dost věcí...


Uživatel: Federman

Federman      39   2. červen 2015 o 19:16


Uživatel: Federman

Federman      40   2. červen 2015 o 19:18

objeveno, objednáno smile diky


Uživatel: Dangerous

Dangerous      41   2. červen 2015 o 20:11

tohle se mi Fedie líbí:
Po propuštění z nemocnice, prodává Gahan svůj dům a kupuje si apartmá v Santa Monice. Vše ale po krátké době pokračuje ve starých kolejích. Gahan zvyšuje už tak obrovské dávky drog a stává se ještě více paranoidním. Ve svém novém bytě přelepuje páskou závěsy a žije ve tmě. „Měl jsem také mnoho střelných zbraní, pistole ráže 9mm, revolver ráže 38 mm a také brokovnici ráže 12mm. Nikam jsem se ani nepohnul beze zbraně. Ano, bylo to velmi podobné, jako s helikoptérami na konci Scorseseho Mafiánů. Tím myslím, že pokud přelétala poblíž helikoptéra či přijíždělo auto, tak jsem šílel.“
Uzavřen ve svém bytě od lidí, sledoval Gahan televizní počasí 24 hodin denně a jedinými společníky mu byly obyčejné velké figurky Tin Mana a Lva, postaviček z Čaroděje ze země Oz. S těmi si povídal a “naslouchal“ jim. (O pár let později tento stav mysli Gahan velmi dobře popíše v textu prvního singlu, který vydá jen pod svým jménem). „Opustil jsem všechny přátele a tyhle dvě loutky mi dělaly společnost. Jednu noc na mne začaly mluvit a nutno přiznat, že to nebyla noc poslední. Často mi tyhle dvě figurky říkaly, jaký kus hovna jsem.“ Ve svém pokoji měl Gahan také metr a půl velkého plyšového králíka Bugs Bunnyho, kterého přikoval ke zdi: „Říkal jsem mu, seru na tebe, Bugsy - když já jsem tady v pasti, tak ty budeš tady v pasti se mnou.”


Uživatel: funky

funky      42   2. červen 2015 o 20:20

Vyjádřit se k tomuto tématu je tak strašně těžké, protože je to jen kdyby, proč, kdyby atd.
Mně osobně Alan v DM chybí, ale nejsem si jistý, jestli by návrat byl lepší nebo horší, prostě to kompenzuji Recoilem.
Můj názor je takový, že v dnešní době by návrat Alana kapele spíš uškodil, už je to mnoho let a Martin i Alan dělají rozdílnou muziku a do toho emoce, které by vznikly ... no fakt těžko říct. Ale přiznám se, že by mě zajímalo, co by vzniklo smile Co se týče Alana - pokud se cítil nedoceněný - naprosto chápu a je lepší jít do sólového projektu.


Uživatel: kosíno

kosíno      43   2. červen 2015 o 20:21

Federman: U kterých písní ze SOTU ti Alan chybí? wink


Uživatel: Herrer

Herrer      44   2. červen 2015 o 20:28

Dangerous • 2.6.2015 o 20:11: Co mu na to říkal Bugsy už radši nezmiňuje grin


Uživatel: Dangerous

Dangerous      45   2. červen 2015 o 20:30

to Herrer: jo Gahan byl hustej, feťák ale ultra.


Uživatel: Federman

Federman      46   2. červen 2015 o 21:14

Dange: A já čtu kladivo na čarodějnice .... to je proti tomu honzíkova cesta smile)

kosíno: Vím kde mě nechybí. In Chains, Wrong

funky:

Můj názor je takový, že v dnešní době by návrat Alana kapele spíš uškodil, už je to mnoho let a Martin i Alan dělají rozdílnou muziku a do toho emoce, které by vznikly ... no fakt těžko říct. Ale přiznám se, že by mě zajímalo, co by vzniklo

Mě taky, ale budeme asi jediní smile


Uživatel: kosíno

kosíno      47   2. červen 2015 o 21:18

Federman: Souhlasím, In Chains je geniální, dokonalá věc, Wrong zrovna tak…

No, tak ať se, až zrovna DM nebudou pracovat na albu, Mart s Alanem sejdou a udělají společný projekt wink


Uživatel: DoMunug

DoMunug      48   2. červen 2015 o 21:29

No, já si myslím, že by mohlo současné trio ukázat jakýsi nadhled a Wildera odměnit v podobě ještě jedné společné desky… Vůbec ne proto, že by ho Modes potřebovali, prostě jen jako poděkování za minulost, a hlavně pro ilustraci jak by DM znělo s jeho invencí dneska. To by mne totiž kurefsky zajímalo… wink


Uživatel: funky

funky      49   2. červen 2015 o 21:49

Federman: věřím, že nebudeme jediní smile vše má svůj čas, každopádně rád bych slyšel MG v produkci Alana, který jak jsem pochopil z jeho produkce, minimal spíš nesnáší a věnuje se srdcervoucímu těžkotonážnímu a složitě chápajícímu soundu (nebo jak to vlastně popsat smile ) mám rád extrémy a tohle by mohlo být opravdu zajímavé smile


Uživatel: funky

funky      50   2. červen 2015 o 21:55

DoMunug: to by zajímalo asi všechny fanoušky včetně mě, ale Martin se dle mého názoru k tomuto nikdy neuvolí, protože mu Alan prostě a jednoduše lezl do zelí a to naštve bohužel každého skladatele. Mám takový zvláštní pocit, jakoby byl Martin rád, že Alan odešel.


Uživatel: funky

funky      51   2. červen 2015 o 22:19

kosíno: In Chains souhlasím, naprosto povedená záležitost - úvodní, snad taková, jakou ji chtěl Martin mít. Na Wrong bych naopak Alana pozval, skladba je pro mě holá bez jakéhokoliv pocitu, spíš jen agrese, prostě mě nijak obzvlášť neoslovila v tomto podání. Čistě osobní náhled na věc smile Překvapuje mě, jak je oblíbená, ale respektuji samozřejmě wink


Uživatel: kosíno

kosíno      52   2. červen 2015 o 22:37

funky: Wrong byl první singl ze SOTU a když jsem slyšel první tóny, okamžitě mi naskočila husí kůže a řekl jsem si: “Jo, tak tohle je nářez, ta je fakt super!” Myslím, že tady Alan fakt není třeba, ale samozřejmě respektuju, že se někomu nezamlouvá...


Uživatel: DoMunug

DoMunug      53   2. červen 2015 o 22:44

@funky: Asi máš pravdu, i když si nemyslím, že by to bylo vyloženě kvůli Leemu. Jeho skladatelské alter ego už zdaleka není tak nabubřelé jako v minulosti. Tím nechci říct, že by Wilder mohl dostat volnou ruku. To ani náhodou… Wilder už ale nikdy nebude členem bandu, cokoli jiného by mne velmi překvapilo! smile


Uživatel: Herrer

Herrer      54   2. červen 2015 o 22:46

Wrong = nenaplněnej obří potenciál. Měl z toho bejt klasickej DM song.

Na Wrong bych naopak Alana pozval, skladba je pro mě holá bez jakéhokoliv pocitu, spíš jen agrese, prostě mě nijak obzvlášť neoslovila v tomto podání.

Naprostej souhlas!


Uživatel: kosíno

kosíno      55   2. červen 2015 o 22:54

Herrer: Pro mě je Wrong klasickej DM song, dokonce mnohem lepší než jiné, podle mnohých klasické DM songy… Ale v pořádku, co člověk, to názor .-))


Uživatel: Herrer

Herrer      56   2. červen 2015 o 23:03

kosíno: já ho tak po premiéře taky viděl. Jednoznačně. Byl jsem unešenej a i tady jsem tenkrát nadšeně vykřikoval, že jsem na tohle čekal od Ultra. Finální podoba mě bohužel zklamala a ani pořádnej mix jsem nezaznamenal :-( O klipu radši nic, ten spolehlivě odradil i ty, co se jim to líbilo grin Wrong se vším všudy wink


Uživatel: Federman

Federman      57   2. červen 2015 o 23:03

Wrong = nenaplněnej obří potenciál. Měl z toho bejt klasickej DM song.

No vidíš, mě tady ta surovost mrazí a myslím, že mrazit měla, tady bych do kamen nepřikládal. Jestli mohu napsat pozvánku pro Wildera, tak určitě s razítkem Corrupt a možná i Perfect ale to jenom nedoporučeně. smile


Uživatel: Herrer

Herrer      58   2. červen 2015 o 23:06

No vidíš, mě tady ta surovost mrazí a myslím, že mrazit měla, tady bych do kamen nepřikládal.

Fedie, no já bych právě ubral… grin


Uživatel: Herrer

Herrer      59   2. červen 2015 o 23:08

Ale je možný, že tady už si Alana démonizuju a stačil by jen zásah zvukaře či producenta…


Uživatel: Federman

Federman      60   2. červen 2015 o 23:12

Já si přesně myslel to samé na začátku, ale teď  bych do toho raději nesahal. Ale upřímně...moc by mě zajímalo co by z toho vyčaroval.


Uživatel: Herrer

Herrer      61   2. červen 2015 o 23:16

Zjemnil by to IMHO grin Možná by přes to hodil ten naléhavej SOFADovskej závoj a to by na slušnou psýchu bohatě stačilo wink


Uživatel: kosíno

kosíno      62   2. červen 2015 o 23:32

Evidentně je dobře, že se Wrong nelíbí všem, není to taky žádná podbízivá “vtěrka” jako třeba některé nejmenované songy z nejmenovaného alba wink

Federman: Na Corrupt určitě nesahat, ta je taky perfektní, jak je, pro mě určitě...


Uživatel: Herrer

Herrer      63   2. červen 2015 o 23:36

kosíno: Cítím podprahovej útok na Violator grin Ty mi furt nemůžeš odpustit tu invektivu, viď? Fakt se omlouvám, nemyslel jsem to tak wink


Uživatel: kosíno

kosíno      64   2. červen 2015 o 23:40

Herrer: Violu jsem nemyslel :-D A omlouvat se nemusíš, to se stává, že pro jednoho jeden z vrcholů tvorby je pro druhého odpad, SOFAD by mohl vyprávět :-D


Uživatel: Herrer

Herrer      65   2. červen 2015 o 23:41

btw, pokud by měl bejt Violator synonymem podbízivosti, tak jen houšť a větší kapky tongue laugh


Uživatel: Herrer

Herrer      66   2. červen 2015 o 23:42

Aha, tak teď už fakt nevim grin


Uživatel: kosíno

kosíno      67   2. červen 2015 o 23:44

Zase tolik alb nevydali grinA neboj se, neútočím ani na tvůj SOFÁDek grin


Uživatel: Herrer

Herrer      68   2. červen 2015 o 23:49

grin To by mě taky ani nenapadlo grin No nic, tenhle kvíz nedám. Mrknu sem ráno, třeba už to bude rozpletený... Dobrou grin


Uživatel: Ringo

Ringo      69   3. červen 2015 o 6:16

U Wrong mi nepřijde, že by něco scházelo nebo by potřeboval zjemnit. Jestli Wrong něco narušilo, tak to byl ten videoklip, ale na ten při poslechu naštěstí koukat nemusím. Nevím, jestli by Alan přispěl k SOTU něčím kloudným, jeho mix In Chains mi přišel jako zrecyklování SOFAD, prostě udělal z In Chains SOFAD písničku tím, že tamstrčil zvuky ze SOFAD. On se tam zastavil a od té doby se nedokázal nikam posunout. Já to dost beru tak, že on už svůj potenciál vyčerpal, udělal to maximum na SGR, BC, MFTM, Violatoru a SOFAD a kam dál? on už dál nikam nešel. A DM mohli udělat jediné, změnit se. Pokud nechtěli vydávat Violator II a SOFAD II a přistoupit k ryzímu vykrádačství, díky čemuž by se z nich stali dinosauři, na které by se chodilo jen z nostalgie.


Uživatel: Lex Barker

Lex Barker      70   3. červen 2015 o 7:26

Pro mne WRONG je klasický DM vypalovák a nechtěl bych na ní nějaké změny či úpravy. Beru tuto věc na úrovni nej hitů z např. MFTM, V či SOFAD. Bohužel dost vyčnívá nad ostatními věcmi ze SOTU( ale jinak to album mám docela rád, musí být na něj nálada).


Uživatel: Federman

Federman      71   3. červen 2015 o 8:16

on už dál nikam nešel. A DM mohli udělat jediné, změnit se. Pokud nechtěli vydávat Violator II a SOFAD II a přistoupit k ryzímu vykrádačství, díky čemuž by se z nich stali dinosauři, na které by se chodilo jen z nostalgie.

Na tom určitě něco bude, ale nevím, jestli to s tou nostalgií nedopadne i bez Wildera. Teď bez jakýchkoli minulostních nářků. Nepřijde Ti, že koncerty DM začínají být trochu bez invence se někam skutečně pohnout dál?
Vím, že je těžké po čtyřech letech nepřipomenout stará krásná díla. Ale já bych si přál slyšet live více nových věcí. Chytit zlatou rybku, přál bych si slyšet celé album. Klidně celou Deltu.


Uživatel: kosíno

kosíno      72   3. červen 2015 o 9:13

Pokud by DM s Alanem začali vykrádat sami sebe, pak je dobře, že odešel… Ale možná by to tak nebylo…
Jinak jsem rád, že u Wrong nejsem jediný, komu ta skladba vyhovuje takhle, myslím, že je podána přesvědčivě a že z ní skutečně krásně mrazí...
Co se týče koncertů DM, určitě bych nechtěl živě slyšet jedno celé album, ale myslím, že by nebyl špatný experiment ve smyslu nahrazení hitů vypalovačkami, které na živo nehrají a hráli minimálně nebo třeba vůbec… Místo ohraných WIMS nebo Precious bych uvítal třeba Lie To Me, Nothing… Z novějších třeba In Sympathy, My Little Universe…


Uživatel: Ringo

Ringo      73   3. červen 2015 o 9:29

Posun na koncertech - na každém koncerteě je jiný vizuál, jiná projekce. Hudebně se posunout, těžko říci, jestli posunutí spočívá v tom, zahrát více nových skladeb nebo zremixovat ty nové. Setlist je ošidná věc, oni musejí pokud možno splnit očekávání 30 000 fandů na jednom stadiónu, 15 000 fandů v jedné hale. 100 lidí 100 chutí. Takže hrát některé věci je povinnost. Kdyby nezazněl třeba PJ a ETS, tak by spousta lidi odešlo zklamáno, bez těchto dvou jako by to nebyl koncert DM. A s tímto ohledem podle mě vybírají skladby na koncert 1/3 jistot, 1/3 nové skladby 1/3 je pohyblivá.


Uživatel: kosíno

kosíno      74   3. červen 2015 o 9:37

Alespoň některé z těch jistot by měli nahradit, určitě by to nebylo na škodu… Nejprve pozvolna nahradit jednu dvě, kdyby se ty skladby, které dlouho nehráli, chytily, pak mi mohli přidávat, pokud ne, tak se můžou vrátit k rutině... A nebo alespoň v té pohyblivé části by mohli vsadit na neohrané kousky…


Uživatel: Hanz 397

Hanz 397      75   9. červen 2015 o 19:32

Jak to tady tak pročítám,tak mě překvapilo několik věcí...
1) je to jen pár měsíců,co se tu všichni rozplývali nad Deltou a teď? Je pravda,že i mě už nebere tak,jako dřív,nikdy jsem jí neřadil k tomu top,co DM udělali,ale názory některých mě v téhle diskuzi překvapily…
2) mám pocit,že jsem tu asi největší Alanovec smile a docela mě mrzelo,když jsem v některých příspěvcích četl dokonce i názor,že je dobře,že je pryč... A najednou je tady v týhle diskuzi spousta lidí,kterým Alan chybí...
Nechci na nikoho ukazovat a v žádném případě se nechci nikoho dotknout.. Pokud se tak stalo,tak se dotyčné(mu) omlouvám.


Mě zamrazilo už v době Exotic summer tour,když jsem se dozvěděl,že Andyho nahradil Daryl… Tehdy jsem si říkal,že není něco v pořádku. A pak přišla tahle rána… Říkal jsem si,že to je konec. Pak přišlo Ultra a všechno bylo zpět,jen trošku jinak,než před tím. Ale jednu věc musí uznat všichni: za Alanova působení nebyla slabší a silnější alba (Ultra x Exciter). Byla jen skvělá a čím dál skvělejší...
Zajímalo by mě,jak by dnes zněli DM,kdyby zůstal,ale asi už to neřeším,protože vím,že krom skvělé In Chains,už asi žádná kooperace nebude. Mrzí mě to,ale beru to,jak to je.
A mrzí mě ještě jedna věc,ale to už jsem tu taky psal… Totiž,že se už asi nedočkáme ničeho dalšího z Alanova studia…


Uživatel: Federman

Federman      76   16. červen 2015 o 22:48

mám pocit,že jsem tu asi největší Alanovec

Az po me Hanzi smile) a tak se zarad


Uživatel: Michaela 146

Michaela 146      77   21. červen 2015 o 7:53

Ale no tak, pane dmjack velmi citlivě si to promyslete, nežli sem něco napíšete grin Z postwilderovských alb si zvukově asi nejlíp… vedou Ultra a Delta Machine. Náhodou chlapci se snaží a snaha se cení.... a kde je dnes Alan? A takový dříč to býval.


Uživatel: Ringo

Ringo      78   21. červen 2015 o 7:57

na slovenských stránkách se plaká po Wilderovi pořád, teď zrovna u článku o Exciteru. To je tak těžké si uvědomit, že těch okolností 83 - 93 se sešlo mnohem více než jen Alan? Byla to práce celého týmu, včetně Martina a Dejva, mají na tom všichni stejnou zásluhu. To, že jsou DM jiní je dáno taky mnoha okolnostmi. Kromě odchodu Alana je to jiná doba, Martin a Dave se taky nějak změnili, zestárli, chtějí si zkusit něco jiného, svá vrcholná alba již mjí za sebou a je těžké je překonávat atd. Někomu tím do not sednou, jinému ne.


Uživatel: Herrer

Herrer      79   21. červen 2015 o 8:44

Alan sem, Alan tam… I když chápu a mnohdy souhlasím se stesky po době, kdy Alan dotahoval k dokonalosti už tak parádní materiál, který mu Mart přihrál a už tenkrát by bez jeho různě rozsáhlých chirurgických zásahů DM určitě zněli jinak (ochuzeněji), tak mě na druhou stranu pořád těší, že se i bez Alana vyvíjejí, stále mění a možná, resp. kéž by, i pořád hledají svůj osobní svatý grál v podobě ideálního soundu. V Martinovi máme geniálního skladatele a jeho novej zápal pro hrabání se v mašinkách, mě přesvědčuje, že se chce pořád učit, což je imho super. Ostatně album MG naznačuje, že i ti digiDM můžou znít v budoucnu naprosto skvěle.

Hlavně kašlat na kompromisy, ať kluci udělaj to, čemu sami věří!

Za mě, a Alanisti odpustí, je nespravedlivý dělat z Alana víc, než čím byl… wink Gore bez Wildera, je Gore s jednou paží, která má navíc dost možná i neostříhané nehty, zatímco Wilder bez Gorea je nic. Bohužel pro nás všechny, ale ze všeho nejvíc pro Alana.

*A to nemluvím o tom, že Martovi nezadržitělně sílí druhá, čistě bionická paže, která dostává stále nový, někdy méně, někdy více podařený firmware… Ale ta podpora ze strany výrobce tam prostě je, takže je i na co se těšit a ne, že ne! wink


Uživatel: Federman

Federman      80   21. červen 2015 o 15:22

Náhodou chlapci se snaží a snaha se cení....

urcite ano.

a kde je dnes Alan? A takový dříč to býval.

To, v jake pozici je momentalne Wilder je samozrejme z jisteho pohledu smutne a jeho konani z minulych let mu nepridava zadne velke sympatie ani od Wilderovce jako jsem ja. Je to urcite i na povazenou, ztratit tak chut do studiove prace. Mozna si Wilder trochu roli urciteho demona trochu uziva a libuje si vni i on sam. To je taky jedine co me vadi, kdyz ho branim a vyzdvihuji jeho kvality.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      81   21. červen 2015 o 17:32

Dick Laurent and Alan Wilder and Bela Lugosi are dead.


Uživatel: Federman

Federman      82   21. červen 2015 o 18:00

Skoda, ze se v tomto pripade jeste neda volat kral je mrtev, at zije kral….


Uživatel: Dangerous

Dangerous      83   21. červen 2015 o 18:04

Ale dá...CHRIS BERG! Ale kdo je hluchý, zaslepený a pohřbený minulostí, tak krále nepozná ani pohmatu wink Osvoď svou mysl, Fedie, vždyť není tak hloupá... wink


Uživatel: Federman

Federman      84   21. červen 2015 o 18:20

Toho pana zacnu mit rad, az pro DM neco udela. A kdyz udela neco dobreho, ver mi, ze prestanu lpet na minulosti, coz je pruvodni jev nas raku a ne nahodou to mame zakodovane v nasem zverokruhu. Je tim ale vina pouze tato deformace ? Asi z velke vetsiny zcela jiste a tady Ti dam bohuzel za pravdu. Bude to ale i prilis skvela minulost DM, ve ktere se zacina utapet jeden velky fanousek.  Nemysli si, ze me nestve byt tady za smoulu mrzouta. Zase koho by jsi tady sjizdel, bud rad ze me mas. smile nejsi tak hloupy aby jsi to nemohl uznat.

Diky za Universe, cte se super


Uživatel: Dangerous

Dangerous      85   21. červen 2015 o 18:25

To Fedie: hustý, já znám jen jedno znamení zvěrokruhu, tak mě překvapuje, že existují další a mají i nějaké vzorce chování :D

P.S. Samozřejmě, že jsem rád, že tě tady mám (máme) wink


Uživatel: Federman

Federman      86   21. červen 2015 o 18:29

Moje ex. byla na toto velmi sectela, to take bylo ale vsechno..smile


Uživatel: Ringo

Ringo      87   21. červen 2015 o 21:44

Federman: ono není lehké se přeorientovat na moderní trendy. Já to mám taky těžké, pro mě jsou osmdesátky nepřekonatelné, nicméně mám to štěstí, že když teda někdo umí, tak mě to baví, i když to vytvoří teď a DM naštěstí pořád umí. Spíše mám největší problém ale přijmout nového novodobého interpreta. Většinou se mi stejně líbí nové věci od kapel z osmdesátek:-) Házím letmé oko na mou rozsáhlou sbírku CD a jediného interpreta, co vznikl po roce 2000 tady mám Chvrches:-)


Uživatel: Ringo

Ringo      88   21. červen 2015 o 21:45

já znám jen letokruhy:-)


Uživatel: Herrer

Herrer      89   21. červen 2015 o 22:12

Upřímně... Chvrches fajn popík, ale koho by zaujali, nebejt jednou před DM… Garbage, Skunk Anansie, Oceán a hromada dalších na tom mohly bejt stejně, nebo dost možná ještě dál… Tu roli prostě mohl zastat kdokoli, kdo je schopnej napsat chytlavou a přitom ne úplně hloupou písničku…

IMHO Chvrches jsou sympoš, ale jejich jediná “výhoda” a odlišnost oproti mainstreamovým formacím, je ta, že nejsou až tak populární... tongue laugh


Uživatel: Herrer

Herrer      90   21. červen 2015 o 22:20

Před 25ti lety jsem “věděl”, jak by měli znít Depeche Mode a oni udělali kontroverzní, ale geniální veletoč. Dneska nevím, jak by měli znít, ale věřím, že když to necháme na nich a nebudeme je dostávat pod tlak, tak se dočkáme wink IMHO není jedinej důvod nevěřit jim. A to píšu i přesto, že se mnou moje alter ego Fedie nejspíš nebude souhlasit grin


Uživatel: Michaela 146

Michaela 146      91   21. červen 2015 o 22:58

Federman • 21.6.2015 o 18:29 . Nuda, rutina, šeď...sečtělá přítelkyně, takový vztah je vážně o ničem grin Jak takový vztah nemůže někoho obohatit grin Celkem by mě zajímalo jak takový vztah dlouho vydrží?


Uživatel: Michaela 146

Michaela 146      92   21. červen 2015 o 23:28

Když o tom hlouběji přemýšlím, tak něco na těch partnerských horoskopech asi bude a já si stále lámu hlavu proč jsme s manželem tak odlišní, naštěstí přišel pan Federman a já pochopila, že za vše může znamení zvěrokruhu grin Jsem znamení Blíženci a pozitivní spojení je pro mě Beran, Lev, Váhy, Vodnář...velmi negativní je pro mě znamení Ryby a to je můj manžel grin


Uživatel: Federman

Federman      93   21. červen 2015 o 23:45

IMHO není jedinej důvod nevěřit jim

Heri, sice jsem se nejprve trochu zavrtel, zakuckal, vyvalil oci, ale uz dobry. smile) Mezi nami je podstatny rozdil v tom, jak se na vec divame. Maly priklad.
        Pred Tebe, kdyz daji kousek syru, zacnes krasne mluvit o tom, jakou ma krasnou barvu a jak hezky voni.
Kdyz ho potom predlozi mne, zacnu si okamzite vsimat jeho der a stezovat si na to, ze jich ma moc a ze by ten kousek mohl byt vetsi. Ty ve vecech zkratka vidis to pozitivni a ja to negativni. Oboji je potrebne a jenom je pro dobro veci nezbytne, drzet vse v rovnovaze. To se nam snad zatim dari a doufam, ze i darit bude.  Proto se na Tebe dein zweites Ego Fedie vubec nezlobi, protoze jses takovy jeho smirclivy andel Theofil, ale pritom nebojacny SOFADISTA. smile))

Cowlleyka: A navic nemela rada DM, a SOFAD uz vubec ne… byla to zkratka mrcha nevdecna smile)


Uživatel: Federman

Federman      94   21. červen 2015 o 23:53

cowleyka: zkus si jeho znameni trochu nastudovat a jestli Ti sedi momentalne na strese, tak ho potom budes mit suverene i v hrsti…. at vam to klape i bez hvezd smile


Uživatel: Federman

Federman      95   21. červen 2015 o 23:54

ono není lehké se přeorientovat na moderní trendy.

Ringo: Kdyz jsi to dokazal Ty, tak ja taky ...smile


Uživatel: Herrer

Herrer      96   22. červen 2015 o 5:22

Nevydáte-li Alana Wildera dobrovolně, vtrhne sem nebeská jízda! grin


Uživatel: Ringo

Ringo      97   22. červen 2015 o 6:13

Herrer: no, tak je pravda, že mě Chvrches zaujali až jako předkapela DM, ale bylo X předkapel, které nezaujaly, takže v nich asi něco je. Fakt se mi líbí jejich přístup k elektronice, jejich písně mají drive. Ukaž mi další takovou kapelu, kterých je plno, jen se nestihli předvést před DM.


Uživatel: Ringo

Ringo      98   22. červen 2015 o 7:32

Herrer: změň si tu ikonu nebo to se fakt nedá :-D


Uživatel: Federman

Federman      99   22. červen 2015 o 7:35

smile)))))) Heri je hezky zacinat den hlasitym smichem…..ale uz to oddelej, nebo Te kobylka nakopne nekam. smile))))))) +202

Ringo uz svoji fotku taky odstranil. Nevedel jsem,ze jste dvojcata.


Uživatel: Síma XJ 600

Síma XJ 600      100   22. červen 2015 o 7:38

Fede: začínat den smíchem???? Mě to málem utrhlo játra!!!!
Herrer: sluší Ti to grin grin


Uživatel: Federman

Federman      101   22. červen 2015 o 7:48

Slusi moc, ale vytahovat SOFAD kroj kvuli takove smutne udalosti jako odchod Alana je samozrejme povinnost a Heri tim znovu vyjadruje svuji neuprosny smysl pro loajalnost. Kadernik byl ale homosexualni milovnik DELTY. smile))))


Uživatel: DAMF

DAMF      102   22. červen 2015 o 12:16

TEN FLETCHER JE ALE AROGANTNÍ PITOMEC .....  KDYBY ODEŠEL ON, NESTALO BY SE ABSOLUTNĚ NIC…..NA CO SI TEN ČLOVĚK HRAJE….... TOMU SE ŘÍKÁ NAPROSTÁ ZTRÁTA SOUDNOSTI…....  NEMÁM HO RÁD A NESTYDÍM SE ZA TO grin


Uživatel: Federman

Federman      103   22. červen 2015 o 12:32

DAMF:
Pomalu, pomalu. I kdyz jsem s Tebou v tomto pripade na jedne strane barikady ve stejne uniforme, prece jenom je to soucasny clen kapely.
V minulosti to byl tym Wilder, Gahan proti tymu Fletcher, Gore. Pokud tato rovnovaha kapele nesvedcila, tak ji urcite neublizovala. V dobe vzniku SOFAD, tam Wilder sveho jedineho spojence nemel a doslo k presile, ktera uz ale kapele ublizila. Urcite ne z hlediska zvukove tvorby. SOFAD delal Wilder v podstate sam. Proto take zni tak jak zni. Co tim chci rici ? Kdyby byla presila opacna, mozna by uz DM ani neexistovalo. Ta Fletcherova uloha nebude jiste v producentskych kvalitach, ale nezapomenme na pratelstvi tech dvou.


Uživatel: Ringo

Ringo      104   22. červen 2015 o 13:01

Federman: dvojčata, jo? Tak to bych šel na komplet plastiku obličeje, než vypadat takhle:-)


Uživatel: Ringo

Ringo      105   22. červen 2015 o 13:05

Federman: tak s tím, že SOFAD udělal Wilder prakticky sám, to bych byl trochu opatrný

Credits adapted from the liner notes of Songs of Faith and Devotion:

Depeche Mode – mixing, production
Daryl Bamonte – album coordination
Chris Dickie – engineering
Mark Einstmann – assistant engineering
Shaun de Feo – assistant engineering
Flood – mixing, production
Steáfán Hannigan – uilleann pipes (“Judas”)
Paul Kendall – engineering
Steve Lyon – engineering
Wil Malone – string arrangement and conducting (“One Caress”)
Kevin Metcalfe – mastering
Volke Schneider – assistant engineering
Mark Stent – mixing
Matthew Vaughan – additional programming
Jeremy Wheatley – assistant engineering


Uživatel: Ringo

Ringo      106   22. červen 2015 o 13:42

nevíte někdo, jestli se neválí na netu někde odkaz nebo nějaký scan z hudebního časopisu (na název si dnevzpomenu) z roku 2003, kde Dave Gahan v rozhovoru říká, že DM jsou třínohý kulhavý pes a vypráví, jak se nudil ve studiu, zatímco Martin skládal DJ set?


Uživatel: Herrer

Herrer      107   22. červen 2015 o 14:43

Síma, Fedie, Ringo: Návrat ke kořenům, ale sleduju vás, hříšníci wink


Uživatel: Síma XJ 600

Síma XJ 600      108   22. červen 2015 o 15:25

Ó.... jak jsi mocný... grin ! Přestaň blbnout s inovacemi, Tvá ikonka je dokonalá a anděl rozhodně nejsi…  Nezapomeň, že peklo se nikdy nemýlí !!!


Uživatel: Herrer

Herrer      109   22. červen 2015 o 18:29

Rozkaz, má vládkyně wink


Uživatel: Mercy

Mercy      110   22. červen 2015 o 18:39

DAMF : tak o tom pochybuju, že by se nic nestalo a je lepší to nevědět. A možná bychom se divili jak je důležitý a třeba tam opravdu není jen na parádu. A jestli jenom působí jako vyrovnávač vztahových vazeb ve skupině, tak je jeho role dost podstatná.


Uživatel: Mercy

Mercy      111   22. červen 2015 o 18:43

Heri a anděl? TO JE NĚJAKÝ VELKÝ OMYL, NE? grin  Jo a prosím změň kadeřníka, díky grin


Uživatel: Herrer

Herrer      112   22. červen 2015 o 18:47

Liduško, ty tam furt vidíš Teofila?!? Jako sranda je fajn, ale nechtěl bych, aby mi to zůstalo grin


Uživatel: Mercy

Mercy      113   22. červen 2015 o 18:55

Neboj wink to bylo jen pro dnešek. Po noční hned ráno s dcerou na ORL (každoroční zánět stř. ucha z dovolené) a pak jsem pozdě vstala a nešlo nereagovat grin


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      114   22. červen 2015 o 19:48


Uživatel: Ringo

Ringo      115   22. červen 2015 o 20:36

Pavel.Z: Takže to byl třínový kulhavý kůň? Už si přesně to zvíře nepamatuji:-)


Uživatel: Federman

Federman      116   22. červen 2015 o 20:45

tak s tím, že SOFAD udělal Wilder prakticky sám, to bych byl trochu opatrný

Tim prakticky sam, myslim, ze byl v te dobe Wilder jediny ze ctyrky, kdo se skutecne snazil veci nekam privest a pohnout se z mista. Jiny se upijel, druhy se potykal s depresemi a treti si pichal heroin v uzamcenem pokoji.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      117   22. červen 2015 o 22:07

Tim prakticky sam, myslim, ze byl v te dobe Wilder jediny ze ctyrky, kdo se skutecne snazil veci nekam privest a pohnout se z mista. Jiny se upijel, druhy se potykal s depresemi a treti si pichal heroin v uzamcenem pokoji.

souhlas…to vše má jen jedinou dvojchybu…že ty všechny slavné skladby ze SOFAD napsal a nazpíval někdo jiný...Alan se spolu s ostatními zvukovými inženýry a producenty atd podílel na zvuku a to velmi, ale velmi výrazně...ale všechny skladby napsal Martin Gore, který i dvě ze SOFAD éry nazpíval, a většinu skladeb nazpíval Dave Gahan…
Tak, kdo je z nich tří ten skutečný tvůrce SOFAD? čí je to album? Alana a sboru hudebních pověřenců, jejichž seznam vložil Ringo? Nebo je to album Martina Gorea? Který vše složil? Nebo Dave Gahana? Bez jehož hlasu by ta hudba skončila na smetišti dějin? smile

“Blind lead the blind”
M.L. Gore, Shame


Uživatel: Federman

Federman      118   22. červen 2015 o 22:57

Urcite mate pravdu a chtelo to napsat vsechno to, co uvadis a to me za slovo jednoznacne nechytate. Sice mne o ten zvuk slo nejvice, ale ke zvuku patri text a k textu hlas. Ja to taky tak myslel, ale uz ne dopodrobna rozepsal. Kdybych to ale zacal rozepisovat, asi bych prohral cely zapas. Takto to byla jenom dvojchyba a stalo me to jenom jeden fiftyn. Priste budu pozornejsi, kdyz budu chtit sazet esa. smile


Uživatel: kosíno

kosíno      119   23. červen 2015 o 0:35

Tak či tak je nejdůležitější přínos MG, který většinu skladeb v historii kapely napsal a v případě potřeby by je mohl všechny i na album nazpívat…


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      120   23. červen 2015 o 4:46

Alan bez MG a DG je Recoil. Zajímavý zvuk,  který nenadchne. Jednonohý, slepý kůň.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      121   23. červen 2015 o 5:10

...ktery nedobehl do cile, radeji sel dobrovolne na jatka…skoda…

da si nekdo salamek? :D


Uživatel: Mercy

Mercy      122   23. červen 2015 o 6:27

No, ale jedno je jisté a to sice kdo má na SOFAD nejmenší zásluhu grin


Uživatel: Federman

Federman      123   23. červen 2015 o 7:49

pokud dostane pan Wilder takove synonymum, jake dostane asi pan Fletcher.


Uživatel: Herrer

Herrer      124   23. červen 2015 o 10:14

Lída • 23.6.2015 o 6:27 grin +101


Uživatel: kosíno

kosíno      125   23. červen 2015 o 13:50

Fletcher ven! Kamarádit s MG může i bez členství v kapele :-D


Uživatel: Dangerous

Dangerous      126   23. červen 2015 o 19:13

don´t forget….Dr Alban Wilder is dead


Uživatel: ULTRA Mode

ULTRA Mode      127   24. červen 2015 o 13:15

Přečetl jsem nějaké příspěvky a souhlasím zejména s názorem, že 1/3 jistot na koncertech by šla také nějak měnit. Samozřejmě že musí na každém koncertě zahrát NLMDA, PJ a ETS. Pak musí zahrát něco z BC a ze SOFAD, ale to už se dá měnit.
Z Violatoru by mi snad stačily na kocertě ty dva hity a ze SOFAD možná i jeden, radši bych si přál, aby se ještě někdy do setlistu vešly písně jako Suffer Well, Sister of Night, Shake the Disease, Little 15… ale aby je zpíval Dave a plné verze, akustické mě nezajímají grin


Uživatel: ladis

ladis      128   25. červen 2015 o 21:25

Zdravím. Když se tak dívám na tyhle komentáře , tak chci i já příspět svou trochou do mlýna. Je jasný, že každý vnímá odchod Alana jinak. Sám jsem propadl DM ještě jako malý kluk. V roce 88 pro mě byly dvě modly v kapele a to Gahan a Gore. Fletche a Alana jsem nepovažoval za tak důležité. Hltal jsem MFTM, Violator,SOFAD, poté i Ultra včetně jejich live show na VHS a byla to paráda. Skvělá muzika a obrovské charisma kapely. Nicméně brzy po odchodu Alana jsem si uvědomil a pozanal co v kapele vlastně znamenal a jak moc procent z depeche mode vlastně byl. Dešní DM už pro mě jsou jen 50% dřívějších. Už to prostě dávno není ono a Wilder zatraceně MOC chybí. Celkové charisma síla kapely je pryč a to nespraví ani Gahan s Gorem společně. Slabé alba, dost průměrných i podprůměrných skladeb z pera Goreho a Gahana. Troufám si tvrdit, že DM by nikdy nezískali tu slávu a popularitu, ze které žijí ještě dnes bez Alana Wildera. Jeho vliv a práce na hotových písních DM je nepopiratelný, stačí si poslechnout některé dema od Goreho, za kterých pecky udělal až Alan. Pro mě je odchod Alana to nejhorší, co se této skvělé kapele mohlo stát. K Fletchovi se nechci ani vyjadřovat a měl to být v roce 95 on kdo měl raději odejít, protože skuteční a velcí Depeche Mode by žili dál.


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      129   25. červen 2015 o 21:28

ladis trochu si protiřečíš, Ultra vzniklo bez Alana ...ale on už ti to Ringo vysvětlí grin


Uživatel: ladis

ladis      130   26. červen 2015 o 18:43

To samozřejmě vím. Po odchodu Alana považuju dvě alba za povedené a to Ultra a Delta Machine. Myslím si, že je škoda že neudělali víc alb ze Timem Simenonem.


Uživatel: Herrer

Herrer      131   26. červen 2015 o 19:31

Po těžkém, stresujícím dni v práci - Morcheeba - Big Calm… A jde to i bez Alana tongue laugh


Uživatel: ULTRA Mode

ULTRA Mode      132   27. červen 2015 o 16:21

ladis: Cítím to velice podobně, už to není jako dřív. Depeche Mode stále hodně poslouchám, ale jen období 83 - 98. Ultra je super, ale dál už je jen několik písní, které vyhledávám na youtube, jako Suffer well, Should be higher, Alone.
Někdy během pauzy po Exciteru mě skalní fanouškovství nějak začalo opouštět a počáteční nadšení z Exciteru vyprchalo. Začal jsem si uvědomovat, že se mi mnohé zvuky na nových nahrávkách spíše nelíbí než líbí. Martin má asi rád opakující se chrčivé, skřípavé zvuky, ale mně chybí Alan, který by je narovnal, vyhladil grin


Uživatel: kosíno

kosíno      133   28. červen 2015 o 12:55

Souhlasím s tím, že DM už jsou jinde, než byli s AW. Souhlasím s tím, že ty chrčivé zvuky jsou spíš na škodu, taky mám radši uhlazenější, kovový zvuk. Nicméně, PTA a SOTU jsou pro mě báječné desky, Ultra je fajn, Deltu sice nemusím, ale špatná není, Exciter taky nevnímám jako propadák, takže tak či tak DM pořád dělají hudbu, která je solidní...


Uživatel: Ringo

Ringo      134   28. červen 2015 o 14:12

Ultra, Playing The Angel a Delta Machine jsou alba, které by kapelu proslavily i dnes, pokud by DM vyšli jako nová kapela a bylo jim 20. Byla by to díra do světa. Ale oni jsou už tady 35 let, všichni je znají a očekávají od nich neočekávatelné. Porovnávají neporovnatelné, opomíjejí uplynulý čas, atmosféru každé té doby a okolnosti, které jsou neopakovatelné. Očekávají, že jim DM nějak vrátí pohádku mládí tím, že udělají album, u kterého budou cítit to, co poprvé cítili, když slyšeli Black Celebration a MFTM.


Uživatel: ladis

ladis      135   28. červen 2015 o 21:15

Chápu, že uplynulo už spoustu času od dob jejich největší slávy, když byli ještě mladí. Je těžké po tolika letech a vydaných albumech mít pořád skvělé hudební nápady a inovaci. Tohle potkává všechny interprety, co už mají lecos za sebou. Třeba U2 i když dělali a dělají skvělou muziku od dob výdání Achtung baby a Zooropy už se s tím taky občas potýkají. Rozhodně si nemyslím, DM bez Alana nejsou dobrá kapela, mají pořád co nabídnout. Ale myslím si a pevně v to věřím (nikomu nevnucuji a chápu, že spousta lidí se mnou nebude souhlasit), že kdyby Alan u DM neskončil jejich muzika by byla někde jinde a o hodně lepší. Věřím i tomu, že kdyby Alan dnes po těch letech produkoval jejich nové album (což se samozřejmě nestane), tak by to byla doopravdy pecka. Nemyslím mediální ale po stránce poslechu.


Uživatel: Ringo

Ringo      136   28. červen 2015 o 21:20

ladis: no zrovna to srovnání DM s U2 silně kulhá, a možná kdyby Alan u DM zůstal, dopadli by jako U2. Kolik že posledních alb od U2 se podobá jako vejce vejci naprosto bez nápadu? 4? 5?

DM oproti tomu stárnou s elegancí a u jejich tvorby se nedá říci, že by byla něak recyklační. Pořád je tam něco jiného, nového. Nemusí se líbit každému, ale oni jsou prostě pořád sví. Co ti produkčně chybí u John the Revelator třeba? To je tak hutné, že nevím, co by tomu Alan ještě mohl dát. Maximálně zpátečnickou fazónu SOFADu.


Uživatel: Federman

Federman      137   29. červen 2015 o 10:02

Třeba U2 i když dělali a dělají skvělou muziku od dob výdání Achtung baby a Zooropy už se s tím taky občas potýkají

V podstate souhlasim a jejich posledni deska je toho myslim nejvetsim dukazem. Mozna nebude U2 takovym tercem kritiky jako DM pro svoji univerzalni libivost. U2 je takovy nejmilejsi zet pro hudebni tchyni. Tezko se mu neco da vytknout.
DM si slo vzdy svoji cestou a vytvarelo bud sympatie nebo antipatie. Myslim, ze ten stred mezi tim neni tak velky jako u U2. Jejich hudbu clovek nemuze mit vylozene nerad. To zvlada DM u mnoha lidi bravurne a v tom je jeho specificnost, ktera ji ale prave dela jedinecnou. Kdyz tato jedinecnost oslovi, stava se clovek zakonite clenem sekty vytvarejici silnou komunitu fanousku. Ta neuprosne brani svoji kapelu pred utoky kritiku a dokaze obhajit i nepovedene.

Ringo:
4,5 alb bez napadu ? Asi trojita davka kavy do espressa U2 fanousku smile. U2 jde svoji cestou jako DM, ale souhlasim s Tebou, ze byt jejich fanouskem, tak me prestane bavit jejich kytara mnohem drive, nez momentalni vyvoj DM. Jejich fanousci to stale ocenuji, ale my delame v podstate to same. V tomto si muzeme podat s iry ruku, nemyslis ? 

Co ti produkčně chybí u John the Revelator třeba? To je tak hutné, že nevím, co by tomu Alan ještě mohl dát.

Ano, JTR je argument a v podobne bitve ma ucinnost strelne zbrane. Vystrelu zacina byt ale mene, nahrazuje je svisteni kamenu, ale v zaloze jsou jeste cepice. V roce 2017 bych si pral vystrel z velkeho dela, ale podle prognoz ho uz pry neuslysim.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      138   29. červen 2015 o 10:15

U JTR by mohl být lepší mix (imo), jinak dokonalá skladba….


Uživatel: chmelko

chmelko      139   29. červen 2015 o 11:05

Veľký súhlas s dangim u JUR. Som v mensine, ale chyba mi u nej právě nedotiahnuty mix. Inak k poslednému U2,spravili niečo ako DM S exciterom len s tým rozdielom ze je to po fakt dlhej dobe super poctivé album kde sa na nič nehrajú. Taký rockový Johny cash album


Uživatel: Federman

Federman      140   29. červen 2015 o 11:11

je to po fakt dlhej dobe super poctivé album kde sa na nič nehrajú.

jak to myslis ?


Uživatel: Ringo

Ringo      141   29. červen 2015 o 12:12

já dost hodnotím JTR jako single, mě se ta píseň líbí jako taková, je taková správně kovová, spousta melodických linek a zvuků a ty remixy na singlu, rád to přirovnávám k singlu Strangelove. Hutnost, mix původní skladby, používání zvuků z té skladby, vypíchnutí v remixech toho nejlepšího ze skladby. Komplexně mi to v podstatě přijde jako nejlepší singlovka od dob, kdy si ty remixy DM dělali na singly sami.


Uživatel: Federman

Federman      142   29. červen 2015 o 21:26

Ringo, se vsim souhlasim a mam ji take moc rad. Dokonce zni skutecne kovove, coz je v dobe drevene vzacnost.


Uživatel: ULTRA Mode

ULTRA Mode      143   2. červenec 2015 o 12:51

Nikdy nezastírali, že Andy není muzikální. Proč mu tedy někdy v roce 80 - 81 neřekli, že s ním dále nepočítají? To by mu Martin nikdy neudělal, radši se s ním bude vláčet? grin
Četl jsem, že i členové U2 kdysi řešili možnost, ještě než se stali slavnými, že Bona nahradí někým jiným, protože moc neuměl hrát na kytaru a takový zpěvák jako on se najde vždycky. Bonovi údajně pomohlo udržet se ve skupině to, že uměl vystupovat pódiu, projevil se jako dobrý šoumen. Ale Fletcher?


Uživatel: Dangerous

Dangerous      144   2. červenec 2015 o 13:03

Nikdy nezastírali, že Andy není muzikální. Proč ho tedy brzy nevyhodili? To by mu Martin nikdy neudělal, radši se s ním bude vláčet?

Protože nejskvělejší skupina světa nemusí být složená z nejlepších hudebníků světa…mezi ty nejlepší hudebníky určitě nepatří ani Martin ani Alan. Přesto dohromady s Fletchem a Davem dali dohromady The Greatest Band in the World!
https://www.youtube.com/watch?v=L4Vr0zlZIW8


Uživatel: Lex Barker

Lex Barker      145   2. červenec 2015 o 13:14

Přesně ! Skupinu tvoří nejen hudba a dovednosti muzikantů, ale i vzájemná chemie, charisma, image apod. Když jim to v této trojici vydrželo 35 let, proč my fanoušci se jím snažíme vnucovat myšlenku Andyho “propustit ze svých služeb”. Kdyby přece chtěli, tak jej vyhodí už někdy v první polovině 80. let. Jaký smysl by to mělo po tolika letech. Mě tedy nevadí vůbec a chyběl by mi hodně.


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.