Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Angličan v New Yorku

Ilustrativní: Angličan v New Yorku

Zpěvák Depeche Mode hledá inspiraci při procházkách po West Side Highway. Mluvil s reportérem NY Post o svém vztahu k New Yorku.

Pro někoho je New York City místem pro život, ale pro Davida Gahana je to místo pro vystřízlivění. Zpěvák Depeche Mode se sem přestěhoval před 20ti lety, hlavně aby se pokusil zbavit drogové závislosti, které podlehl v 90tých letech dvacátého století. Přes pokušení číhající kolem každého rohu to udělal. Britská kapela odehraje zanedlouho dva koncerty v Madison Square Garden (9.9. a 11.9.2017) a pro samotného zpěváka je to vlastně návrat domů.

Dave: Dnes žiji v Tribecu,(Tribeca je místní část newyorského Manhattanu) ale stále se rád vracím do vesnice West Village, kde jsme žil dříve. Je tam kavárna s názvem "Dante", což je místo, kde se vždycky zastavím s manželkou Jennifer. Ráda chodí také do restaurace "The Odeon" na večeři. Samozřejmě, mám také svou oblíbenou pizzerii - Joe na ulici Carmine, prostě se tam musím také zastavit. Jen jeden dílek, vždy krásně křupavý.

Na Brodway až tak často nechodím, ale pokud už tam jsem, tak vždy zajdu na nějakou hru Sama Sheparda, "Buried Child" a podobně. Jeho hry jsou vždy orientované na rodinu, myslím v tom smyslu, že ukazuje co rodina opravdu znamená.

Miloval jsem procházky se svým psem, bohužel v loňském roce zemřel. Byla to pro mě velká ztráta. Chodili jsme podel řeky vedle West Side Highway. To mi dnes velmi chybí. Přesto jsem stále zvyklý vstávat velmi brzo a jdu se toulat - teď již sám. Rád poslouchám rozhovory lidí. Je to skvělá inspirace pro písně.

V létě, jako všichni ostatní, cítím potřebu uniknout odtud. Máme štěstí, že máme dům v Moutauku, kde jsem také velmi šťastný, zejména v zimě. Mám rád tu izolaci, kdy v okolí není nikdo a pokud tam vládne velká sněhová bouře, rád se procházím po pláži.

V New Yorku se mi opravdu líbí skutečnost, že se o vás nikdo nezajímá. Tu a tam mě někdo osloví, většinou fanoušek, případně požádá o selfie, což je vcelku fajn, ale většinou se vůbec nemusíte obávat, že vás někdo vyruší a podobně. Takové místo neexistuje. Cestoval jsem po celém světě, ale New York je jediné místo, kde se cítím jako doma.

 

7. září 2017 o 12:14 • dmf • Články

Diskuze

Uživatel: renegade

renegade      1   7. září 2017 o 17:13

Věcná: West Village, jakožto část Manhattanu, bych zrovna vesnicí nenazýval smile


Uživatel: Coch

Coch      2   8. září 2017 o 8:32

Druhá věcná: je to ta Tribeca, tedy žije v Tribece smile a to, kde má druhé sídlo, se jmenuje Montauk.


Uživatel: Liba

Liba      3   9. říjen 2017 o 15:19

Úplne Davida chápem a jeho útek do N.Y. Musí byť na palicu, keď ani nemohol vyjsť normálne von, aby sa na neho nezavesili fanúšikovia. Aj on je len človek a chce byť sám, normálne si len vyjsť napríklad nakúpiť rožky a netváriť sa pri tom, že je niekto iný. Nuž, daň za popularitu, peniaze a slávu.


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.