Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Dave Gahan promluvil po smrti z předávkování drogami

Poté, co se člen skupiny Smashing Pumpkins´- Jonathan Melvoin – 12.7.1996 v New Yorku předávkoval drogami, celá řada těch lidí v hudebním průmyslu, kteří se zatím nezapojili do aktivní kampaně proti drogám, začala smýšlet jinak.

Zcela neočekávaně se ozval tento hlas - zpěvák Depeche Mode David Gahan, který sám jen náhodou unikl smrti letos v květnu, kdy se také předávkoval.

Gahan /34/, který právě podstupuje intenzivní odvykací kůru a má se vrátit 30.7. k soudu, kde má čelit obvinění z nedovoleného držení drog, byl Melvoinovou smrtí vyburcován k prvnímu veřejnému vystoupení po svém zatčení v květnu tohoto roku. Jak řekl při telefonním hovoru z léčebného zařízení, jeho první myšlenky byly o tom, jak pomoci ostatním vyhnout se osudu, který jej potkal.

„ All I can do is....Mohu jen doufat, že to, co jsem udělal bude mluvit hlasitěji než všechno, co jsem vypustil z pusy za posledních pár let", řekl zoufalý Gahan, který byl poslední rok tak silně deprimován svou závislostí na heroinu, že se pokusil spáchat sebevraždu a podřezal si žíly /anglicky...by slashing his wrists...Pozn.JKL: jestli vám to připomíná text písničky Blasphemous Rumours z desky Some Great Reward, tak jsme na tom stejně. To je síla, co?/ „Nechci pobíhat okolo a čekat, že tím někoho spasím. Sám se držím pohromadě zuby nehty, ale každým dnem je to lepší. Nemám kam jít. Ztratil jsem domov, a navíc právo na navštěvování mého syna. Ale všechno můžu zase mít, když zůstanu čistej."

David dále řekl, že jediný rozdíl mezi jeho a Melvoinovým osudem bylo, že měl víc štěstí.

„Byl jsem čistej několik týdnů poté, co jsem se vrátil zpět do L.A. z New Yorku, kde jsme byli pracovat s kapelou," vypráví Dave o víkendu na Memorial Day, kdy se předávkoval kombinací heroinu a kokainu v hotelu Sunset Marquis Hotel. „Šel jsem ven a šlehnul si jednou speedball. Dealer pak odešel a já jsem zezelenal. Naštěstí tam pak někdo zavolal záchranku."

„Když jsem opustil nemocnici, řekl jsem někomu, že jsem se předávkoval a on mi povídá: „ Davide, byl jsi mrtvej. Třikrát tě oživovali. Mohl si mít trvalé poškození mozku. Když pomyslím na šílenost tý trošky prášku... Tři minuty eufórie a pak...A nemusíš to brát celej život. Klidně to může být poprvé. Pořád se věří tý pohádce, že když to zkoušíš poprvé, jsi v pohodě a tak spousta lidí začne rovnou s heroinem a jdou rovnou k čertu. Je to vážně děsivý."

Gahan pak řekl, že se snaží nebýt pokrytecký, když mluví s lidmi, co jej přicházejí léčit.

„Nechci být nějaký kazatel. Jsem v rockové skupině a miluji svou práci, v ní chci prostě být David. Jsem šťastný, že jsem se zase setkal s tím malým klukem, co byl ve mně a ztratil se. Vznáším se teď vážně v oblacích /že jsem čistej/."

Píše Steve Hochman z Los Angeles Times.

7. říjen 1996 o 19:15 • Gabriel • Články

Diskuze

Uživatel: Standag

Standag      1   18. leden 2018 o 7:07

Je někde psáno, v jakém roce začal brát ty sračky?
Violator proběhl ještě v klasickém depeš stilu, a pak….
Jen tak mě to zajímá. Jestli zná někdo průběh, před albem SOFAD, během následujícího tour a pak.
Děkan….


Uživatel: Herrer

Herrer      2   18. leden 2018 o 10:26

No jo, je to svinstvo. Dá se to pochopit u lidí, co mají všechno a už nevědí co by, dá se to pochopit i u lidí, co nemají nic a to všechno v tom aspoň na chvíli najdou. Podle mě v 90s totálně selhala osvěta. Měla být mnohem silnější a přímější. Jenže drogy byly místo toho vlastně strašně cool…

Nevím jaká situace je dneska, o kolik se to zlepšilo, ale snad jo, když máme tolik času dokola se motat okolo všech těch směšných genderových nesmyslů a dalších pípovin smile


Uživatel: DoMunug

DoMunug      3   18. leden 2018 o 11:15

@Standag:
Bylo to v době, kdy DM skončili World Violation, v listopadu 1990. Následovala asi roční pauza ve které se to všechno zvrtlo… Tedy v roce 1991. Některé prameny uvádějí rok 1990, kdy Dave opustil manželku Joanne se synem Jackem, právě kvůli experimentování s heroinem. To byl ale teprve začátek - Dave se rozvedl, odstěhoval do Ameriky, ovlivněn Los Angeles a grunge stylem změnil vizáž, našel si novou femme fatale Theresu McConnroy se kterou do toho spolu patřičně “obuli”. V roce 1992 se s ní nečekaně oženil a závislost na drogách a chlastu se jen prohlubovala… Dave prý kombinoval, flašku vína měl doma vždy, do toho dávka heroinu a byl v rauši. V době kdy točili SOFAD už byl závislý... Během Devotional bral taky, sám tvrdil, že během koncertu nikdy našlehlej nebyl. Vždy prý až po show si to někde sehnal… Já myslím, že si “háčko” vozil s sebou, nesháněl…


Uživatel: Standag

Standag      4   18. leden 2018 o 12:12

Děkuji!! DoMunug. Krátce, stručně, vše.
Jen mě šokuje, že už při Violator se něco dělo… Začínalo….


Uživatel: Standag

Standag      5   18. leden 2018 o 15:11

Je pravda, že okolo r90 snad každý okolo mě hulil. Dodnes mám těžké averze na vykulené oči a nablblej tlačící smích. Hulilo se snad všude. Bylo i dost dobrejch začínajících hospod, jako např Beseda na Žižkově, kde točili pivo starý pankáči grin
No, aspoň je krom dm na co vzpomínat.


Uživatel: Standag

Standag      6   18. leden 2018 o 16:51

Dange: super čtení!!!! Měli mu dát na držáku grin možná by to pomohlo.


Uživatel: DoMunug

DoMunug      7   18. leden 2018 o 18:49

@Standag:
Nó, stručně... grin To se mi obvykle nedaří, taky ale nemám rád sáhodlouhé kydy… smile Proto ještě trochu přidám. Martin se měl vyjádřit v duchu: “...při natáčení SOFAD jsme Davea i několik dnů neviděli, když ale slezl dolů (v baráku kde všichni tvořili), jeho vokály byly vždy parádní...”


Uživatel: Standag

Standag      8   19. leden 2018 o 6:37

DoMunug: aby neměl parádní hlas, když seděl u dr.Práška.
Jinak to musela bejt vcelku slušná pakárna…nevědět, co bude.


Uživatel: Síma XJ 600

Síma XJ 600      9   19. leden 2018 o 7:14

Hlavně, že vše dobře dopadlo a pohádka může pokračovat…


Uživatel: Standag

Standag      10   19. leden 2018 o 7:19

To ano..možná i proto jsou tak stále dobří, když si prošel peklem, ale dobrovolně.


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.