Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Depeche Mode hráli na Národním stadionu ve Varšavě

Ilustrativní: Depeche Mode hráli na Národním stadionu ve Varšavě

Britská kapela Depeche Mode přijela v pátek večer na Národní stadionu. Kapela přijela podpořit polskou část turné k albu vydanému v březnu pod názvem „Spirit“.

Národní stadion byl naplněn až po okraj. Pocit nejistoty z toho, že by se koncert neuskutečnil byl pryč. V pondělí Depeche Mode měli mít koncert v Minsku,ale kvůli zdravotním problémům zpěváka Dave Gahana, který byl přijat do nemocnice se koncert nekonal.
Kapela však nezrušila další vystoupení a v Kyjevě a vystoupila ve středu a nyní v pátek na Národním stadionu ve Varšavě.
Kapela byla založena v Basildonu v Anglii v roce 1980. Když se spojili Vince Clarke, Andrew Fletcher, Martin Gore a přidal se k nim Dave Gahan jako zpěvák. Kapela si nakonec vybrala název Depeche Mode, převzatý z francouzského časopisu věnovaného módě. Hudba kapely byla stylisticky ovlivněna novou vlnou syntezátorů a punku. Depeche Mode začali fungovat jako „novo romantická“ kapela.


Jejich debutové album bylo vydáno v roce 1981 a to pod názvem „Speak and Spell“. Největší komerční průlom byla píseň „People Are People“, která se vyšplhala na vrcholy britských hitparád. V roce 1984 vydali album „Some Great Reward“. O rok později se kapela poprvé objevila v Polsku.
Jedním z největších úspěchů kapely je z roku 1987 album „Music for the Masses“, které vyšlo rok po albu „Black Celebration“. Nové album bylo plné tance, chytlavých písní jako „Never Let Me Down Again“ a kapela se setkala s velkým přijetí po celém světě. Depeche Mode je obdivováno a respektováno i v Americe. A to nejen kvůli jejich hudbě, ale i kvůli image, kterou má kapela.

Křesťanské kruhy pobouřil singl „Personal Jesus“, který podporoval album „Violator“, dnes je považován za jeden z největších úspěchů Depeche Mode. Album také obsahuje jeden z největších hitů anglického týmu a to „Enjoy the Silence“. Skupina se stala jednou z největších koncertních atrakcí ve světě populární hudby, hudebníci se pohybovali se svými turné po celém světě. Život na show bohužel ovlivnil negativně hudebníky, Gahan se dostal do drogové závislosti, prodělal srdeční infarkt, nervového zhroucení a sebevražedný pokus. Práce na novém albu – „Ultra“ (1997) – neslo podtext těžkých problémů v životě zpěváka. Kapela vydala další album v roce 2001 pod názvem „Exciter“.O čtyři roky později další album „Playing the Angel“, na kterém se prosadil také jako skladatel Gahan. Poslední a aktuální čtrnácté album v diskografii anglické formace nese název „Spirit“ a je vydáno v tomto roce. A právě toto album Depeche Mode podporovalo během pátečního vystoupení ve Varšavě.

 

Dmhalo415

22. červenec 2017 o 3:02 • dmf • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.