Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Depeche Mode jsou zpět

Píše se rok 1997 a skupina Depeche Mode, jedna z největších legend populární hudby druhé poloviny dvacátého století, vydává po čtyřech dlouhých letech ticha nový singl.

Původně čtveřice, dnes už jen trojice, Depeche Mode má na svém kontě dvanáct alb a přes 30 miliónů prodaných nosičů. Zpěvák Dave Gahan se stal sexuálním idolem dívek několika generací a troufám si říct, že mánie, která doprovázela pražský koncert v roce 1993, dosahovala stejných a možná větších rozměrů než mánie spojená s nedávným příjezdem Kelly Family. Skupina se však po vydání poslední desky Songs Of Faith And Devotion úplně rozložila, Dave Gahan se opakovaně pokusil o sebevraždu a ostatní členové se snažili věnovat vlastním projektům. Až Gahanovo veřejné rozhodnutí skoncovat s drogovou závislostí vedlo k obnovení spolupráce uvnitř kapely.

Po odchodu Alana Wildera tvoří tedy Depeche Mode už jenom Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher. Po dlouhém hledání studia zakotvili nakonec v londýnském Abbey Road, kde pod taktovkou producenta Tima Simenona nahráli nové album nesoucí název Ultra. S emisí tohoto titulu se počítá na začátek dubna.

Nový singl Barrel Of A Gun je už od 3. února na trhu a podle slov Dave Gahana je to to nejtvrdší a zároveň nejlepší, co kdy Depeche Mode nahráli. Je to skladba s netypicky drsným zvukem a velmi pochmurnou náladou, nejvíce se asi podobá loňskému výtvoru Davida Bowieho 1. Outside. Na tomto disku také mimo skladby Painkiller najdete elektronickou verzi Barrel Of A Gun od One Inch Punch Mix a remix této písně od kouzelníků anglické taneční scény Underworld.

14. březen 1997 o 20:31 • Gabriel • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.