Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Gore: „Spirit by měl lidi povzbudit k „politickému zamyšlení“

Ilustrativní: Gore: „Spirit by měl lidi povzbudit k „politickému zamyšlení“

Depeche Mode odhalili své plány ohledně 14. studiového alba, a zároveň zveřejnili informace o 32 zastávkách nového turné na příští rok, během kterého vystoupí pod širým nebem v červnu v Londýně stadionu s osmdesátitisícovou kapacitou v Stratfordu.

Ani festivaly nepřijdou zkrátka a tak se Depeche Mode objeví na Nos Alive v Portugalsku, či na BBK v Bilbau. Členové kapely ale vylučují účast v Glastonbury. Už samotný koncert v Stratfordu chápe kapela jako značné riziko, ale zaujala postoj, že „už bylo na čase zariskovat“.

Popularita Depeche Mode v Evropě a v Severní Americe vedla v jejich 36-leté historii k mnoha vyprodaným arénám na obou kontinentech, ale v Británii se zaměřují spíše na trochu menší prostory.

„Vychází to (londýnský koncert) na sobotní večer, tak by to mohlo být zajímavé. Každý si myslí, že to zvládneme. Je to skutečně vzrušující a zároveň výzva. Normálně hrajeme pár večerů v O2 Arena, takže jít pod širé nebe je zajímavá změna“, říká Andrew Fletcher.

Na otázku, jestli vidí možnost vystoupení na Glastonbury, odpověděl Gahan Press Association, že by to v určitém nastavení mohlo klapnout, ale rozhodně až po roce 2017. V minulosti už Depeche Mode museli odmítnout možnost vystoupit na festivalu, protože už byli z turné vyčerpaní. „Mluvíme o Glastonbury. Neodmítám to, ale pokud se to odehraje, tak až příští rok. Nikdy jsme tam nevystupovali jako headliner, přestože jsme britská kapela, s mnoha Top 10 či Top 20 hity. S tím bychom měli něco udělat.“

Album Spirit bude vydáno brzy na jaře a jeho producentem je zakladatel Simian Mobile Disco  James Ford, který v nedávné době spolupracoval s Arctic Monkeys či Florence and The Machine.

Gore uvedl, že Spirit by měl lidi povzbudit k „politickému zamyšlení“, předtím podotkl, že si myslí, že svět „směřuje blíže k válce“ po vystoupení Británie z Evropské unie. „Aniž bych chtěl příliš prozrazovat, hlavní zamýšlený smysl alba je přemýšlet o věcech trochu více…politicky a globálně a více přemýšlet o světě samotném.“ Gore ještě doplňuje: „Pro mě byla Evropská unie jako svět, který se stává jednotným, respektive jedna část světa, která se stává jednotnou. A potom doufáš, že se tak stane i s dalšími částmi. Až nakonec je svět jedním místem. Teď ale dochází k více a více roztříštěním a my bychom měli podniknout kroky to zastavit. Myslím, že pokud se blížíme k sjednocování světa, tak jsme blíže k míru, a teď se mi ale zdá, že směřujeme blíže k válce.

Gore, který žije v Santa Barbara v Kalifornii tvrdí, že popularita republikánského kandidáta Donalda Trumpa je „americkou verzí Brexitu“, vycházející z hněvu a frustrace, a lidé nevědí kam je směřovat...

Press Association

12. říjen 2016 o 15:02 • Dangerous • Články

Diskuze

Uživatel: Dangerous

Dangerous      1   12. říjen 2016 o 15:15

Where is the revolution???


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      2   12. říjen 2016 o 15:18

Hudba by měla mít nějaký obsah nebo poselství a hudba v nejlepších letech DM ho měla. Martin šel s kůží na trh a projevoval své názory veřejně a naplno, třeba že ho to stálo pár fanoušků. Martina si pro to velmi vážím. I když ne ve všem s ním na 100 procent souhlasím, tak jeho názory jsou mi blízké.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      3   12. říjen 2016 o 15:23

Důležité je, že to téma zvedli…


Uživatel: Ringo

Ringo      4   12. říjen 2016 o 15:23

Kde je revoluce? V Brexitu;-)


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      5   12. říjen 2016 o 15:31

Podle mě nebude Spirit agitka, budou tam jen náznaky a ty texty se dají vyložit různě. Viz. revoluce Brexit smile

Buďte v klidu jestřábové smile


Uživatel: Dangerous

Dangerous      6   12. říjen 2016 o 15:47

Já jsem úplně v klidu…Trump je katarze, i když bolestivá...stejně tak Brexit je katarze, i když bolestivá...
Věci jdou špatným směrem, a tak se normálním lidem může zdát, že jediná cesta je extrém…a myslím, že i tak to Martin Gore chápe…


Uživatel: Ringo

Ringo      7   12. říjen 2016 o 15:48

proč jestřábové? Já si válku nepřeji na rozdíl od Hillary, trefně přezdívanou Killary:-)


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      8   12. říjen 2016 o 16:28

Určitě to tak chápe, jen si narozdíl od vás nemyslí, že ten extrém je dobrý nebo dokonce prospěšný. Dle rozhovoru ho to přímo sere smile

Brexit není dobrý a Trump není dobrý ! smile to je pro mne axiom a pro to se neshodneme smile

a co ty lidi k těmto extrémům vede?  = strach


Uživatel: Dangerous

Dangerous      9   12. říjen 2016 o 16:33

Taky ty ďábelské vidle z loga, které jsou hladovým depešáckým prostým lidem identifikovány jako vuřty na klacku, mohou symbolizovat ďábla, kterému se každý normální člověk rád upíše, aby se postavil strachu a bezvýchodnosti a nečinnosti…To logo je super.


Uživatel: Ringo

Ringo      10   12. říjen 2016 o 17:24

Pavel.Z: a napadlo tě, že nejde o strach, ale doslova o záchranu?


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      11   12. říjen 2016 o 17:40

Možná, ale k záchraně nevede cesta spojení se s ďáblem, protože to končí peklem.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      12   12. říjen 2016 o 17:44

Tam ale už nejsou žádní andělé...je Hillary dobro? Ne, jen to o sobě tvrdí. A ta neupřímnost vede k tomu, že lidi raději dají za vděk zlem, které to nějak neskrývá...To platí i o Brexitu… Merkel…atd…


Uživatel: Dangerous

Dangerous      13   12. říjen 2016 o 17:49

Je skvělé, že Martin tuhle otázku vytáhl… protože, odpověď na překvapení kam se to lidi obracejí může být ta, že především chtějí upozornit, že jsme uzavřeni v Kafkově Zámku, byrokratické mašinérii, která minimalizuje roli jednotlivce…a tak co nejvíce provokují, aby si toho někdo všiml wink


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      14   12. říjen 2016 o 18:11

A to že ti gorilí samci s klackem a blond přehazovačkou strachu lidí zneužívají a záměrně ho povzbuzují a vyvolávají vám nevadí? Máte strach? My máme řešení! Kolikrát už to tady bylo?


Uživatel: Dangerous

Dangerous      15   12. říjen 2016 o 18:17

Jistě! Ve stavu ohrožení, se vždy zvolí diktátor. To už platí od dob Říma.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      16   12. říjen 2016 o 18:20

A není to dobře, samozřejmě!
Btw. Ve Washington Post před pár dny vyšel zajímavý krátký článek k zamyšlení nazvaný: “Jestliže tohle je mír, tak proč mít strach z války?”


Uživatel: eternal

eternal      17   12. říjen 2016 o 19:04

ďábelské vidle z loga

Zajímavá interpretace loga… ten nový znak si můžeš vyložit jakkoliv, je velmi tvárný. Stejně tak Ti - když spojíš obě části D a M k sobě -  vyjde kříž v kruhu. Můžeš ho chápat jako symbol náboženství/duchovna, s posunutou horizontální čarou jako variaci na symbol míru a stejně tak si ho můžeš vyložit jako zaměřovač zbraně. Ve stejné věci lze vyčíst úplně opačné významy, záleží jen na tom, co v ní chce člověk vidět.

Osobně si troufám pochybovat, že by DM jako filantropové a pacifisté chtěli ve svém logu zobrazovat cokoliv zlého.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      18   12. říjen 2016 o 19:08

Ty vidle jsou obráceně, tedy dolů... žádný vzestup zla tím dm nepropagují wink


Uživatel: Ringo

Ringo      19   12. říjen 2016 o 19:29

Pavel.Z: já třeba Trumpa za zlo nepovažuji, proč? Protože nazval několik věcí pravým jménem a z blbé zkušenosti z Hitlera někdo hned má pocit, že se nám vrací nějaký nacismus, protože Trump označí nějakou skupinu obyvatel jako problémovou? Co má ale dělat, když ta skupina obyvatel je opravdu problémová? Jestli někdě vidím opravdového Ďábla, tak v Mohamedovi a jeho poskocích, co devastují střední, blízký východ, Afriku a hrnou se do Evropy. To je pravý ďábel a jestli ho lze něčím porazit, tak maximálně Churchillovskou, Thatcherovskou nebo Reaganovskou tvrdostí a upřímností. Že má Trump své mouchy je sice pravda, nicméně z vzešlých bojovníků proti opravdovému Ďáblovi vypadá, že může být nejúčinnější. A Hillary? Ta bude umět akorát eskalovat druhou studenou válku. Kdybych se měl inspirovat u Tolkienova díla, tak Sauron se skrývá v Saudské Arábii a Saruman je Hillary. Trump je jen rozzuřený trpasličí král bouchající do stolu a pokud mu bude dána sekyra, aby s oběma zly zatočil, nechť mu je dána. Zlo dobrotivostí neporazíš.


Uživatel: Ringo

Ringo      20   12. říjen 2016 o 19:32

Dangerous: nejsem si zcela jist, jestli Martin vidí nebezpečí v byrokratickém molochu. Ale možná jen špatně mezi řádky čtu jeho vyjádření o EU coby symbolu jednoty světa, kterou rozbil BREXIT a tak svět přiblížil k válce. Zajímalo by mě, jak to myslel, kdo proti komu? Zaútočí EU na Británii?:-) Nebo má pocit, že Británie jako samostatná bude chtít někoho napadnout?


Uživatel: Herrer

Herrer      21   12. říjen 2016 o 19:33

Jebat politiku…


Uživatel: Ringo

Ringo      22   12. říjen 2016 o 19:34

možná DM chtěli zaoblit tu někdejší trojúhelníkovou zednářskou symboliku:-D


Uživatel: Herrer

Herrer      23   12. říjen 2016 o 19:36

Extrémy jsou na hovno, protože dávají hole do rukou debilům.


Uživatel: Herrer

Herrer      24   12. říjen 2016 o 19:39

Jestli “M” symbolizuje vidle, tak co je “D”? Harfa a nebo luk? wink


Uživatel: Ringo

Ringo      25   12. říjen 2016 o 20:21

spíše mi to D připomíná nějakou objímku


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      26   12. říjen 2016 o 20:38

Je to pochva a falus (tím myslím ta dvě písmena).

...i když se to celkem hodí i na americké volby.


Uživatel: Herrer

Herrer      27   12. říjen 2016 o 20:42

grin)))


Uživatel: Ringo

Ringo      28   12. říjen 2016 o 21:05

Pavel.Z: předpokládám ovšem, že ne v takto akademických výrazech :-D


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      29   16. říjen 2016 o 9:55


Uživatel: Ringo

Ringo      30   16. říjen 2016 o 10:37

tenhle medvídek Pú není dobrý pro nic.


Uživatel: d.stripped

d.stripped      31   16. říjen 2016 o 14:34

@Ringo: souhlas. nemá sebemenší šanci. on vlastně nemá nic…přeji mu hezký důchod.


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      32   16. říjen 2016 o 14:57

Má zajímavé názory vedoucí k zamyšlení. Nemusíte s ním souhlasit, ale zkuste nad tím přemýšlet, nebolí to ...


Uživatel: d.stripped

d.stripped      33   16. říjen 2016 o 15:13

Pavel Z.: nechci to tady řešit, ale poslední věc…vosum let v partaji a pak charta? to je charakter k pohledání...soudruh dvojdomek!  smile smile smile


Uživatel: Ringo

Ringo      34   16. říjen 2016 o 19:41

Pavle, krásné názory ti dneska řekne kdejaký pokrytec, který krásné názory pro zamyšlení říká jen jako artikl, který mu zajistí korýtko. Takže důležité je i zapřemýšlet nad tím, abych někomu neskočil na lep a krásnou ideu, kterou stejně ten člověk nemyslí vážně. Takže za mě, Levharta nebrat;-)


Uživatel: smidak101

smidak101      35   16. říjen 2016 o 20:22

Vida, album Spirit už funguje, jak předseda trefně uvedl v nadpisu.smile


Uživatel: Ringo

Ringo      36   16. říjen 2016 o 20:40

myslete politicky:-)


Uživatel: DAMF

DAMF      37   23. říjen 2016 o 12:12

Hlavne to ne Martine !! Obamu nesnasim, volil bych Trumpa a Brexit jsem oslavil…..Tvou hudbu vsak miluji, tak mi to prosim nekomplikuj…..


Uživatel: CHlup

CHlup      38   6. listopad 2016 o 18:21

Pane jo,už to zase začíná...
Herrer :-


Uživatel: blackhound

blackhound      39   6. listopad 2016 o 19:10

Takže důležité je i zapřemýšlet nad tím, abych někomu neskočil na lep a krásnou ideu, kterou stejně ten člověk nemyslí vážně. Takže za mě, Levharta nebrat;-)

A Trump to podle tebe myslí vážně? Neskočils mu náhodou na lep? Fakt mu věříš, že chce zachránit svět před islámem? Ten chlap má všechno, na co si vzpomeneš, kromě jedinýho: funkce tzv. nejmocnějšího muže planety. Tak proč k tomu nevyužít strachu lidí ze současnýho dění ve světě, že jo. Ukázkovej populismus wink


Uživatel: Ringo

Ringo      40   6. listopad 2016 o 20:51

2 blackhound: je to jeden z mála lidí, kteří řeknou nahlas přesně to, co si myslím. Jestli mu sednu na lep? U něj, který je považován současným establishmentem za outsidera, nemám na co sedat. Prostě jen souhlasím.


Uživatel: blackhound

blackhound      41   6. listopad 2016 o 21:06

Takže nejde o tvůj vlastní názor, ale o to, co jako “protinázor”  řekne “establishment” Sednuls na lep všem zúčastněným wink A dost už. Jen jsem se politicky zamyslel smile BTW “prostě jen souhlasím” je zase projev alibismu smile


Uživatel: Ringo

Ringo      42   6. listopad 2016 o 21:09

blackhound: mýlíš se, jde přesně o můJ názor a konečně se jej nebojí někdo říci


Uživatel: Dangerous

Dangerous      43   7. listopad 2016 o 8:33

Od teď řešte své politické preference jen na fóru, jsou tam k tomu témata nebo si je založte. Tento článek je o (politických) názorech členů DM, ne jejich fanoušků. Díky.


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      44   9. listopad 2016 o 7:26

Mart měl jako vždy pravdu. I s kačerem.


Uživatel: Ringo

Ringo      45   9. listopad 2016 o 9:36

Dneska budu oslavovat. A dle reakcí z Německa to vypadá, jako když Gorbačov prohlásil, že už nehodlá držet ruku nad východním blokem. Vladnoucí garnitury těch zemí byly naprosto zděšeny:-)


Uživatel: Lex Barker

Lex Barker      46   9. listopad 2016 o 14:36

Ještě , že už je album hotové, jinak by včerejší/dnešní volba mohla mít na kluky velmi negatívní dopad smile Dám si taky dneska něco ostřejšího..doufám, že příští rok v podobném duchu dopadne Holandsko pro začátek.


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      47   9. listopad 2016 o 20:25


Uživatel: Dangerous

Dangerous      48   9. listopad 2016 o 20:54


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.