Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Live In Berlin - recenze

Ilustrativní: Live In Berlin - recenze

Třináctka je šťastné číslo. Depeche Mode nahráli jedno z nejlepších alb své historie, vydali jej v roce 2013, v témže 13. roce jsme zažili start jejich skvělého turné, které se natáhlo až do roku následujícího, dávám si 13. pivo (kecám:-). Jo, a taky jsem se narodil 13. srpna, ale to s těmi šťastnými třináctkami samozřejmě nesouvisí:-)

Depeche Mode Live in Berlin 2014,

natočeno 25.  a 27. listopadu 2013.

 

V roce 2014 jsme netrpělivě očekávali live záznam z tohoto skvělého turné, o to více, že se jej měl zhostit Anton Corbijn. Absolutní legenda, která díky svým fotkám a klipům spoluvytvořila Depeche Mode nezaměnitelnou a naprosto nesmrtelnou image. Spoluvytvořil vizuální kult naší milované skupiny. Předchozí dvě turné se bohužel Anton a Depeche Mode spokojili jen s jeho projekcemi na live show a samotný záznam přenechali dvěma nejmenovaným režisérům, kterým mnozí fandové DM nemohou pravděpodobně přijít na jméno. Touring the Angel (Milano) se dal se skřípěním zubů ještě přežít. Obsahoval, i přes režisérovu nežádanou domácí tvořivost, také skvělé momenty, které se řadí k těm nejlepším reklamám na DM live show. Horší už to bylo s následujícím záznamem k turné Tour of the Universe (Barcelona). Záznam skoro na úrovni bootlegu, který ani nedokoukali někteří fandové do konce (patřím mezi ně) a raději si pouští bootleg video z Pražského Edenu natočené maďarským fanouškem. Problém nebyl s DM show jako takovou. Každý záběr na DM milujeme, jenže když se někdo svými záběry soustřeďuje na něco jiného, než by měl, tak dokáže i z atraktivního koncertu Depeche Mode udělat nudnou ukolébavku. O to větší naděje byly vkládány do záznamu Delta Machine Tour, kterého se opět zhostil Anton Corbijn.

Tak obsáhlý úvod bychom měli za sebou, potrpím si na ně:-) Očekávání. Velké slovo, hodné jen velkých věcí. Povede se to božskému Antonovi zase? První informace a trailery nasvědčovaly tomu, že jediný Anton Corbijn je hoden natáčet Depeche Mode. Velká očekávání ovšem mírně zchladily informace technického rázu. Live in Berlín neměl být vydán na Blue – Ray Disku. No a co, říkal jsem si, léta koukám na DVD, svět se mi najednou nezhroutí, když se zase budu koukat na DVD. Nenechám se znechutit. Informace o tom, jak to bude rozmazané, mně nechávaly klidným. Srovnávací screeny v diskusích, jak to asi bude vypadat, mě nicméně dokázaly nakonec mírně znepokojit. Pak nastal další zádrhel. Termín dodání. Něco se někde pokazilo, opozdilo, indiáni vytrhali koleje nebo co a mně Live in Berlin nedorazil v avizovaném termínu. Čekal jsem, čekal, nakonec jsem se po nějakých dalších dvou týdnech dočkal. Nebudu to dále rozmazávat, jdeme na věc.

Tak mi to přišlo, rozbaluji obálku, vykoukne na mně malá krabička, hmm, pěkná, lehce se pokochám pohledem, pohladím, pomalu ji odblaňuji, ták, otevírám krabičku.

Obsahem krabičky je DVD Live in Berlin s video záznamem koncertu ve stereo (doufejme:-) a 5.1, 2 CD se záznamem koncertu, DVD Alive in Berlín se záznamem koncertu prokládaným rozhovory a dvěma bonusovými skladbami nahranými v Bordello, čili bordelu. A v neposlední řádě opravdový bonus, na který jsem čekal jako na smilování, album Delta Machine v 5.1 mixu na Blue Ray disku, všech 17 skladeb pěkně pohromadě. Dále je tu booklet s nějakými fotečkami a informacemi o tom kdo, kde, kdy a jak. Nice. Vkládám to DVD do Blue-Ray přehrávače….grin Play.

Welcome To My World – Po rituálním plácnutí si rukama nastupuje skupina na pódium, trochu mi to připadá nástup jako u Pimpf na 101. Za zvuků instrumentální složky písně Welcome To My World se všichni ustálí na svých pozicích a Dave začne monumentální úvod celého koncertu, jehož působivost konkuruje slavnému nástupu Higher Love u Devotionalu. Chyběly jen obří plachty. Už u první písně si můžeme všimnout nádherného zvuku, lze slyšet spousta detailů, velmi na mně zapůsobila melodie mrazivé zvonivé elektroniky. Davův hlas je perfektní. Co se týče obrazu, samozřejmě pod tlakem minulých dní a diskusí o obrazu nešlo se nezaměřit na to, jaký vlastně je. Dávám za pravdu Blue- Rayistům. Není DVD jako DVD, rozlišení obrazů opravdu není úplně ok, místy se to dost rozpixelovává a na obrysech jde vidět zřetelné kostky. Technický detail, který moc nepotěší.

Po úvodním songu přijde drsný surový vypalovák, Angel, píseň, která se mi líbí čím dál více a během poslechu Delty pořád šplhala nahoru a live provedení odbouralo veškeré mé počáteční pochybnosti, které jsem měl po prvním promo téhle písně z tiskovky před vydáním alba. Dave předvede pár obličejů ve smyslu jako „tohle bude fakt drsňárna“. A taky že je, úderné, hlasově brilantní, zvukově rovněž. Tohle je hutný, úderný depeš. Good Evening Berlin.

Nebudu dále popisovat píseň po písni, jelikož jsme si zažili na turné přímo koncerty, víme zhruba, co se na nich děje. Zaměřím se na celkový dojem z tohoto záznamu. Hlavně na to, co dokáže jen Corbijn. Po vizuální stránce, pominu-li technický nedostatek v rozlišení a nepřítomnosti BD v balení Deluxe verze, je vše natočeno tak, jak si může fanoušek DM přát.

Anton zvolil tentokráte rychlejší střih, ale stále to má kontinuitu. Nestává se, že záběry přeblikávají odnikud nikam. Když Dave kluše po pódiu, Anton jej dokáže zabrat z několika kamer, ale pořád prostě koukáte na Dava, chvíli ze předu, pak obraz z boku a pak ze zadu, pořád je tam plynulost, záběry nejsou vytrženy z kontextu. Nakonec se vlastně dozvíte, odkud kam běžel a to z různých úhlů pohledu. Prostě mistrná práce. V momentech, kdy očekáváme detail na projekci, tak pohled na projekci opravdu přijde a zároveň stále vidíme Dava a Martina a ostatní v akci. Walking in My shoes je pěkným příkladem, jak zabrat i práci Martina s kytarou a zároveň nezazdít Dava, který zrovna předvádí show, u které by jiný vypustil duši. U písní Heaven, Should Be Higher, Goodbye a Halo nebo Enjoy The Silence je pódium zabíráno tak, aby vynikla i projekce, která zde má prakticky videoklipovou hodnotu. Klip k Heaven je klasická Corbijnovina, jakoby pokračování NLMDA, v které členové skupiny nosili tlampáče, tady nosí obrovské trojúhelníky.

Celkově bych zhodnotil Antonovou práci jako další mistrovské dílo. Zvolil opět velmi detailní pohled na DM, nebál se zvýraznit ty nejhlavnější aktéry na pódiu v nejdůležitějších momentech. Všechny možné prvky Dava a jeho grimas, pohledů, pohybů, užívání si se stojanem mikrofonu např. u Policy of Truth, vrtění se u Soothe My Soul, u A Question of  Time z několika úhlů zachytil snad nejdivočejší otočky, které Dave kdy u této písně předvedl. Nechybí spousta srandiček Dava s Martinem, Fletchovy komické tanečky, zejména u Enjoy The Silence. Zvolil i velmi zajímavé a zábavné pohledy na Eignera. Samozřejmě i Gordena, který hraje hlavní klávesové party a u A Pain That I´m Used  v maxisinglovém remixu se Gordeno chopí basové kytary a Dave zpívá v jednom momentě této písně s rukama sepjatými v motlitbě a očima upřenýma do nebes. Rovněž Personal Jesus je jako vždy parádní podívaná.

Celkově  je vidět, že je skupina při síle, Dave v perfektní fyzické i hlasové kondici předvádí všechny prvky své show, jak jsme od něj zvyklí. On prostě nestárne. Martin se usmívá jak sluníčko a své pomalejší tři songy si náležitě užívá za ovací publika.  Publikum po pravdě Anton omezil na minimum, jen na ty záběry, kdy Dave po publiku vyžaduje spolupráci. A vůbec to ničemu nevadí. Nechybí tedy lidmi zpívané Loooove u Should Be Higher, tleskačka u Enjoy The Silence, mávačka u Never Let Me Down Again a óóóóó óóó´  po Matinem zazpívané Shaking Disease a pak samozřejmě zase óóóó u Just Can‘t Get Enought. Publika je vlastně tak akorát. Nás zajímá přece hlavně skupina.

Celkově bych kromě Corbijnovy excelentní práce vyzvednul Davův hlas a celkový zvuk. Dave zpívá naprosto excelentně, čistě a energicky i při té jeho velmi energické a pohybové show. Jeho hloubky zní tak jak mají. Precious je odzpívaná nejlépe jak jsem jí kdy na živo slyšel. Heaven je dalším takovým vrcholem Davova hlasového výkonu, Should Be Higher zazpíval rovněž nádherně, tohle je nejtěžší kousek, který si Dave kdy live naordinoval včetně u něj nezvyklých výšek. V Enjoy The Silence Dave kromě slok odzpívá i jeden refrén, nenechá tedy refrén jen na lidech. Mně to neskutečně potěšilo. U devatenácté I Feel You, kde by se dalo čekat, že docházejí síly, předvedl Dave naprosto bravurní výkon. Až bych řekl, že nejlépe live odzpívaná od Devotionalu. Goodbye je kapitola sama pro sebe. Hlas jako víno. Pěkný bonus na závěr, kdy se už čeká definitivní rozlučka a Dave všechny nadchne slovy „One more song!“

Co se týče ozvučení, hodnotím 5.1 zvuk, tak je to lázeň pro uši. Nádherný čistý zvuk, všechny elektronické linky vynikají až neuvěřitelně. Welcome to my World zní snad lépe než na albu. Obrovsky silným zvukovým zážitkem je Black Celebration.

Na závěr jen dodám, že tohle je adept na nejlepší záznam Depeche mode live a já si jej budu pouštět znova a znova. A doufejme teda v ten Blue-Ray Disk. Tuhle drobnost je třeba ještě napravit, tak snad to vydají na tomto formátu.

P.S.: Delta Machine v 5.1 je naprostá pecka! Bonus všech bonusů.

Setlist: 1. Welcome to MY World, 2. Angel, 3. Walking in My Shoes, 4. Precious, 5. Black Celebration, 6. Should Be Higher,7. Policy of Truth, 8. The Child Inside, 9. But Not Tonight, 10. Heaven, 11. Soothe My Soul, 12. A Pain That I´m Used To, 13. A Question of Time, 14. Enjoy The Silence, 15. Personal Jesus, 16. Shake The Disease, 17. Halo, 18. Just Can´t Get Enought, 19. I Feel You, 20. Never Let Me Down Again, 21. Goodbye.

Ringo

 

16. prosinec 2014 o 21:03 • Ringo • Články

Diskuze

Uživatel: Dangerous

Dangerous      1   16. prosinec 2014 o 21:06

Vzkaz pro Ringa: Dal jsem to online teď, já to totiž ještě neviděl celé wink


Uživatel: Ringo

Ringo      2   16. prosinec 2014 o 21:09

Dangerous: no myslel jsem, že bys měl mít přednost, ale díky teda:-)


Uživatel: zenstation

zenstation      3   16. prosinec 2014 o 21:22

Ringo dobrá práce, koukám, že máme stejný názor na Angel.


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      4   16. prosinec 2014 o 21:38

Wtmw a Angel jsou superoteviraky až tak, že jsem ne zvolil na první a druhé místo ankety o nejlepší skladby Delty. Slyšel jsem ten úvod 101x z různých show na YouTube atd. A dodnes me ty dvě skladby neomrzely, nebo se neoposlouchaly.


Uživatel: smidak101

smidak101      5   16. prosinec 2014 o 21:53

O Angelu jsem už při ukázkách tvrdil, že to bude pecka.Díky Ringo.Neviděl jsem, počkám na BR.


Uživatel: margot

margot      6   16. prosinec 2014 o 21:56

Ringo: Pěkný počteníčko! grin
Pavel Z.: Souhlas! WTMW mi zněla po koncertě v uších snad měsíc!


Uživatel: smidak101

smidak101      7   16. prosinec 2014 o 21:56

Chci mít skvělej zvuk se skvělým obrazem.


Uživatel: margot

margot      8   16. prosinec 2014 o 21:58

smidak101: ty máš teda nervy ze železa! Všechno tu sledovat a nepodívat se! Nejsi ty trochu masochista? grin grin grin


Uživatel: Ringo

Ringo      9   16. prosinec 2014 o 22:01

smidak101: ono to zase není obrazově tak strašné, já měl v podvědomí ty diskuse, takže jsem se na to při prvních shlédnutích podvědomě i zaměřil. ano, obraz není ostrý. Ale jesli jako fanoušci jsme schopni se koukat na Devotional, tak proč nekouknout i na Live in Berlin. Protože je pixelatý jak Devotional? Samozřejmě se na Brue-Ray taky těším. Ale než vyjde, tak to DVD pořádně obrousím v přehrávači.


Uživatel: Marek Raška

Marek Raška      10   16. prosinec 2014 o 22:12

Jsem na tom podobně jako Smidak 101, jen s tím rozdílem, že já to DVD chci, ale ono není k mání. Teda alespoň tam, kde jsem si ho objednal. Dnes mi volali z obchodu, kde mám objednáno a řekli mi, že pokud ho chci do vánoc, tak mám koupit jinde.
Po přečtení této recenze už to nevydržím a zítra kupuji v Ostravském Bontonlandu.
Ringo díky:-)


Uživatel: margot

margot      11   16. prosinec 2014 o 22:14

Marek: Správně! Jdi do toho grin!


Uživatel: Helča

Helča      12   16. prosinec 2014 o 22:15

Ringo,opět luxusní recenze (y)


Uživatel: Marek Raška

Marek Raška      13   16. prosinec 2014 o 22:16

Margot: si piš, že půjdu grin


Uživatel: smidak101

smidak101      14   16. prosinec 2014 o 22:33

Mohl jsem to díky DM shopu už vidět dřív, asi od 1.12.Ale mě odradila ta veškerá kritika na obraz co jsem četl po fórech a viděl jsem, že je to s porovnáním s ukázkama z YT úplně někde jinde.Příklad SBH.To mě odradilo.Asi jsem masochista, protože na tohle jsem se těšil strašně moc.A doufám v obraz, kterej mě vtáhne do děje na 101%, protože zvuk, je super.


Uživatel: smidak101

smidak101      15   16. prosinec 2014 o 22:50

A moji Heaven chci vidět v plný kráse.


Uživatel: Ringo

Ringo      16   16. prosinec 2014 o 23:30

smidak101: je to pěkné i na tom DVD. Neboj se toho.


Uživatel: Nzulu

Nzulu      17   17. prosinec 2014 o 2:20

Kvalita obrazu na DVD je opravdu příšerná :-( Záznam na DVD by mi nevadil, bohužel někdo udělal velkou chybu při postprocesingu z HD na DVD rozlišení.Viz to rozkostičkování hran atp.Třeba záznam z bordelu na druhém DVD je opravdu příšerný,díky tomu černobílému obrazu, je to ještě násobně horší.Snad teda příští rok vyjde Blu-ray.
Chtěl jsem se ale zeptat na jedno.Zde znalých grin Už dlouho mi vrtá v hlavě, jakto že Dave začal používat odposlech? nevíte někdo??


Uživatel: Ringo

Ringo      18   17. prosinec 2014 o 6:57

Možná že právě díky těm odposlechům zpívá lépe.


Uživatel: Marek Raška

Marek Raška      19   17. prosinec 2014 o 7:08

Myslím, že to byl od Davea velmi dobrý krok dopředu s těmi odposlechy. Je to na tom zpěvu hodně znát.
V minulosti jsem ho za to, že odposlechy nepoužíval, obdivoval. Moc takových zpěváků nebylo. Ale když teď slyším výsledek, tak mě to utvrzuje v přesvědčení, že to bylo správné rozhodnutí:-)


Uživatel: indy

indy      20   17. prosinec 2014 o 9:21

Předem díky za recenzi. Jinak jsem již konečně shlédl Alive in Berlin a musím konstatovat, že Corbijn odvedl skvělou práci. Nebojím se proto říct, že po živáku Devotional se mi na druhé místo posunul Berlín a až pak 101. Zvuk je naprosto fantastický - ty hutné basy a bicí, elektro-linky, které člověk nemohl na koncertě zaznamenat - opravdu výsledný mix zvuku se velmi povedl a za to patří zodpovědnému člověku velký dík. K obrazu musím říct jen jediné - vědom si těch debat tady, nečekal jsem zázraky. Musím však dodat, že mi výsledná kvalita DVD přišla dostačující - ano HD na BD by přijít mělo a chápu, že pro mnohé to je velmi důležitý aspekt, který zásadně ovlivnil jejich vnímání celého živáku. Mne to však v podstatě stačí a nestalo se mi, že bych (a to dopředu naočkován) během dívání křivil hubu nad rozmazanými detaily. Jinak nástup a WtmW a Angel jsou naprosto famozní (stejně jako BC a But not Tonight).


Uživatel: Ketrin

Ketrin      21   17. prosinec 2014 o 9:53

Super článek, díky.  A mimochodem jsem taky 13.srpna wink


Uživatel: Dangerous

Dangerous      22   17. prosinec 2014 o 10:47

13. srpna? to se narodila Berlínská zeď wink


Uživatel: Ota

Ota      23   18. prosinec 2014 o 0:40

Pekne napsane Ringo. Jsem rad, ze jsi dal za pravdu i nam technickym maniakum smile. Tak se budeme spolecne tesit na dalsi vydani koncertu, ale uz na BD. On se zlepsi nejen obraz, ale i ten zvuk (ktery se Ti uz ted v 5.1 ns DVD libil). Bude totiz v modernejsim a hlavne lepsim formatu DTS-HD nebo Dolby TrueHD. Jestli ted ocenujes zvuk studiove Delty na tom BD oproti standardnimu CD tak pak Ti zvuk oproti DVD 5.1 take zase o kousek poskoci k lepsimu.


Uživatel: Federman

Federman      24   18. prosinec 2014 o 10:46

To nejlepsi na Alive in Berlin Deluxe Box je jenom uspokojivy zvuk a tento opravdu hezky napsany clanek.
Pokud skutecne vyjde BD 1080 DTS HD Master bude to vyborne i jako celek a pro me za me to muzou zabalit treba i do novin.


Uživatel: Ota

Ota      25   18. prosinec 2014 o 14:37

To Federman: stopro souhlas! Btw, abych byl trosku rebel: dnes jsem mel dopolko vic casu a ta Ringova recenze me inspirovala az tak, ze jsem si DVD pustil znovu, ale pozor, tentokrat s vypnutym audio enhancer (funkce ktera vylepsuje zvuk-urceno hlavne pro komprivovane nahravky jako mp3) a svete div se, on ten zvuk zadny slagr take neni. Je vazne jen uspokojivy. Datovy tok mi to ukazovalo jen 440kbps a to je jen o neco lepsi nez slusna mp3. Vice mene audio s datovym tokem pod 800kbps doma nearchivuju. Vim, ze 99% lidi zase rekne, ze jsem idiot a ze ten zvuk je bozi, ale neni, ikdyz jsem ho sam poprve pochvalil. Oni to ty masinky a subwoofery pekne nafouknou a zni to na prvni poslech asi dobre, ale kdyz pujdete k jadru veci tak jen “uspokojivy zvuk”.


Uživatel: Mercy

Mercy      26   18. prosinec 2014 o 16:11

Ringo: skvělá práce, perfektně napsáno, díky grin


Uživatel: Ringo

Ringo      27   18. prosinec 2014 o 19:12

díky Vám všem.

Jinak dneska jsem to viděl znova, sakra, tohle je fakt asi nejlepší záznam DM vůbec. Přiznává se mi to na jednu stranu obtížně, protože nějak vnitřně cítím, že nejlepší by měly být kultovní časy v Rose Bowl + nějaký koncert z WVT případně BC, nicméně oficiální komplet záznamy z BC a WVT nejsou a 101 je prokládána záběry na fanoušky a jejich cestování s kapelou a mně to tam strašně ruší. Na druhou stranu jsem strašně rád, že o Live in Berlin mohu tvrdit, že je to nej live záznam, že se to prostě skupině povedlo i po těch létech. Pořád jsou aktivní a svěží, mladé nové kapely, ale i mnozí staří matadoři na hudebním poli, záviďte a tiše šoupejte nohama, protože tohle nepřekonáte:-) Každopádně, One Night in Paris je překonán. Corbijn překonal sám sebe. Pravda, LiB hodně pomohl setlist a Davova pěvecká forma a fantastické nové písně z aktuálního alba.


Uživatel: Federman

Federman      28   18. prosinec 2014 o 19:54

Ota: U me rozhodne idiot nejsi. Zvuk mi prisel na DVD tak podpurmerny, ze jsem mel pocit ze neco neni v poradku s moji sestavou….. opak byl pravdou a ja to jeste tentyz den stacil poslat s pocitem rozcarovani zpet. Objednal jsem CD, ktere hraje slusne, az na to, ze mi prijde zbytecne vydavat to na dvou discich.
Ale jak pises hlasitost a basy odstrani mnohdy vsechny mouchy a navodi iluzi dobre nahravky.
Ted uz ale dost kolem te kvality, uz toho bylo napsano az az….Snad se dockame toho BD ve skutecnem 1080 a spokojeni budeme vsichni, protoze nafilmovane je to dobre, coz je taky podstatne.


Uživatel: indy

indy      29   18. prosinec 2014 o 19:59

Přesně tak - Corbijn překonal nejen vlastní Paříž, on překonal i vše od Devotionalu. Ten sice navždy zůstane jeho životním filmařským vrcholem ale Berlín se opravdu povedl (pozor opět nehovoříme o kvalitě DVD smile ) Jinak ten moment, kdy v HALO jsou prostřihy na tu herečku z projekcí je naprosto úžasný! Super atmosféra koncertu! A pokud jde o zvuk, možná že nedosahuje studiové kvality nebo kdoví čeho, a možná že to na svých bedničkách a sluchátkách za pár šupů nemohu ani pořádně posoudit, ale můžu to porovnat s tím, jak mi zněla třeba Barcelona nebo Milan a musím říct že Berlín je určitě překonal…


Uživatel: Ringo

Ringo      30   18. prosinec 2014 o 20:06

Mně ten zvuk přijde ok, já bych o podprůměru nebo hrůze, kterou snad půjdu reklamovat, absolutně teda nehovořil. Příliš silné slova Federmane. Ale názor Ti neberu, jen mám dosti odlišný.


Uživatel: Federman

Federman      31   18. prosinec 2014 o 20:15

Ringo: Myslim, ze jsem slovo hruza nepouzil, ale to je jedno, nechci Te chytat za slovo smile Kdyz zni ale druha nahravka lepe, tak je ta prvni prumerna. Tahle si u me trojku zkratka nezaslouzi a to je zase muj nazor.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      32   18. prosinec 2014 o 20:17

Ringo: vážně skvělá recenze! Já jsem sledování dvd nahradil sledováním HD iTunes verze Alive in Berlin a je to luxury… wink


Uživatel: Federman

Federman      33   18. prosinec 2014 o 20:17

indy: podle Tveho nazoru je Berlin lepsi nez Devotional ???


Uživatel: Dangerous

Dangerous      34   18. prosinec 2014 o 20:20

Corbijn překonal nejen vlastní Paříž, on překonal i vše od Devotionalu

ale můžu to porovnat s tím, jak mi zněla třeba Barcelona nebo Milan a musím říct že Berlín je určitě překonal…

děti, naučte se číst wink


Uživatel: indy

indy      35   18. prosinec 2014 o 20:24

Federman: Dangerous už to vysvětlil za mne smile  Samozřejmě, že Devotional nic nepřekoná! Myslel jsem jako DVD následující po Devotionalu..


Uživatel: Federman

Federman      36   18. prosinec 2014 o 20:25

Ja jen abych klidne spal smile)


Uživatel: Mercy

Mercy      37   18. prosinec 2014 o 20:25

Dangerous, Indy: ano, je to tak grin


Uživatel: Ringo

Ringo      38   18. prosinec 2014 o 21:02

Devotional možná nic nepřekoná, originálni stage, celkově temná atmosféra, skvělá show od Dava jako obvykle, nicméně na ten Berlin se asi budu koukat raději. Sálá z něj to nejlepší z dílny DM bez jakýchkoliv děsuplných věcí v pozadí toho všeho. Když koukám na Devotional, tak jako dílo super, nicméně pohled na Dava ve mně evokuje toho dlouhovlasého Dava s rozbitým obličejem, jak jej vezou z vězení. U mně tyhle věci udělají pro vnímání daného díla hrozně moc.


Uživatel: Federman

Federman      39   18. prosinec 2014 o 21:17

Ringo: souhlasim s Tebou, taky drama nemusim, ale jak vime dobre to dopadlo. Me strasne bere In your Room….


Uživatel: Ringo

Ringo      40   18. prosinec 2014 o 21:51

Federman: mně na Devotionalu World in my Eyes, Rush a ETS. Akorát i když vím, jak to dopadlo, ten stín je tam stále. Já, když koukám na tyhle staré záznamy, tak se jakoby přenesu do té doby. A asi je to divné, ale vždycky jsem si raději pouštěl Hamburg z 84 než Devotional, o kapánek raději jsem si pouštěl ONIP než Devotional. Teď je má volba jasná, LIB.


Uživatel: Marek Raška

Marek Raška      41   18. prosinec 2014 o 21:53

Včera večer ve velice příjemné rodinné atmosféře shlédnuto a musím napsat, že Devotional, zůstal neotřesitelně a pevně ve svých základech nejlepšího Live záznamu od DM. Live in Berlin sice Devotionalu šlape na paty, ale nemyslím, že by ho v jakémkoliv směru mohl překonat.
Když přestanu srovnávat a budu psát jen o LIB, tak je to skvělá práce mistra Antona. Nasnímal to vskutku famózně a přesně tak, aby to fanouška DM vzalo u srdce.
Ohledně obrazové kvality a zvuku se nechci nijak zvlášť rozepisovat. Já osobně jsem spokojen. Shlédnuto na LED televizi Samsung s uhlopříčkou 82 cm a poslechnuto čistě stereo na obyč třípásmových repro zn TVM Acoustics a aparatuře Technics.
Celkově vzato je to pro mne druhý nej live záznam DM. Díky za něj.


Uživatel: radox1

radox1      42   19. prosinec 2014 o 9:15

velmi pekne spracovana recenzia.mozno bolo treba spomenut,ze ti ktori pocuvaju hudbu vyhradne v stereu(mam aj 5.1)a to nie som sam-audiofili a podobne,su o tento zvuk ukrateny,nakolko na dvd1 ide zvuk iba mono.ano,napisete pusti si alive,ale to uz nie je ono,nakolko su tam prestrihy a koncert nejde plynule.snad sa dockame v hd kvalite so stereom.


Uživatel: smidak101

smidak101      43   20. prosinec 2014 o 15:09

Já to ještě neviděl, tak pište.


Uživatel: smidak101

smidak101      44   20. prosinec 2014 o 23:38

Myslím, že minimálně ještě jeden fanda to neviděl.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      45   20. prosinec 2014 o 23:39

Policajt nebo rošťák byl No.1
Live in Berlin na DVD jsem také neviděl smile


Uživatel: Michaela 146

Michaela 146      46   20. prosinec 2014 o 23:59

to Dangerous: Ani já bohužel ne, ale budu to mít krásně zabalené pod stromečkem, jako takové malé překvapení smile Těšíme se na Ježíška…
https://www.youtube.com/watch?v=PYCoRWcBlmc


Uživatel: smidak101

smidak101      47   21. prosinec 2014 o 0:39

cowlleyka : hezký.Kéž by Ježíšek udělal zázrak.A my se na to mohli konečně podívat s radostí znovu a znovu.


Uživatel: Ringo

Ringo      48   21. prosinec 2014 o 0:48

já se na to znovu a znovu dívám a nevím nevím, jestli bych v anketě o nej song turné nedal nakonec místo SBH ten Welcome to my World. Ono se to blbě určuje, protože oba songy jsou neskutečné a každý vystihuje jiný moment na koncertě a jinou atmosféru. O čem začínám být ale přesvědčen je to, že mně otevírák Welcome to my World baví asi o malinký kousínek více než otevírák Higher Love na Devotionalu.


Uživatel: smidak101

smidak101      49   21. prosinec 2014 o 1:00

Nej otvírák je Pimpf.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      50   21. prosinec 2014 o 1:27

Welcome je neskutečná...ale nej otvírák mi zůstává Painkiller/A Question Of Time z 98, to byl depešácký masakr motorovou pilou smile


Uživatel: smidak101

smidak101      51   21. prosinec 2014 o 1:38

Já tam byl.Takže vím a pamatuju.Pila je slabý slovo.Na tento koncert nikdy nezapomenu, pokud myslíš Prahu?Ale Pimpf je pro mě prostě MFTM.


Uživatel: blackhound

blackhound      52   21. prosinec 2014 o 6:44

Ringo: U mě stále vede Higher Love, jelikož jsem během ní poprvé spatřil boha na vlastní oči grin A to byl tak silný moment, že je zkrátka nezapomenutelný a neopakovatelný smile Z dnešního pohledu mi to sice přijde až úsměvné, nicméně pořád to tam je.


Uživatel: Marek Raška

Marek Raška      53   21. prosinec 2014 o 8:38

blackhound: naprostý souhlas:-)


Uživatel: Ringo

Ringo      54   21. prosinec 2014 o 11:13

blackhound: tak já boha poprvé na vlastní oči spatřil na PTA tour, to by pro mně musel v tomto případě být nejlepší otevírak A Pain That Im Used to. Ale za opravdové spatření boha na vlastní oči považuji Eden 2009, tam jsem byl poprvé pod pódiem a koukal na něj z pár metrů. Tenhle zážitek zůstane pro mně asi navždy nejsilnějším a paradoxně to není první koncert DM na kterém jsem byl.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      55   21. prosinec 2014 o 11:38

to smidak101: jj, myslím Prahu… wink
https://www.youtube.com/watch?v=L9F3tdrcLAg


Uživatel: smidak101

smidak101      56   21. prosinec 2014 o 13:15

Dangerous : kdo tam nebyl, tak nezažil pravou atmosféru a nadšení ze znovuzrození kultu jménem Depeche Mode.Jsem hrdej za to, že jsem tam byl a propotil celý hadry.Tento koncert byl tak emotivní a našláplej.Poprvé jsem viděl DM, tak jsem řval jak prase na zabijačce, aby věděli, že je chceme a milujeme.Ovšem týden jsem nemohl mluvit.


Uživatel: blackhound

blackhound      57   21. prosinec 2014 o 13:33

Ringo:

tak já boha poprvé na vlastní oči spatřil na PTA tour, to by pro mně musel v tomto případě být nejlepší otevírak A Pain That Im Used to

Takhle jsem to úplně nemyslel. Šlo mi o srovnání WTMW a Higher Love, což jsou podle mě nejfamóznější otvíráky, nicméně Higher Love měla v mém případě přidanou hodnotu v podobě zjevení Ježíše (včetně bradky a dlouhých vlasů) pár metrů ode mě smile


Uživatel: bublinka

bublinka      58   21. prosinec 2014 o 20:51

To Federman a Ota:Souhlasím měl jsem to doma.Někdy mi to připadá,že někteří fanoušci zbaštějí úplně  všechno.Jak pravil Cimrmann:Pochválíme si navzájem svoje vlastní díla a rozdělíme se o ceny….grin


Uživatel: Ringo

Ringo      59   21. prosinec 2014 o 21:40

bublinka: zbaštím jen to, co se mi líbí. Tobě se nelíbí nic, trochu smutný život, ne?


Uživatel: smidak101

smidak101      60   21. prosinec 2014 o 22:27

Tak kdo byl na koncertě v 98 v Praze?


Uživatel: Marek Raška

Marek Raška      61   21. prosinec 2014 o 22:34

Já tam byl. Stál jsem na stejné tribuně, jak byl snímán ten záznam co tu nahodil Dangerous. Jen jsem byl blíž pódiu a tudíž jsem nic moc neviděl. Tak jsem se kochal pohledem do kotle, kde se vařila ta nejúžasnější depešácká atmosféra co jsem kdy zažil. Ale musím napsat, že pro mne je nej koncík Letná v 93. Bylo to poprvé a hodně emotivní.


Uživatel: blackhound

blackhound      62   21. prosinec 2014 o 22:47

smidak101: Byl jsem, viděl jsem, slyšel jsem, zažil jsem, posral jsem…se..málem grin Ale přišlo mi to trochu přebasovaný, vadili mi tam ty dva divný týpci..bubeník, nějaký klávesista, kterého jsem nikdy předtím neviděl, vokalistky…prostě už to nebyli DM z dob Violatora, MFTM, BC… Aranže na hovno, všechno na hovno…prostě tam chyběl hlídací pes…a do dnes jsem se s tím nesmířil grin grin


Uživatel: Ringo

Ringo      63   21. prosinec 2014 o 22:47

já tam nebyl, musel jsem povinně tehdy na nástup do školy, bohužel, prostě nevyšlo.


Uživatel: Ringo

Ringo      64   21. prosinec 2014 o 22:49

blackhound: teď jsem se málem posral já....smíchy:-DDD


Uživatel: Marek Raška

Marek Raška      65   21. prosinec 2014 o 22:52

blackhound grin a ještě jsi zapoměl napsat, že jsi se tam málem nedostal. grin


Uživatel: blackhound

blackhound      66   21. prosinec 2014 o 22:59

Marek: To už jsem tady psal tolikrát, že už by mi bylo trapné se opakovat grin Ale koncík to byl fenomenální, to je fakt. I přesto, že Alan nakonec nedorazil smile


Uživatel: Ringo

Ringo      67   21. prosinec 2014 o 23:01

a kdo to tam teda hlídal, aby něco nepodělali? :-D


Uživatel: blackhound

blackhound      68   21. prosinec 2014 o 23:02

Nejspíš Kessler smile


Uživatel: Marek Raška

Marek Raška      69   21. prosinec 2014 o 23:04

Jj pes jonatán grin


Uživatel: Ringo

Ringo      70   21. prosinec 2014 o 23:18

Teď mi došlo, že v projekci na Precious chyběla jedna důležitá rasa -  Wilder.


Uživatel: Aleš Rada

Aleš Rada      71   22. prosinec 2014 o 17:11

Motion : na to něco je smile


Uživatel: Ringo

Ringo      72   22. prosinec 2014 o 17:30

já mám zase na pozvolných nástupech rád takové to napětí. A Welcome mi přijde dostatečně úderná. To přivítání a pak to krátké ticho, když Dave vyslovuje slova Welcome to my World…jaká nepříjemná pohoda, to ticho a ta atmoška by se dala krájet.


Uživatel: smidak101

smidak101      73   22. prosinec 2014 o 21:08

motion : Ano.To byla bouřka pod stropem.Lavičky se hejbaly a měl jsem u AQOT pocit, že spadnem.To bylo krupobití.


Uživatel: duran80

duran80      74   23. prosinec 2014 o 23:19

Kvalita Ok,co bych za to dal v 85” když jsem si koupil VHS-Live In Hamburg!!!


Uživatel: smidak101

smidak101      75   24. prosinec 2014 o 21:23

Když se teď dívám na ETS Berlin na YT, tak nemám slov.Hodnš mi Dave připomíná Fredyho z Qeenů.


Uživatel: smidak101

smidak101      76   24. prosinec 2014 o 21:32

Tohle je skvost a krásný podívání.


Uživatel: fanda

fanda      77   26. prosinec 2014 o 17:09

Asi nejlepší koncert DM v Praze, srovnatelný se Spartou 93. Při Painkiller a nástupu Qestion of Time, to byla prostě extáze. Všichni ječeli jak šílenci při sebemenším náznaku otočky a každého pohybu Gahana.Ještě do toho, ty jeho rozpačité a nejisté pohyby, po drogové odmlce a avizovaném konci DM, tomu dodávaly zvláštní, až nadpozemské  kouzlo. Pro mě, naprosto neuvěřitelná atmosféra. Když se dívám na své staré fotky z onoho koncertu,tak jsou tam snad všechny ruce nahoře. ( bez žádných posraných mobilů a tabletů )Malinko tam výhled blokovalo ,hodně polských vlajek, ale i oni dělali skvělou atmošku. Prostě bomba, po všech stránkách.


Uživatel: Federman

Federman      78   26. prosinec 2014 o 20:05

motion: jednoznacne souhlas, WTMW je super na CD, ale live proste nehraje a na začátek nepatri uz vůbec. Na Devotional zacali taky pomalu, ale ta opona, stiny, kratke vykroceni Gahana, vytvorilo uplne jinou atmosferu. Byla to, jina liga a srovnávat to s rokem 93 na Sparte je proste jako srovnávat Bayern se Spartou ve fotbale.
Také si myslim, ze to měli rozjet necim jinym.


Uživatel: Ringo

Ringo      79   26. prosinec 2014 o 20:59

A já myslím, že ani náhodou, WTMW je naprostá dokonalost, neumím si představit jiný začátek Delta Machine Tour. Tahle píseň u mně válčí o první místo se Should Be Heigher o nej live píseň na Delta Machine Tour.


Uživatel: Federman

Federman      80   26. prosinec 2014 o 21:13

K zacatku se hodi pouze jeji nazev, ale me rozehral spis ten strasnej hic ...ale je fajn, ze se Ti trefili do noty.
Na druhou stranu, byla to Delta Tour a protože ma album svoji strukturu zacatku a konce, tak tak zacit asi museli, chápu je….


Uživatel: Dangerous

Dangerous      81   26. prosinec 2014 o 21:45

Za nejlepší úvod na Devotional Tour považuji RUSH.


Uživatel: Ringo

Ringo      82   27. prosinec 2014 o 15:12

motion: takže problém je v lidech okolo, ne v samotných DM…no já se na lidi okolo moc neohlížím, já když jsem na DM, tak pro mně existuje jen jediné, to, co se děje na pódiu. Otevíráky koncertů tedy hodnotím dle toho, jak se to DM povedlo, ne podle toho, jestli kolem mně courá někdo s pivem, to mi je naprosto ukradené.


Uživatel: blackhound

blackhound      83   27. prosinec 2014 o 16:10

Courající se lidi s pivem budou na tribunách vždycky, i kdyby koncert otevírala ETS.


Uživatel: Federman

Federman      84   27. prosinec 2014 o 16:49

Motion: souhlas…ja bych Te mozna jeste doplnil. Nemusi to byt snad jenom rychlost, ano, ta asi nastartuje s nejvetsi jistotou, ale prekvapeni, inovace novy napad, ten mi u poslednich Tour chybi.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      85   27. prosinec 2014 o 17:14

ad Higher Love 1993: chcete názor někoho kdo to zažil? V Praze 18.6. úplná tma, tak jak ji vidíte na záznamu Devotional, nebyla. V podstatě tenhle efekt se závěsy nás fanatické fanoušky pod pódiem až tak nezajímal. To co nás zajímalo byli ti čtyři chlápci na pódiu a neskutečná euforie v publiku. Kdo tam byl, tak ví, že chvílemi byl problém udržet se na nohou, jak procházely vlny tlačenic publikem…jakmile začalo intro Higher Love, tak se těch pár tisícovek šílenců, kteří nad DM nezlomili hůl, tlačilo co nejvíc k pódiu, jako by byla šance, že se budou moc dotknout těch bohů na pódiu. A i kdyby tam žádné závěsy nebyly, i kdyby to začínalo celé úplně jinou skladbou, nebyla by ta tlačenice a šílenství v očích těch depešáckých fanatiků o nic menší. Věřte mi, byl jsem jeden z nich…
Když jsme se po koncertě s kámošema bavili o celé show, tak jsme zjistili, že jeden z nás přehlíd nějakou projekci, další nevnímal nový kytarový riff u Enjoy, další: “Ani nevím co měl Fletch na sobě, nemohl jsem odtrhnout oči z Davea a Alana, když seděl za bicíma”. Ve zkratce, byla to doba, kdy se koncert prožíval s veškerým nasazením i v publiku…Projekce, závěsy, i některé zvukové vychytávky byly důležité pro videozáznam Devotional, ale jít na koncert Depeche Mode tenkrát znamenalo být na necelé dvě hodiny ponořen do světa DM, nechat se unášet jejich hudbou a jejich blízkostí. Ne pitvat se v detailech…


Uživatel: blackhound

blackhound      86   27. prosinec 2014 o 17:19

Dangi: Naprostý souhlas. Z důvodů, které popisuješ, je u mě Higher Love stále number one.


Uživatel: Mercy

Mercy      87   27. prosinec 2014 o 17:23

jj to můžu jedině potvrdit grin já tam taky byla a když to beru po těch letech, tak se divím, že jsem tu tlačenici přežila. Nevěděla jsem na co mám koukat dřív, bylo to neuvěřitelné, šílené, fascinují a všichni chtěli být co nejblíže našim bohům grin


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      88   27. prosinec 2014 o 17:32

Taky jsem se v 93 nejdřív tlačil vepředu, ale po par skladbách jsem si řekl, že přece tady dnes neumřu a šel jsem dozadu a užíval si i ty projekce atd.


Uživatel: Ringo

Ringo      89   27. prosinec 2014 o 20:25

no pořád je to o vnímání dané situace, kdyby se tam objevil nějaký čtyřicátník tehdy, tak by taky možná brblal - rozvleklý začátek, lidi kolem ožralý...a podobně. Navíc porovnávat lidi kolem, kdy je tam opravdu třeba 8 000 naprostých fanatiků a nebo je tam 8 000 naprostých fanatiků + 22 000 lidí, kteří se tam ocitli z různých důvodů...myslím, že o rychlých začátcích to tedy není ani náhodou, Higher Love není o nic rychlejší než WTMW. Co se týče nápadů, mně se sound WTMW libí totálně. Já si to užil asi tak jako vy 93 a 98. Spíše je tedy otázkou, proč jste si vy někteří neužili 2013/2014 tak, jako jsem si ho užil já. Nepopírám, že kdysi byli fandové asi zběsilejší a neurvalejší, pověsti o podpodíovém řádění sklaních fans jsou legendární a dnes to pod pódiem není to, co znám z doslechu. Na druhou stranu, mně to až tak nevadí, že se tam lidi nechovají jako zvěř a nejde tam o zdraví. Ono je to taky dost o tom, že by se tam dnes asi nedovolili takové excesy, jaké byly tolerovány dříve. Když člověk vidí, jak to tam securiťáci obhlížejí ostřížím zrakem…ta doba je fakt prostě jiná, lidé jsou jiní, okolnosti jsou jiné. Asi bych taky viděl problém v tom, že DM, když jezdí 2x v rámci jednoho turné  do Prahy, nejsou takovou vzácností jako DM v 93 nebo v 98, kdy byla jejich existence velkým otazníkem.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      90   27. prosinec 2014 o 20:43


Uživatel: Mercy

Mercy      91   27. prosinec 2014 o 20:49

Ringo: Jasně, už nejsou pro nás takovou vzácností, ale když chceš užiješ si je na plný koule pokaždý grin


Uživatel: blackhound

blackhound      92   27. prosinec 2014 o 21:07

Dangi: To nebude Praha 93. Bílé hadry sedí, ale pokud si dobře vzpomínám, tak měl Dave trochu delší vlasy wink


Uživatel: Mercy

Mercy      93   27. prosinec 2014 o 21:12

denydog : grin nedošla Ti už Tatarka?


Uživatel: Ringo

Ringo      94   27. prosinec 2014 o 21:15

Tak ono je tam napsáno, co to je, mimochodem je to full záznam nejžádanějšího záznamu z nejlepšího turné k nejlepšímu albu, akorát to není teda na Blue-Ray:-)


Uživatel: blackhound

blackhound      95   27. prosinec 2014 o 21:18

Ringo: To samozřejmě vidíme, že je to Frankfurt 90. Ale proč si nerýpnout smile


Uživatel: Mercy

Mercy      96   27. prosinec 2014 o 21:26

denydog : máme olejovky, máme lososa a budeme mít míchaná vajíčka ... to se nám to hoduje když nám lidi pučujou grin


Uživatel: Aleš Rada

Aleš Rada      97   28. prosinec 2014 o 15:15

Denydog: ty tvoje hlášky fakt žeru :D tatarka jede :D


Uživatel: Herrer

Herrer      98   28. prosinec 2014 o 15:50

to mě tu tatarku spíš odnaučí grin


Uživatel: Mercy

Mercy      99   28. prosinec 2014 o 20:48

denydog: njn Ty si ti držku prostě neošidíš grin tak to je dobře, že hladina tatarky neklesá grin


Uživatel: Dangerous

Dangerous      100   28. prosinec 2014 o 21:03

máme olejovky, máme lososa a budeme mít míchaná vajíčka ... to se nám to hoduje když nám lidi pučujou

http://www.postavy.cz/foto/feldkurat-katz-foto.jpg

wink


Uživatel: Aleš Rada

Aleš Rada      101   28. prosinec 2014 o 21:59

Denydog: tak to je hustý :D ale chápu taky mám nejradši hellmans :D

Dangerous a Lída: švejk je nejslepší :D kopeckýho hlášky mně dostanou vždycky :D tak si to vemte všechno mně na nějakym krejcaru nezáleží :-D :-D :-D :-D :-D :-D


Uživatel: Mercy

Mercy      102   28. prosinec 2014 o 22:02

Aleš Rada: Celej Švejk je úžasnej a nejslepší na tom je, že ty hlášky jsou nadčasový


Uživatel: Aleš Rada

Aleš Rada      103   28. prosinec 2014 o 22:05

Lída :
já to vim žeru to :D ale pulka lidí u mně ve třídě řekne že je to kravina tak si myslim že jsou uplně vypatlaný !!!!


Uživatel: Mercy

Mercy      104   28. prosinec 2014 o 22:13

Aleš Rada: ani mě to nepřekvapuje, ale asi to bude tím, že nechtějí vidět ten nádherný humor. Zkrátka na to nemají grin


Uživatel: Aleš Rada

Aleš Rada      105   28. prosinec 2014 o 22:20

Lída: ale to je se všim chalupáři,marečku podejte mi pero atd… nevý o co přichází


Uživatel: Mercy

Mercy      106   28. prosinec 2014 o 22:36

Aleši je to jejich hloupost a určitě jim chybí Tvůj nadhled. Nechci tady moralizovat a možná jsme taky takový byli, ale vy co je Vám dneska náct (a neber to prosím osobně) mi přijdete strašně povrchní a absolutně bez zodpovědnosti k sobě samým.


Uživatel: Aleš Rada

Aleš Rada      107   28. prosinec 2014 o 22:44

Lída: no asi je to pravda,ale všichni nejsme takový,nesedim celý dny u počítače a nečučim furt jen na tv,a už vubec neposlouchám takový ksindly jako one direction a justin bieber a upřímně nechápu jak to muže někdo poslouchat já jsem tak rád že nejsem jako ostatní a že mám depeche mode smile


Uživatel: Mercy

Mercy      108   28. prosinec 2014 o 22:48

Aleš Rada: samozřejmě a to je jenom dobře grin mám stejně starou dceru jako jsi Ty a ta taky netahne s davem a jsem za to moc ráda. Už dávno jsem si všimla, že jsi chytrý kluk grin


Uživatel: Aleš Rada

Aleš Rada      109   28. prosinec 2014 o 22:55

Lída:  děkuju smile a poslochá Dm? :D


Uživatel: Mercy

Mercy      110   28. prosinec 2014 o 23:01

Aleš Rada: Lana Del Rey a ta mladší (12 let) zhruba před 2 měsíci přišla se zmuchlanýma plakátama 1D a povídá já už se na ty buzeranty nemůžu koukat grin sebrala mi plakáty DM a odkráčela si polepit stěnu do pokoje grin


Uživatel: Aleš Rada

Aleš Rada      111   28. prosinec 2014 o 23:08

FAKT? :D super :D lana del rey se jmenuje na stránkách dm?


Uživatel: Mercy

Mercy      112   28. prosinec 2014 o 23:11

grin já si to blbě přečetla. Ta starší poslouchá Lanu Del Rey. DM neposlouchá. DM poslouchá jenom ta mladší, ale ta na stránky nechodí


Uživatel: Aleš Rada

Aleš Rada      113   28. prosinec 2014 o 23:12

Už chápu poslouchá lana del ray :D


Uživatel: Aleš Rada

Aleš Rada      114   28. prosinec 2014 o 23:22

To já jsem tu každej den nemám den bez DM :D


Uživatel: Mercy

Mercy      115   28. prosinec 2014 o 23:28

Ona taky ne grin je to docela legrace když jí pozoruju jak vybírá konkrétní songy a nebo mi řekne: to je ETS z Barcelony, že jo grin


Uživatel: Aleš Rada

Aleš Rada      116   28. prosinec 2014 o 23:33

To bych byl taky rád :D mně mamka vždycky řekne koukej to ztišit,nesnášim tu větu,vždycky si vduchu říkám mně nikdo upírat dm nebude :D


Uživatel: Mercy

Mercy      117   28. prosinec 2014 o 23:43

jj to si dovedu představit, já to taky často slyšela, ale máma je máma a ta se musí poslouchat grin


Uživatel: Aleš Rada

Aleš Rada      118   28. prosinec 2014 o 23:48

Stejně si to pak vždycky dám na plný koule :D
Prostě dm jsou pro mně nadevšechno,je to až nepopsatelný jak žeru cokoli se týká dm :D


Uživatel: Mercy

Mercy      119   28. prosinec 2014 o 23:55

grin Ty jsi jak my depešácký blázni za mlada grin


Uživatel: Aleš Rada

Aleš Rada      120   29. prosinec 2014 o 0:54

:DJo i táta kterej je depešák říká že jsem až magor :D


Uživatel: Michaela 146

Michaela 146      121   29. prosinec 2014 o 1:54

to Aleši: Je fajn, že máš rád DM, ale jedno je pravda, máš to asi dnes těžší, nežli jsme to měli tenkrát my smile Doba je jiná a to ve všech směrech, má své plusy i mínusy smile


Uživatel: Freezer

Freezer      122   29. prosinec 2014 o 2:25

Nevim jak může být někdo toho názoru, že některé songy jsou třeba zazpívané lépe než na Devotionalu….rozdíl ve zpěvu Davea v roce 1993 a teď je taááák obrovský...bohužel je to momentálně o několik tříd horší...Tenkrát v 93 zněl jeho hlas lépe živě než na studiových albech…po tom kolapsu šel jeho hlas bohužel do kytek…


Uživatel: Freezer

Freezer      123   29. prosinec 2014 o 2:26

Jinak je ale recenze pěkná, dobře se to čte wink


Uživatel: blackhound

blackhound      124   29. prosinec 2014 o 5:24

Freezer: O několik tříd horší je docela silné tvrzení. Z ofiko záznamu Devotionalu srší studiové úpravy na všechny strany, až mi to zní nepřirozeně, zatímco na LIB je jich podle mě minimum (co se zpěvu týká). Pro srovnání doporučuji třeba soundboard nahrávku ze San Fran 94, kde zjistíš, že ten hlas až tak křišťálově dokonalý nebyl.


Uživatel: Mercy

Mercy      125   29. prosinec 2014 o 9:07

Nechápu proč pořád srovnáváte něco co nejde srovnat s ničím. Devotional je takový jaký je, někdo ho miluje druhý nemá v oblibě, ale teď je rok 2014 a Delta je skvělá a až vyjde na BD nebude to mít chybičku grin


Uživatel: Ringo

Ringo      126   29. prosinec 2014 o 18:31

Freezer: Dave má v současnosti hlas příjemně čistý, v Devotional období mi přišel mirně zachraptěle zastřený. Když si poslechnu Goodbye z Berlina, tak mi ta hlasová poloha zní v uších zvukomalebně, zatímco celý Devotional mi přijde jakoby v jedné zastřené lajně. A opravdu si poslechni z Devotional turné  i jiné záznamy než je ten oficiální, upravovaný, jsou tam místa, kdy Dave byl bez hlasu a nebylo moc veselé to poslouchat. Kdybysme měli fakt už porovnávat, tak bysme museli konstatovat, že už rozdíl mezi hlasem na 101 a na Devotionalu je rozdílem 100 a 1 ve prospěch 101.


Uživatel: blackhound

blackhound      127   29. prosinec 2014 o 18:55

Kdybysme měli fakt už porovnávat, tak bysme museli konstatovat, že už rozdíl mezi hlasem na 101 a na Devotionalu je rozdílem 100 a 1 ve prospěch 101.

Protože 101 je komplet přezpívaná ve studiu grin

deny: Dovolím si nesouhlasit ohledně Singles tour, která byla, co se Davova (nejen) hlasu týká, jeho dlouhodobým intenzivním fetováním a následnou abstinencí postižena nejvíce. Na úvodní AQOT je hodně znát, že to těžce nedává (i když zároveň oceňuji odzpívání všech refrénů) http://www.youtube.com/watch?v=vc87x3iYGuM
Samozřejmě v té euforii to nikdo nevnímal, ale srovnej si to s AQOT z Berlína…ta energie, co z něj srší, je neuvěřitelná.

Já samozřejmě tu indispozici z 98 zcela chápu (ono vylézt na pódium čistý po patnácti nebo kolika letech asi není sranda), ale top hlas bych já osobně přenechal Deltě.


Uživatel: Ringo

Ringo      128   29. prosinec 2014 o 21:33

blackhound: ano:-)

jinak ale třeba dle jiných live z bootlegů je cítit, s jakou lehkostí a až albumovou kvalitou Dave zpíval na MFTM tour nebo na WVT. A když koukám na live in Berlin, nevím, jakou roli hráli v tomto případě studioví technici, al Dave tam zpívá s podobnou lehkostí. Na předchozích třech turné k Exciter, PTA a SOTU lze nalézt různá zaváhání.


Uživatel: smidak101

smidak101      129   29. prosinec 2014 o 21:46

Hezký počtení, ale neodolal jsem internetu a na něco jsem se podíval.Berná mince kvality záznamu je každopádně na YT SBH.Jen tu písni jsem viděl.Co to kurs je?Na to se nedá dívat.Ostrost je v prdeli, bude se psát co nevidět rok 2015?Neviděl jsem celý a ani nehodlám.


Uživatel: smidak101

smidak101      130   30. prosinec 2014 o 6:15

Dangerous • 28.12.2014 o 21:03 : Miloš Kopecký byl skvělej herec.Jednou řekl, ” Pokud žárlíte na ženu dáváte tím příležitost sokovi “.Jeho soukromý život byl asi komplikovanější než dívák vnímá, ale hrál skvěle.Moc se mi líbí ve filmu Zítra to roztočíme, drahoušku.


Uživatel: TraKan

TraKan      131   30. prosinec 2014 o 9:45

hele, titulky k tomu delal fakt profik…..u ETS Dave jakoze krici: Mr.Martin .....Yeah…....Go!!!!!!!! ja se poseru…...... :(


Uživatel: Dangerous

Dangerous      132   30. prosinec 2014 o 9:49

Mr.Martin .....Yeah…....Go!!!!!!!! ja se poseru…...... :(

Fakt? Bože, nějakej znalec :(


Uživatel: blackhound

blackhound      133   30. prosinec 2014 o 10:05

Tak to mě nenapadlo, pustit si to s titulkama grin Další perla LIB grin


Uživatel: Ringo

Ringo      134   30. prosinec 2014 o 10:18

koukám, že tam je více žánrů, zapnout to s titulkama a je z toho komedie:-) Od 12 let, protože contains moderate sex references:-)


Uživatel: smidak101

smidak101      135   30. prosinec 2014 o 20:20

Ty titulky jsou údajně jen při komentářích Daeva.Ne během písní a dají se vypnout, ale když se podívám na můj oblíbenej film, kterej jsem uvedl výše z roku 1976, tak ten obraz je u toho filmu mnohem lepší.Tohle mi přijde jako kdybych měl na televizi nějakou fólii.Mimo SBH jsem si dal ještě začátek s WTMW.ONIP2 hadra.Je pravda, že raději ONIP2 než dva předchozí záznamy, ale přece jen jsem čekal víc od Antona.Ještě jednou chci říct, že jsem to neviděl celý, krom WTMW a SBH.Třeba je zbytek lepší.Ovšem ve vylepšení obrazu během záznamu nevěřím.Takový skvostný album a tour, ale zatím nevím co si myslet.Není to jen můj názor a hlavně nikomu, kdo viděl komplet DVD LIB, ho nevnucuju.


Uživatel: Ringo

Ringo      136   31. prosinec 2014 o 3:21

smidak101: no, asi takhle, myslím, že bys měl ten koncert shlédnout celý a pak řešit, jaké to je. Píšeš, že jsi čekal od Antona více. Nějak nerozumím, co jsi čekal více, jestli rozlišení záznamu (na které zřejmě neměl vliv) nebo jsi čekal lepší záběry (to by mně pak zajímalo, jaké ty záběry sis představoval teda. Jestli jako více z leva, nebo z prava:-) “ONIP2” považuji za nejlepší reklamu na live záznam DM. Číslovku 2 nepovažuji za známku kvality, ale za pokračování něčeho tak skvělého, jako bylo ONIP1.

Z technického hlediska se nemá cenu přít o kvalitě obrazu, tady si myslím, že jsme se již dávno všichni, jak zastánci BD, tak i ti, kteří BD až tak nezastávali, shodli, že ten BD bude fakt nutný.


Uživatel: smidak101

smidak101      137   31. prosinec 2014 o 7:17

smile.Prostě jsem čekal něco co mi vyrazí dech stejně jako album.Nechci rozvádět debatu jestli zleva nebo zespodu.Však dobře víš jak to myslím.Ale hlavně mě to prožití si celý záznam a užívání si ho kazí obraz.Je mi jasný, že to určitě není průser, Anton určitě odvedl dobrou práci.Ta nespokojenost mě hlodá a člověk je tak nějak už trochu negativní, protože jsem se opravdu moc těšil co se týče LIB DVD na první dobrou.A nečekat jestli.A to ovlivnilo můj pohled na Berlin, prozatím.Ještě jednou, věřím, že je to natočeno více než dobře.


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      138   31. prosinec 2014 o 15:34

Stáhněte si Alive v HD z Itunes a neřešte kvalitu videa furt smile
(je to i na torrentech)

btw. z těch DV placek budou pěkné podtácky .....


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      139   31. prosinec 2014 o 16:02

Ja furt nevěděl kde mají ti kluci schovanou tu čtečku textů jak ji tu zmiňoval kdysi Dangerous a na videu je—hele, při But not jsem si toho všiml a text po ní plynule postupuje nahoru smile

udělal jsem obrázek, čtečka je vlevo dole.


http://zajp.sweb.cz/mart.jpg


Uživatel: smidak101

smidak101      140   31. prosinec 2014 o 21:43

Tak to je hezkej postřeh.Už se na tom pracuje a doufám, že uvidím to co jsem chtěl vidět.


Uživatel: smidak101

smidak101      141   2. leden 2015 o 2:37

Už v 5.51 v Alive je vidět, ještě jednou díky.Konečně.Ale kurňa to trvalo než jsem se mohl podívat na koncert.


Uživatel: Ringo

Ringo      142   2. leden 2015 o 8:50

jenže Alive je prokládán těmi rozhovory


Uživatel: smidak101

smidak101      143   2. leden 2015 o 10:45

To je to poslední co mě sere.


Uživatel: Ringo

Ringo      144   2. leden 2015 o 14:08

když se chci podívat na koncert jako celek, tak mně to tam vadí.


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      145   2. leden 2015 o 15:29

Mě se líbí víc Alive, je to zajímavější a Halo je v něm lepší. Plus jsou tam ty dva songy z bordelu grin


Uživatel: Ringo

Ringo      146   2. leden 2015 o 16:06

Pavel.Z: ale jo, jako na dokument se na něj určitě mrknu, ale když chci souvislý hudební zážitek, tak mně nějaké odbočky ruší.


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      147   2. leden 2015 o 16:12

A je tam božský Fletch mezi precious a BC a plně s ním souhlasim.

Ringo jo ty delší rozhovory přeskakuju, ale ti fanoušci a ta modelka z halo to okořeňují grin


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      148   2. leden 2015 o 16:15

.......silně uvažuji o tom, že si Alive v počítači “nástříhám” do podoby jak my bude vyhovovat grin


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      149   2. leden 2015 o 16:49

A trochu se nudím za dlouhých zimních večerů tak jsem pro Vás připravil malý kvíz smile

jeden obrázek byl pořízen z Itunes záznamu Alive a druhý z DVD, poznáte který je který ?

http://zajp.sweb.cz/obr1.jpg

http://zajp.sweb.cz/obr2.jpg


Uživatel: Ringo

Ringo      150   2. leden 2015 o 16:59

Pavel.Z: to je ale provokace tohleto:-)


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      151   2. leden 2015 o 17:33

Ringo nééé, to je kvíz smile smile


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      152   2. leden 2015 o 17:37

..ale i to Itunes video je ještě dost komprimované (video soubor má jen 6 giga) pro fajnšmekry jako je např. Ota to ještě bude málo HD, ale už se na to dá koukat.


Uživatel: Ringo

Ringo      153   2. leden 2015 o 17:39

No každopádně ten BD bude třeba, protože když to člověk začne porovnávat, tak na DVD je ten obraz jako demo, je třeba tedy počkat na plnou verzi:-) Ale nelituji, že jsem to na tom DVD zhlédnul. Líbilo se mi to i tak:-)


Uživatel: Marek Raška

Marek Raška      154   2. leden 2015 o 17:41

Pavel.Z : vypadá to, že to první je fotka a to druhé puzzle z té fotky grin
Je to fakt strašný rozdíl.


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      155   2. leden 2015 o 18:01

Mě právě baví sledovat ty detaily, ten běžící text na čtecím zařízení, lesklé nátěry Marta a Dava, hodinky Gordena, výrazy diváků ve tváři, odezírání jejich zpěvu ze rtů atd. To se na DVD jaksi nedá, toho čtecího zařízení jsem si např. na DVD omalovánce vůbec nevšiml. smile


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      156   2. leden 2015 o 19:29

Udělal jsem to nakonec jinak s těma rozhovorama ..přidal jsem do toho videa záložky (kapitoly) (bookmarks) a když chci přeskočit rozhovor zmáčknu alt+pgdn a jsem na další kapitole (začátku songu) smile


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      157   2. leden 2015 o 21:12

A tohle je úžasný moment podle mě ... ale je jen asi půl vteřiny, pak to Antonín zas střihne ...


http://zajp.sweb.cz/Berlin.jpg


Uživatel: smidak101

smidak101      158   3. leden 2015 o 13:41

to Pavel.Z : jseš stejnej blázen jako já.Pustil jsem si DVD a HD na přehrávačích a porovnával kvalitu obrazu.Co nám povídat?


Uživatel: smidak101

smidak101      159   4. leden 2015 o 22:41

Alive HD, je prozatím, to nej na co se dá dívat.Jsem spokojenej.Moc se mi to líbí.Moc.


Uživatel: smidak101

smidak101      160   4. leden 2015 o 23:06

Konečně Heaven.Líbí se mi zpracování Alive.


Uživatel: vlado

vlado      161   6. leden 2015 o 16:14

teraz som dopozeral live Paris , Barcelonu a Berlin , Berlin je super , je vidietn ze ked Martin hra na klavesoch tak je to bomba , ale ked len brnka ako v Paris , tak je to srakora


Uživatel: blackhound

blackhound      162   6. leden 2015 o 16:40

To znamená sračka po prošlé tatarce grin


Uživatel: vlado

vlado      163   6. leden 2015 o 16:48

nie ale vazne , fakt ked sa gore venuje klavesom a je to vidiet aj na tvari ze mu to neni u prfele hned tie zvuky byzeraju lepsie , ale hlavne si neuvedomuje jednu vec ze my skalni ho vidime a vidime ho radi ako hladi do klaves je v tom a to je podsatne


Uživatel: blackhound

blackhound      164   6. leden 2015 o 16:50

No vidíš. A já, taktéž skalní, mám radši, když je Martin v popředí s kytarou, protože je scéna živější.


Uživatel: vlado

vlado      165   6. leden 2015 o 16:52

jasne ale potom nema kto hrat na klavesy Alaaaaaaan naspat


Uživatel: blackhound

blackhound      166   6. leden 2015 o 17:00

Těch pár tónů, které neběží z pásky, zvládne Gordeno grin Tohle je BTW další důvod, proč mám ty kluky rád. Nehrají si na to, že ve dvou lidech (nebo někdy i v jednom a půl člověku) odehrají všechno co jde z repráků, ale normálně řeknou, že zhruba tolik a tolik procent jde z pásek.


Uživatel: vlado

vlado      167   6. leden 2015 o 17:01

co je btw


Uživatel: vlado

vlado      168   6. leden 2015 o 17:06

inak rad by som vedel kto sa ako podiela na live , zvuky , koncepcia a tak


Uživatel: blackhound

blackhound      169   6. leden 2015 o 17:06

by the way - mimochodem


Uživatel: vlado

vlado      170   6. leden 2015 o 17:16

pocuvaj ty psisko co si mal granule


Uživatel: vlado

vlado      171   6. leden 2015 o 17:41

a soraac ty si na živočišnu stravu


Uživatel: vlado

vlado      172   6. leden 2015 o 17:58

vies blackhound , aj to co ide z pasok musi niekto urobit , to neni konzerva


Uživatel: blackhound

blackhound      173   6. leden 2015 o 18:03

vlado: To já samozřejmě vím, že se to na té pásce samo neokotí. Prostě se dohodnou, co bude kdo hrát živě, a zbytek se doprogramuje ve studiu a hodí na pásku. Na otázku, kdo všechno na tom dělá, ti bohužel neumím odpovědět.


Uživatel: vlado

vlado      174   6. leden 2015 o 18:08

toto vsetko ja viem , ale niekto to musi vymysliet , chapes co chcem ppovedat , vysperkovat to do koncertnej podoby , a neverim tomu co si napisal, ze sa dohodnu , podla mna blbost , niekto musi byt ten co to navrhne a dotiahne do konca alebo lepsie povedane nech to urobi a ostatny to budu pripomienkovat , mne osobne chybaju taketo veci na alive in berlin


Uživatel: blackhound

blackhound      175   6. leden 2015 o 18:24

Vlado, sorry, ale bavíme se tu o hovně. Já chápu, že ti chybí Alan a nemůžeš bez něj žít, ale Alan to zkrátka do koncertní podoby nešperkuje už řadu let. Ano, je to možná škoda, ale je to tak. Kdo na tom dělal u DelMa tour já opravdu nevím. Já se chodím na koncerty bavit, užít si DM naplno, po roce si zavzpomínat při sledování záznamu, a ne se babrat v tom, kdo a proč kde naprogramoval nějaký zvuk. Nicméně jsou určitě na Alive nějaké konečné kilometrové titulky, kde se uvádí, kdo na čem všem dělal, a tam to možná někde bude (já to nečtu). smile


Uživatel: blackhound

blackhound      176   6. leden 2015 o 18:31

deny: souhlas grin


Uživatel: blackhound

blackhound      177   6. leden 2015 o 18:33

No, nevim jestli seberu dost odvahy grin


Uživatel: Ringo

Ringo      178   6. leden 2015 o 18:34

blackhound: to jsi fakt ještě nikdy neviděl, ale zase se až tak bát nemusíš :-D


Uživatel: blackhound

blackhound      179   6. leden 2015 o 18:35

OK, sem s tím grin grin


Uživatel: blackhound

blackhound      180   6. leden 2015 o 18:40

Jasná věc smile Posláno..


Uživatel: blackhound

blackhound      181   6. leden 2015 o 18:42

Poslal jsem to přes formulář. Nic nepřišlo?


Uživatel: blackhound

blackhound      182   6. leden 2015 o 18:49

Webové asi ne grin Máš to tam..


Uživatel: Ringo

Ringo      183   6. leden 2015 o 19:07

denydog: prácička to teda je, hlavně to pak sundávat:-)


Uživatel: blackhound

blackhound      184   6. leden 2015 o 19:12

Mazec jako grin grin


Uživatel: vlado

vlado      185   6. leden 2015 o 19:43

mozem aj ja , .....


Uživatel: vlado

vlado      186   6. leden 2015 o 19:45

milujem ...


Uživatel: vlado

vlado      187   6. leden 2015 o 19:55

myslis ,, lajno ,,


Uživatel: vlado

vlado      188   6. leden 2015 o 19:58

aha matragi


Uživatel: blackhound

blackhound      189   6. leden 2015 o 20:00

bláto na hřišti


Uživatel: vlado

vlado      190   6. leden 2015 o 20:01

ano ano futračik obecny


Uživatel: vlado

vlado      191   6. leden 2015 o 20:04

že by zeman zemepan?


Uživatel: smidak101

smidak101      192   11. leden 2015 o 1:24

Projekce k Heaven měla být klipem.


Uživatel: smidak101

smidak101      193   11. leden 2015 o 13:23

Nevím, ale nějak mi tady chybí recenze na Alive in Berlin HD od Dangerouse a Ringa.


Uživatel: Ringo

Ringo      194   11. leden 2015 o 13:37

Smidak101: já psal recenzi jen na koncert, HD Alive zatím nemám a ani na něj psát recenzi nebudu, nevím, co bych recenzoval na těch rozhovorech a záznam koncertu jsem již popsal:-)


Uživatel: Dangerous

Dangerous      195   11. leden 2015 o 19:11

to smidak: Live in Berlin DVD jsem neviděl, Alive in Berlin DVD jsem neviděl. Viděl jsem pouze Alive In Berlin iTunes verzi ve vysokém rozlišení, a to ne ještě celou.
Co se týče režie, tak se jedná podle mně o naprosto excelentní práci. Která je nejlepším koncertním záznamem DM od Devotional a třetím celkově (ještě po Live in Hamburg).
Viděl jsem ale pouze skladby z nové desky a potom ty, které byly nějak zajímavé:
” Welcome to My World” “Angel” “Black Celebration”  “Should Be Higher”“The Child Inside”“But Not Tonight”“Heaven”“Soothe My Soul”  “A Pain That I’m Used To”    “A Question of Time”“Halo” “I Feel You” “Never Let Me Down Again”    “Goodbye” 
Ostatní jsem přeskočil.)
Rozhovory fajn, ale nic objevného.

Na záznamu mi nejvíc chybí Secret To The End a Barrel of A Gun.


Uživatel: smidak101

smidak101      196   11. leden 2015 o 19:20

Co dodat?Alive in Berlin je tak trochu dokument, kterej já beru a líbí se mi.Obraz je OK a zvuk taktéž.Za mě 101%.


Uživatel: smidak101

smidak101      197   11. leden 2015 o 19:59

A to přijde bomba po excelentním výkonu Martina při BNT.A návaznost na moji lásku Heaven.Angel a tahle to je luxus.


Uživatel: smidak101

smidak101      198   17. leden 2015 o 22:24

Je to super, ty pohledy u SMS Martina a Davida na sebe.Myslím si, že tihle Dva si fakt koncert užívají.


Uživatel: David

David      199   8. únor 2015 o 16:43

Dave se na tom podiu pohybuje dost přitepleně, ale jinak dobrý


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.