Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Nadšení z Depeche Mode navzdory bleskům, bouřce a dešti

Ilustrativní: Nadšení z Depeche Mode navzdory bleskům, bouřce a dešti

Extrémní letní počasí, zvýšená bezpečnostní opatření, nekonečné čekání u vchodu. Bez ohledu na to se fanoušci Depeche Mode nenechali odradit od návštěvy berlínského koncertu. Britskou popovou legendu oslavoval vyprodaný Olympijský stadion.

Všichni fanoušci si prošli velkým testem trpělivosti, neboť bezpečností opatření byla velmi přísná, neprošel nikdo s větším batohem apod. Každý byl poctivě oskenován a až teprve potom mu byl umožněn vstup na stadion, touto procedurou si prošlo téměř 70000 fanoušků.

Povinnost udržet se navzdory počasí.

To byla starost všech fanoušků a návštěvníků koncertu. Ale pak přišel David Gahan a s ním jeho spoluhráči Martin Gore a Andrew Fletcher. A bylo opět jasné, kdo je tady frontman . Dave Gahan měl velmi zajímavé oblečení černé kalhoty s červenými pruhy a červené sako. Tančí, točí se okolo mikrofonového stojanu a je stále v pohybu. Když se chytne v rozkroku tak fanoušci doslova explodují, to co by někde neprošlo je tady vnímáno s nadšením. Mezi náladami tvůrců balad Je patrno, že na obrovském Olympijském stadionu se cítí všichni dobře. Show umocňují obří obrazovky, na kterých vyprávějí filmy příběhy hudby. Depeche Mode odehrálo i spousty svých hitů, vše však započalo skladbami z aktuálního alba „Spirit“ a po té se v čase pohybovali tvůrci balad tam a zpět. „Enjoy the Silence“ „World in my Eyes“ je jedním z vrcholů koncertů, k této skladbě se dá přiřadit i „A Question of Lust“ zpívaná Martinem Gorem. Ironií je, že většina fanoušků je z politického kousku, „Where Is the Revolution“, poněkud vlahá. Krátce před desátou v naprosté tmě za blesků nad Olympijským stadionem šlehaným větrem a deštěm přijde propuká naprostá extáze. Dave Gahan běží přes prodloužené pódium na jeho konec , a rozzářené fanoušky povzbuzuje ke zpěvu „Enjoy the Silence“. Hudební večer přinesl hudební krásu, ale i několik slabších míst. Koncert Depeche Mode vrcholí skladbou „Heroes“ od Davida Bowieho, oslavují tak jednoho ze svých hudebních hrdinů.

dmhalo415

24. červen 2017 o 0:04 • dmf • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.