Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Návrat Depeche Mode

Ilustrativní: Návrat Depeche Mode

Pokud existuje něco, co je pro Depeche Mode charakteristické, tak je to schopnost zůstávat při síle a zároveň schopnost balancovat mezi pády a chvílemi slávy. Ne náhodou nese jejich poslední album název "Spirit".

S pořadovým číslem 14 od jejich debutu v roce 1981 se doslova zadriapli do chaosu a agónie, do kterých lidstvo opět upadlo. Abychom si to ujasnili, určitě vsadili na pocit "tady a teď" - ať už z hlediska lidstva jako takového nebo na osobní úrovni - a tím obnovili vlastní nápady. "Tady totiž nejde jen o objevování nových dostupných technologií, jakož i technik audio či video záznamu. Jde o zkušenosti, pokud jde o aktuální přítomnost, doslova prožívat každý jeden okamžik, což člověku umožňuje být vlastně v centru sama sebe. Tím pádem je člověk vnímavý i pokud jde o dění ve světě lidí, "zareaguje Martin Gore.

Klávesák, kytarista, a dokonce i zpěvák, je rovněž hlavním skladatelem kapely, která během své kariéry prodala, celosvětově, více než 120 milionů nosičů. A celé to začalo jen jako obyčejná zábava, téměř dvacátníků, spolu s David Gahan a Andym Fletcherem, v britském Basildonu. Samozřejmě, nikdo z nich v té době nepředpokládal, že se z nich jednou stane nejúspěšnější elektronická kapela na světě. "Když se jednou dostanete do umělecké branže, najednou se ocitnete uprostřed sil, které Vás neuvěřitelně přitahují. Netýká se to vysloveně jen hudby, bavíme se tu o kreativitě, která generuje něco, co je založeno na vaší víře a pocitech. Někdy to může být malování, někdy něco výjimečně radostné, jednoduše sdílíte se světem své radosti, ale i smutek. Paradoxně ta temná stránka nabízí vskutku řadu zajímavých inspiraci. Je proto velmi důležité, abyste tomu nepropadli, najít v tom správnou rovnováhu, "dodá Dave Gahan, hlavní vokalista kapely a "tanečník od přírody", jak o něm zvykne říkat Andy Fletcher. "Víte, je to vlastně konstatní stav mysli a musíte přitom dávat pozor na vaše fyzické zdraví," dodá umělec, který se narodil v roce 1962. "To, co vidíte na povrchu může souviset s tím, co znáte pod pojmem" sláva ", což však není nic jiného, ​​jen záležitost médií. Právě to vás však dokáže zničit, pokud vás média přinutí uvěřit, že jste vlastně dosáhli už všechno. jiné je to však s publikem, které kromě Vašeho osobního života, pozorně sleduje to, co děláte po hudební stránce. Pokud podlehnete pocitu slávy a začnete dělat chyby tak mohou přijít obavy, strach, který vás doslova vykolejí a může dojít k jakému si bloku. "


Když začali Depeche Mode vyčnívat z řady, hlavně díky chytlavým skladbám postaveným na syntezátor a bicích automatech, tak nastal, ze strany nadnárodních vydavatelství, o nich velký zájem. Oni však zůstali věrní nezávislé značce Mute Records čímž se vyhnuli komerčním pravidlům a řídili se vlastními, díky kterým dodnes zůstali ve hře.
"Víte v 1980tych letech jste museli o to abyste se dostali do rádií, skutečně bojovat, to byly neskutečné tlaky, ale my jsme byli v podstatě rebely, protože jsme chtěli pokračovat a hlavně se přitom bavit, bez přetvářky a bez skladeb plných prázdných sloganů, se zárukou budoucích hitů, "řekne Martin Gore při poukázání na tak osobní, a do určité míry nepochopené, alba jako" Black Celebration "(1986), či" Music For The Masses "(1987), se kterými se více zviditelnily mimo Velké Británie. Takto pokračovali do další dekády, kdy se jim podařilo otevřít mnohem víc dveří, než sami očekávali, a to hlavně albem "Violator" (1990), který obsahoval dnes už klasické hity "Personal Jesus" a "Enjoy The Silence". Právě tehdy je doběhla, a zároveň překvapila, celosvětová sláva, co ze sebou přineslo nejen vzestupy a pády, ale i drogovou závislost zpěváka, kterou však nakonec překonal. Zbytek, až do dosažení bodu stability, je už dnes historie a kapela pokračuje v nahrávání nové hudby a v koncertních maratonech.

Kde se bere ta chuť neustále pokračovat dál?
Martin: V jakési podivné sérii impulzů a potřeb. Existuje takové úsloví, "tvá biografie je tvá biologie", takže věřím, že komponování písní odráží touhu neupadla do zapomnění. Na druhé straně je tam určitě ta potřeba dobrého pocitu. V našem případě by se asi patřilo říci, že naší biografií je naše diskografie. Ačkoli samozřejmě to neznamená, že všechno, o čem píšeme, jsme skutečně sami přežili, ale je to spíše o podobných zkušenostech. Vždy se něco děje, co nás ovlivní a stejně provokuje.

Dave: Rovněž pobaví, když si uvědomíš, že to má velmi blízko ke sdílení sama sebe, tvých myšlenek, pocitů. V osobním pohledu je to trochu sobecké, ale z umeleckoho pohledu ten zdánlivý egoismus jakoby se vyvinul v něco jiného. Hudba nám pomáhá nahlížet na sebe, na věci, které nás obklopují, na to, kde žijeme a je to všechno jakási jedinečná evoluce prezentující nové podoby koexistence. Rovněž se z toho stává jakási pozvánka ke kolektivnímu rozjímání a k osobní interpretaci zároveň. Zároveň jde o jakýsi trénink, kdy chceme, aby nás rytmus a melodie nepřekvapilo. Hledáme estetický projev, který je postaven na výkladové formě a je zároveň pozadím odkazu. Čili není to jen o tom něco říct, ale zároveň je to způsob, který nás láska a chápeme ho jako prvek, který nás definuje.

Kreativní práce funguje nejlépe, když člověka nic neomezuje, ale v životě to takhle ne vždy funguje ...

Dave: Svým způsobem jsou ty omezení zapotřebí. Věřím tomu, že ani tvůrčí práce se neobejde bez disciplíny. Jde o to, že my sami si vymezujeme náš vlastní prostor. Svoboda je pro kreativitu velmi potřebná, ale na druhé straně potřebujeme píseň i dokončit, nahrát, sprodukovať a prezentovat ji na turné ... i ty nejskvělejší nahrávky se neobešly bez momentů rozptýlení, ztráty koncentrace, dnes však všichni víme, jak pracovat tak, aby jsme dosáhli výsledku, jaký požadujeme.

Martin: Právě 1990 léta byly v tomto směru velmi turbolentné, protože jsme čelili novým situacím, které jsme nevěděli správně uchopit. Kapela má věci pod kontrolou právě tehdy, když se shodnete ve všech směrech. Nejde jen o shodu ohledně zvukové estetiky, zde jde o množství delikátních věcí v pozadí, které vycházejí z citového rozpoložení každého z nás. Myslím, že jde vždy o velmi důležité omezení, na které je třeba brát ohled, abychom mohli pokračovat dál jako tým.



Máš pocit, že se kapela dala v té době strhnout jakýmsi rychlým tempem doby?

Dave: Pokud porovnám způsob mého vnímání života dnes a před několika lety, tak vidím obrovský rozdíl. Věřím, že tehdy jsem žil přesně tak, jak dnes žije polovina tohoto světa, uspěchané. A není to o tom, že bych dnes vše bral s ohromným klidem, spíše jsem pochopil, že nemá cenu snažit se žít tak rychle, s pocitem strachu a podobnými nesmysly. Snaží se nám natlačit pocit absolutní konzumace, chtějí, abychom udržovali věčné tempo, udržovali se neustále v obraze, měli stále nové věci a toto všechno neopouštěli. Ale proč vlastně? Jednoduše, to, na čem záleží, je mimo vás. Pokud si uvědomíte, že vnitřní prázdnotu nevyplníte konzumem, tak přijdete na to, že existují daleko lepší možnosti.

Bylo složité najít způsob, jak zůstat ve formě po všech stránkách?
Dave: Až čas vám dá odpovědi na to, jak správě rozpoznat úspěchy a pády. Nadhodnocené vítězství mohou být nebezpečné a pády zase cennou lekcí, pokud je pozorujete ze správné vzdálenosti. Nejsem si jistý, zda je zase v tom až tak velký rozdíl, protože nakonec jde pouze o to, jak si uvědomujete přítomnost. Není pochyb o tom, že život může být jednodušší, pokud se zaměříme na to, na čem skutečně záleží. Moment, kdy se zaměříte na úspěch vás může dovést do extrémů. "Úspěch" je něco relativně a osobní, ale kolikrát ho spojujeme s hodnotami, které mohou nakonec narušit pravdivý obraz o nás samotných. Koncept rockové hvězdy začíná být velmi nebezpečný ve chvíli, kdy se životní styl setká s výstředností. Neexistuje návod, jak se s tím vypořádat, na té cestě se setkáváte pouze s výstrahami.

Zanechání všeho je součástí neustálé obnovy kterou vaše kapela dosáhla ...
Martin: Myslím, že je to přirozená součást pokroku samotného života. Když se řekne, že jediná jistota v životě je smrt, tak si můžeme myslet, že zárukou by mohl být úmysl vlastní obrody jako součást nezbytného procesu. Stárnutí má výhodu v objevování v lepším chápání a tak si dokážete skutečně užít to co máte.

Při více příležitostech jste se zmínili, že na začátku vaší kariéry to nebylo o žádných ambicích ...
Martin: Slovo "ambice" nemám rád, protože ve mně evokuje něco, co vás přivede k něčemu špatnému. Jako každá kapela, i my jsme měli sen, kteří jsme snili s našimi přáteli. Očekávání tam ale nebyly prakticky žádné.

Dave: Mně to přijde dnes tak, že tam dokonce nebyla ani žádná touha být slavný nebo podobně. Vedla nás vpřed jen přirozená zvědavost. Teprve když ta zvědavost dostala konkrétní podobu, až tehdy nás to začalo pohánět vpřed. Vynalézavost nám velmi pomáhala vyhábať se frustraci. Na druhé straně, všechno nás překvapovalo.



Vyloučením pojmů jako "chamtivost" nebo "očekávání" ... to asi usnadňuje vývoj nápadů, ne?
Martin: Nejen to, ale vyhnete se tím mnoha problémům. Tak jako v každém byznysu, iv tom hudebním je lepší udržovat si finanční a emoční zdraví. Bez ohledu na pořadí jsou oba aspekty zásadní.

Jaké by to bylo být dnes rebelem?
Martin: Víte, tím že čas dnes dělím mezi cestováním po světě a pobytem doma, se takový pocit už ani neobjeví. Samozřejmě, existují způsoby, jak se vyrovnat s umírněnou rebelií. To ale závisí na tom, jak se chcete pohrát se systémem. Jak hudebníci víme využít prostor na to, abychom vyjádřili, co se nám na současnosti nelíbí a stejně dokážeme hovořit o změnách, po kterých toužíme. Kromě našich osobních příběhů se naše hudba sociálnímu aspektu prakticky nikdy nevzdálila.

A jak se vám daří vyhýbat nutkání někdejší slávy?
Martin: Já to celé vnímám jako takový koutek s trofejemi, které máte doma. Ty medaile Vám už nikdo nevezme. Při komponování alba, jakým je "Spirit", se podvědomě snažíme vyhýbat opakování. Dokonce se snažíme na koncertech staré klasiky hrát na každém turné vždy jinak. Jednoduše musíte povzbuzovat sama sebe, abyste při procesu tvorby neuvízly. Proto máme v podstatě rádi ty pauzy mezi nahráváním a koncertováním, kde na ničem jiném, než na osobních životech, nezáleží. Tehdy se jeden od druhého odloučíme a když se opětovně dáme dohromady, jako bychom začínali úplně od bodu 0. To odmlčení vždy zintenzivní následné setkání a strukturu startovací linie.

A jak se vyrovnáváte se životem, když nejste na turné?
Dave: Ta prázdnota a absence publika, která nastane, když ukončíme turné, bývá velmi intenzivní. Jde o jedinečnou energii, která se vám, jako umělci, od publika dostává, v těch chvílích se cítím doslova vyvoleným. Zpočátku jsem se s tím vyrovnával poněkud obtížnější, ale dnes je to jiné. Rodinné zázemí to vše nejen kompenzuje, ale dokonce přispívá k rovnováze, která je potřebná k uskutečnění dalších věcí v životě. Je totiž třeba si vše správně rozložit, přizpůsobit se realitě a soužití. Já cítím na jevišti neuvěřitelnou radost a všímám si, že lidé jsou v hledišti také šťastní. Vnímám to tak, že si domů přinesu nejcennější trofej v podobě těch nejlepších pocitů z pódia.

zdroj: The Red Bulleti

28. únor 2018 o 17:36 • dmf • Články

Diskuze

Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      1   5. březen 2018 o 21:55

v článku je citovaná z môjho pohľadu hlboká pravda / Dave: “Pokud si uvědomíte, že vnitřní prázdnotu nevypĺnite konzumem tak přijdete na to, že existují omnoho lepší možnosti.” / Martin:  “Stárnutí má výhodu v objevovaní v lepším chápaní a tak si dokážete skutočne užít to co máte.” /  je tam celkom milý preklep “zadriapli” to asi nie je čisto český výraz?  / nevedela som, že Andy považuje Dave za “tanečníka z prírody” grin


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      2   8. březen 2018 o 12:06

linky pre tých, ktorí majú radi nielen DM, ale aj výtvarné umenie
                  ART & DM
https://fineartamerica.com/art/depeche+mode 

Drawings_Paintings DM

Depeche mode 3D World in My Eyes


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      3   10. březen 2018 o 20:45

návrat Depeche Mode - skladba Behind The Wheel v netradičnom prevedení Prime orchestra / možno ste už zachytili / https://youtu.be/L8fDkH7pZww


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      4   10. březen 2018 o 21:44

Ada_DM: ja si uz nakou dobu poustim v praci (na zklidneni kolegu, když uz jim nekdy sibe z mého vecneho dmhrani, ale musim rict, ze je to cim dal lepsi a jejich chut a styl se spravuje:-)) ) koncert Prime Orchestra: https://www.youtube.com/watch?v=Kqe0CJCEl08
A nejradši mam prave jejich podani BTW (to me dojima) a NLMDA (a to me nabiji). Kolegum se to libi taky moc.


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      5   10. březen 2018 o 22:30

@AHSHOTEL: je to príjemné spojenie vážnej hudby a DM / v tomto podaní znesitelné aj pre širšie spektrum poslucháčov / NLMDA v ich podaní nemá chybu / dnes som si spomenula na tvoj skvelý DM kufŕíček wink , podobný ale iste nie taký hezký je v dokumente o DM na MDR


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      6   10. březen 2018 o 22:41

Ada_DM: No prave!
Jeee dik! No, docela skoda, ze jsem si neudelala na památku fotku. Bylo mi 10 a hrde jsem ho nosila po meste:-) A když jsem si sla po zmrzku k okynku, tak jsem ho vyznamne položila na parapet.


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      7   10. březen 2018 o 22:56

@AHSHOTEL: to je fakt docela škoda, že nemáš foto / ja mam tiež veľmi málo fotiek z toho obdobia :-( vtedy sme to vôbec neriešili / nevadí aj tak to máme uložené na celý život ako skvele spomienky wink


Uživatel: gonokok

gonokok      8   11. březen 2018 o 17:29

@Ada_DM,AHSHOTEL: Nazdárek papánek po delší době, drahé soukmenovkyně, když už jsme opět u těch nostalgických vzpomínek, tady je odkaz na krutej článek, kterej vyšel v Extrastory… grin
http://extrastory.cz/depeche-mode-poprve-v-cesku-to-nebyl-koncert-to-byl-davovy-tranz.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      9   11. březen 2018 o 19:15

@gonokok: drahý soukmenovče wink  to byla asi fakt hodně krutá doba a úplná oddanosť spať kvôli lístku von v mrazivej noci / muselo to stáť za to bola to udalosť určite mimořádna / MIMOŘÁDNY davový tranz v šedi socializmu (porovnateľný dovtedy asi iba s The Beatles)...musela to byť krása a zážitok veľmi silný / super článok B-)


Uživatel: gonokok

gonokok      10   11. březen 2018 o 20:47

@Ada_DM: To každopádně, ale třeba já na ni rád vzpomínám… winkTak jasně, to byla v té době neuvěřitelná událost, kterou by si tehdejší fanoušci nevysnili ani ve svých nejdivočejších snech… grin Ale musela to být neskutečná magie, já jen “závidím” těm vyvoleným, kteří měli to štěstí být přímými účastníky a lituju, že jsem nemohl být jedním z nich… Kulervoucí záležitost…! grin


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      11   12. březen 2018 o 11:37

gonokok: Ahojda po dlouhe grin) době, dik za pripomenuti, ten clanek mam dosti v oblibe, vystihuje ten dokonaly zazrak!
Jesteze ten Norman onemocnel a DM měli volno po Budapesti!
MJ;-)


Uživatel: gonokok

gonokok      12   12. březen 2018 o 12:57

@AHSHOTEL: Není zač, od toho ty věci jsou, abychom si je stále připomínali a zůstaly v našich srdcích… wink To teda rychtyk, kdo ví, jak by se to všechno vyvíjelo, kdyby to neodřekl… grin
PLT wink


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      13   12. březen 2018 o 13:24

@gonokok: Tož to si moc hezky napsal, je to tak, od toho ty věci jsou a je super, že jsou wink DM forever


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      14   12. březen 2018 o 14:21

gonokok: Sacred D M Holy!!!
Jinak se to odvíjet ani nemohlo:-)
HG;-)


Uživatel: gonokok

gonokok      15   12. březen 2018 o 15:31

@Ada_DM: Díky, je vidět, že jsme na stejné vlně... wink
@AHSHOTEL: Asi by to mělo podobnej konec, ale k určitému odlonu dojít mohlo, takže těžko říct, jaká by dnes byla situace, věřím, že na 101 % úplně stejná nee… wink
NI ! grin


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      16   12. březen 2018 o 15:48

gonokok: bylo to rizeny shora (jako Nejvyssim);-)
IWYN!!!! grin)


Uživatel: gonokok

gonokok      17   12. březen 2018 o 17:08

@AHSHOTEL: Myslíš jako z Hradu (Gusťou)...? grin
BNT! wink


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      18   12. březen 2018 o 18:47

gonokok:Urcite, uzival si to na tajnacku:-)
SY17.3. wink


Uživatel: gonokok

gonokok      19   12. březen 2018 o 19:48

@AHSHOTEL: To mohl klidně ofiko, fanoušci by jistě ocenili… grin
DIB wink


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      20   12. březen 2018 o 20:20

gonokok: Ani by si “mozna” nevsimli…. grin)
OWILM;-)


Uživatel: gonokok

gonokok      21   12. březen 2018 o 21:05

@AHSHOTEL: Pokud by nebyl celej v černým, pocvokovanej a s krabicou na kedlubně (i když v jeho věku o tom dost pochybuju - jedině by si vzal paruku, podobně to nosili S.S.Sputnik, ale ti měli číra), tak asi opravdu ne… grin
LII wink


Uživatel: Dangerous.

Dangerous.      22   12. březen 2018 o 21:36


Uživatel: gonokok

gonokok      23   12. březen 2018 o 21:46

@Dangerous : Tak to určitě ne!A přestaň tu vypouštět takové neověřené fámy!Tohle je můj jedinej nick a ani předtím jsem žádnej jinej neměl!!!!


Uživatel: Dangerous.

Dangerous.      24   12. březen 2018 o 21:47

Něco zábavného, Bára Basiková natáčí desku ve stylu Depeche Mode.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zpevacka-bara-basikova-chysta-nove-album-vyjde-prvniho-kvetna-43155


Uživatel: Dangerous.

Dangerous.      25   12. březen 2018 o 21:48

gonokok: určitě? smile napiš jak se jmenuje 4.singl z Ultra…podle toho se to pozná...


Uživatel: Dangerous.

Dangerous.      26   12. březen 2018 o 21:50

napiš jak se jmenuje 4. singl z Ultra, podle toho se to pozná... wink


Uživatel: gonokok

gonokok      27   12. březen 2018 o 21:58

@Dangerous: To má být nějaká zkouška opravdovosti??Odpovím Ti, ale nechápu, na co si tu hraješ?Useless.


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      28   12. březen 2018 o 22:03

gonokok: mel VIP box:-)
JCGE;-)
Dangerous.: trojka zamitnuta:-))


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      29   12. březen 2018 o 22:14

@AHSHOTEL; gonokok: grin


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      30   12. březen 2018 o 22:17

Ada-DM: SML wink


Uživatel: gonokok

gonokok      31   12. březen 2018 o 22:24

@Ada_DM,AHSHOTEL:  V textu jedné  skladby od skupiny Vanessa se zpívá: “Někteří lidi se narodili jenom proto, aby mohli otravovat ostatní lidi.Někdy si tady tak připadám… grin


Uživatel: Scum101

Scum101      32   13. březen 2018 o 6:44

Ale nepovidej Deny grin


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      33   13. březen 2018 o 20:11

@gonokok: ako to dopadlo? wink  / prešiel si sám pred sebou “zkouškou opravdovosti”?  grin určite áno, sme na stejné vlně i s AHSHOTEL jj B-)


Uživatel: Herrer

Herrer      34   13. březen 2018 o 20:20

Všichni jsou gonokok smile


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      35   13. březen 2018 o 20:41

Herrer: ja urcite na 101% grin
gonokok: BC wink


Uživatel: Herrer

Herrer      36   13. březen 2018 o 20:53

AHSHOTEL: grin Já ne. I když vlastně... nebo jinak… Jestli jsem, tak přísahám, že o tom nevím smile


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      37   13. březen 2018 o 20:56

Herrer: grin Ja to o sobe vim grin a taky vim, ze ty ne grin


Uživatel: gonokok

gonokok      38   13. březen 2018 o 21:02

@Ada_DM: Už se poprali… grinProšel, ale zapotil jsem se u toho jak u maturity… grin Víme, Tebe na rozdíl od Dangerouse do trojky vezmeme… grin
@Herrer: grin Musím Tě opravit, drahý brachu, všichni nejsou, ale chtěli by být jako gonokok, ale Gonokok je jenom jeden a to jsem já!!! grin
@AHSHOTEL: Já na 242 %. grin
MTAP wink


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      39   13. březen 2018 o 21:19

gonokok: grin Vyhrals o 141%!
IYW;-)


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      40   13. březen 2018 o 21:22

@Herrer;AHSHOTEL: tak všichni asi ne / “zkouškou opravdovosti” prešiel len jeden gonokok / že gonokok wink
@gonokok: jasne víme grin


Uživatel: Scum101

Scum101      41   13. březen 2018 o 21:26

Denydog, Standag, Gonokok grin


Uživatel: gonokok

gonokok      42   13. březen 2018 o 21:37

@AHSHOTEL: Slušnej náskok, to už bych měl udržet… grin
IDM wink
@Ada_DM: To jsme rádi, čekáme… grin


Uživatel: Herrer

Herrer      43   13. březen 2018 o 21:56

Začínám trochu žárlit.

Vypadá to na novýho alfa samce v teritoriu dm.cz a samičky se můžou přetrhnout… Jenže já koukal na National Geographic a my starý, unavený, máme prej taky pořád svou sílu. Minimálně v egu, že pane Attenborough? smile


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      44   13. březen 2018 o 21:58

gonokok: Verim Ti!;-)
S…trangelove!!!!!:-)


Uživatel: gonokok

gonokok      45   13. březen 2018 o 22:04

@Herrer: grin Někdy to tak bývá, když se statný samec oddělí od stáda, některé samičky ho následují.. grin Ale když projdeš zkouškou opravdovosti jako já, věřím, že i Ty budeš mít své následovnice… grin Tu vnitřní máš určitě, takže věřím, že bys je na ni dostal, když Ti ty fyzický došly! grin Ego nech raději stranou… wink


Uživatel: gonokok

gonokok      46   13. březen 2018 o 22:06

@AHSHOTEL: Doufám, že důvěru ve mně vloženou, nezklamu… grin
MAS ? grin


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      47   13. březen 2018 o 22:15

gonokok: Mmmrrrrr….
M!;-)


Uživatel: gonokok

gonokok      48   13. březen 2018 o 22:24

@AHSHOTEL: GL+ETS ! wink


Uživatel: Herrer

Herrer      49   13. březen 2018 o 22:37

gonokok: grin Když budeš ještě takhle dobrosrdečnej a smířlivej, tak šanci nemám smile Holt ti předávám pomyslné žezlo a odcházím se vyvalet do bahna smile


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      50   13. březen 2018 o 22:37

gonokok: AQOL+AQOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;-)


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      51   14. březen 2018 o 5:40

@AHSHOTEL; gonokok; Herrer: vidiet že ste sa nenudili wink grin


Uživatel: gonokok

gonokok      52   14. březen 2018 o 9:05

@Herrer: grin Řemeslo se dědí z otce na syna, díky taťko!Ale můžu Tě uklidnit, taky se dočkáš, chce to jen trpělivost a pozitivní přístup wink.S tím bahnem bych to moc nepřeháněl, ať Ti nenaskáčou osýpky…! grin
@Ada_DM: V téhle sestavě to ani jinak nejde.. grin Ale my Tě taky bereme jako součást party a tímto jsi osvobozena od placení vstupního poplatku…! grin
@AHSHOTEL: WTMW ! wink


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      53   14. březen 2018 o 9:19

Herrer: Nevzdávej to, porad je tu nadeje, ze i na tebe se stesti usmeje:-)
Ada_DM: To ani nahodou:-)
gonokok: Dentalni hygiena zarizena, muzeme se líbat;-)
WIME;-)


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      54   14. březen 2018 o 13:01

@gonokok: Jj, dík to mi spadl kamen ze srdce wink / parta zní lépe grin
@AHSHOTEL: je mi to jasné wink grin


Uživatel: gonokok

gonokok      55   14. březen 2018 o 15:48

@Ada_DM: To nebylo záměrem Tě nejak rozhodit, určitě bylo řečeno s nadsázkou… grin Ale parta samozřejmě platí, budeš Rychlonožka… grin
@AHSHOTEL: Že by? wink
IYM? wink


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      56   14. březen 2018 o 16:32

gonokok: fr…;-) fa…;-)?
F…reelove:-)


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      57   14. březen 2018 o 16:34

@gonokok: OK dohoda wink grin


Uživatel: gonokok

gonokok      58   14. březen 2018 o 16:57

@Ada_DM: Tichá? grin Tu taky můžu, moji velcí oblíbenci… wink
@AHSHOTEL: Ano prosím… grin
NL wink


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      59   14. březen 2018 o 17:08

gonokok: Auujoo! grin
FT;-)


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      60   14. březen 2018 o 17:15

@gonokok: jedine tichá wink


Uživatel: gonokok

gonokok      61   14. březen 2018 o 17:53

@Ada_DM: Jenom ji neporušit… wink
@AHSHOTEL: Oujéé! grin
LS wink


Uživatel: AHSHOTEL

AHSHOTEL      62   17. březen 2018 o 12:50

gonokok: uz jen par hodin…:-)
Rush;-)


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.