Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Nechají se vykořisťovat?

Jedna senzace se stala na kraji právě přicházejícího světového turné Depeche Mode 1986 známé anglické synthi-skupině - jedinečně úspěšné kolem zeměkoule - DM prý musí údajně ze všech svých výdělků své gramofonové firmě a jejímu majiteli Danielu Millerovi (současný producent Depeche Mode) podstoupit 50 % zisků.

Toto číslo uvádí Daniel Miller, šéf anglické nahrávací značky Mute Records, v jednom rozhovoru s americkými novinami. Polovina všech příjmů jde potom na Millera. Když někdo přihlédne kolik peněz skupina v širém světě vydělá - je to neuvěřitelně vysoká suma. Naproti tomu se ale zase Daniel Miller účastní 50% na všech vedlejších nákladech a vydáních.

Jeho drží na světě jediná věc, úspěch skupiny se váže ke značce. V těch smlouvách by si měli ostatní pop-hvězdy sypat na hlavu. Např. Falco a Nena učinili účast svých manažerů 10 - 20% ze svých příjmů, tedy podstatně méně.

Koho to nejmíň vzrušuje, jsou čtyři specialisté synthy-vlny, kteří právě míchají své první DM live album. Daniel Miller jim uvěřil, když ještě nikdo jiný jejich hudbu budoucnosti neslyšel. Tato věrnost DM je bez tahanic o polovičku zisku, vzácná.

28. květen 1999 o 14:50 • Gabriel • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.