Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Recoil: Faith Healer 1992

Recoil je sólový projekt všeumělce, hudebního génia, ale především dlouholetého bývalého člena skupiny Depeche Mode, Alana Wildera. Předtím než budeme informovat o jeho novém LP krátce si připomeneme jeho předchozí.

Píše se rok 1986 a u Mute Records vychází MiniLP Recoil s názvem 1+2. Ve skutečnosti šlo o dvě instrumentální skladby složené převážně ze samplů DM. Přestože se Alanovi při nástupu k DM nezamlouvali jejich skladby z roku 1981 s tím, že jsou příliš jednoduché, prolíná se první skladbou sampl z písně Any Second Now a tak se v něm nezapře duch elektronického experimentátora, který dává zelenou všemu, co zní dobře.

V roce 1988 vychází jeho další album jeho sólového projektu Recoil s názvem Hydrology, na kterém se objevili náročnější a promyšlenější instrumentální skladby.

V roce 1992 přichází Alan se svým prvním singlem ´Faith Healer´. Tento singl Alanovi nazpíval jeho dobrý kamarád Douglas McCarthy ze skupiny Nitzer Ebb. K tomuto singlu vyšla spousta remixů a rovněž byl podpořen videoklipem. Je zajímavé, že na této písni začal Alan pracovat již před několika lety, ale stále se mu nedařilo ji dokončit.
Ještě se singl ani neohřál v CD přehrávačích a už tu bylo další album tentokrát s názvem ´Bloodline´, které bylo téměř pravým opakem Hydrology. Na albu se svým hlasem podíleli rovněž Douglas McCarthy, Moby, Toni Halliday.
Druhým singlem z tohoto alba měla být skladba ´Edge To Life´ žádný remix však nebyl vyroben.

Pokud si však chcete doplnit sbírku klasických Alanovek rozhodně tedy nezapomeňte na skladbu Come Alive, kterou natočila skupina Nitzer Ebb pod Alanovou producentskou taktovkou. Tuto zdařilou skladbu můžete nalézt na EP As Is.

8. červen 1996 o 19:14 • Gabriel • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.