Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

The Singles Tour: Diář Jody

Jody byla členkou koncertního týmu Singles Tour 86 98. Zde přinášíme její poznámky z celého turné.

2. září - Tartu, Estonsko (Tartu Song Fest Grounds)
Proběhlo "Meet & Greet", které bylo velmi zdvořilé. Fanoušci jsou zde velmi zdrořilí. Přišli, podepsali si fotky a odešli do pozadí. Jsem si jistá, že to nebude všude takhle probíhat. Dnes večer tam bylo 12.000 fanoušků a byli absolutně zbláznění. Křičeli "Depeche Mode" půl hodiny před tím, než šla skupina na pódium. Dave a skupina byli brilantní. Bylo šest stupňů a venku mrzne. Je to venku a je zima, když dýcháte, tak se vám kouří do úst.

3. září - Riga, Lotyšsko (Lielupe Tennis Hall)
Když jsme v úterý přijeli do Lotyšska, čekalo na nás přes 100 fanoušků na letišti, začali křičet, když Dave, Martin a Fletch vystoupili z letadla. Dokonce začali nečekaně křičet, když Jonathan Kessler (DM manager) vystrčil hlavu z letadla předtím, než skupina vylezla ven. Skupina udělala "Meet & Greet" před show a obdržela zlatou desku, protože prodali víc desek, než kdokoliv jiný v Lotyšsku. Neustále pršelo. Jediné dva slunečné dny byly, když jsme přiletěli.

4. září - Moskva, Rusko (den volna)
Dnes jsme přijeli do Moskvy a na letišti na nás čekali spousty fanoušků. Fanoušci nás sledovali ve svých autech z letiště celou cestu až do hotelu (za jízdy vystrkovali hlavy a křičeli). Teď čekají venku před hotelem. Podruhé, když uviděli Fletche, Martina nebo Davea začali křičet z plných plic. V pondělí se skupina setká v St. Petersburgu se svým starým přítelem Floodem.

5. září - Moskva, Rusko (Olympiski Stadium)
Dnes večer jsme měli v Moskvě koncert. Byl to ohromný úspěch. Fanoušci vepředu prolomili bariéry, takže armáda musela být povolána, aby udělali živou bariéru mezi fanoušky a pódiem. Při cestě na koncert jsme bohužel museli zastavovat na každé světelné křižovatce. Při každé zastávce fanoušci přišli a začali křičet. Jedno auto plné fanoušků měli ruského medvěda vzadu na sedadle. Skupina udělala rozhovory pro MTV Russia, stejně jako pro WTN.

6. září - Moskva, Rusko (den volna)
Nasedli jsme do náklaďáků a jezdili po Moskvě. Šli jsme se podívat na Kreml, Ruké náměstí a taky do muzea. Učili jsme se něco o historii Ruska.

7. září - St. Petersburg, Rusko (SKK Sport Complex Arena)
V aréně bylo 19.000 řvoucích fanoušků (více než kapacita). Také Flood se přišel podívat na koncert (jako přítel) zkontrolovat chlapce. Momentálně zůstává v St. Petersburgu.

9. září - Helsinki, Finsko (Hartwall Arena)
Andy Franksovi (tour manager DM) někdo ukradl počítač, zatímco kapela byla v St. Petersburgu. Žádá fanoušky DM, aby mu pomohli najít jeho počítač, který obsahuje osobní informace o skupině. Dnes ráno jsme letěli do Helsinek v našem soukromém letadle (máme nyní švýcarskou čokoládu na palubě). Andy Franks byl dnes v cockpitu letadla a začal "Dobré odpoledne dámy a pánové, mluví k vám kapitán..." Kapela udělala další setkání "Meet & Greet", také rychlý rozhovor s Q magazinem. Fanoušci v Helsinkách dnes večer šíleli, zpívali každé slovo každé písně. Po skončení show půjdeme hned na hotel, ještě jsme neměli čas se na něj podívat.

10. září - Helsinki, Finsko (volný den)
Posádka Depeche Mode tour trpí střevní chřipkou.

11. září - Kodaň, Dánsko (The Valby Multi Hall)
Přiletěli jsme trochu se zpožděním do Kodaně, kvůli problémům s viditelností pro let. Podařilo se nám dostat včas do haly, abychom udělali zvukovou zkoušku a potom na tiskovou konferenci. Tiskovka byla dobře přijata, bylo tam asi 80 novinářů. Výborné. Hala byla nová a my jsme byli první, kdo v ní hrál. Byla plná, přes 12.000 lidí, kteří byli úplně šílení. Byl to doposud náš nejlepší koncert a DM byli jako obvykle brilantní. Mr. Franks již pobíhá se svým novým počítačem - speciální dík Apple, přesto stále hledáme původní počítač. Šli jsme na minulou aftershow, kde hrál Tim v Country Clubu. Dnes odpoledne odlétáme do Gothenburgu. Mimochodem posádka se cítí dnes mnohem lépe.

12. září - Gothenburg, Švédsko (Scandinavium)
Ohlasy v tisku na vystoupení DM jsou lepší než nejlepší. Pocit je, že skupina vypadá fantasticky, zní fantasticky a celkově je fantastická. Dnes odjíždíme do Stockholmu, poslední ze skandinávských koncertů, pak jedem do Prahy. Andy a Martin udělali nějaké promotion dnes odpoledne s ZTV (národní TV stanice).

13. září - Stockholm, Švédsko (The Globe)
Musím říct, že fanoušci ve Stockholmu byli nejlepší, ohlas byl neuvěřitelný a poprvé na tomto turné byla předkapela velmi dobře přijata.

14. září - Praha, Česká republika (den volna)
Opustili jsme Stockholm dnes odpoledne a letěli jsme dlouho (2,5 hodiny) do Prahy. Jsme tady a každý šel do místní restaurace. Včera večer fotografoval Anton Corbijn show. V této chvíli nezávidíme posádce, jedou 936 mil ze Stockholmu do Prahy. Máme zítra koncert v překrásném městě, v Praze.

15. září - Praha, Česká republika (Sportovní hala)
Koncert v Praze byl fantastický, kapela byla v nejlepší formě a jejich vystoupení bylo dosud jedním z nejlepších. Reakce publika (všech 16.000) byla brilantní, fanouškci zpívali všechny písně. Tim S. DJoval v klubu Roxy, kde hrál dobře dancefloor. Odpoledne odjíždíme do Vídně na koncert a potom přímo na Berlín.

16. září - Vídeň, Rakousko (Stadthalle)
Jít večer na večeři do místní restaurace znamená docela zážitek.

18. září - Berlín, Německo (Waldbuhne)
Byla to dlouhá cesta z hotelu na koncert, jeli jsme přes Brandenburg přes červenou čáru, kde stávala Berlínská zeď. To bylo docela dobré po turistické stránce. Místo je v Berlíně fantastické. Nepršelo (což je dobré, vzhledem k tomu, že koncert byl venku). Koncert proběhl skvěle. To byla úplná bašta.

21. září - Berlín, Německo (den volna)
DM hráli dvakrát ve Waldbuhne, fantastická hala v Berlíně. Show byla neuvěřitelná. Vyprodáno po obě noci s 21.000 lidmi každou noc. Poté jsme v neděli jeli do Erfurtu na další show, která byla taky dobrá. Po volném dni v Berlíně odlétáme zítra do Bruselu a poté zpět do Německa, do Stuttgartu.

24. září - Stuttgart, Německo (den volna)
DM odehráli skvělý koncert ve Forest v Bruselu, kde v recenzích tisku byl Dave Gahan přijat jako Bůh belgickým davem. Přijetí "Personal Jesus" a "Enjoy The Silence" bylo tak vřelé, že DM málem přivedli halu k požáru. Jedem dnes do Zurichu, poté Bologna a Miláno. Život je dobrý.

6. říjen - Kolín, Německo (Koln Arena)
Zapisuji s menším zpožděním, protože minulý týden v UK byl horečnatý, mohutné hostitelské akce, interview, setkání s fanoušky a samozřejmě fantastická show. Wembley byla skvělá (po oba večery) a mnoho známých lidí, včetně Stephena Hawkinse, se přišlo podívat na vystoupení kapely. Obě show byla vyprodána a všechny písně měly ohlas. Dave byl ve skvělé formě a měl fantastický hlas. Poté jsme jeli do Manchesteru (což trvalo asi 5 hodin, kvůli opravě dálnice) a znovu jsme se měli všichni dobře. V sobotu jsme odjeli do Birminghamu a na show se přišli podívat rodiny a příbuzní. Opět vyprodáno, opět fantastické. Po tolik potřebném dnu volna v neděli jsme odletěli do Kolína a hráli jsme ve zbrusu nové hale, Koln Arena. Byli jsme první mezinárodní skupina, která tam hrála. MTV natáčela celou show a byla většinou potěšena. Sestříhají to a budou to brzy vysílat ve dvou pořadech na MTV. Skupina se právě dostala se svým albem na první místo v Německu a Anna z gramofonové spolenčnosti je obdaruje obrovským dortem ve tvaru No. 1 a v barvách alba. Vyjedeme zítra do Paříže hned po našem druhém show v Kolíně a v Paříži uděláme tiskovou konferenci a show a poté fantastický den volna. Doufám, že počasí vydrží. Docela legrační příhoda s bezpečností službou v Koln Arena včera večer, kde Steph a Em byli požádáni, aby se ztišili v chodbě v zákulisí, zatímco skupina vystupovala na pódiu!? OK, no problem.

12. října 1998 - Frankfurt, Německo (den volna)
Vše jde extrémně hladce. Vrátili jsme se zpět do Německa po velmi úspěšném koncertě v Paříži. Tento týden jsme udělali šest vystoupení za sedm dní, což není špatné. Dave byl jako vždy skvělý a show ještě lepší. Stále se to zlepšuje.
Včera jsme hráli ve Frankfurtu, dnes má každý volný den, pak zítra letíme do Mnichova a pak ještě do Španělska na další tři koncerty. Pak Amerika ...
Před koncertem ve Frankfurtu včera večer jsme pořádali Světový šampionát ve stolním fotbale mezi skupinou a posádkou. Hra vyústila v napínavé finále mezi Christianem Eignerem (bubeník) a Flo Guenandovou (garderobiérka/produkční technik). Po napínavém 5 - 10 minutovém zápase vyhrála Flo (za ženy), která porazila Christiana se skórem 10:9. Přestože Martin a Fletch jsou taky dost dobří ve stolním fotbale, ženy vyhrály.

14. října 1998 - Barcelona, Španělsko (den volna)
Téměř jsme zakončili evropské turné - wow bylo to unavující!! Konečně jsme včera odjeli z Německa, abychom přijeli do slunného Španělska a přebýváme v nejkrásnějším hotelu na pláži (mnohokrát díky Mr. Franksovi, tour managerovi). Díky za otázky na Fletche, dnes večer se na ně podívá. Počasí je překrásné, moře vypadá pěkně. Dnes odpoledne letím do Zaragozy na náš první ze tří koncertů ve Španělsku. Zítra večer hrajeme v Barceloně a potom bude Tim DJovat v místním klubu.

17. října 1998 - San Sebastian, Španělsko (Veledromo De Anoeta)
Toto je náš poslední evropský koncert. Soutěž mezi posádkou a skupinou v barovém fotbalu vrcholí. Letěli jsme dnes z Barcelony do Francie a přijedeme zpět do San Sebastiana do Španělska, protože zde zavírají letiště brzy. Koncert pokračuje skvěle (v tuto chvíli hrají It´s No Good a zní to skvěle).
V New Yorku si koupíme nový fotoaparát.
Dobrou noc...

U.S.A.

25. října 1998 - Boston, MA (den volna)
Dnes jsme letěli do Bostonu a máme den volna, abychom si zvykli na časový posun. Mezitím má naše spolehlivá posádka technický den, aby překontrolovala, zda celé vybavení přežilo cestu přes oceán, aby show mohlo pokračovat...

27. října 1998 - Worcester, MA (Centrum)
Dnes je první show amerického turné a každý má potřebu dostat se na pódium. Show, jako vždy, byla výborná a byla určitě dobrým startem do Ameriky. Přijetí bylo extra nadšené a bylo to náročné dostat se tam z Bostonu. Pak jsme po vystoupení letěli přímo do New Yorku, když jsme se natlačili všech dvacet lidí do malého letadla.

28. října 1998 - New York, NY (Madison Square Garden)
Madison Square Garden ... Dostali jsme se do "zahrady" v pět, udělali jsme zvukovou zkoušku a vyzkoušeli nové aranžmá pro skladbu, kterou budeme hrát pro Lettermana. Jinak show bylo bouřlivější, hráli jsme pro plný dům - 14.000 lidí a bylo to nejtěsnější show na turné. Měli jsme fantastický ohlas v NY Post, Hollywood Reporter, Daily News a Variety.

29. října 1998 - New York, NY (Madison Square Garden)
Další tip-top, electropopová show!!! Další skvělý večer. Janet a Jordan měli přemiéru ve svém novém sexy stříbrném obleku. Konala se aftershow party s Helmutem Langem v typickém klubu LOT 61. Významní hosté byli přítomni - Moby, Sasha, Michael Bolton, Billy Myers. Pozdě do noci, ale máme dva dny volna. Newyorské obchody tady jsme!!!

2. listopadu 1998 - New York, NY (Late Night s Davidem Lettermanem)
Musela jsem se probudit pozdě v sobotu, po obědě v Tribeca Grill pořádaném Reprise následovala setkání s naší posádkou (neobvyklá, ale velmi příjemná událost) v Bubble Lounge. Byla to dobrá party, ale bohužel jsem šla brzy do postele - velmi unavena po koncertech v Madison Square Garden.
Sobota - náš nebojácný velitel Mr. Andy Franks měl rozhovor pro VH-1 jako první z mnoha rozhovorů pro připravované "Depeche Mode - Behind The Music". Skvělá show. To bylo první Franksovo velké TV interview.
Neděle uběhla velmi rychle, odjíždíme do Philadelphie zahrát v hale Spectrum.
Zkouška a oběd. Všichni byli šťastní, protože jsme dostali zpět náš stroj na espresso, takže teď máme silnou kávu. Začali jsme fotografovat s novým fotoaparátem.
Koncert byl dobrý a dav většinou vnímavý. VH-1 pokračovala v natáčení jejich speciálu a byli velmi šťastní ...
Jonathan, manager kapely měl také interview a vypadal extrémně dobře ve svém obleku. Po několika rychlých hrách barového fotbalu jsme jeli zpět do New Yorku, abychom se připravili na dnešní Lettermanovu show...

5. listopadu 1998 - Toronto, CANADA (Skytent / Toronto Skydome)
Po extrémně pozdním návratu z Philadelphie, jsme další den vstali a šli jsme k Lettermanovi. Na show byli také Sir Anthony Hopkins a Buzz Aldrin (americký kosmonaut??) ...
Po výborné zkoušce (na které jsem bohužel nemohla fotografovat, kromě televize v šatně), kapela udělala nejlepší televizní vystoupení Depeche Mode. Po obdržení triček jsme opustili budovu a potkali jsme se s velkým množstvím fanoušků. Časně večer jako velký promo den zítra.
Šli jsme do studií MTV, abychom nahráli 120 minut s Mattem. To byl dobrý host a skupina se měla dobře.
Dave nahrál interview pro MTV News a pak v Kit Kat Clubu udělal interview pro VH-1 "Behind The Music". Dave šel první, pak Martin a Fletch. Všichni udělali brilantní rozhovory.
Středa byla příjemným relaxačním dnem, někteří z nás se šli podívat na PJ Harveye večer - byl opravdu dobrý. Dnes, ve čtvrtek, jsme letěli do Kanady naším novým letadlem. Přijeli jsme do Toronta (dost zima) a šli jsme do Skydome, kde je skupina právě na pódiu v této vzácné chvíli.

7. listopadu 1998 - Montreal, CANADA (den volna)
Po Torontu - jsme se probudili do zasněženého Toronta. Nastoupili jsme do našeho překrásného velkého tetadla a vyrazili do Montrealu. Nejzajímavější let letadlem s různými karetními hrami a skvělými sandviči.
Přijeli jsme do Montrealu do Molson Centra. Fletch udělal skvělé interview pro Musique Plus. Máme volný den a jdeme se dnes večer podívat na hokejový zápas. Zítra odlétáme do Clevelandu.

10. listopadu 1998 - Detroit, MI (den volna)
Cleveland - nastoupili jsme do letadla a míříme na Cleveland, trochu drsnější přistání, ale dostali jsme se do haly bezpečně. Během zvukové zkoušky zkoušela kapela nějaké poloakustické verze. Po koncertě jsme si hodně zahráli barový fotbal a pak zpět do hotelu na brzkou postel!!
Detroit - krátký let do Detroitu, domov našeho ochrankáře. Jeden z nich nás na deset dní opouští, aby mohl být přítomen při narození svého dítěte, takže hodně štěstí jemu i jeho manželce. Skvělá show v "Motown". Zpět na hotelu na ještě jednu tichou noc. Co bude dál? Volný den - probudila jsem se, rozhrnula závěsy, foukal silný vítr s možností tornáda. Skvělé. Stočilo se to na Miami, takže počasí OK.

12. listopadu 1998 - Miami, Florida (volný den)
Miami - Přijeli jsme do Miami noc před show a byli jsme na letišti pozdraveni silnou vlhkostí. Večer jsme odpočívali a připravovali jsme se na show.
Miami show - Přijeli jsme do haly se jen podívat na novou Miami arénu v plamenech, byla už asi z poloviny postavená a zřejmě svářecí souprava vzňala lešení. Všichni stáli a sledovali, jak helikoptéry hasí plameny. Nevím, jestli to bylo počasím, ale při naší show byl dav úplně šílený a výsledkem bylo (jako vždy) další ohromný koncert.
Orlando show - Ráno několik hodin u bazénu, jsme začali pracovat na opalování (Mr. Frank vypadá pěkně hnědě) a potom všichni na palubu Skylarku, rychle si zajezdit na lyžích a pak hned do Orlanda. Po návratu ze show do obrovského hotelu, který byl napříč mezi vlakovým nádražím a nákupním střediskem. Nebylo to nijak zvlášť divoká noc .....
Tampa show - Pro změnu jsme jeli do Tampy, trochu hořelo na dálnici. Tampa, trýznivě horké město, byla hostem fantastické DM show. Každý byl v nejlepší formě a opravdu se do toho každý dostal. Celý dav zase vyváděl, obzvláště na pravé straně pódia (Martinova strana). Po show bylo dost povinností v účtárně, potom přišel Tom mnoucí si ruce - zařídil výlet na pár míst, které by mohli v budoucnu "přinést ovoce"-určitě to byla dobrá noc. Pak jsme se vrátili do našeho milovaného hotelu na pláži, abychom se připravili na dva dny slunce a zábavy.
Volné dny - Každý si něco odložil a všichni jsme se vrhnuli do plážového života a objevili jsme novou vášeň - jízdu na vlnách. Dave, Jeff, já a Andrew jsme byli první, kteří jsme byli první, kteří jsme začali jezdit a pak se k nám přidal ještě Christian. Byli jsme tam pěkně dlouho a taky příští den. Christian vyjel ještě třikrát. Dobré jídlo, plavání a povídání si o věcech jiných, než he turné. Pak jsme letěli do Houstonu......
Houston show - Chvíli jsme byli u bazénu a pak jsme zamířili do haly. Vyprodaný večer, hráli jsme vážně pro šílence, kovbojský klobouk mělo 15000 texasanů. Výsledkem bylo další (uhodli jste to!) báječná show. Skvěle to roztočil Dave, Fletch vlnil rukami a Martin s potřásající hlavou.

26. listopadu 1998 - Chicago, Illinois (volný den)
Když jsme odjeli z Miami, zjistili jsme, že jsme získali nového člena na turné, který se představil jako Evil Bendy (zlý Bendy)(nový maskot). Toto představení se stalo v letadle a taky řídil letadlo.
Při příjezdu na koncert se začal ovládat Davea na chodbě a potom pokračoval se zbytkem kapely a posádky. Pak si zajistil místo v lize stolního fotbalu, vyzval k boji Fletche a Martina a samozřejmě je všechny porazil (určitě to musí být žena).
Evil Bendy pochází se Seattlu a rozhodl se připojit na zbývajících pár týdnů k Depeche Mode Tour, má svou vlastní šatnu, své hosty a dokonce svůj osobní hotelový pokoj (na jméno Mr E. Bendy).
Podílí se na vládě totálního chaosu, ovlivňuje dav při vlnění rukou při 'Never Let Me Down' a učí Davea, jak rozpřahovat 'Reach Out and Touch Faith' a vůbec dělá spoustu věcí - nakonec zakončil koncert na Christianově bubnu.
Po dalším fantastickém koncertě v New Orleans, se Evil Bendy schoval v autobusu, což mu dalo příleitost ovládnout i jeho posádku.
Brzy se k nám připojí spousty jeho přátel a klan Evila Bendyho bude v přesile při DM tour party.
Odjeli jsme do Chicaga na dva výborné vyprodané koncerty. Pěkné prázdniny všem.

11. prosince 1998 - Oakland, California (Oakland Arena)
Host tohoto diáře: Webmaster BRAT (Daniel Barassi)
Přijel jsem z Los Angeles do Oaklandu, abych se zúčastnil této show (zvláštní poděkování dálniční hlídce za pokutu za rychlost). Přijel jsem do Pan Pacific Hotel (San Francisco) a konečně jsem se setkal s Jody ! Dala mi všechna nezbytná povolení k dnešnímu show. Přijeli jsme včas a slyšeli jsme, jak Martin, Peter a Christian dělají zvukovou zkoušku. Prováděli poslední zkoušky pro vystoupení na KROQ Acoustic Christmas na příští den. V aréně s 14000 sedadli jsme byli kromě posádky jediní, kteří mohli být svědkem něčeho tak úžasného, že jsem ze sebe nemohl vyrazit ani slovo. Hráli Sister Of Night, A Question Of Lust a instrumentální verz Enjoy The Silence (Dave nebyl přítomen na této zkoušce). Všechny tyto tři skladby (navíc ještě rychlý jam na Fats Domino klasické "Blueberry Hill") byly akustické verze, s Peterem za pianem, Christianem za bicími a Martinem s elektrickou kytarou.
Neměl jsem příliš příležitosti vidět Stabbing Westward. Připravoval jsem v zákulisí fotoaparát, sledoval jsem "Meet & Greet" a dostal jsem konečné instrukce od Jody. Ale podíval jsem se na jejich výbavu na pódiu ještě před koncertem. Mr. Bendy a pár jeho příbuzných zaujali své pozice na mikrofonových stanovištích, na klávesách a na bicí sadě.
Vlastní vystoupení DM bylo fantastické ! Oaklandský dav byl extrémně hlasitý. Velmi enrgické vystoupení. Po skončení show, ohromné množství se nacpalo do pohostinské oblasti skupiny na aftershow party. Po party skupina odletěla do Los Angeles. Já jsem odjel domů do Los Angeles (tentokrát jsem dodržoval rychlost).

KROQ Acoustic Xmas, Los Angeles, 12. prosince
Zvláštní noc. DM obsadili hlavní nadpisy a spoty deváté každoroční KROQ 'Almost' Acoustic Christmas show. Davu byla naservírována zkrácená verze setlistu ze Singles Tour, který obsahoval speciální akustické verze 'Sister Of Night'(s Martinovým zpěvem), 'A Question Of Lust' a 'Enjoy The Silence'. Během Enjoy The Silence dav převzal zpěv refrénu, když Dave přestal zpívat, bez žádného zpoždění. Velmi pěkné. Závěrem vystoupení byl přídavek Never Let Me Down Again s hostem na kytaru Billy Corganem ze Smashing Pumpkins.
Po vystoupení, bylo zákulisí narváno ! Velká skupina lidí se snažila nacpat do oblasti, kde byli Depeche Mode, včetně Antona Corbijna, Benna Stillera, členové Hole, Billy Corgan, spousta zaměstnanců KROQ a lidé z vydavatelství.

Cox Arena, San Diego, 15. prosince
Hlasité - jediné slovo, které asi může popsat celou show. Fanoušci byli přahnaní. SPOUSTA zpěvu, SPOUSTA křiku. Jedno z lepších vystoupení, které jsem viděl. Pamětní aftershow chvíle....Andy předváděl "Please Mr. Postman" od The Marvelettes z CD přehrávače na aftershow party. Zábavné, lidé tiše stáli zaujati jím a Martinem.

The Forum, Los Angeles, 18. prosince
První vystoupení ve Forum. Široký dav-toto byl asi večer, kdy se do toho publikum dostalo asi nejvíc. Hodně zpívání, křiku, vlny rukou. Osobně bych uvedl do popředí, že jsem po show hrál stolní fotbal v prostoru pro skupinu (což jsem nikdy nehrál).

The Forum, Los Angeles, 19. prosince
Druhé Forum show šlo velmi hladce. Největším překvapením byla změna skladeb (akustická verze Sister Of Night, kterou hráli na KROQ Acoustic Xmas a Stripped bylo nahrazeno Behind The Wheel) a Madonna v šatně DM po skončení show. Dav hlasitě reagoval, přestože moc nezpíval.

Arrowhead Pond, Anaheim, California - 20. prosince
Bohužel většina lidí na show nebyla připravena na takové nízké teploty, což opravdu není tím, čím je Californie známá ve vánočním období. Mnoho fanoušků se klepalo kolem (nebo čekali v autech se zapnutým topením) a čekali na otevření haly. Když byli uvnitř a DM přišli na pódium, udělal namačkaný dav svou nejlepší imitaci startujícího letadla (rozuměj: byli tak HLUČNÍ). Podle očekávání další skvělá show.
Po skončení show na místě vyhrazeném pro pohostinství skupiny byl jako vždy dav fanoušků, lidé z vydavatelství a posádka. Po ruce byli také Bon Harris (z Nitzer Ebb), který se věnoval několika lidem z posádky. Mezitím Mr. Andy Franks ("neobyčejný tour manager", abych citoval Jody) začal pátrat po viníkovi, který ukradl míč pro stolní fotbal. Bohužel nebyl nalezen (chtěl jsem si zahrát), takže místo toho používali lidé
stůl pro své drinky (samozřejmě rouhavý čin v očích Mr. Frankse).

Konec turné/vánoční party v Union, Los Angeles, CA. - 21. prosince
Party pro skupinu, posádku a vybrané pozvané hosty. Hodně lidí se namačkalo na takové malé místo, pilo se, a chodili kolem Martina.
Když jsem se tam dostal (byl jsem tam jedním z prvních), byl jsem překvapen, kolik je venku fanoušků (docela dost na takovou tajnou akci). Uvnitř bylo vše osvětleno vánočním světlem a balónky, světla DM, které byla v zákulisí v San Diegu. DJ hrál hrál klasické skladby ze 70. let (a někdy i ne příliš klasické), volný bar, štědře nápomocné čínské občerstvení a klávesy Korg připravené v rohu (přestože jsem tam byl většinu večera, neslyšel jsem, že by někdo hrál). Martin, Andy, Peter Gordeno, Christian Eigner, Janet a Jordan se všichni účastnili (Dave bohužel ne), stejně jako spousta dalších osob. Znovu vše, co jsem viděl, byli lidé, kteří chodili většinou za Martinem a povídali si celý večer. Pro fanoušky (jako já), je pobyt na stejném místě jako je skupina skvělý, ale jinak trochu nudné. Ale party dosáhla svého účelu - dobrá party pro posádku před posledním vystoupením. Neměla pobavit fanoušky, ale bylo to pro skupinu a posádku. V tomto ohledu to byla dost dobrá party! Navíc Santa ukazoval lidem nějaké kreace s balónky. Nikdy jsem ještě neviděl Santu pít Jacka Danielse.

22. prosince 1998 - Anaheim, CA (Arrowhead Pond)
Host tohoto diáře: Webmaster BRAT (Daniel Barassi)
Poslední vystoupení. Nestihl jsem první skladbu, protože jsem čekal na Jody, aby mě dovedla do zvukařské místnosti. užil jsem si skvělé představení s několika malými překvapeními. Během Never Let Me Down Again, uprostřed mezery, podstrčil Peter Gordeno pár taktů "God Rest Ye Merry Gentlemen" (všiml jsem si toho, až když jsem si přehrával kazetu-živě jsem to nezachytil). Na začátku Enjoy The Silence, řekl Dave:"Jen tak mimochodem, Šťastné a veselé Vánoce" a při Personal Jesus se Chris ze Stabbing Westward připojil na pódium k Janet a Jordan, aby zazpívali vokály. A nakonec po druhém přídavku (po Just Can't Get Enough) přišel Fletch k mikrofonu a řekl:" Děkujeme dámy a pánové. Byli jste skvělé publikum. Líbilo se nám v jižní Californii. Toto bylo po dlouhé době jedno z nejšťastnějších turné Depeche Mode a existuje malá šance, že bychom se mohli vrátit. Chtěl bych poděkovat skupině. Christian Eigner za bicími, Peter Gordeno, Janet a Jordan a Mr. Andrew Philpott, který dal dohromady celé programování pro toto turné. Nezmíněný hrdina. Teď přejdeme k opravdovým hvězdám celého show... přese mě (kapela se směje) až k Daveovi."

Po skončení show jsem šel do zákulisí. Přinesl jsem šest balíků míčků pro stolní fotbal. Přišel jsem si zahrát. Já, kamarád Chad a dva další ze zákulisí jsme zahráli rychlou hru (vyhráli jsme). Poté, co jsme vyhráli šel Martin kolem. On a Chris ze Stabbing Westward přehráli kluky, kteří právě hráli (měl bych se zmínit, že Martin vybral žlutý golfový míč namísto standartního míče pro stolní fotbal).

Poté hráli Martin a Chris proti Peteru Gordenovi a Christianu Eignerovi poslední zápas (znovu s golfovým míčkem). Hra trvala alespoň deset minut! Bylo jasné, že tito čtyři chlápci hráli tuto hru docela dost často během turné. Nejlepším momentem bylo, když se Martin několikrát netrefil. Je velmi nezvyklé slyšet Martina Goreho křičet "Oh come on!" a vidět ho jak poskakuje nahoru a dolů. Dost dobré. Měl bych také zmínit, že Christian je dost dobrý brankář (zabránil několika Martinovým střelám). Další přerušení pro Martina bylo, když šla kolem jeho dcera (taková malá holčička) a začala si začala ho tahat za tričko a ovinula se mu kolem jeho nohy, když hrál. I přes tento handicap Martin a Chris vyhráli. Skvělý konec k tak dobrému vystoupení. Další den, kapela i posádka odjíždějí na Vánoce domů. Šťastnou dovolenou všem !

21. leden 1999 o 21:00 • Gabriel • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.