Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Všechno spočítáno ve velkých sumách

Ilustrativní: Všechno spočítáno ve velkých sumách

Global Spirit turné, které Depeche Mode odstartovali v květnu minulého roku, vydělalo dosud více než 187 milionů dolarů a zhlédlo 2.3 milionu fanoušků.

Depeche Mode před pár dny odstartovali finální část Global Spirit turné posledními koncerty na Severoamerickém kontinentu. Za rok vybrala kapela více než 187 milionů dolarů, z čehož 46 milionů dolarů vydělali Depeche Mode na koncertech od začátku tohoto kalendářního roku (2018) kdy vystupovali v evropských arénách a metropolích Latinské Ameriky. Hrubé zisky vystoupení prvního čtvrtletí 2018 katapultovali Depeche Mode na nejvyšší pozici v nedávno zveřejněném žebříčku Hot Tours.

Letošní evropské koncerty kapely, které probíhaly do konce února se uskutečnily všechny v arénách, ale nejvyšší zisky přinesly kapele právě březnové vystoupení na stadionech Latinské Ameriky. Nejvyšší příjmy přinesly vystoupení v Mexico City, Buenos Aires a Santiagu, ale právě dvě vystoupení v Mexico City (11 a 13. března 2018) zvýšily částku na kontě Depeche Mode o 7 milionů dolarů. V ostatních zmíněných dvou městech odehrála kapela po jednom vystoupení s tržbami v rozsahu 4 milionů.

Světové turné na podporu 14.studiového alba "Spirit", odstartovali Depeche Mode 5. května 2017. Úvodní část turné zahrnovala vystoupení v arénách a na stadionech evropských měst. Následovala část severoamerických koncertů, které proběhly od srpna do října minulého roku. Turné následně pokračovalo opět v Evropě vystoupeními v arénách, od 15. listopadu 2017. Po aktuálních koncertech v Severní Americe se 11.června Depeche Mode opět přesunou na Starý kontinent, kde celé turné definitivně uzavřou na pódiích letních festivalů.

A i když do úplného závěru turné zůstávají celé dva měsíce, už dnes Depeche Mode překonaly tržby z předchozího turné k albu "Delta Machine", které zahrnovalo 99 vystoupení a vydělalo 149 milionů dolarů. Za období od května 2013 do března následujícího roku, prodali Depeche Mode víc než 1,9 milionu vstupenek. Podle údajů magazínu Billboard, zhlédlo vystoupení Depeche Mode na dosud odehraných 103 koncertech, více než 2.3 milionu fanoušků.



V úvodním roce Global Spirit turné se Depeche Mode hravě dostali na seznam TOP 25 turné v roce 2017, kdy se na konci roku umístili se ziskem 123 milionu dolarů na 5. místě.

Více na bilboard.com



3. červen 2018 o 6:06 • dmf • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.