Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Beauregard Festival, (LFE), Herouville-St-Clair, France 09/07/2018

Beauregard Festival, (LFE), Herouville-St-Clair, France 09/07/2018

Druhý z pětice francouzských festivalových "spirit" zastávek. Beauregard Festival prodloužil svůj program o "day after" pouze kvůli účasti Depeche Mode. Očekává se 26 000 návštěvníků.

Setlist:

 

 

01. Going Backwards
02. It's No Good
03. A Pain That I'm Used To
04. Precious
05. World In My Eyes
05. Cover Me
07. Somebody (Martin)
08. In Your Room
09. Everything Counts
10. Stripped
11. Personal Jesus
12. Never Let Me Down Again

13. Walking In My Shoes
14. Enjoy The Silence
15. Just Can't Get Enough

 



9. červenec 2018 o 3:29 • dmf • Aktuality a novinkyDiskuze (15) •

Diskuze

Uživatel: M100480

M100480      1   10. červenec 2018 o 8:34

Tak jsem koukal na festival, ze DM byli extra After Day 9. cervence jen s dvema kapelama pred nimi a stejne dali jen 15 skladeb. Tak to Sopron i Isle meli stesti.


Uživatel: NMDH

NMDH      2   10. červenec 2018 o 15:47

Možná by už mohli pozměnit písně, už je to vcelku otravné


Uživatel: Federman

Federman      3   10. červenec 2018 o 20:33

NMHD.

Mas pravdu, cist porad dokola stejne nazvy pisni je vazne nuda.


Uživatel: NMDH

NMDH      4   11. červenec 2018 o 8:18

Co číst, ale poslouchat. Já chápu, že jim to šlape, ale mají i jiné hity, které se hodí na festival a to nehovořím o skladbách tipů B.
Je to škoda, když tolik koncertů přidávají, tak jsem doufal, že se i vyřádí.


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      5   11. červenec 2018 o 12:22

zmena v setliste by bola určite vítaná, potešili by sa fans a asi by to bolo i pre kapelu záživnejšie hrať iné skladby / možno, ale zmenu považujú za zbytočnú komplikáciu… / v každom prípade držím palce aby so cťou a šťastím dohrali GST až po posledný koncert v Berlíne smile


Uživatel: NMDH

NMDH      6   11. červenec 2018 o 13:12

Bylo by hezké při vydání záznamu na nosič, aby druhé DVD byl právě třeba nějaký ten festival, taková raritka.


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      7   11. červenec 2018 o 15:19

druhé DVD z festivalu by mohlo být hezkým doplnením záznamu / ten festival by mohol byť Volt v Soprone kde boli DM skvelý a atmosféra super / vymyslené by to bolo, už len, aby to niekto zrealizoval smile


Uživatel: fanda

fanda      8   11. červenec 2018 o 16:49

Bomba byla the things you said, to jsem si okamžitě vybavil 101. Pro mě to bylo nejhezčí překvapení celé tour.Jinak musím přiznat, že na záznamy z koncertů už ani nekoukám. Stále stejné skladby jsou již nuda i pro oddané fanoušky. Zejména poslední tour si kladu otázku, jak dlouho bude Gahana bavit být energickým profesionálem s nevyčerpatelnou energií. Třeba mě ukamenujte a tuto myšlenku jsem již zmínil ale…. jeho choreografie mi přijde jako několik málo naučených a poslední dobou nesmírně okatě přehrávaných a přehnaných pohybů. Určitě dává do svého výkonu vše, to je bez debat, ale už mi to přijde jen jako profesionálně odvedená práce, nic víc. Tak si říkám, jestli se depešáci nestávají imitací sebe samých. Snad poprvé za 30 let, co zbožňuji pouze a jedině depešáky si při pohledu na poslední tour říkám, už mě to nebaví. Já vím, je to myšlenka zasluhující si zastřelení prakem do hlavy, ale nějak to přišlo.  Myslím tím jen pocity spojené s výše uvedeným. Že bych zatratil celé DM neeeeeee. To by byla celoživotní zrada.


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      9   11. červenec 2018 o 18:16

TTYS bola perfect /  je fakt Dave zmenil výrazne image a jeho prejav je “svojský” o dost iný ako ho poznáme napr. zo 101 / úspechom je, že to ustáli ako kapela potom čím prešli a stále koncertujú i keď so zmenami, ktoré neakceptuje každý... 101 ludí, 101 chuti / ešte, že existujú záznamy a nahrávky i zo skvelých období minulých wink


Uživatel: NMDH

NMDH      10   11. červenec 2018 o 18:16

Moc hezky napsané a já stebou souhlasim. Nebudu se zde opakovat, protože bych řekl to samé a jen doplním, že jsem také dost couvl s pouštěním záznamů. Když už pustím, tak mě straně začali bavit studiové klipy jako Broken, Heroes. Je to hezky udělané. Ale když si chci udělat opravdu požitek, tak pouštím koncerty od 82 do 88. Především starý koncert s nezapomenutelným Intrem, kde hned navazuje The Secret Garden je famózní. Fando, nikdo tu nemůže nadávat za tvůj názor a ještě jednou říkám, bravo!


Uživatel: Herrer

Herrer      11   11. červenec 2018 o 18:27

Fanda: Máš samozřejmě pravdu, tohle téma už tu bylo probráno x-krát. Je to strojené, je to továrna a asi nejlepší recept, jak to tak intenzivně nevnímat, je prostě pouštět si tutéž Tour v mnohem delších intervalech. Ale chápu, že to mají srdcaři asi jinak a chtějí vidět úplně všechno. A víš co, teď se zase zarouhám já - kdybys takhle jel celý turné z let osmdesátých, nejspíš by tě to přestalo bavit taky wink Aspoň mě teda rozhodně.


Uživatel: M100480

M100480      12   12. červenec 2018 o 7:36

Celkem chápu co psal Gabriel, že festivalový setlist je limitován časem a zároveň jsou setlisty upravovány pro fanoušky jiných kapel. Na to je těch 15 skladeb sestaveno dobře (i když, i pro mne Precious do této sestavy nesedí a dal bych jinou hitovku).

Přímo u tohoto festivalu mne ale zkrácený setlist mrzí, protože tento den byl uspořádán doslova jako DM den. 2 předkapely, jen jedno podium a koncert DM. Silně věřím, že těch ne-fanoušků DM byla výrazná menšina.

No do hlav kapely, Kesslera i promotérů nevidíme, teď jen věřím že Berlínské koncerty nebudou oba stejné s 15 skladbami (či jen např. se změnou Stripped na Policy, že ...).

A co se týká stejných kreací Davea, či Andyho grin , Spron jsem užil úplně vzadu až u ruského kola, bez čekání a mačkání. Užíval hudbu, nekoukal moc na obrazovky když dění na pódiu je pořád stejné. Kolem sebe hodně prostoru, vlněním jsem nikoho neobtěžoval, bylo to “fajny”. Hlavně zvuk i tak daleko perfektně čistý. No a TTYS výborná, i Peterovo melodické aranžmá  - nemám námitek. Somebody hraje často, tak škoda že TTYS neslyší fanoušci na všech festivalech.


Uživatel: fanda

fanda      13   12. červenec 2018 o 16:04

Herrer  
Jasně, určitě hraje obrovskou roli dnešní okamžitá dostupnost veškerých koncertů. Ten hlavní rozdíl sleduju v projevu Gahana. Pochopitelně je jejich existence zázrakem, ale přes veškerá negativa, která tehdy okolo kapely byla, tak je neokoukatelné i po 1001 např živelná Devotional Tour. Jinými slovy mám rád, když umělci věřím zcela jeho projev. To nutně potřebuji k prožitku. Nyní už cítím jen profesionalitu. Potěch letech co hrají se tomu ani nelze divit. Ale je pravda, že člověku je taky o dvacet let více a členům kapely také. Je to asi logický vývoj. Spíš jsem se chtěl podělit se svými pocity a zjistit, zda je to jen můj subjektivní pocit.


Uživatel: NMDH

NMDH      14   12. červenec 2018 o 18:36

Ano, v dobách Devo to byl nářez, ale priznejme si, že i díky špatným věcem.


Uživatel: Herrer

Herrer      15   13. červenec 2018 o 7:57

Fanda: Myslím, žes to popsal vlastně do puntíku přesně. Změnily se motivace naše i kapely. Já nechci omlouvat ten stereotyp, taky si myslím, že kdyby byli uvolněnější, že by je to i víc bavilo, ale asi jsou si až příliš vědomi velikosti značky a svazuje je to. Co mě ale pořád drží dál od kritiky, je fakt, že ať už to dělají jakkoliv, dělají to pro nás. Ono to taky musí bejt neskutečně náročný a to, že je to pořád stejná rutina, je možná jeden z faktorů, proč hrajou tolik, bo i kreativita může vyčerpávat. Asi bych byl raději, kdyby byla Tour mnohem kratší, na větších stadionech a každý koncert byl speciální. Ideálně každý s jiným setlistem, ale holt asi nemůžeme mít všechno. Ono to taky není jen o kapele, ale i o lidech kolem ní, kteří potřebují nějakou obživu. Těžký no…

K Devotional… Miluju na ní bezvýhradně vše od aranží, atmosféry až po nepřekonatelnej vizuál. Kapela slušných kluků, co jim jde nejvíc o muziku, se najednou proměnila v rockové hvězdy se vším tím patosem, co k tomu patří. Drogy, chlast, deprese, mizerný vztahy v kapele - to všechno najednou vystoupilo na povrch a přes všechna negativa to působilo naprosto magicky. I přesto, že šlo vlastně o jedno velký klišé smile DM naštěstí nejsou metly, co maj zlobení v krvi (druhou Devotional by nejspíš nepřežili), vždycky to byli spíš pedanti a profíci, který krom mladický energie pohánělo i nadšení ukázat světu, co jsou zač a ono to pak celý vypadá jinak. Co z toho jim dneska zbylo? Jediným pohonem jsme podle mě my a ...ehm, peníze, což absolutně nechápej jako výčitku smile Výsledek je asi logickým vyústěním. Za sebe můžu říct, že přes veškerý obdiv, který k jejich energii cítím, přál bych si, aby zvolnili. Ve všem.


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.