Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Madrid, Spain, WiZink Center 16/12/2017

Madrid, Spain, WiZink Center 16/12/2017

Poslední show Globus Spirit Tour v roce 2017 se odehraje v hlavním městě Španělska. Madrid leží na řece Manzanares.

Setlist:

 

01. Going Backwards
02. It's No Good
03. Barrel Of A Gun
04. A Pain That I'm Used To
05. Useless
06. Precious
07. World In My Eyes
08. Cover Me
09. Insight (akusticky, Martin)
10. Home (Martin)
11. In Your Room
12. Where’s The Revolution
13. Everything Counts
14. Stripped
15. Enjoy The Silence
16. Never Let Me Down Again

17. Strangelove (Martin, akusticky)
18. Walking In My Shoes
19. A Question Of Time
20. Personal Jesus

 



16. prosinec 2017 o 7:42 • dmf • Aktuality a novinkyDiskuze (104) •

Diskuze

Uživatel: Peťan

Peťan      1   17. prosinec 2017 o 12:04

Ahoj, já nevim, jak je to u Vás lidi, ale mě tenhle setlist neskutečně štve. Jestli totiž budou vydávat záznam na DVD ze zimní části turné, tak tam budou zase skladby, který máme na každym (nebo skoro každym) předchozím, jako třeba ‘Precious’ nebo ‘It’s No Good’. Tyhle písně máme všichni rádi, to jo, ale mě se osobně pražskej setlist hrozně líbil, víc jak setlist na The Delta Machine Tour, rozhodně bych teda preferoval, kdyby případnej záznam byl spíš v duchu toho letního koncertu. Snad jediný plus je v zimní části ‘Useless’, to je fakt pecka, ale třeba to prvotní nadšení z akustický verze ‘Strangelove’ v podání Martina ze mě opadlo. A ještě k tomu hrajou ze ‘Spirit’ pouze 3 skladby. Chybí mi ‘So Much Love’ a akustická ‘A Question Of Lust’ taky na žádnym ofiko DVD není. A ‘Heroes’ je taky škoda.
V rychlosti jsem chtěl vyjádřit jen svůj názor a zajímal by mě ten Váš. Co by jste chtěli mít na novém DVD? Díky. smile


Uživatel: Gabriel

Gabriel      2   17. prosinec 2017 o 12:54

Podstatna je informacia, ze natacat sa bude. Kde, to zatial stale ostava otazkou.


Uživatel: M100480

M100480      3   17. prosinec 2017 o 14:10

No u mne je názor na setlist podobný. Udělal jsem si osobní sestavu současných skladeb, co moc a moc chci slyšet, dále které skladby jsou fajn, ale už jsou oposlouchané a které osobně živě až tak nemusím.

Vyšlo mi 8 skladeb jako “musím slyšet”. Takže tím že nemám lístek a jsou na prodej předražené, tak jsem se rozhodl že tento lednový koncert vynechám.

Také beru názory, že je tento setlist spíše Best of, či Ultra Tour, a myslím že na letním fesťáku bude naopak suprový. Prostě brát DM jen jako jednu z kapel co na fesťáku chci slyšet a spíše tančit a užívat si s pivem v ruce na hitovky, jemně pod parou.

Když to vezmu takhle, tak je pak setlist úžasný. Proto se teď “bojím”, ať ho nezmění na festivalovou sezónu na nějaké nehitovkové :-D :-D


Uživatel: Standag

Standag      4   17. prosinec 2017 o 14:15

Záznam bude z první části tour, protože kdyby na záznamu dali tři písně z nové desky, tak by to byl výsměch, kdyby se dvd jmenovalo Spirit Tour grin už takto je to na hraně!!


Uživatel: Martin5

Martin5      5   17. prosinec 2017 o 16:14

V textu je zase globus spirit namísto global spirit.
Přichází to o ten význam… podobně jako jungle spirit, nebo nadcházející holiday spirit grin


Uživatel: kosíno

kosíno      6   17. prosinec 2017 o 20:35

Až se bude natáčet na DVD, je jasné, že se vrátí k setlistu z léta. Souhlasím s tím, že byl výborný, potěšily jak starší hitovky (Stripped, EC), tak SOTU kousky. Teď máme Ultra tour na úkor SOTU a Spiritu, rozhodli se tak, tak jim to nechme :-D A chybí mi Behind The Wheel…


Uživatel: renegade

renegade      7   17. prosinec 2017 o 22:14

DVD letos podle mě nebude. Zbytečná práce s nulovým výdělkem smile


Uživatel: DMichal

DMichal      8   18. prosinec 2017 o 15:11

posledne koncertne dvd, ktore som si kupil bolo to k Playing the angel.Tam ten album vyuzil velmi silne a to turne bolo naozaj o nom.Potom prisli snury, kde sa vyhovarali na to, ze tie nove piesne nefunguju nazivo, ze sa pri nich Dejv prilis hlasovo opotrebuje blablaba…prosto vyhovorky, ktore skor smerovali k nejakej ich neschopnosti ci lenivosti s tym nieco urobit.Koncert DM je zazitok ako hrom, no ich terajsia stavka na istotu v podobe best of je skor stavka na istotu v tom, ze ludia, co bazia po comsi novom, nepocutom nedostanu to, co chcu.A potom kde je motivacia ist na dalsi best of koncert?Tento aktualny setlist ma jedine stastie, ze je vlastne take 20th anniversary tour k Ultra, co bol prvy album, ktory som realne vnimal v case jeho vydania a ktory mi velmi velmi velmi prirastol k srdcu.


Uživatel: Standag

Standag      9   18. prosinec 2017 o 18:50

DMichal!! Tak konečně článek, kde mohu souhlasit grin ještě jsi k dm milosrdný grin
Jinak i při exciter tour dávali dost písní z desky.

No a deska?...desku mám přehranou opravdu hodněkráte a za sebe mohu říct, že tam jsou tři dobré skladby, jinak mě fakt moc nebere. Zlatá Delta. Raději nebudu dělat žebříček desek tak, jal je mám rád, protože bych zde moc fans nepotěšil.


Uživatel: Peťan

Peťan      10   18. prosinec 2017 o 19:10

DMichal: Souhlasím naprosto ve všem. Mám stejný pocit.


Uživatel: DMichal

DMichal      11   18. prosinec 2017 o 20:01

Standagovi a Petanovi-ano, dokonca aj ten tolko zatratovany Exciter vychadza ako vitaz z boja o zivotnost na koncertoch turne k samotnemu albumu voci vsetkym albumom z tohto storocia, okrem PTA.Spirit nie je zly album,v niecom mozno uveritelnejsi ako Delta ale…ehm…je to akoby som po dopocuvani cd 2 z delty pokracoval v podobnom duchu.Podla mna Failed by sa hodil na koncert, mne sa paci, ako sa to tak cele vlecie a pada.This is the last time- no uz tu bola minule Goodbye…ehm.Going Backwards je dobra piesen, ale nemala by mat dlzu viac ako 3,5 min mozno.Where is the revolution ma naboj, ako maloco od cias wrong, ale aj kontrastujuce az cajovo-kavove pasaze, ale az tak hrozne nevyznievaju v celku samotnom.Train is coming pasaz mi pride miestami genialna, zvlast, ked tam zazneju vcelku vhodne zakomponovane pazvuky na pozadi a to opakovanie dodava kadenciu.Ale napr.zaciatok spevu nazivo sa Dejvovi dost straca.Najhorsia piesen mi vychadzala byt Eternal, no praveze mi pride fakt taka ustarostena, otcovska az placem. So much love mam o nieco radsej ako Soft Touch/Raw nerve, hoc ten zaciatok mi pride ako ked si niekto v kuchyni chuti varechu a zacne sa hrat na spevaka, prosto im to nezozerem.Cover me je uuzasna…kraftwerkovina s hlasom od Dejva.Taky song na meditaciu, ale nie je to take do nebies vynasajuce ci do fantazie unasajuce ako to bolo v casoch Clean alebo Freestate.


Uživatel: Standag

Standag      12   18. prosinec 2017 o 20:18

Nemám rád dlouhé články, ale tento mě ba grin


Uživatel: kosíno

kosíno      13   19. prosinec 2017 o 5:07

Co člověk, to názor. Mně se Spirit jako deska moc líbí, určitě víc, než přeceňovaná Delta. Je ale pravda, že sami DM Spiritu příliš nepomáhají, protože propagace na tour je žalostná. Osobně tomu moc nerozumím, na TOTU ještě začínali s vysokým počtem písní z aktuální desky, ale záhy je začali nahrazovat “odrhovačkami”, které beztak slyšíme tour co tour. Na Delta turné to bylo podobné, byť třeba v případě Secret To The End oprávněné, ta zněla živě fakt špatně. Se Spiritem se ale ani nesnažili vytasit ve větší míře, prostě mu na rovinu dali jen pět míst v koncertním listu a basta. Spíš to na mě působí jako přetavení minulých zkušeností do současnosti, proč dávat nové desce prostor, když víme, že bychom jí ho stejně časem sebrali. Myslím, že ta nevyváženost není na místě, na jedné straně se nové skladby podceňují, na druhé jiné hrozně přeceňují (třeba taková Home, Martin by mohl vystřihnout jiné pecky, než je tahle). Třeba se nějaké písně ze Spiritu dosud nehrané  dočkáme za osm let, stejný osud měla i Corrupt…


Uživatel: Standag

Standag      14   19. prosinec 2017 o 5:45

Kosino, třeba Corrupt mě strašně dostala a na set rozhodně patří.
K hraní písní z nové desky….. Co říct. Jen dm vědí, proč ji nehrají a nesouhlasím s názory, že v live je ta a ta píseň špatná nebo dokonce že zpěvák ji těžko zaspívá, to považuji za absolutní nesmysl jako další příklad, že deska netáhne atd…
Ale je super se zde o tom bavit v normální rovině . Naštěstí deska už je tak přehraná, že další čas na vyjádření už není třeba a fakt to je zatím jediná deska, která mě nechytla. Ať už Univers, Exciter, Ultra….to chytlo hned. O bombách jako Devo asi ani není potřeba psát a dodnes jsem vlastně cd moc neslyšel, protože z 90% jedu jen live cd grin a je to skvost, který mě bere čím dál tím více grin


Uživatel: Herrer

Herrer      15   19. prosinec 2017 o 9:18

Poslední dvě desky jsou jak od dvou různých kapel. Nechápu, jak může DMichal napsat, že bere Spirit jako CD2 z Delty. Nic proti názoru jako takovému, pár takových reakcí už jsem četl i jinde. Jenom tomu nerozumím. Nejen čistě technicky a zvukově, o to víc pak dávkováním emocí, jsou přece obě desky jako noc a den. Ještě u WTR bych dokázal nějakou tu údajnou podobnost pochopit, může na někoho působit jako plynulej předěl mezi oběma deskami, ale zbytek už je opravdu úplně jinde.

Delta mi přijde jakoby už kluci moc nevěděli kudy kam a nebyl nikdo, kdo by je správně navedl. Jakoby trochu schíza ve stylu - chceme působit moderně, zároveň být špinavě nezávislí, zároveň trochu melancholický a zasněný, chceme aby tam bylo to avizované blues a zároveň nesmíme zapomenout na nějakou tu “typicky depeš věc”. Bože, jak já tenhle obrat nesnáším… V tomhle případě z něj vzešla pro mě naprosto příšerně křečovitá Broken smile Minimálně na poměry DM je holt i přes několik opravdu skvělých kousků (Angel, Slow, The Child Inside, Should Be Higher, Alone, věci z CD2) Delta hodně nesourodá deska. Přesto je pořád slušná... Protože DM… smile Obecně je to ale v jejich tvorbě dílo, který mi přineslo s tradiční radostí i nebývalé množství momentů, kdy jsem jenom kroutil hlavou.

Spirit je pro moje uši muzikálnější, je soudržnější i jako celek. O hodně. Hudebně je možná konvenčnější, ale to je proto, že je čistší. To je podle mě super, protože je to přesně ta brzda, za kterou už musel někdo zatáhnout. O to víc pak deska dokáže prodat skvělé nápady, které kapela měla i na Deltě. Měla je vždycky. Jenže tentokrát už naštěstí neleží zaházený bordelem, ale jsou vyskládány pěkně vedle sebe, náležitě nasvíceny. Prostě už je člověk nemusí hledat klackem v kontejneru a dejchat ten okolní puch, ale dojde si pro ně do galerie, kam patří. A to nemluvím o náladě, o poselství alba. V tomhle naopak s DMichalem naprostej souhlas - Spirit je uvěřitelnější. Za mě zkrátka deska, ve kterou jsem po poněkud “techničtějším” období DM už ani nedoufal.


Uživatel: kosíno

kosíno      16   19. prosinec 2017 o 9:59

Standag: U Corrupt souhlas, já jsem před Spirit Tour doufal, že budou hrát něco ze Zvuků vesmíru a tím, že z nich zařadili dvě skladby, mi udělali radost. Tím spíš, že jestli Spirit k nějakému albu sedne, je to právě SOTU a nikoliv Delta. Tím se dostávám k reakci na Herrera. Delta sice není špatné album, ale když ho neposlouchám, nechybí mi. Totéž mám u koncertu, nic z Delty slyšet nepotřebuji. Mám z ní podobné pocity, je tam sice snaha a um, ale zároveň taky jistá prázdnota a neukotvenost. Spirit je příjemná a přímočará deska.


Uživatel: Herrer

Herrer      17   19. prosinec 2017 o 12:19

Kosíno: Přesně, přesně. Přímočará. Věř nebo ne, přesně tohle slovo jsem chtěl použít, ale nechtěl jsem, aby to znělo, že přímočará = jednoduchá.

Vidím to stejně i s hodnocením SOTU. Skvělá deska a to i přes zbytečnosti, kterými chtěli tomu diamantu dodat na ryzosti a nakonec ho bohužel spíš krapet přebrousili. Nicméně pořád krásně hravá a přesto dospělá, uvolněná, pózy prostá deska.


Uživatel: DMichal

DMichal      18   19. prosinec 2017 o 15:46

Herrerovi: ja som skor narazal na CD 2 k Delte nez CD 1, teda origos album.This is the last time je ako brat Happens all the time a mam proste pocit, ako by to nejak nadvazovalo.


Uživatel: DMichal

DMichal      19   19. prosinec 2017 o 15:51

Pri Delte som mal pocit, ze tie texty im uz neuverim, ze boli napisane nasilu.Mozno okrem Happens all the time, to je taky autenticky song pre Depeche po 50-tke. Tym, ze novy album nie je tolko o laske, tak vyznieva uprimnejsie, uveritelnejsie.Worst Crime vela ludi zatracuje, ale ta piesen je velmi velmi dobra, az na mozno pridlhe pasaze ku koncu, take to ticho pred zaverecnym spevom.


Uživatel: Standag

Standag      20   19. prosinec 2017 o 16:07

Kosino: už dříve jsem psal, že mám v autě univers a spirit jako jednu dlouhohrající desku grin

Herer: plně respektuji každého názor a zrovna Broken mám moc rád

Spirit 3- a to jsem hodný učitel a mám žáka moc rád,  grin
Delta 2 ale je tam protekce, protože žákyně je sexy grin


Uživatel: Standag

Standag      21   19. prosinec 2017 o 16:21

Je pecka poslouchat názory nefandů dm, jako má dcera ,,25,, když jsem jí pouštěl Deltu, tak říkala, jestli to natáčeli zhulený a někde v garáži grin na Spirit zase měla mekty, jestli odletěli do studia, které je na Marsu grin


Uživatel: Peťan

Peťan      22   19. prosinec 2017 o 20:29

Dobře, ale odpoví mi už konečně někdo konkrétně na to, jestli je spokojenej se současnym setlistem, nebo preferuje ten letní? :D Nebavme se o zážitku z koncertu ( ten bude v lednu bomba nehledě na setlist), ani o albech,...až vydají DM oficiální DVD, chtěli by jste ten setlist, co byl donedávna, nebo ten, co je v zimě, nebo je Vám to jedno?  :D

P.S.: Než jsem byl na pražskym koncertě v květnu, na youtube jsem vůbec nechodil, protože jsem se nechtěl připravit o překvápko. Neměl jsem ponětí o tom, co budou hrát, o projekcích… A potom jsem fakt zíral, proto jsem k tomu letnímu setlistu tak přilnul a ten zimní už mě tak nepřekvapuje no a podle mě je ten letní lepší a chtěl bych ho na záznamu. smile Díky.


Uživatel: DoMunug

DoMunug      23   19. prosinec 2017 o 22:13

DMichal     11   18. prosinec 2017 o 21:01

Najhorsia piesen mi vychadzala byt Eternal, no praveze mi pride fakt taka ustarostena, otcovska az placem…

To byl účel, Eternal Martin věnoval svému poslednímu robátku a procítil ji teda řádně. Zvukově i textem. Nazvat ji ale nejhorší písní z alba mi přijde minimálně nepřesné, zvlašť, když se vžiju do pocitů, které může mít citlivý člověk jako právě Martin. Ale respektuju jako názor, sám mám z jeho spiritvěcí radši Fail. Dokonce je v mé TOP 3 spolu se Scum a Cover Me. Na opačném pólu si nemůžu zvyknout na No More (This Is The Last Time). Je tak prapodivně rozjuchaná, podobně jak “táborová” Broken z předchozí desky… Jinak bych souhlasil, že v určitých pasážích Spirit s Deltou přímo rezonuje… smile


Uživatel: kosíno

kosíno      24   20. prosinec 2017 o 1:48

Peťan: Názor si dělá každý sám. Pokud tě zajímá můj, pro DVD preferuji letní setlist, už jen kvůli Wrong a Corrupt.

Pokud tady řešíme skladby ze Spiritu, mám hodně rád Going Backwards (otvíráky prostě vždycky uměli), Revolution, Cover Me, Scum, Eternal, You Move a vlastně celé album. Stejně jako u SOTU nemám se žádnou písní žádný zásadní problém. 
Delta a Spirit jsou dvě z gruntu jiná díla, Spirit mi opravdu sedí dohromady v jedné školní lavici se SOTU, podobnosti s Deltou nenacházím.


Uživatel: DMichal

DMichal      25   20. prosinec 2017 o 7:38

Petanovi- ako fanusik Ultry som spokojny, ako priaznivec Spiritu sklamany


Uživatel: Standag

Standag      26   20. prosinec 2017 o 9:21

Peťan:
Odpověď musí znít ano, ne, žádné věty okolo.
Ano, já jsem spokojený se SL z druhé části tour.


Uživatel: Martin5

Martin5      27   20. prosinec 2017 o 10:05

Na Exciteru mám rád basy a práci s vokály. Vedle Bjork nebo Radiohed ta deska patří do elektra té doby. Angel se tváří kytarovej, ale jejich tehdejší zvuk mi přijde až dokonalej. Zvuky (vesmíru) jsou opakem toho, co bych nazval produkcí. Je to největší experiment od dm. Delta zní hodně futuristicky a ve spojení s černošskou hudbou je to krásná nahrávka. Spirit zatím moc neznám, ale napoprvé se mi líbil hodně a jako hudba ve mě vzbudil silné emoce. Prostě se mnou pohl, jako na vlnách.
Jinak nezvládnu poslouchat tak dlouhý desky, poslouchám playlisty kolem deseti pisnicek.


Uživatel: DMichal

DMichal      28   20. prosinec 2017 o 13:42

Standagovi-odpoved je a..ne


Uživatel: Standag

Standag      29   20. prosinec 2017 o 15:07

Mě neodpovídej, já se na nic neptal..


Uživatel: Standag

Standag      30   20. prosinec 2017 o 15:10

Martin: tak semnou také pohl jako na vlnách… ale ta vlna mě srazila a ještě jsem si jí fláknul o prkno grin


Uživatel: fanda

fanda      31   20. prosinec 2017 o 17:21

Jestli je to jejich poslední turné nevím, ale myslím, že se oni samotní dostávají někam do slepé uličky. Mnohokrát jsme slyšeli od samotných členů, že nové písničky u publika úplně nefungují a potom vždy sklouznou ke stále stejným, osvědčeným písním a tím začínají být nudní a samotní si to asi nějak uvědomují. Ono to má jistou spojitost s tím, že hrají stále pro více a více lidí. Jistě, že většinové publikum chodí na ty nejznámější písničky a tak může vypadat, že ty nové nefungují. Ono, kdyby hráli jen pro desetitisícová publika, tak by bylo zdání funkčnosti nových písní asi jiné. Je pak i zřejmé, že vydávání dvd koncertů se stále stejným obsahem písní asi není to pravé. To se musejí rozhodnout, co vlastně chtějí a já doufám, že ještě nějakou dobu chtít budou cokoliv vytvářet ač držkujeme nad set listy sebevíce.


Uživatel: Herrer

Herrer      32   20. prosinec 2017 o 18:59

Fanda: Lepší slepá ulička ohledně živých vystoupení, než slepá ulička v tvorbě. DM v tom prvním ukazují možná konzervativní přístup, možná dokonce kalkul, ale taky skvělou fyzickou kondici a obrovskou profesionalitu. V tom druhém se zas vzepjali k excelentnímu výkonu a přes svůj věk ukázali, že jsou pořád schopni velkých emocí, kterých dokáží kreativně využít. Ono ani jedno z toho není vzhledem k pokročilé fázi kariéry samozřejmostí.

Obecně mě překvapuje, jak moc je pro mnoho fanoušků klíčovým faktorem podoba Tour. Není to nic proti ničemu, ale za sebe můžu stoprocentně říct, že pokud by skončili s živým vystupováním a energii by vložili do studiové tvorby, nemohl bych být spokojenější smile

Ono to nakonec bude o těch poloprazdych a poloplnych sklenicích wink


Uživatel: Standag

Standag      33   20. prosinec 2017 o 19:11

Dost lidí píše ,, na svůj věk ,, proboha, kolik jim je?? Nemusím jmenovat kapely, kde jsou hoši starší a na podium dělají jiné věci, než pár otoček grin


Uživatel: kosíno

kosíno      34   20. prosinec 2017 o 19:39

Problém DM ohledně živých vystoupení je ten, že nemají koule na opravdovou revoluci. I kdyby hráli jen méně známé nesinglové písně, pořád by byl jejich koncert výtečným zážitkem a skalní fandové by byli nadšení. Pokud je jejich hlavní motivací čistě jen vydělat na koncertních šňůrách, pak se není čemu divit… Ale nemyslím si, že by na ně přišlo méně lidí, kdyby hráli úplně jiné skladby, než na které jsme zvyklí...


Uživatel: Standag

Standag      35   20. prosinec 2017 o 20:26

Také jsem názoru, že kdyby tam dali šest, sedm ( neZNÁMÍCH) písní, že by přišlo méně lidí a když ano, nejednalo by se o nějaké mega počty.
Chtějí to ale?


Uživatel: DoMunug

DoMunug      36   20. prosinec 2017 o 20:48

Nechtějí Standagu. Jakmile dosáhli statusu legend, megahvězd…, těžko se sestupuje o stupínek níže. V jejich světě jde o důležité kritérium. Je to všechno jen o penězích…


Uživatel: Federman

Federman      37   20. prosinec 2017 o 20:54

Je skutecne prinejmesim zvlastni, jakym zpusobem Depeche Mode prezentuje na sve pouti svetem sveho benjaminka. Delta se vyznacovala snad vsim co nemela mit. Trauermarschem Heaven pocinaje spolu s nejvetsim zvukovym slapnutim do zachodu Broken konce.
    Tak nesourodym a z meho pohledu misty az vylozene spatnym albem si kapela sahla na svoje dno, na cemz nezmeni ani jeho slusne WTMW a Alone. Zbytek je vetsinou krecovity, bez napadu, zvukove az doterne agresivni a misty pro Depeche Mode nepochopitelne lacine.
Aby tech zkousek ohnem nebylo ovsem dost, vse doprovazi na prvni pohled odflaknute aranzma a dehonestujici nahravka vsech dob. 
    Nikdy neni ale tak spatne, aby nemohlo byt jeste hur a tak korunnim shitklenotem nakonec bylo vydani pixeloveho dvd. Tento husarsky kousek, kterym Sony hodilo ze sveho jatecniho okenka ohlodanou kost do davu nedockavych a dychtive panackujicich fanousku nechal prelit kalich utrpeni nadobro.  Tohle uz totiz dokazal prekousnout jedine ten nejvernejsi z vernych, ale opozice zakonite a nemilosrdne obsadila ve snemovne dalsi kresla.
    Pres vsechny tyhle renoncy kapela Deltu prezentovala jaksepatri a stala si za ni az do konce. Stejnou a za me i lepsi peci by si Spirit zaslouzil take a proto kapelu proste nechapu.  To je nove pisne nebavi ? Nejde v podstate o nic, at si hraji co chteji, ale ma li zajem vydavatelstvi Sony napravit si alespon trochu reputaci z minula tim ze vyda bluray, bude mi na Global Spirit Tour Spirit v teto podobe chybet. V pripade zameru dalsiho dvd si muzou hrat treba cele Speak and Spell a mne zbydou jen vzpominky na prazsky setlist, ktery byl bezchybny jako Spirit sam.


Uživatel: Standag

Standag      38   20. prosinec 2017 o 21:07

DoMunug: když mě se furt nechce věřit, že by moji dm řešili peníze… Ale asi to je blbost :-(


Uživatel: DoMunug

DoMunug      39   20. prosinec 2017 o 21:19

@Standag:
Máš pravdu, to jsem přehnal. Primárně to asi nebude o penězích… Pravděpodobně jsou přesvědčeni, že svou práci dělají dobře. Na jejich vystoupení chodí stále více lidí, koncerty jsou vyprodány předem… Dokonce i Kessler dostal manažera roku či čeho… Svět si zvykl na megastar a vítězná sestava se nemění. To jako fotbalista přece víš. smile
image.jpg


Uživatel: kosíno

kosíno      40   20. prosinec 2017 o 21:29

Federman: Souhlasím, Spirit má ze všech (minimálně novodobých) desek na koncertech nejslabší zastoupení, je to dáno řekl bych předchozími “zkušenostmi” kapely, kdy po počátečním nadšení ze hraní nových písní vždycky přišlo “vystřízlivění” a návrat k tradičním hitovkám. Opravdu ale nechápu tu logiku, proč na DVD vydávají neustále totéž, když by na každém mohla být ve velké míře zastoupena nová deska. Když se podívám na původní setlist TOTU tour, je báječný, ale už po dvou koncertech nepochopitelně nahradila svěží In Sympathy ohraná Policy, jak přišli DM na to, že In Sympathy nefunguje, fakt netuším. Tak či tak si tentokrát tohle chtěli ušetřit a ty písně s potenciálem vyřazení ze setlistu raději vůbec nezařadili…
Standag: Ono je to v pořádku, kromě radosti a umění je to také jejich obživa, jenom si myslím, že není dobře, když ta obživa stojí nad všemi těmi ostatními faktory tak moc, že je téměř vymazává...


Uživatel: Standag

Standag      41   21. prosinec 2017 o 5:51

Jak se stále píše, že hrají na jistotu, tak je fakt otázka, jestli kvůli fans, nebo kvůli tomu, že píseň v live moc nesedí. Taková kravina, že píseň v živém podání se hraje špatně.... Jsou ix ix ix náročnější skladby, a hrajou se. S tímto nesouhlas.
Bohužel celou pravdu, proč se jede skoro stále to samé nepoznáme.

Jednou jsem zde s úsměvem psal, že deska Spirit asi musí dm bavit, když na jejím tour hrají tři písně a dostal jsem na frak zase odpovědí, které také moc neberu.
Nebude problém opravdu v desce?? Protože stále se schovávat za to, že tam je dost písní, co by v live nešli zahrát mě už fakt nebaví vnímat jako normální odpověď grin
Podle všeho dm desku mají radí. Jejich top deska,jak říkají, tak proč ji K…nehrají? Proč ji nepropagují? Jen oni samotní dokážou odp…
Bojím se i toho, že kdyby byla tiskovka a dostali tento dotaz, tak by odp..zněla: No, myslíme na všechny naše fanoušky a chceme jim zahrát naše top skladby, děláme to pro fandy grin
Já nevěřím.


Uživatel: Standag

Standag      42   21. prosinec 2017 o 6:21

Dejme anketu s jednoduchou otazkou a mrknem na názory všech.
Proč dm na turné hrají tak málo písní z nové dedky:


Uživatel: kosíno

kosíno      43   21. prosinec 2017 o 6:34

Standag: Buď je píseň dobrá, a pak zákonitě má potenciál oslovit lidi i na živo, nebo jí něco chybí a tu schopnost postrádá... To, že hrají svoje největší hity člověk ocení, když jde na svůj první koncert, pak už přirozeně očekává i nějakou přidanou hodnotu… Můj názor je ten, že jsou pohodlní a novým písním zkrátka nevěří natolik, aby je hráli ve větší míře, radši sází na tu ohranou jistotu a spoléhají na to, že tím nikoho neurazí...


Uživatel: Standag

Standag      44   21. prosinec 2017 o 7:28

Kosino, to je ale hrozné grin jestli to tak je.
Super, známé první názor.
Jinak mě se dost stávalo, že na desce mě píseň nebrala a pak jsem ji slyšel live a bylo to total něco jiného. Smutné, kdyby dm fakt nevěřili…...

Dlužím odpověď:
Možná pro někoho blbost, ale tím, že si myslím, že novou desku neprooagují tak, jak se nová deska propagovat má a i ten neoblíbený Exciter měl daleko větší zastoupení, tak já si myslím, že #### část písní je pro ně tak nezáživná, že jim to ani nestojí , aby je zkoušeli na zkouškách a zahráli při tour, protože si myslím, že když by z desky měli např svých šest, sedm oblíbených písní, tak by je prostě zahráli a pak doplnili Best Of a lidi by chodili stejně.


Uživatel: kosíno

kosíno      45   21. prosinec 2017 o 8:21

Standag: Ono je jasné, že takoví ti “prvoplánoví fanoušci”, co od nich znají pět písniček, jdou na koncert a pak se při nových písních nechytají, tak to holt vypadá, že ty skladby nefungují. Můj první koncert byl Eden 2013 a taky mě víc zajímaly starší kousky než Delta, což má více důvodů, nicméně počtvrté stejné písně slyšet opravdu nemusím, raději bych něco, co jsem ještě nezažil, což by při jejich širokém repertoáru neměl být problém… Bohužel, v době SOTU mi bylo 15 a o koncerty jsem se tehdy vůbec nezajímal… To bylo turné, kdy projevili podle mého velkou dávku kreativity a hráli tam kusy, které už možná nikdy nezazní.


Uživatel: Standag

Standag      46   21. prosinec 2017 o 9:06

Kosino: no i dned vidíš fandy co se nechytají ani u Enjoy a debaty, že na veškeré koncerty jdou lidé, protože dostali lístky za dara v práci se zde řešili neustále grin já jsem takoví, že kdy bych dostal lupen na .....nevím, třeba Bíbra do vip tak bych prostě nikdy nešel. Jsou jiné hvězdy, které neposlouchám, ale šel bych, stejně tak, které neposlouchám, ale stojí za to vidět jejich šou, ale je jich opravdu málo. Pro příklad, na R.Wil…bych si lupen nekoupil, za dara bych šel grin

Podle tvých textů jsem tě tipoval na staršího mládence grin

Další otázka na tiskovce by zněla, proč opravdu aspoň jednou nedají na svůj set nějaké Béčko, a že jich je a i dost známých široké veřejnosti, a jestli by odpověděli, že by to pulka fandů neznala a že hrajou pro všechny, tak vlastně mě odpoví, že na skalní fandy dlabou a uražen bych odešel.

Asi fakt naposled říkám, že já osobně nevěřím, že některé písně by zněli zle a že myslí na své fandy i nefandy a chtějí uspokojit všechny. Nevěřím!! A jak zde čtu některé názory, tak se bohužel začínám obávat, že i já si myslím, že hrají to, co znají a mají prublé i pozpátku :-(


Uživatel: kosíno

kosíno      47   21. prosinec 2017 o 10:30

Standag: Pak je asi pravdou i to, že je pro ně těžké se dokopat k něčemu, co hráli naposledy před pětadvaceti lety, je tam i nějaký strach ze selhání nebo něco takového… A když už vytáhnou nějaké překvápko (Corrupt), tak ho stejně časem nahradí jiným překvápkem (Useless), místo aby vyhodili Barrel nebo A Pain, které jsou obě fajn, ale nemusím je slyšet čtyřikrát ze čtyř koncertů :-D


Uživatel: Peťan

Peťan      48   21. prosinec 2017 o 10:39

Federman, kosíno, Standag: Uvažuju nad tim úplně stejně. Líbí se mi komentáře 37, 40, 41, 43. Kosíno: Můj první koncert byl Eden 2009. Bylo mi 23. Pro mě parádní setlist. Hráli např. ‘Strangelove’ a když pak vyšla ‘TOTU: Barcelona’, tak jsem byl zklamanej, že tam je ‘Behind The Wheel’. Zase.
A díky za Vaše názory.


Uživatel: kosíno

kosíno      49   21. prosinec 2017 o 10:45

Peťan: Vím přesně, co hráli, o to víc mě mrzí, že jsem tam nebyl… Holt si to aspoň můžu pustit z netu, samozřejmě to není ono… Waiting For The Night duet na závěr je taky excelentní a přitom už ji v zimě zase nehráli…


Uživatel: Herrer

Herrer      50   21. prosinec 2017 o 11:00

Podle mě to pragmaticky a naprosto přesně popsal DoMung.

Jakmile dosáhli statusu legend, megahvězd…, těžko se sestupuje o stupínek níže. V jejich světě jde o důležité kritérium.

Plný stadiony, prachy, sláva. Koho by to nebavilo, když to funguje… A že to funguje, o tom vypovídají čísla, ať se nám to líbí nebo ne. Protože jim se to asi líbí smile

Jasně, taky bych chtěl, aby zahráli třeba B-sides Tour v menších halách, ale je to reálný?
Kdyby to udělali speciálně pro Ultras, bylo by to krásný gesto, ale DM na vstřícná gesta nikdy moc nebyli, co si budeme povídat. Holt už to dávno není kapela (jen) pro kultisty a jsou si toho vědomi. Dokonce si myslím, že už jí ani nechtějí být, protože by to mohlo vyznít směšně.

Ono je to podobný, jako chtít po vedení Realu Madrid, aby stavělo na odchovancích. Když by se dařilo a tržby zůstaly stejné, oko nejednoho staromilce by nezůstalo suché. Jenže když ne (a ono by to tak bylo), značka jako taková, by zle strádala. A tak to asi berou i DM. Menší haly místo stadionů, by brali jako dobrovolný ústup ze slávy a tak to ZATÍM asi nechtějí.

Pro pochopení, to není myšleno jako obhajoba, ale snaha si to v hlavě nějak vysvětlit. Že takhle brzy a takhle moc odstřihli Spirit, to nechápu ani já. Ani pragmaticky ne, bo stadiony by prázdnější nebyly a hlavně - ta deska je prostě skvělá, že si tohle nezaslouží.


Uživatel: Herrer

Herrer      51   21. prosinec 2017 o 11:02

Můj názor je ten, že jsou pohodlní a novým písním zkrátka nevěří natolik, aby je hráli ve větší míře, radši sází na tu ohranou jistotu a spoléhají na to, že tím nikoho neurazí...

Souhlas, kosíno. I tak se to dá napsat.


Uživatel: Herrer

Herrer      52   21. prosinec 2017 o 11:16

Dost lidí píše ,, na svůj věk ,, proboha, kolik jim je??

Tady přeci nejde jen o věk, ale hlavně o určitou opotřebovanost. Vždyť už zažili úplně všechno a rutina je jim holt asi milejší. Minimálně hlavu zaměstná míň...  A zase… Lidi na koncertech bouří, protože 90 % jich neobjíždí víc koncertů, ale dostanou pod nos tu jednu show, na kterou čekají. Kdyby to tak nebylo, tak by s vědomím téhle Best of Tour postupně klesaly návštěvy a atmosféra vadla. Teda možná se to už děje, na YouTube záznamy nekoukám, ale dost pochybuju smile


Uživatel: Standag

Standag      53   21. prosinec 2017 o 11:36

Po delší době mě BA zde číst příspěvky ( asi atmoška vánoc ) a dokonce se řeší SL grin ( asi důvod )
No, fakt jsem zvědav, jaké město zvolí na záznam DvD, ale možná to bude klidně fesťák, proč ne. Jen se obavám, že na bonus dvd zase dají něco, co by si zasloužilo bejti na hlavním dvd.
Devot myslím Policy… a Univers myslím Ins..


Uživatel: DoMunug

DoMunug      54   21. prosinec 2017 o 12:11

@Herrer:
Taky jsi to trefil svým postem hezky na hlavičku..! Odpověď na Tvou otázku, reálná B - Sides Tour je. Ale… Ve výrazně menších prostorech, pro fans ortodoxnějšího charakteru, a hlavně - nazkoušet prakticky celou novou paletu písní byť svých vlastních písní, no nevím nevím. Takže vlastně nereálné grin Nechci si myslet, že na to nemají, rozhodně nechtějí. Takový podnik by vyžadoval předlouhou přípravu, a všichni víme, jak se vztahy v kapele maji. Nevydrželi by spolu v jedné místnosti ani jediný měsíc… smile

Je baví si nyní užívat ony velká pódia v arénách, fotbalových svatostáncích… Což je v pořádku, řekl bych, že cílem všech kapel je vyprodávat stadiony. Jak DM miluju, tak ale i nenávidím jejich koncertní filosofii, a musím bohužel dát za pravdu všem, komu se zdá, že koncepce songů na Tour (nejen na Global), je nudná. Přesto jako ovce (proč jako, že?) přijdu znovu a znovu… Osobně je mi z Enjoy The Silence už špatně, slyšet ji na každé Tour od 1990 je fakt frustrující i když pravidelně mění aranže v poslední třetině písně. Dost mi ji kluci zošklivili, takže jedinou verzi, kterou dnes snesu je ETS (Ewan Pearson Extended Instrumental). Mimochodem, jak to máte vy u této písně? Souhlasím s každým, kdo nechápe proč Spirit nedostává prakticky žádný prostor protože tomu také nerozumím a jsem zklamaný. Svědčí to o tom, že nejspíš i samotná kapela v tu desku nevěří, ačkoli ji staví vysoko nad jiné ve svém portfoliu. Ono se to říkat musí, o každé poslední desce se musí pět ódy… To už se pomalu dostávám k marketingu, k penězům… A tím končím neb odmítám uvěřit, že o penězích až na prvním místě...


Uživatel: Standag

Standag      55   21. prosinec 2017 o 12:50

DoMunug-Proč furt myslíte, že by přišlo výrazně méně lidí?? Když vyjde info,že přijedou Dm, tak myslíte, že těch dalších 50% nefans řeší, jak se turné jmenuje a že by zjišťovali a řešili SL jako někteří z nás grin blbost, na plakatech a netu bude Depeche Mode B tour a vědí prd grin

Enjoy: no naštěstí ji mám stále rád, což asi sám nechápu a i přesto, že jsem jí slyšel asi .....krát, tak i v live jí pořád miluji, stejně, jako některé jiné.

Ano, máme stejný názor, že desce nevěří. Bojí se…..prostě nevím.

Peníze: při posledních deskách, než vyšli, tak říkali, že to je jejich životní dílo a .....nemusím psát dál co vše říkali, známe vsichni. Asi ano, je to o penězích, protože takto si chválit desku a pak jí nehrát, nevím.


Uživatel: carevičando

carevičando      56   21. prosinec 2017 o 13:06

V jednom z nedávných rozhovorů Dave říkal, že si umí představit, že by skončili, ale že mají zodpovědnost za spoustu lidí, kteří pro DM pracují a živí rodiny…Takže ano, dělají to proto, že je to baví, ale hlavně je to kšeft a oni prostě prodávají to, co umí a co jde na odbyt. Taky bych bral nějaké B- tour, ale je nereálné z časového hlediska. To spíš očekávám, že až doopravdy skončí s hraním, vydají desku šuplíkových nahrávek nebo podobných rarit.


Uživatel: DoMunug

DoMunug      57   21. prosinec 2017 o 13:44

@Standag:
Ti nevím no. Hezky to napsal @Herrer - většina lidí jde jednou, dvakrát a chtějí slyšet ty největší “fláky”. Respekt - proč ne? Ať to dostanou… smile Co už je na pováženou, že většina publika nezná prezentované skladby z aktuálního alba. Budiž... A teď si představ jakože B - Sides Tour. Co to je? Zahrají tu Endžojárnu nebo né?? grin Následné výlevy, že hráli neznámé prazvláštní songy na straně jedné, v kontrastu ukojených devotees v úžasu na straně druhé, jsou na bíledni. V zásadě je můžeme rozdělit na dvě poloviny, jen se domnívám, že ta první by byla nepoměrně větší teda. wink A to je právě to, co by měli DM ještě zkusit… Nemusela by to být monster tour, klidně by nemuseli ani zajíždět do Prahy. Příklad: Berlín, Moskva, Budapešť, Miláno, Barcelona… fans by si je jistě našli… A vidělo by se.


Uživatel: Standag

Standag      58   21. prosinec 2017 o 13:52

Car: že by jeden z důvodů hraní byl jejich citliví postoj k členům týmu, že má každý tři děti jako já? Tak to neberu grin

DoM: ale i tobě je jasné, že kdyby někdy v příštím životě a na jiné galaxii proběhlo Btour, tak věř, že Enjoy zahráli grin a právě jen proto, aby tam přišli i ti ,, normální lidé,,
A nevěřím, že organizátor by si troufl objednat Lucernu grin to max Erasure grin


Uživatel: DoMunug

DoMunug      59   21. prosinec 2017 o 14:01

Mno, Endžojárna je věčná! smile Ale souhlas Standagu, i kdyby byla B - Sides na Marsu, Enjoy by zazněla minimálně jako připomínka A - Side grin

@carevičando:
To říkal ve spojení s výjezdem na Tour. Jinak Dave je charakter wink


Uživatel: Standag

Standag      60   21. prosinec 2017 o 15:04

Jestli nás sleduje nějaký manažer dm a čte, jak zde plánujem počet lidí na Btour, tak si musí myslet, že hulíme po celé dny grin
A jestli si to myslí Admin, tak se nesmí divit, když nehodí do placu něco, čím se bavit :-(


Uživatel: DoMunug

DoMunug      61   21. prosinec 2017 o 15:11

Však hodil zásadní info, že se bude točit živák… smile


Uživatel: Standag

Standag      62   21. prosinec 2017 o 15:24

Myslíš ten manager grin !!

Sakra já bych si dal pod stromek fakt nějakou nevydanou lahůdku, něco, čím by fandům vystřeli zrak….klíďo píďo Devo 2 s druhým nej otvírákem všech dob grin


Uživatel: kosíno

kosíno      63   21. prosinec 2017 o 18:29

Standag: Souhlasím, lidé by šli na DM v úplně stejném počtu, to, že by pak byli nasraní, že nehráli jejich oblíbené singly je věc druhá :-D Ale stejně by přišli i na další turné, minimálně kvůli očekávání, že se DM určitě museli vrátit znovu k hitovkám :-D

DoMunug: ETS mám rád, jedna z písní, která mě k DM přivedla, ale na koncertě bych místo ní dal Blasphemous Rumours a nechyběla by mi…


Uživatel: Standag

Standag      64   21. prosinec 2017 o 19:02

Kosino přesně grin

BR je má top píseň, ale mám sto jiných, za co bych měnil než Enjoy.


Uživatel: kosíno

kosíno      65   21. prosinec 2017 o 19:21

Standag: Si to vezmi, setlist, kde by hráli Something To Do, Stories Of Old, Blasphemous Rumours, Nothing, Sacred, To Have And To Hold… Utopie, ale krásná :D


Uživatel: Standag

Standag      66   21. prosinec 2017 o 19:24

No, to co jmemuješ, tak pár jsem live slyšel grin heč grin
Přece zde zase nebudeme psát ty své scifi SL .....
Já furt čekám nějaké překvápko na tour


Uživatel: Standag

Standag      67   21. prosinec 2017 o 19:25

Jinak bych bral zpět Halo v normal verzi


Uživatel: kosíno

kosíno      68   21. prosinec 2017 o 19:41

Standag: No jo, už budeš mít věk :-D Halo v normál verzi hráli, bohužel jen jednou… Bral bych taky grin


Uživatel: Standag

Standag      69   21. prosinec 2017 o 19:53

Právě že hráli, tak je zde další debata, proč vyřadili, holomci.


Uživatel: kosíno

kosíno      70   21. prosinec 2017 o 20:21

Standag: Protože jsou to troubové :-D Každá změna oproti letnímu setlistu (byť byl skvělý) je vítána, jelikož uslyšíme něco jiného. Proto Halo místo Stripped za mě ano.


Uživatel: kosíno

kosíno      71   21. prosinec 2017 o 20:40

Nebo spíš Halo místo Barrelu, ale to bych chtěl moc :-D


Uživatel: DoMunug

DoMunug      72   21. prosinec 2017 o 20:40

@kosíno:
ETS přivedla určitě víc než polovinu všech fanoušků k DM. Skvělá skladba smile Jen by nemusela znít až tak často…


Uživatel: kosíno

kosíno      73   21. prosinec 2017 o 21:29

Do Munug: Já slyšel ETS a People Are People a zaregistroval jsem tak, že DM jsou fajn. Opravdovým fanouškem jsem se ale stal až po poslechu desky MFTM grin


Uživatel: DoMunug

DoMunug      74   21. prosinec 2017 o 21:48

@kosíno:
Tak v tomto vlaku jedeme spolu… wink MFTM miluju!


Uživatel: kosíno

kosíno      75   21. prosinec 2017 o 22:19

DoMunug: Geniální deska. Budu si ji muset brzy zase pustit, už jsem ji dlouho neslyšel. Mimochodem nejradši mám Behind The Wheel, to je můj vrchol DM tvorby. Každopádně co píseň, to perla, to kamínek do perfektní pospolité mozaiky.


Uživatel: DoMunug

DoMunug      76   21. prosinec 2017 o 22:54

Bez pochyby kosíne. Velká věc, která kapelu katapultovala definitivně mezi hudební hvězdy a na velká pódia. Těžko říct, co mám z desky rád nejvíc… Vím jen, že ji mám raději než Violator na který nedám dopustit… Kdybych musel vybrat, vybral bych Little 15. smile


Uživatel: kosíno

kosíno      77   21. prosinec 2017 o 23:02

DoMunug: Zajímavé, že zrovna Little 15 sami DM moc nemusí, co jsem tak vypozoroval z některých vyjádření.  Jak jsem řekl, MFTM je soubor skvělých písní a dohromady výtečný celek, asi nemá úplně smysl hodnotit, co na albu je slabší a co lepší, není to úplně na místě, když tam stejně hluché místo nevidím grin


Uživatel: DoMunug

DoMunug      78   21. prosinec 2017 o 23:23

On je celý ten čtvrtý singl piánově ponurý, melancholicky podbarvený a to já na DM velice rád. Jak píšeš, nemá smysl pitvat detaily, pokud MFTM není rovnou vybroušený diamant, pořád jde o diamant před výbrusem… wink


Uživatel: Standag

Standag      79   22. prosinec 2017 o 5:13

Myslím, že o této desce nemá smysl hovořit ani vteřinu, nebo naopak jí věnovat každý den.
Už tisíckrát opakované, že kdo dobu nezažil, nepochopí její význam pro fans v té době grin
Od neskutečných navazujících písní na sebe až po vizáž kapely. To asi vše.
Když se zmiňovala Enjoy, jak to máš s Never….já tedy stejně a mám ji stále rád a jako Enjoy ,jen nechápu, že jí nemám ohranou grin


Uživatel: Herrer

Herrer      80   22. prosinec 2017 o 6:39

jj, na MFTM se nic špatnýho říct nedá. Tam si sedlo prostě všechno. Od obalu desky, legendární živáky, přes propriety, který vytvořily věčnou symboliku, úžasný klipy, který ve mě vyvolávaly strašně zvláštní pocity, že zažívám něčeho naprosto výjimečnýho, až třeba po prapodivně, leč určitě úmyslně studnovitej zvuk NLMDA… Právě tam se vytvořil neskutečně silnej kult, kterej víceméně přetrval dodnes. Jestli DM někdy našli svůj Svatý grál, tak musel bejt schovanej v amplionu smile Na další desce už ho jen přeleštili a ukázali světu wink

Ohledně ETS… Nikdy se mi neznechutila, fakt ne. Ona je tak lehoučká a uvolněná, že zní až nadpozemsky příjemně, jako by byla vepsaná do mraků boží rukou smile Možná jí mám rád i proto, že vždycky potěší i lidi, kterejm jsou jinak DM ukradený a tak aspoň chvíli můžeme sdílet společnou radost. Ostatně i přísná kritička Janina Kománková napsala kdysi v R&P, že je to dost možná nejlepší popová skladba všech dob wink A já jí to podepíšu, bez ohledu na to, jak kousavě to s tím popem myslela grin

Konec esoterického okénka. Zdraví Vlastík Plamínek grin


Uživatel: Standag

Standag      81   22. prosinec 2017 o 7:33

Dnes ráno na Rádiu RockZone pustili s komentářem, že zde bude koncert, naprosto, ale naprosto skvělou live verzi Should Be..jen škoda, že neřekli, z jakého města to bylo. Ale hned se mě řídilo jinak, jen trošku rychleji.


Uživatel: DoMunug

DoMunug      82   22. prosinec 2017 o 8:49

@Herrer:
Na MFTM byl ukrytý v amplionu, na Violatoru naplno vykvetl z poupátka…

@Standag:
Jak plyne čas, NLMDA mám rád víc a víc. Né nadarmo byla komunitou zvolena jako nejlepším DM singlem všech dob…


Uživatel: Standag

Standag      83   22. prosinec 2017 o 9:20

Pamatuji, jak na chatě přišel kluk, těžkej motorkářskej kabát, kanady, účes ala punk dm a v ruce mega ohromnej amplák. Takovej ten, jak byl na vesnicích na sloupech. Ale fakt ohromnej. To byl pane fanda grin Dned by ho na ulici hned dali do cvokárny grin


Uživatel: Herrer

Herrer      84   22. prosinec 2017 o 9:23

Co klipy z MFTM? Taky jste je vnímali jako něco magickýho? U ničeho jinýho jsem to nezažil. Já měl kliku, že naši sehnali ještě za komára satelit a tak jsem je viděl na MTV v době, kdy byly aktuální. Desku jsem si pořídil až po revoluci. Sakra, to byly časy smile


Uživatel: kosíno

kosíno      85   22. prosinec 2017 o 9:44

Herrer: MFTM je klenot. Klipy sebou nesou onu magickou auru kultu DM.
Standag: NLMDA mám pochopitelně moc rád, ale moje nejoblíbenější z alba není. Behind The Wheel, To Have nebo Pimpf stavím nad ní, stejně jako na Violatoru mám radši Halo nebo Waiting než ETS… V době MFTM jsem ještě chodil po houbách, přesto na mě ta deska dýchla tu depešáckou sílu a magii a připoutala mě k DM.


Uživatel: Standag

Standag      86   22. prosinec 2017 o 10:34

Videa jsou neskutečná......


Uživatel: DoMunug

DoMunug      87   22. prosinec 2017 o 10:51

@Herrer:
Prakticky stejně tomu bylo i u nás. MTV nás školilo a bylo to fajn, televize, která dnes už nemá obdoby… V současnosti má několik klonů a ztratila kouzlo. Jednou jsem si nechal ujet i trolejbus kvůli Strangelove (ve verzi s holkama ve spodním prádle) grin A tak jsem byl ten den za školou. Projekty Strange a Strange Too byly a stále jsou tím nejlepším co do vizuálu kapely, byl jsem jako zhypnotizovaný. Ještě teď se třesu, vybavím-li si seance při kterých jsme je hltali…


Uživatel: Herrer

Herrer      88   22. prosinec 2017 o 16:07

DoMunug: Přesně tak. Kdybys věděl, kolik nocí já poseděl u MTV, abych si nahrál kazetu… Od půlnoci do šesti do rána hráli celý skladby, na konci do nich nevstupovala reklama a jingly. Tak nějak jsem tvořil svoje první playlisty smile Kupodivu se takhle dala získat i docela slušná kvalita pokud člověk investoval do lepších kazet smile


Uživatel: DoMunug

DoMunug      89   22. prosinec 2017 o 17:25

@Herrer:
Proč mě to jenom nepřekvapuje! smile Vždycky ten dvojhmat na ovladači že: PLAY + REC grin Jó, to byla doba… Svou první kazetu, tedy MFTM jsem vydindal na matince už v osmičce (podzim 1988), když byla pracovně v Itálii. Strejdovi vozila vinyly typu Jethro Tull, AC-DC… Takže jsem to vybalil jakože právě MFTM. Byl to masakr, kazeta byla z oranžového plastu, etiketa od Mute také, booklet obsahoval texty, bylo tam razítko s potvrzením licence, dal bych foto, ale mám ji u babičky s dalšíma páskama. 101 byla neméně pěkná, byla průhledná z lesklého plastu, evokovala kovový design, booklet s foty z Pasadeny, ve kvalitě CrO2. Prostě audioporno… Vzpomínám, že mi ji předávala se slovy: “...abych se už uklidnil a že byla dražší než ty desky dohromady…” pro strejdu. Když vyšel Violator, na letišti jsem o něj prosil, ale nezapsala si to. Pamatovala si, že ten hit, který se jí libil také, obsahoval slovo Silence. Měl bys vidět to zklamání v mých očích, když se vracela z cest… Očekával jsem růži na černém podkladu, místo toho vidím jak převažuje bílá. Říkal jsem si, to si dělá legraci neb co..?! Nedělala, zakoupila Catching Up with DM, který taky obsahoval to slovo. Jenže Leave In Silence… Pocity, které se ve mně míchaly nejdou popsat… Vše dobře dopadlo, o půl roku byl doma i Violator…

Omlouvám se za článek, chtěl jsem vlastně sdělit, že audio stopa se mi dostávala za což jsem dodnes vděčný (však tu byli jen komunisti, veksláci, všudypřítomná šeď, metalisti v umašťěnejch držínsech, Michal David s Janečkem…), že jsem mohl prchnout do světa DM. Jenže závislost se prohlubovala. Audio už nestačilo, potřeboval jsem krmit i oči… Takže běžné bylo jít do školy, spustit videokazetu a po návratu revidovat nahrávku… Hrozný! grin Ale ta radost, když jsem zachytil Behind the Wheel. To se nedá popsat…

Díky a ještě jednou mi promiňte, že jsem se nechal unést tokem vzpomínek..


Uživatel: Herrer

Herrer      90   22. prosinec 2017 o 19:53

DoMunug: Neomlouvej se, tohle je super čtení!

OK, taky se odkopu… Moje první kazeta byla SGR, kterou mi naši koupili na Mácháči, bo jsem si na ní ukázal (znal jsem DM z klipů z MFTM).  Myslel jsem, že poslouchám něco novýho a věděl jsem hned ,že tohle chci poslouchat celý život. Jak když tě trefí Amor.

A 101… Obchodní dům Krone… Toužil jsem po výběru a nevěděl jsem, že je 101 živák. Zkusil jsem tu démonickou kazetu ukrást… Chytili mě. Jeli jsme do Krakovský, kde se mnou v cele seděl borec, co ukradl kotníkový adidasky . Krmil jsem ho cigárama, vyplašenej jako prase.. A nejvíc to rozlousknul policajt při sepisování protokolu. Říká: DM, ti už nejsou v módě... Já se slzami v očich:  Hm… a nabízel jsem mu učebnice jako úplatu smile


Uživatel: DoMunug

DoMunug      91   22. prosinec 2017 o 20:30

@Herrer:
Paralela s Amorem je trefná, to se lépe vystihnout snad nedá! Koneckonců, tak trochu jiná forma lásky, ale pořád láska. Příběhem se 101 si mě rozsekal teda… smile To si zabil jako… grin Hlavně ten polda. Pravděpodobně vůbec netušil, že DM stáli na prahu něčeho obrovského co zatím neskončilo ani dnešním dnem… Čumím jak telátko na vrátka, že byl Mácháč tehdy tak trendy co se muziky týče. Mám v paměti střední školu a mánii na českobudějovický OCEÁN. Prodavačka v Supraphonu ze mě byla hotová, chodil jsem tam obden a furt nic. Opravdu že jo. Kumpáni ze třídy se mi smáli, vůbec jsem si neuvědomoval, že ptát se prodavačky: “...brý den, máte dneska desku Dávná Zem od Oceánu?”, může být tak legrační. Puberťáci no.


Snad abych upřesnil minelu z předchozího postu, nebyla to kazeta Catching Up with DM, ale The Singles 81 -> 85. Mají stejnou fotku na obalu, a tak nějak mě to zmátlo… wink


Uživatel: Standag

Standag      92   23. prosinec 2017 o 6:58

Tak si cestuji v autíčku a hraje mě jedna ze 4 skvělých písní ze Spiritu ( bohužel jen 4) a nechápu, proč Marrin Fail nehraje. Je to po dlouhé době, kdy se mě Martinovka líbí asi od dob Home.

Jinak Spirit si v autě míchám s novoi deskou Jutu a i přesto, že je zde 99% nepříznivců, tak je to skvělá deska, ale to je vše, co k tomu řeknu. Ale je fajn když se mě SL mění ve dva rozdílné, ale k mému životu tak stejné muzik počiny grin

Tak ještě jeden den, pak nakoupit dárky a za pár týdnů Depeche Mode!!!!!


Uživatel: kosíno

kosíno      93   23. prosinec 2017 o 10:20

Standag: Mart se zacyklil společně s celou kapelou a zpívá si to svoje. Mně se hodně líbí Jezebel, nebo i Little Soul v jeho podání bych ocenil…


Uživatel: DoMunug

DoMunug      94   23. prosinec 2017 o 12:31

@Standag:
Měl jsem za to, že Ti Spirit nesedl vůbec. Které čtyři skladby máš v oblibě? Je fakt, že jsem tak nějak počítal, že Fail na Tour hrát bude, jako minule The Child Inside. Škoda, každopádně je to skvělý příspěvek do Martin Gore’s playlist, který patří mezi mé oblíbené spolu s playlistem Depeche Mode’s B - Sides. Jako třetí ještě často používám Bowieho TOP 50 playlist. U2 jsou zde tabu? grin Je pravda, Songs of Experience má drajf…


Uživatel: kosíno

kosíno      95   23. prosinec 2017 o 13:38

Já myslím, že Mart by mohl dát i Eternal, pak mi měl čas na to dát rovnou čtyři kousky grin)


Uživatel: kosíno

kosíno      96   23. prosinec 2017 o 13:51

Standag: Jestli se ti líbí čtyři skladby ze Spiritu, ta je to super, já bych na Deltě možná nedal dohromady ani ty čtyři :-D


Uživatel: Herrer

Herrer      97   23. prosinec 2017 o 16:24

DoMunug: smile No jo, ono to dneska zní srandovně, ale tenkrát jsem z toho měl slušný trauma. Průser doma neskutečnej, co ti mám povídat… smile


Uživatel: DoMunug

DoMunug      98   23. prosinec 2017 o 16:44

@Herrer:
No né, je to fantastický, kam až dokážeme zajít ve své vášni kolem DM. S odstupem času zní ta story skutečně úsměvně, věřím, že Ti dala ale i velké ponaučení do budoucna smile  Blbý dárek vašim, furt je to ale “kravina” s ušlechtilým záměrem. Trauma si nepřpouštěj, lidi dnes kradou stadiony a ještě se u toho chechtaj… Každopádně Ti dík za doznání, vážím si Tvé upřímnosti. Palec nahoru wink


Uživatel: Standag

Standag      99   23. prosinec 2017 o 18:34

DoMunug- ano, deska je úžasná od otvíráku. Nejhorší je, že jak se mě fakt nelibila A.Soul, tak jí nějak začínám jít k chuti, ale pomalu grin jinak 4 skkadby bych vyhodil úplně někam na nějaký
Soudtrack.
Dm?


Uživatel: Standag

Standag      100   23. prosinec 2017 o 18:43

Dm? A 4 písně?? Dobrá, budu tolerantní a přidám:
Going…So Much…No More….Fail….You Move…Cover…
Víc ne


Uživatel: DoMunug

DoMunug      101   23. prosinec 2017 o 19:20

@Standag:
Zajímavý, takže se Ti vlastně líbí už půlka alba. To je slušný... smile


Uživatel: Standag

Standag      102   23. prosinec 2017 o 19:41

No vidíš grin a pak že je deska nic moc grin


Uživatel: DoMunug

DoMunug      103   23. prosinec 2017 o 19:53

Přesněěěě! Jinak, gratuluju, že sis konečně vyplinil avatar v profilu Standagu wink


Uživatel: Standag

Standag      104   23. prosinec 2017 o 20:06

Ta kočka se mě vždy moc libila


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.