Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Depeche Mode - Sounds of The Universe (2009)

Ilustrativní: Depeche Mode - Sounds of The Universe (2009)

Je to tady přátelé, nové album Depeche Mode se jmenuje Sounds of The Universe!!! Skupina vydala právě dnes oficiální tiskové prohlášení, kde kromě názvu alba, je přidáno pár drobností k několika skladbám a je odhalen další ze zatím neznámých názvů skladeb a to Martinem zpívaná balada Jezabel. Tiskové prohlášení níže.

Tisková zpráva, 15.1. 2009, Depeche Mode - Sounds Of The Universe
Je nám potěšením oznámit, že průkopničtí, vrcholy hitparád dobývající elektro legendy Depeche Mode vydají jejich dlouho očekávané nové studiové album Sounds Of The Universe a to 21.4. 2009 u Mute Records.

Rozmanitá a energizující nová nahrávka skupiny je jejich nejvíce oslňujícím a nejrozmanitějším albem v desetiletích. Nahrávalo se v Santa Barbara a v New Yorku, Depeche Mode se vrátili k používání mnoha zánovních mašinek, od analogových syntezátorů k bicím automatům, aby vykouzlili retro-futuristické aranžmá na tomto albu. Po textové stránce nahrávka obsahuje mnoho témat trvajících obsesí skupiny a navíc také více otevřeného černého humoru než na jakýkoliv jejich předchozích albech.


Stejně jako v roce 2005 na jejich studiovém albu, Playing The Angel, tak i na Sounds Of The Universe jsou autory skladeb oba Martin Gore, hlavní skladatel skupiny, a Dave Gahan, jež po zdokonalení svého talentu na dvou sólových albech má zaslouženě svoje místo jako druhý skladatel Depeche Mode. Na nahrávce nalezneme opětovné spojení mezi kapelou a producentem Ben Hillierem (Blur, Doves, Elbow), který pracoval se skupinou, aby pomohl vtisknout jejich novému albu nadčasový zvuk.

První singl z alba jménem “Wrong,“ chytne posluchačovu pozornost od první úderného staccato výkřiku, přes našlápnuté beaty, ječivé syntezátory a Daveův vše ovládající vokál. “Wrong” se již  cítí jako depešácká klasika. Mezi další výjimeční tracky patří Martinova balada se sametovou linkou ve stylu prozpěvování Scotta Walkera a to smyslná pomalá píseň “Jezebel” a také ve stylu sci-fi gospel-blues hymnická  “In Chains” a rovněž “Hole To Feed” , která snoubí moderní elektroniku s podlahou otřásajícím a kostma chrastícím Bo Diddley beatem.

Jako jedna z nejvlivnějších kapel post-punk éry, s celosvětovým prodejem 100 million nosičů, Depeche Mode patří k vybrané první lize super skupin, které přežili z raných 80. let se svými ideály a kreatitivními vizemi a neporušeným členským jádrem. Od založení v roce 1981 Depeche Mode Martin Gore, Dave Gahan a Andy ‘Fletch’ Fletcher vítězně pokračují v získávání obdivu kritiky i komerčních úspěchů a to na obou frontách jak svou studiovou prací tak na turné.

Všech 11 studiových alb skupiny dosáhlo Top10 nejen ve Spojeném království a ve Spojených státech, ale také ve 20dalších zemí světa, včetně Kanady, Německa, Francie, Italie, Španělska, Švédska, Dánska, Švýcarska a Belgie.

K tomu se stali Depeche Mode na koncertech atrakcí, která se musí vidět, a jen na posledním turné jejich vystoupení navštívilo 2.8 milionu lidí ve 31 zemí.


15. leden 2009 o 6:55 • Dangerous • Články

Diskuze

Uživatel: TomCZ

TomCZ      1   15. leden 2009 o 8:58

Zvuky z vesmíru dobrý název:)
Kluci se asi vyřádili na těch mašinkách co skoupil Martin:)


Uživatel: Mirxon

Mirxon      2   15. leden 2009 o 12:58

Tak konečně je to tady! Nové, pozitivní vibrace, přicházející z vesmíru skrze auru elektronických kouzelníků Depeche Mode. Myslím, že bude nejedna elektronická kapela ještě koukat na to jak se dělá poctivá, progresivní elektronická hudba. Jak už tady bylo napsáno, nová deska DM bude přinejmenším stejně kvalitní, přelomová a nadčasová jako Music For The Masses nebo Violator.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      3   15. leden 2009 o 13:15

Myslím, že nás čeká naprosto vrcholný hudební zážitek, tohle bude nejlepší album Depeche Mode!


Uživatel: Viki DM

Viki DM      4   15. leden 2009 o 14:36

Dangerous: Ty jsi ho slyšel? Obdivuji tvé věštecké schopnosti…


Uživatel: Jíra

Jíra      5   15. leden 2009 o 15:28

Na začátku nebylo nic. Pak bylo slovo. A slovo dělá muže, nebo ženu. Proč by nemohlo dělat album. To slovo je “Sounds”. A z těchto “sounds” bylo, jak už víme, stvořeno jakési fluidum, které se později proměnilo na něco tak kouzelného jako je hudba. Kouzelná hudba od kouzelníků DM. A Moje zvědavost nezná mezí :o)
SPREADING THE “SOUNDS” AROUND THE WORLD!


Uživatel: Kouty

Kouty      6   15. leden 2009 o 16:44

Kočně už víme více


Uživatel: apaja

apaja      7   15. leden 2009 o 16:59

Tak to je super zpráva na kterou jsme se všichni těšili. Už se nemůžu dočkat až si pustim nové Cd a poté pojedu na koncert to bude zážitek který nejde popsat, ale zažít…


Uživatel: hankaver

hankaver      8   15. leden 2009 o 18:08

Huraráá ..no konečně ! Se už těším jak malej Jarda smile)


Uživatel: Devotee

Devotee      9   15. leden 2009 o 19:47

Očakávania sú tak obrovské, že sa snáď nedajú ani naplniť...posledné dni tŕpnem, ako to dopadne. Ale čo- na začiatku ma neuchvátil ani Exciter, ani PTA.
Ale pár týždňov po tom som nimi už sám žil
Pre nás je DM náboženstvo. My budeme určite pripravení pochopiť. Otázkou je len, ako dopadnú hitparády.
A koľko získame nových duší


Uživatel: Dangerous

Dangerous      10   16. leden 2009 o 11:40

to VikiDM, díky, napsal sem myslím, ne že vím, ale nehádám z vody, Depeche Mode se tentokrát velmi snažili, aby výsledek stál za to… samotní členové si dali na albu tolik práce jako snad naposledy v roce 1986..piplali každy zvuk, každý detail….a teď už je to na nás, oni udělali vše proto, aby to album bylo vynikající, záleží jestli my to album pochopíme nebo ne…


Uživatel: Lillian

Lillian      11   16. leden 2009 o 18:21

Myslím, že hitpárady nás ako obyčajne nebudú zaujímať, veď všetci vieme, že nie je veľa ľudí, ktorý dokážu pochopiť a vstrebať hudbu Depeche mode. Je veľa ľudí, ktorý konzumujú komerčné hovadiny hrané v rádiách, ktoré mňa osobne v ničom nenapĺňajú, ale hudba Depeche mode mi dokáže svojimi zvukmi dať slzy do očí a urobiť skvelú náladu, popri bežných starostiach. Milujem Depeche mode a Sound of the Universe bude ďalšia lahôdka, ktorá nás opäť na chvíľu uspokojí..............
DEPECHE MODE FOREVER :o)


Uživatel: Devotee

Devotee      12   17. leden 2009 o 1:54

Mňa hitparády nezaujímali ani keď som mal12, Lilian. Ale oni sa ani tam ešte nikdy nestratili, že?
Akoby to aj bolo možné- keď nás je už toľko! A vôbec neubúdame, skôr naopak
Myslel som to tak, že budem rád sledovať reakcie aj mimo Black swarm, po tom, ako ma milo prekvapili pri niektorých albumoch, o ktorých som mal pocit, že ich može pochopiť len už hotový depešák
See you on tour!!!


Uživatel: d.stripped

d.stripped      13   19. leden 2009 o 12:57

už jste někdo zkoušel najít WRONG někde na netu? já to zkouším už hodně dlouho,ale našel jsem jen samé FAKE.


Uživatel: Kouty

Kouty      14   19. leden 2009 o 13:43

já myslím že wrong ještě nenajdeš.....na youtube maximálně nějaký kraviny co si někdo udělal a napsal tex depche mode wrong…
Hold si budem muset počkat


Uživatel: d.stripped

d.stripped      15   20. leden 2009 o 7:54

to Kouty: asi máš prawdu - škoda, že to neudělali třeba jako U2, ty dali svůj nový singl na stránky, že si ho můžeš jen poslechnout.


Uživatel: Kouty

Kouty      16   20. leden 2009 o 16:39

Já nikdy U2 tolik moc nemusel ale tohle není špatnej song teď ještě aby DM už vydali ten singl musíme si počkat na únor


Uživatel: d.stripped

d.stripped      17   21. leden 2009 o 9:59

to mara f.: řekl bych, že je to nepovedené Vertigo. Osobně mne to taky nijak neslovilo - myslím, že pánové Bono a The Edge umí napsat daleko působivější songy. Ale co,hlavní je,aby S.O.T.U byla super a my si pak na koncertě poplakali(už jsem starší,takže me to dojímá).


Uživatel: frotto

frotto      18   21. leden 2009 o 10:44

Víte někdo kdy přesně vyjde singel Wrong ?


Uživatel: Dangerous

Dangerous      19   21. leden 2009 o 12:32

to frotto: promo kampaň k Wrong bude zahájena začátkem příštího měsíce (prezentace v rádiích atd.), v té době bude oznámeno i datum vydání singlu, osobně myslím, že fyzicky singl Wrong vyjde koncem března či začátkem dubna.


Uživatel: d.stripped

d.stripped      20   22. leden 2009 o 10:15

to dangerous: myslíš, že až tak pozdě ??? že by ho vydali 3 týdny před vydáním desky??? to se mi nezdá. ale asi máš lepší informace než-li já.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      21   22. leden 2009 o 11:19

to d.stripped:  jakmile bude znám jistý termín, určitě se tady okamžitě objeví, snad to bude co nejdříve


Uživatel: Dangerous

Dangerous      22   22. leden 2009 o 17:01

mně to přijde celkem odpovídající, DM stupňují kampaň ...tiskovka…krátké ukázky…první názvy skladeb…web klipy…tiskové prohlášení...první oficiální fotografie… a bude následovat ..ohlášení turné po US+SA…úplný tracklist…singl Wrong v rádiích…rozhovory pro média…(možná se opět dočkáme tiskovky k albu v Čechách jako v 93, kdoví, uvidíme co má kapela vše naplánované)...v té době se objeví podle mne i klip k Wrong a samotný singl na CD bych viděl tak koncem března, aby ještě více vygradoval šílenství před albem, na které si počkáme až do třetího dubnového týdne…


Uživatel: Devotee

Devotee      23   23. leden 2009 o 15:22

Ako to myslíš-tiskovky v Čechách v 93???
(Ja som to vtedy ešte nechápal- škôlku som už ukončenú mal, prvý stupeň základky ešte nie)


Uživatel: Dangerous

Dangerous      24   23. leden 2009 o 15:46

to Devotee: ano, Gore+Fletch přijeli sem na tiskovku v roce 1993

koukni sem Fletch a Gore v Podkozi


Uživatel: Devotee

Devotee      25   23. leden 2009 o 15:48

Ha! Tak to som svojmu snu možno bližšie, ako som myslel. Nie, nie-žiadna účasť na tlačovke. Ja som nikdy nebol skromný- snivam o tom, že spravíme takú atmosféru na next koncertoch (nie len DM, ale aj counterfeit+recoil+Gahan) že budúce turné. . . . natočia DVD z koncertu u nás. Teda v ČR or SR.
A sny treba žiť


Uživatel: Dangerous

Dangerous      26   23. leden 2009 o 15:58

to Devotee: překvapivě sem ten přepis tiskovky zde nenašel, takže sem ho speciálně pro tebe zavěsil na stránky, zdroj DM Friends

tiskovka


Uživatel: Devotee

Devotee      27   23. leden 2009 o 16:07

Thanks the loud Dangerous!


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.