Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Dave o Daveovi

David Gahan byl v blízkosti úplného předávkování a může být rád, že ho nepotkal stejný osud jako Jonathana Melvoina ze Smashing Pumpkins, který 12/7/1996 v New Yorku zemřel na předávkování heroinem.

“Vše co mohu dělat, je doufat, že moje činy mluví hlasitěji než ten odpad, který vycházel z mých úst za několik posledních let. Nechci tady pobíhat a očekávat, že někoho zachráním. Já sám se držím zuby, nehty, ale je to den ode dne lepší. Nemusím nikam chodit. Ztratil jsem svůj dům, dokonce jsem ztratil právo navštěvovat svého syna. Ale to vše se vrátí, pokud zůstanu čistý.”

Gahan myslí, že jediný rozdíl mezi jeho a mezi Melvoinovým osudem bylo štěstí.

“Byl jsem několik týdnů čistý, když jsem se vrátil z New Yorku do Los Angeles, kde jsem pracoval se skupinou.”

V Sunset Marquis Hotelu se však předávkoval směsí heroinu a kokainu. “Vyšel jsem ven a střelil jsem si speedball. Dealer odešel a já jsem zezelenal. Naštěstí tam byl někdo, kdo zavolal 911 (pomoc).”

“Když jsem odešel z nemocnice, řekl jsem někomu, že jsem se předávkoval a oni řekli - Davide, ty jsi byl mrtvý. Třikrát tě křísili.
Mohl jsem mít trvalé poškození mozku. Když přemýšlím o šílenství tohoto prášku - tří minutové euforie ... Nemusíte to užívat celý život. To se bere jen jednou. Zdá se, že lidé věří tomu, že když to uděláš jen jednou je ti dobře a nyní spousty lidí jdou přímo k heroinu a přímo k ďáblu. Je to opravdu odstrašující.”

Gahan se snaží vyhnout pobožnůstkářství.
“Nechci být žádným kazatelem. Jsem v rock´n´rollové skupině, miluji dělat v ní a chci být jen Davidem.
Jsem šťastný, když jsem v blízkosti dítěte, které jsem ztratil. Procházím se v oblacích.”

Přeloženo z Los Angeles Times (US), 21/7/1996

25. červenec 1996 o 19:39 • Gabriel • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.