Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Depeche Mode dokončili novou desku, mluví o nových skladbách

Ilustrativní: Depeche Mode dokončili novou desku, mluví o nových skladbách

Máme zkompletovanou novou desku, řekl frontman kapely Dave Gahan ve čtvrtek Pop & Hiss telefonicky z New Yorku. Je tam ještě pár drobností, které musíme vyjasnit, ale teď skutečně cítím, že jsme s prací u konce. A myslím, že jsme udělali skvělé album."

Gahan říká, že dosud nepojmenované album bude připraveno k vydání na jaře a bude na něm 12 skladeb.

“Mohli jsme si až zhýčkaně výbírat, které skaldby dáme na album, protože jsme jich nahráli více než na jakékoliv jiné album.“ Možná sem ze staré školy nebo tak podobně, ale přijde mi divné cokoliv má více jak 12 skladeb.“

Gahan potvrdil, že album které vyjde v roce 2009 (poprvé i ve Spojených státech pod značkou EMI, předtím zde kapela vydávala pod Warner Bros) bude obsahovat i skaldby “Wrong” a “Peace” jejichž úryvky se objevují na webech, Gahan objasňuje, že druhá ponese název “Peace Will Come to Me.”


Přidává názvy dalších 3 skladeb “Hole to Feed,” “Comeback” a “In Chains,” všechny tři spolunapsané Gahanem, které jsou zařazené na album. Gahan dodává, že nahrávací sessions, které zabraly několik posledních měsíců a probíhali v New Yorku a Santa Barbara, byly velmi produktivní, a že on a hlavní skladatel Martin Gore spolu velmi dobře spolupracovali.

Máme 18 skladeb, říká a naznačuje, že kapela vydá příští rok zvláštní EP nebo zbylé skladby přidají jako jako download s nějakým extra materiálem, v příštím roce.


Dále Gahan upozorňuje, že deska vydaná pod EMI příští rok, bude řádné album, žádná nastavovaná kaše.

Říká:“Když poslouchám současný playlist, tak vždy přemýšlím o albu tak, že slyším stranu 1 a stranu 2, je to jako když sleduješ film nebo něco podobného, a ten běží přes dvě hodiny, ty říkáš: “OK, rozumím tomu.“

A jak bude nový materiál znít? Magazín Rolling Stone uveřejnil minulý měsíc článek “In the Studio” s podtitulem, kde citoval Martina Gorea, který říkal, že album bude mít spirituální nádech.

“Vím, co tím Martin myslí, ale jestli si někdo myslí, že album bude mít gospelový feeling, tak se nemůže více mýlit. Můj pocit, je, že album vyhlíží něco a zároveň touží po něčem. Svět se mění. Sledovat jak Obama vítězí bylo úžasné. Sledovali jsme to v TV v Santa Barbara a já mám znovu husí kůži když o tom přemýšlím. Zabralo to hodně času, ale myslím, že stejný pocit, stejný dojem je z naší práce.

A ačkoliv skupina stále více nachází zalíbení v používání kytar, nová deska může vypadat jako návrat k původním analog-syntezátorovým kořenům Depeche Mode, nejméně v několika skaldbách.

“Martin má nový fetiš, spočívající v nakupování mašinek přes Ebay. Prostě musí zkoupit polovinu analogového příslušenství co ve světě existuje. Máme dokonce všechny ty bicí automaty ze 70.let a také některé které jsme používali v 80.letech, jako staré Moogy a Arpy.

Jako příklad Gahan uvádí, že jednou z hvězd nového alba je nástroj přezdívaný “The Colonel” - vzácnost ze 70. let z éry syntezátorů Steiner Parker. “To je nástroj, říká Gahan, který dělá opravdu šílené zvuky a to nás inspirovalo a použili jsme ho na mnoha místech nové desky.


Depeche Mode oznámili “Tour of the Universe 2009” již dříve v tomto roce, ale americká data budu zveřejněna až v nadcházejích týdnech. Depeche Mode mají silnou základnu fanoušků v oblasti Los Angeles, díky proslulému vyprodaného koncertu 101 z Rose Bowl z roku 1988, použitém ve filmu Depeche Mode 101. Posledně také kapela vystoupila v jižní Kalifornii (2006) na Coachella music & arts festival.


“To byla skvělá show,“ libuje si Gahan, “to byl jeden z koncertů, kdy se cítíš, že se vznášíš vzduchem, zpívalo se mi skvěle, atmosféra byla úžasná, všechno bylo dokonalé, velmi zvláštní show.“

Zatímco již proslulí oddaní fanoušci očekávají novou hudbu DM a data koncertů, tak zároveň trochu naříkají, jak lze slavný hit kapely překroutit v podání Hillary Duff, její “Reach Out” hojně využívá samply z depešáckého “Personal Jesus.”


“Nevím co si o tom myslet, je to….trochu zvláštní“ směje se Gahan.“Myslím, že že Mart v tom nemá skutečně na výběr, ale víš co je zajímavé, podívej na mou dceru, té se to líbí. A víš co mi řekla? Ale tati, vždyť to není stejné“

 

LA TIMES

12. prosinec 2008 o 10:59 • Dangerous • Články

Diskuze

Uživatel: Devotee

Devotee      1   12. prosinec 2008 o 21:33

Den dvoch dvanastok- nas velky sviatok, na ktory cakame uz mesiace….
Akurat som si to precital za doprovodu IN YOUR ROOM Devotional
Bude to nieco…co tu este nebolo


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.