Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Depeche Mode - kniha Monument

Ilustrativní: Depeche Mode - kniha Monument

Když se na počátku osmdesátých let 20. století v šedém a nudném anglickém městě Basildon zformovala hudební skupina DEPECHE MODE, nikdo nemohl mít ani ponětí, jaký hudební poklad se právě zrodil.

 

Od nesmělých krůčků, přes první koncerty a turné, až na absolutní vrchol, do pozice největší a zároveň nejuznávanější kapely s osobitým stylem, postaveným na elektronice, samplech a barytonu Davea Gahana.

Objednat si můžete v DMshopu.

 

Kniha Depeche Mode Monument v češtině bude vydaná 28.října 2015.
Vydavatel: VOLVOX GLOBATOR
Překlad: Josef Kubík
Autor: Dennis Burmeister /Sascha Lange

 

Kniha MONUMENT mapuje cestu kapely od raných začátků až do dnešních dní, a to nejen prostřednictvím historie psané, ale také vizuální. A tak fanoušek dostává do ruky neobyčejnou, doslova monumentální fotografickou sbírku relikvií, i doposud nepublikovaných záběrů kapely samotné.

Autoři knihy Dennis Burmeister a Sascha Lange se stali fanoušky DEPECHE MODE během svého dospívání ve Východním Německu. A tak nemohli ve své publikaci opomenout momenty, které jsou blízké všem fanouškům Depeche Mode, kteří vyrůstali v zemích komunistického bloku: obtížné shánění nahrávek, radost z každého získaného plakátu, primitivní ofocování výstřižků o kapele a v neposlední řadě podomácku vytváření toho správného depešáckého oblečení a doplňků.

Kniha MONUMENT poutá pozornost v každém svém detailu a přináší spoustu nových zajímavých informací o kapele i o Mute Records, a to prostřednictvím vložených rozhovorů s blízkými spolupracovníky kapely a především s osobou nejpovolanější, s mužem, který jako první objevil obrovský potenciál, jenž DEPECHE MODE skrývali, s Danielem Millerem.

Není pochyb, že kniha MONUMENT je nezbytnou výbavou každého fanouška kapely DEPECHE MODE. Zároveň je ale také velmi chytlavou vějičkou pro ty, kteří znají tuto kapelu jen prostřednictvím jednoho, či dvou hitů. Nahlédnutí do bohatého a neobyčejného depešáckého světa prostřednictvím této publikace má potenciál obrátit je na tu správnou hudební víru.

 

 

 

 

 

22. červenec 2015 o 7:39 • dmf • Články

Diskuze

Uživatel: Federman

Federman      1   26. srpen 2015 o 17:45

Pokud ma nekdo zajem o prehled kompletni diskografie tak je to presne to co mu v knihovne chybi.


Uživatel: Helča

Helča      2   26. srpen 2015 o 18:51

Byť jí mám v němčině,ráda si jí pořídím i v češtině.Už si na ní spořím smile


Uživatel: Federman

Federman      3   26. srpen 2015 o 19:18

Me trosku zklamala, cekal jsem vice internich veci kolem alb, ale nahradil mi to Universe. Jinak ale nadherne udelana.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      4   29. srpen 2015 o 18:09

Synthboy, evidentně nemáš moc velký přehled o kapele a věcech kolem. Na netu se ukázek z Monument v němčině a angličtině objevuje stovky. Dej si to do google a i bez znalosti těchto dvou světových jazyků poznas, jaký rozdíl mezi Stripped a Monument je. A jestli ne, tak se tím snad ani nezabyvej a venuj se svým více oblíbeným kapelám. Doufám, že nějaký mas, protože DM jsou ti trochu záhadou.


Uživatel: Herrer

Herrer      5   29. srpen 2015 o 19:18

Na Monument se těším. Stripped jsem navzdory její tloušťce, přelouskal v rekordním čase, ale byla na mě přeci jen až příliš formální a jako nemuzikant, jsem dot věcí nedokázal ocenit. Raději bych něco víc o emocích a klidně i bulvárnějšího… wink


Uživatel: honza88dm

honza88dm      6   30. srpen 2015 o 14:26

Monument je opravdu knížka, kterou by si fanda DM neměl nechat ujít. Je postavená úplně jinak než Stripped a pro mě osobně je hodnotnější. Člověk, který k DM přilne a bude chtít hledat, tak ta kniha slouží jako slušný průvodce historií, hudební historií kapely. Žádné velikosti bot, kdo kde s kým a proč, kolik matroše spotřebovával Dave, kolik chlastu prolil Martin na té a té párty. Jde o muziku samotnou a všechno okolo. Jako fanda, který začal shánět vinyly vlastně jen z důvodu toho, že obal 12” vinylu je pro mě v podstatě obraz, umělecké dílo, tak Monument je pro mě zásadní kniha a jsem moc rád, že se našli lidi, kteří ji přeložili do češtiny.
Navíc z velké části je založena na vizuální stránce, obaly alb a singlů, fotky, promo, plakáty…
Autorem je fanoušek skupiny a to si myslím, že vždy přinese nějakou přidanou hodnotu. Navíc každý fanda svou milovanou skupinu vidí a vnímá trochu jinak a to je myslím dobře.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      7   30. srpen 2015 o 19:03

to Synthboy - souhlas s Honzou…

P.S. pardon, myslel jsem, že Monument je pro fanoušky skutečně známá věc…no… smile


Uživatel: dmf

dmf      8   22. září 2015 o 22:03

Objednat si již můžete v DMshopu.
Kniha Depeche Mode Monument v češtině bude vydaná 28.10. 2015.


Uživatel: d.stripped

d.stripped      9   24. září 2015 o 10:10

Mno,dle popisů výše, mne čekají příjemné podzimní večery.


Uživatel: Helča

Helča      10   24. září 2015 o 17:44

Byla jsem mile překvapena cenou,už jsem si jí zarezervovala.


Uživatel: d.stripped

d.stripped      11   26. říjen 2015 o 12:51

Moje maminka se rozhodla, že můj vánoční dárek bude letos prostě MONUMENTální smile
Copak asi dostanu???


Uživatel: miXík

miXík      12   10. listopad 2015 o 18:34

stále nechápu,rád bych ji koupil na DM shop,ale proč ?když je jinde levnější
neměla by být právě na DM shopu ta nej cena pro DM fans


Uživatel: Lacrim@e

Lacrim@e      13   15. listopad 2015 o 13:56

Kniha je parádní, škoda jen, že v ní jsou chyby - proházené fotky. To jsem jí jen prolistoval :-( Ale i tak je to povedéné dílko.


Uživatel: Helča

Helča      14   17. listopad 2015 o 9:51

Lacrim@e: kdyby jen proházené fotky… Tam dokonce píšou,že singl Enjoy The Silence byl vydán 20.února.Ale to bych jim ani tak nevyčítala,v německé verzi je tomu taky tak.Ty fotky jsou větší průšvih.Mám s čím srovnávat,při zimních večerech si takto budu krátit chvíle.Ta paňy,co dělala sazbu by se měla stydět,ještě více ovšem vedení tiskárny.Když jde taková kniha do prodeje,měla by reprezentovat i výrobce.Tady jsem na rozpacích.


Uživatel: Lacrim@e

Lacrim@e      15   17. listopad 2015 o 16:17

Helča: Měl jsem zatím čas jí opravdu jen prolistovat. Přiznám se, že data vydání singlů jsem nikdy nevěděl. grin Chybu udělá každý. Chyby v datech a textu bych asi tedy nějak zásadně neřešil. grin Ale ty fotky mě mrzí. To prostě udeří do očí. Škoda jen, že neudělal náhled pdf před tiskem někdo, kdo má DM taky rád a alespoň odchytil ty prohozené fotky. Tiskárna v tom je nevinně, za tohle může vydavatelství. Škoda.


Uživatel: owe cz

owe cz      16   28. listopad 2015 o 1:22

Kniha je fajn. Příjemné čtení. Líbí se mi přidané informace o promo materiálech. Diskografie se z větší části upíná na vinyly, ale podrobnější se dá najít na archives.depechemode nebo depmod.com (jen škoda, že od SOFAD není dostatečně aktualizovaná). Ty proházené fotky jsou opravdu na kriminál! :D


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.