Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Depeche Mode o singlu ‘Ghosts Again’ a podrobnosti o novém albu ‘Memento Mori’

Ilustrativní: Depeche Mode o singlu ‘Ghosts Again’ a podrobnosti o novém albu ‘Memento Mori’

Depeche Mode se vrátili s novým dramatickým singlem "Ghosts Again" a zároveň oznámili podrobnosti o svém dlouho očekávaném novém albu "Memento Mori".

Patnácté studiové album synth-popových legend "Memento Mori", které vyjde 24. března, předznamenává skladba "Ghosts Again" a videoklip k ní, který natočil jejich legendární dlouholetý vizuální spolupracovník Anton Corbijn.

 

"Podle mě píseň 'Ghosts Again' zachycuje dokonalou rovnováhu mezi melancholií a radostí," řekl o písni frontman Dave Gahan a jeho kolega Martin Gore dodal: "Nestává se často, že bychom nahráli píseň, kterou bych prostě neměl dost, když ji poslouchám - jsem nadšený, že se o ni mohu podělit."

 

Text "Ghosts Again", který popisuje náladu "promarněných citů, zlomených významů... místa, kam schováme slzy, které vyplakáváme", vypovídá o tématech života po smrti, která jsou hnacím motorem nového alba - a která se stala ještě aktuálnějšími po loňském odchodu Andyho Fletchera, člena kapely.

 

V rozhovoru pro NME Gahan uvedl, že ačkoli práce na albu "Memento Mori" začaly ještě před Fletcherovou smrtí, nenahrál pro něj žádný materiál.

 

"Nikdy nic z toho neslyšel, což je pro mě opravdu smutné, protože na téhle desce jsou písničky, u kterých vím, že by řekl: 'Tohle je to nejlepší, co jsme za poslední roky měli.' Slyším jeho hlas," řekl. "A taky ho slyším, jak říká: 'To musí být každá písnička o smrti?!'"

 

Album "Memento Mori", které produkoval James Ford a na jehož produkci se podílela Marta Salogni, vyjde 24. března na dvojvinylu, CD, kazetě a digitálně. Níže si prohlédněte kompletní seznam skladeb

 

My Cosmos Is Mine
Wagging Tongue
Ghosts Again
Don’t Say You Love Me
My Favourite Stranger
Soul With Me
Caroline’s Monkey
Before We Drown
People Are Good
Always You
Never Let Me Go
Speak To Me

 

 

My Cosmos Is Mine

Wagging Tongue

Ghosts Again

Don’t Say You Love Me

My Favourite Stranger

Soul With Me

Caroline’s Monkey

Before We Drown

People Are Good

Always You

Never Let Me Go

Speak To Me

9. únor 2023 o 17:27 • Dangerous • Články

Diskuze

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.