Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Kapela Depeche Mode představila svou novou desku v Moskvě

Ilustrativní: Kapela Depeche Mode představila svou novou desku v Moskvě

Spirit“, je nejnovější album, Depeche Mode, potemnělý a mocný zvuk s texty písní o dnešním příliš neklidném světě. Show začala skladbou Beatles „Revolution“.

Před stadiónem a uvnitř něj se pohybuje přes tisíc policistů, aby zajistili bezproblémový koncert, což se naštěstí podařilo. Koncert se otevřel skladbou „Going Backwards“.

Stejně tak jako v Moskvě v roce 2013, je celá aréna doslova hypnotizována. Do noci moskevského stadiónu září dominantní velkoplošná obrazovka se svým materiálem.

Kytara – klasické spojení s Martinem Gorem, gahanovský baryton a znepokojující zvuky syntetizátoru od Andyho Fletchera, pokračující tématem nového alba v písni „So Much Love“. V této fázi se na pódiu objevuje frontman Dave Gahan – s tradiční vestou ze saténu. Publikum křičí štěstím, protože dlouhou dobu neviděli svůj idol – a on Dave Gahan je pořád stejný. Rukama se snaží obejmout celý moskevský stadión.

„Corrupt“ je zpívána Davem Gahanem velmi vážně a soustředěně, ve svém zpěvu se ptá desítek tisíc lidí jestli jsou připraveni uzavřít dohodu se svým svědomím, jako hrdinka skladby. Pokračuje superhit „World In Your Eyes“, nový „Cover Me“a Dave Gahan žhne vášní.

V každé show, v každém koncertním programu má frontman Dave Gahan chvíli přestávku v zákulisí a nastupuje Martin Gore, jeho písně jsou vždy něžně baladické. Pro „Global Spirit Tour“ si vybral baladu v doprovodu klavíru „A question of Lust“, jeho dramatický tenor v průběhu let neztratili nic na své kráse a je stále obdivován.

Netřeba dodávat, že o vynikající produkci na velkoplošné obrazovce se postaral jako vždy Anton Corbijn, jakožto také i o promo fotografie k novém u albu. Když Gahan a jeho společníci ukázali svůj nejnovější akční film „Where’s The Revolution“, tak na obrazovce jsou k vidění bílé malované sevřené pěsti a rudě vlající vlajky.



Revoluční nálada panuje v celém setlistu „Global Spirit Tour“. Samozřejmě, že kapela nemůže opustit 45.000 fanoušků bez „Personal Jesus“ a dalšími písněmi pro přídavku, jako „Heroes“, balada na počest Davida Bowieho.

dmhalo415

16. červenec 2017 o 18:30 • dmf • Články

Diskuze

Uživatel: Herrer

Herrer      1   17. červenec 2017 o 8:05

Teď se nějak nechytám… DM hráli v Moskvě Revolution od Beatles??? grin A co ta World in Your Eyes… wink


Uživatel: kosíno

kosíno      2   17. červenec 2017 o 19:07

Některé články by potřebovaly důkladnou korekturu před tím, než se objeví na zdejších stránkách.


Uživatel: Lukáš Kuča

Lukáš Kuča      3   20. červenec 2017 o 13:09

Je možné, že Beatles běželi z nahrávky před započetím koncertu, ale v takovém případě by si to zasloužilo uvést v textu.
+ Going backwords je taky dobrý. Myslím, že angličtina podobné slovo nezná.


Uživatel: renegade

renegade      4   20. červenec 2017 o 17:20

Lukáši, ti Beatles (úryvek) běží z nahrávky před každým koncertem wink


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.