Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Křest knihy Petra Honse -44+ čtyři blízké životy

Ilustrativní: Křest knihy Petra Honse -44+ čtyři blízké životy

Tato kniha není pouhým shrnutím a sečtením některých dílčích událostí mého života coby textaře a hudebníka. Je to kniha možné a taky vybrané cesty k vytčeným a vysněným cílům, které si sám člověk může nezávisle na okolním světě vytvářet.... (část úvodu z knihy)

V pondělí 29.září se ve Velmi jemném klubu, jak zní oficiální webové stránky, s názvem Limonádový Joe, uskutečnila velice zajímavá a nevšední událost.

Křitila se zde kniha Petra Honse -44+ čtyři blízké životy. Proč 44? Každý se dovtípí, když ví jaký ročník narození je Petr Hons a proč 4? blízké životy? Protože v této knize a tuto knihu věnuje svému období života, kdy byla je pracovní aktivita velmi úzce spojena se skupinou Oceán a Shalom.

A co by to bylo za křest a oslavu, kdyby byla bez všech členů skupiny. Vše se podařilo, přišel Petr Muk, Petr Kučera, Honza Vozáry i Dušan, ten si při samotném křtu neodpustil poznámku, k rozesmátí všem přítomným, že díky pozvání od Petra Honse, vyšel po několika letech z baráku. Tohle si prostě ani on nemohl nechat ujít.

Setkalo se zde opravdu spoustu významných osobností, nedají se ani všichni jmenovat.

Samotný křest moderoval Dalibor Gondík, který se sám několikrát přiznal, že na dobu, kdy Oceán vystupoval velice rád vzpomíná a jejich muziku měl a má pořád rád.

Petr Hons byl velice milý a příjemný, ochotně se se všemi fotil, podepisoval svou knihu, dělal rozhovory.

Živá vystoupení Petra Muka, který zazpíval dvě skladby (Až jednou, Prázdná ulice), skupinu Jeruzalém, České srdce a sólový projekt P. Kučery (Slunečná v podání J. Feriové), doplňoval recitál z knihy básní Petra Honse, kterou doprovázely, jak jinak, písně od Oceánu.

Byl to opravdu zážitek vidět zase všechny čtyři včetně Petra Honse znovu na podiu po tolika letech. Byl to krásný večer, který oživil vzpomínky na Oceán, takové, které by spousta z nás chtěla zase vrátit zpátky. Třeba se dočkáme, doufejme....

Samozřejmě Petrovi přejeme, aby se knížka dobře prodávala, aby oslovila, oživila, povzbudila a zahřála u srdce.

PS: já už jsem jí přečetla, básně jsou nádherný, stojí opravdu za to a děkuji.

video křest

 

 

K tomuto článku můžeš diskutovat i v diskuzním fóru

1. říjen 2008 o 20:07 • DeeBeeDM • Články

Diskuze

Uživatel: Dangerous

Dangerous      1   2. říjen 2008 o 7:55

Díky Dášo za moc pěkný článek! Hezké vidět Oceán po letech v plné sestavě..mohli by si střihnout takhle aspoň jedno vystoupení, třeba jako předkapela DM příští rok v Edenu ...

Co že jsme to tenkrát na úvod koncertů Oceánu křičeli? 10,9,8,7 ...


Uživatel: Mirxon

Mirxon      2   11. říjen 2008 o 7:40

Petr Hons je opravdu básník a textař první kategorie a Oceán byla první elektronická vlaštovka za komunismu v Čechách a stal se z nich svým způsobem taky kult. Jediný, co mě osobně rozčiluje, je ten fakt, jak Petr Muk v období konce činnosti Oceánu a nástupu Shalomu všude veřejně vykřikoval o Depeche Mode takový hesla jakože jsou hrozná komerce, střední proud (sám asi ještě tenkrát netušil, že se stane v pozdějších letech, coby sólovej zpěvák, jedním z typických představitelů středního proudu) a od Depeche Mode se tenkrát dost trapným až nechutným způsobem začal distancovat. Moc dobře si na to pamatuju a proto bych si já osobně jen dost těžko dovedl dneska představit Petra Muka v roli předskokana DM. Asi bych měl z toho hodně divnou chuť v puse.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      3   13. říjen 2008 o 7:36

to Mirxon: moc hezký názor. Také si myslím, že Muk by neměl vystupovat před DM. Jediné co má teď s DM společného, je že nosí jejich triko.
Oceán byl ale první opravdu kvalitní syntezátorová skupina v Československu, takže by si v roce 2009 vystoupení jako předskokan zasloužil.

V roce 1993 sem, ale uvažoval jinak, tehdy se dokonce objevovaly rumours, že Oceán před DM vystoupí, ale to už měl Muk za sebou ty nelichotivá prohlášení na adresu Depeche Mode. Myslím, že kdyby se to tenkrát opravdu stalo, nedostalo by se mu jen pískotu, ale naprostého ostudného vyhnání z podia.

Dnes si mladší fanoušci myslí, jaká to byla idyla, DM, Oceán, Shalom, to je nesmysl, Real Depeche Mode fans se s fanoušky Shalomu přímo nenáviděli, a myslím, že došlo i k mnoha potyčkám…


Uživatel: Mirxon

Mirxon      4   18. říjen 2008 o 11:02

to Dangerous: Máš pravdu. Pamatuju si jak v létě 92’ vystupovali Shalom v Jihlavě na letním kině a taky se to tam neobešlo bez incidentů. Dokonce několik mých kámošů, skutečných DM fans, tenkrát bylo předvedeno na policejní stanici kvůli údajnýmu hanobení židovský víry. Ale tam tenkrát vůbec nešlo o židovství. Byly tam prostě ty rozpory mezi DM fans a tím, co vykřikoval veřejně Petr Muk a co slepě podporovali noví fans Shalomu.


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.