Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Špetka bulváru z Minska

Ilustrativní: Špetka bulváru z Minska

David strávil na lůžku napíchnutý na infuzích 5 hodin. Následně si dopřál ovesnou kaši a odešel. List Komsomolskaja Pravda navštívil ředitele 9.minské nemocnice a popovídal se s ním o výjimečném pacientovi.

"Věřte mi, v ten večer zpěvák nebyl schopen vystoupit. V jeho stavu nebylo možné vkročit na pódium a zpívat. Ve stavu, v jakém k nám přišel, je nejlepší ležet na lůžku," řekl primář nemocnice Valery Kušnitenko.

S jakou diagnózou vlastně Dave Gahan přišel do vaší nemocnice?
To Vám říci nemohu, je to lékařské tajemství. Ale rozhodně to nebyla pankreatitida (zánět slinivky břišní), jak se uvádělo na internetu. Naši specialisté provedli všechny potřebné testy a úkony a Dave od nás odcházel v dobrém stavu a hlavně dobré náladě. V Kyjevě by to už mělo být bez komplikací.

Bylo vzrušující ošetřovat hvězdu světového formátu?
Nebylo to poprvé, co jsme ošetřovali někoho velmi populárního. Upřímně, zažili jsme zde už kdekoho. Dave Gahan mě překvapil. Žádné hvězdné manýry. Noc u nás strávil v úplně jednoduché jednolůžkové místnosti, žádné VIP. Dokonce neměl ani žádné speciální požadavky. A velmi zdvořile s námi komunikoval. Dokonce, když se mu ulevilo, bez problémů rozdával autogramy. Ráno si dokonce dopřál ovesnou kaši. Tu zcela obyčejnou, kterou podáváme všem našim pacientům.

I vy máte od Davida autogram?
Mluvil jsem se s ním. Ale popravdě autogram jsem si nevyptával, i když mám jeho písně velmi rád. Rozhodl jsem se, že ho nebudu zbytečně vyrušovat. I bez toho zažil neklidnou noc.

Kolik DG vlastně stála hospitalizace?
Poplatky za léčení bude hradit pojišťovna. V poplatcích bude zahrnuta platba za samostatnou místnost, jídlo, vyšetření, lékařskou péči... je složité mluvit v tento okamžik o přesné částce. A samozřejmě, on o to starost mít nemusí. Mohu vám jen říct, že domácího pacienta vyjde jednodenní pobyt v podobné místnosti na 20 rublů.


Povídali jsme si i s Davidovým ošetřujícím lékařem, Sergejem Korotkovem.
SK: Pacienta nám předali po vstupní prohlídce. Následně prošel všemi standardními procedurami. Je třeba říci, že v první řadě jsme k němu přistupovali jako k pacientovi, až potom jako ke "hvězdě". Na oddělení měl umožněný volný pohyb, intenzivní péče nebyla nutná. Dokonce ani nevyžadoval speciální péči. V jeho stavu nebylo nutné využít nějaké speciální medicínské vybavení. Stačila postel. Z medicínského hlediska jsme skutečně zajistili vše potřebné.

Jak jste s Davidem komunikovali?
Zpěvák měl s sebou tlumočníka, vlastně to byla ochranka. Já osobně jsem však překladatele nepotřeboval. Bez problémů se anglicky domluvím. V tomto směru jsme neměli žádné problémy.

Takže byl celou noc na infuzích?
Přivezli ho k nám v 16:30. Na infuzích strávil asi pět hodin, k tomu ještě připočtěte čas strávený na vyšetřeních. Po absolvování ranní kontroly a vysvětlení celé situace a doporučení pro další zotavení Dave po deváté hodině nemocnici opustil.

Bylo nám řečeno, že si Dave vyžádal jídlo ... co jste nabídli "hvězdnému" pacientovi?
Ano, dobrý apetit je prvním příznakem uzdravování pacienta. Ráno se David skutečně dožadoval jídla. Při jeho diagnóze se však v první řadě předepisuje skutečně přísná dieta. Dave si tedy dopřál rýžové cereálie bez oleje a vypil silný čaj bez cukru.

Mezitím sestřička zažertovala: "Po celém internetu nás označují za šťastné doktory protože se všem podařilo získat autogram, což se některým jeho fanouškům třeba nikdy nepodaří."

"Přesně tak se i stalo. Když se DG zotavil a viděli jsme, že se připravuje k odchodu, tak jsme ho požádali o autogramy. Mezi našimi doktory má David hodně, skutečně velkých fanoušků. Mnozí z nich se nemohli kvůli práci zúčastnit plánovaného koncertu. No a tak se stalo, že nakonec přišla hvězda za nimi. Pro mě znamená Davidův podpis skutečně skvělý dárek, "řekne nám sestra Julia Strižak a radostnou pózou se nám pochlubí podpisem frontmana Depeche Mode. "Doufáme, že koncert v Minsku nebude nadobro zrušen, ale přesunut."

Monghi

19. červenec 2017 o 10:16 • dmf • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.