Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Reconstruction Time Again: uvnitř nejnovějšího znovuzrození Depeche Mode

Ilustrativní: Reconstruction Time Again: uvnitř nejnovějšího znovuzrození Depeche Mode

Velmi málo kapel se stále pokouší hledat nové výzvy po prodání více než 100 miliónů alb a 35 letech ve hře. Ale Depeche Mode nejsou nějaká obyčejná kapela.

Přes proslulé bouřlivé vztahy mezi členy kapely - mezi tvůrčí hybnou silou Martinem Gorem a vokalistou s hadími boky Dave Gahanem - Music Week hovořil odděleně, právě s těmito dvěma v milánském Four Season. Sestava, která ještě zahrnuje klávesistu Andy Fletch Fletchera nejenže přetrvala více než tři a půl dekády, ale téměř bez sebemenšího zaváhání prodává desky po mnoha miliónech a ještě se jí dostává uznání kritiky.

Jejich poslední vydané album z roku 2013 Delta Machine dosáhlo na 2. místo v Británii a prodalo se jej zde do dnešního dne 68.437 kopií, podle Official Charts Company.

V následujícím roce se kapela chystá znovu na turné, aby podpořila své nové album Spirit. Turné zavítá na nejznámější stadióny na celém kontinentu, včetně London Stadium, kde Depeche Mode odehrají první stadiónovou show ve Velké Británii od roku 1993, kdy vystoupili v Crystal Palace National Sports Centre.

"Je ten správný čas v naší kariéře udělat tento krok směrem vzhůru," říká Martin Gore. Hrajeme na stadiónech po celé Evropě, a byla by škoda, neudělat takovou show i v naší domovině. Je to risk, který stojí za vyzkoušení."

Pro Gorea je vzrušení z koncertního vystupování stále silnější, a to navzdory dekádám koncertů a podrážděným vztahům uvnitř kapely.

"Všichni jsme z toho nadšení. Skládali jsme písně a nahráli je společně, ale pořád jsme byli celkem izolováni od světa. Je skvělé jít na pódium před desetitisíce lidí, kteří s námi zpívají každé slovo. Co více si lze přát."

Jednu z největších změn, která má vliv na koncertní byznys během jejich kariéry, vidí ve vzestupu překupnictví lístků, které se rozrostlo z prodeje jednotlivých kusů před vchodem na digitální prodej v průmyslovém měřítku.

"Je to obrovský problém, který lze velmi obtížně kontrolovat," říká Gore. "Byl jsem v šoku, když se moje žena pokoušela koupit lístek kamarádce na koncert Adele v Americe. Hledali jsme přijatelné ceny, a ne úplně nejlepší sezení bylo nabízeno za 700 dolarů. Ale co le dělat? Jedinou věc a to, nekoupit je za tuto cenu a snažit se je získat sám napřímo. Znamená to, že je problém vyřešen? Zastaví to tok peněz překupníkům, tak to možná fanouškům trochu pomůže."

Zatímco Gore se zdráhá mluvit příliš o ještě nedokončeném albu, Gahan je daleko vstřícnější.

Zpěvák cituje producenta desky Spirit Jamese Forda, který nahrávku označil za kreativní vrchol Depeche Mode, a zároveň skládání a nahrávání jako jednu z největších výzev v celé dosavadní kariéře Depeche Mode.

"Jsme skoro hotovi, až na pořadí skladeb na albu, ale definitivně jsme odsouhlasili písně, které na desce budou," vysvětluje Gahan. "Bylo to obtížné. Když jsme pracovali na poslední nahrávací frekvenci, tak James řekl, že bychom měli dát seznam písní, co by podle nás mělo být na albu, a že on představí svůj. A potom to dal dohromady, a pár písní muselo z kola ven."

"Nahrávání desek Depeche Mode je pichlavou zkušeností, ale to je to, co je dělá zajímavé," pokračuje Gahan. "Jsme odlišní lidé. Děláme odlišné věci a nejobtížnější na tom je, že o tom nemluvíme. James postavil Martina a mě tváří v tvář, abychom si o některých záležitostech promluvili. Seděl tam u toho a soudcoval. Bylo to docela obtížné a emocionální. Ale vyčistil se vzduch."

Výsledné album tak může být něco, co překvapí fanoušky i pochybovače. "James nám řekl, že se chce pokusit udělat desku tak, aby mohla oslovit někoho, kdo možná není fanoušek Depeche Mode," říká Dave Gahan. "Nahrávám s vámi první album, takže vám chci říct, že tam jsou možná lidé, které jste odepsali."

Jak se rozhovor stáčí k budoucnosti, tak Gahan připouští, že každý nový projekt cítí, jako by měl být jejich poslední. A pokud se Spirit ukáže být jejich skutečně poslední počin, tak Gahan myslí, že je to příhodný způsob, jak odejít.

"Jedná se o speciální album," prohlašuje. "Kdyby bylo poslední, co jsme udělali, tak bych byl docela spokojený. Ty dobré desky, vždy vznikají obtížně, jako: Songs Of Faith And Devotion či Music For The Masses."

"Co jsem se naučil během nahrávání této desky, byla zkušenost, že stojí za to být u toho, dokonce i když můj vnitřní pocit byl: co sakra tady vůbec dělám? Vždyť já to už nemám zapotřebí. Ale byl tam ještě větší hlas v mé hlavě, který mi říkal, že to zapotřebí rozhodně mám."

 

Daniel Gumble. Music Week.

dmtvarchives.com

29. listopad 2016 o 6:00 • Dangerous • Články

Diskuze

Uživatel: Dangerous

Dangerous      1   29. listopad 2016 o 6:08

James postavil Martina a mě tváří v tvář, abychom si o některých záležitostech promluvili. Seděl tam u toho a soudcoval. Bylo to docela obtížné a emocionální. Ale vyčistil se vzduch.

hmmm…


Uživatel: Herrer

Herrer      2   29. listopad 2016 o 8:46

Ford se zdá jako zdatný lídr a to je přesně to, po čem jsem tu roky volal. Tlesk, tlesk… Upřímně, můžu si hrát na pragmatika, ale opět mě všechny ty superlativy totálně nahlodaly a neskutečně se těším!

Skvělý rozhovor, díky za něj oběma redakcím wink


Uživatel: Fire

Fire      3   29. listopad 2016 o 10:18

strašně bych si přál jednou vidět a slyšet celí team, jak vybírají písně na koncerty, jakým způsobem, jak dělají kompromisy a jak se dohadují. To by byla třeba na DVD skvělá bonusová část, než hrané písně na projekci grin


Uživatel: Beladona

Beladona      4   29. listopad 2016 o 11:01

To potvrzuje starý výrok, že spíš než producenta potřebují školního ředitele grin


Uživatel: Dangerous

Dangerous      5   1. prosinec 2016 o 11:03

Údajně nejen James Ford krotil kreativní spory mezi Gahanem a Gorem, i Fletch přispěchal s náplastmi na bebíčka…


Uživatel: Fire

Fire      6   1. prosinec 2016 o 11:10

Dangerous-
Jsi prý údajně hlava všeho, co zde je a znalosti jsou veliké.
Nevíš, nebo neznáš odpověď na můj poslední příspěvek?
Jsou vlastně dva:
1-kolik lidí dělá výzdobu na DM večer
2-a jestli opravdu setlist dělají tak, jak píšou, protože se mě nechce věřit, že by dokola dávali ty samé písně.

Předem děkuji za tvůj čas a ochotu


Uživatel: d.stripped

d.stripped      7   1. prosinec 2016 o 13:51

@Dangi: Jsem rád, žes tuhle připomínku napsal. Myslím, že to je právě jedna z velkých úloh Andyho. On je “pan účetní”, ale taky, tak trochu, jejich máma a táta. No a když se kluci vztekají, tak jim nejdříve domluví, potom možná dá na prdel smile
Tudíž, proč vlastně píši, zde je vidět, jak je důležité míti Andyho!!!
Spousta lidí jej zatracuje, že nic nedělá, nehraje atd., ale on je, možná, právě tím důvodem, proč DM drží stále pohromadě. Není asi jednoduché stát mezi DG a MG - navíc, když s Martinem jsou kámoši od školy….


Uživatel: d.stripped

d.stripped      8   1. prosinec 2016 o 13:59

Teď jsem si toho všiml:
68437 kopií k dnešnímu dni v Británii????????¨
Tak to je ale ultra žebrota, to se na mě neráčej zlobit, vašnosti.
Fakt tak málo???
Pak nechápu tyátr okolo prodeje lístků do O2 arény v Londýně.
To mají v GB tak málo skalních fans??? A kdo jde na ten koncert??
Svět se pos..l ....


Uživatel: Dangerous

Dangerous      9   1. prosinec 2016 o 19:12

U nás se Delta prodala tak 10.000 ks, a je nás 6x méně než lidí ve Velké Británii. Tak to celkem odpovídá.


Uživatel: d.stripped

d.stripped      10   2. prosinec 2016 o 7:41

@Dangi: No, to je tedy fakt síla. Máš info o celosvětovém prodeji??
Já to odhaduji tak na 3/4 milionu…podle těchto čísel.
Ale stejně je to šílený!!!


Uživatel: Dangerous

Dangerous      11   2. prosinec 2016 o 8:48

Celosvětově cca 1.5 miliónu. Z toho jen Německo necelých půl milionu. Je prostě jiná doba než za našich mladých let, kdy se singlu Holky z naší školky prodalo přes milión jen v ČSSR.
Za Delta Machine dostali DM v Británii stříbrnou desku, tak to už je docela úspěch…


Uživatel: Dangerous

Dangerous      12   2. prosinec 2016 o 8:55

Ještě Tě pobaví, že Best of vol.1 se v Británii prodalo cca 3x více než Violator wink a Delta Machine stejně jako Music For The Masses. I tohle album se prodalo v Británii přes 60.000 a dostalo stříbrnou desku wink


Uživatel: Ringo

Ringo      13   2. prosinec 2016 o 9:37

navíc dneska jsou lidi tak uspěchaní, že si neumí sednout pěkně k desce/CD. Stáhnou z netu, poslechnou/zkonzumují, a jedou dále. Pro zopakování nakliknou youtube…na co kupovat album, že. Smutné, ale asi je to takhle.


Uživatel: Lex Barker

Lex Barker      14   2. prosinec 2016 o 9:45

Jestli se prodalo alba Delta Machine stejně jako MFTM, tak si myslím, že bylo mnohem úspěšnější v Británii, protože je rozdíl prodat tolik kusů alba v 80 letech a v současnosti, to by paradoxně ukazovalo na zvýšující se popularitu kapely v GB.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      15   2. prosinec 2016 o 12:11

Určitě máš pravdu, v 80. letech by si DM nemohli dovolit vystupovat v Británii na stadiónu velikosti London Stadium, a to ani omylem. Teď to publikum tam posbírají...


Uživatel: Lex Barker

Lex Barker      16   2. prosinec 2016 o 12:30

Co se týče návštěvnosti koncertů- DM jsou už dneska v kategorii legend, takže na ně narozdíl od 80. a 90. let, kdy chodili skutečně jen fans, zajde i kdejaký “strejc”, či lidé, kteří dostali lístky v rámci firemních bonusů apod. i to je možná důvod, že návštěvnost koncertů roste a DM se přesunují z hal na stadióny. Jestli je to dobře či ne, nevím.


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      17   2. prosinec 2016 o 13:34

Já jsem taky Strejc. Proč bych nemohl na koncert?


Uživatel: d.stripped

d.stripped      18   2. prosinec 2016 o 13:39

@Pavel Z.: protože ty máš od nás speciální povolenku - a fertig! smile


Uživatel: Lex Barker

Lex Barker      19   2. prosinec 2016 o 13:44

Nenapsal jsem, že to je špatně, napsal, jsem že nevím…..či bylo lepší když chodili jen fans do hal a v počátcích klubů, anebo po roce cca 00 , kdy se začínaly naplňovat stadiony a DM se dostanou někdy i k lidem, ke kterým by se dříve nedostali….k dětem, prarodičům v důchodu, lidem kteří dostanou lístek v zaměstnání apod…nezainteresovaným lidem, kteří zajdou tu na legendu AC/DC, tu na Stouny , Petera Gabriela no a pak zase třeba na DM….


Uživatel: Ringo

Ringo      20   2. prosinec 2016 o 13:48

Já bych jim ty vyprodané stadióny přál, ať už je to jakkoliv, oni jsou určitě rádi a nabíjí je to k další práci a dalším tour. Buďme vděčni, že ty místa zaplní i víkendoví posluchači jakékoliv hudby, kteří jdou jen ze zvědavosti, když už se tolik skalních prostě nenasbírá, aby z obřích stadiónů udělali černou mši, jakou by si skalní fanda přál, jako za starých dobrých kultovních let.


Uživatel: Lex Barker

Lex Barker      21   2. prosinec 2016 o 14:23

Samozřejmě je lepší když je plný/vyprodaný stadion, než kdyby se tam pohybovalo 5000 věrných,  asi by to pro kapelu nebylo moc motivující pokračovat, hlavně pro Davea, rozeného showmana smile


Uživatel: Ota

Ota      22   2. prosinec 2016 o 17:48

Pěkný článek. Jinak ten prodej v UK je spíš malý zázrak. Jestli se Delty prodalo stejně jako MFTM, kdy se hrálo hlavně LP a kopírovalo na MC a CD začínalo. Já letos už také nekoupil skoro žádnou desku a CD. Vyjma pár srdcovek. Všechno se dá streamovat v CD kvalitě z Tidalu (mnohdy i lepší, protože na trhu je mnoho fake CD), který si poctivě platím a oni mi dávají poctivou kvalitu. Takže kromě DM, Martina a několik velmi málo dalších interpretů už v budoucnu nekoupím na nosiči asi nic. Myslím, že v UK takových konzumentů bude procentuálně výrazně víc než v ČR, takže 60k je vážně slušné.


Uživatel: Ota

Ota      23   2. prosinec 2016 o 17:53

Btw, myslím, že za pár let už prodeje nosičů ani nebudou uvádět a bude se počítat kolikrát si desku někdo pustil z Tidalu, Qobuzu, Spotify, atd. Kapely podle toho budou mít peníze a všichni budou happy smile.


Uživatel: Ringo

Ringo      24   2. prosinec 2016 o 21:19

tak to já jsem konzerva, když nemám placku, je to jako bych to neměl. Akorát je to teda záhul nakupovat od cca dvaceti interpretů, ještě k tomu když se jich pravidelně cca 5 “domluví”, že udělají novou desku ve stejném roce a nejlépe v nějakých hutných limited edicích:-D

A až vyhodím jednoho dne kopyta do luftu, tak si tím nechám zahrnout výkop s truhlou:-D


Uživatel: Ota

Ota      25   3. prosinec 2016 o 12:51

Ringo: právě, člověk za život nahromadí strašně moc věcí a platí to i o CD, atd. V tomto roce jsem opakovaně prováděl testy, abych si opodstatnil přítomnost tří přístrojů v mém AV systému, které umí přehrávat CD. Nakonec jsem si finálně potvrdil, že mi streamovaná hudba z Tidalu (přes Aurender) hraje u 80% titulů stejně dobře nebo dokonce i lépe než z CD. V listopadu jsem díky tomu prodal McIntosh MCT-450+D-150 a Classé CDP-300. Nechal jsem si jen Bluray přehrávač Pioneer LX88, který umí všechny druhy formátů disků a hraje celkem slušně, přestože to není žádný top highend. Díky tomu se mi vrátila docela slušná částka a v budoucnu bych upgradoval už jen streamer nebo DAC, protože do přehrávače CD, apod. už nemá smysl investovat. Komfort a nyní už i kvalita přehrávání je nesrovnatelně vyšší než u ostatních zdrojů hudby (nemluvím o streamování z obyčejného PC). O ušetřeném místu pro skladování disků a LP ani nemluvím. Samozřejmě od DM si nosiče budu dál kupovat, ale jen ze sběratelských důvodů...


Uživatel: Federman

Federman      26   3. prosinec 2016 o 13:04

Bezte se Vy vsichni stahovaci bodnout. To uz jste skutecne ztratili i ten posledni kousek etiky ? To uz Vas moderni presitovana epocha uplne pohltila ?

když nemám placku, je to jako bych to neměl

... to je slovo chlapa. A hlavne Ty Oto, vubec na me nemluv. smile Doma sestava, ze by jsi mohl ozvucit pul Strahova a poustis do toho neco ze zasuvky.
Zase na druhou stranu musim uznat, ze na vinyl se dostava tak malo veci co hraje o ligu vis, ze i ja si dopravam na svuj stribrny talir pouze veci co byly nahrany v dobe pred nasim hudebnim letopoctem, to jest pred dobou jednicek a nul, ergo zasranou dobou digitalni.


Uživatel: Ota

Ota      27   4. prosinec 2016 o 10:31

Fedie já Ti tak rozumím a stejně tak Ringovi. Přesto se můj pohled na věc v posledních dvou letech měnil a měnil až se změnil úplně a já ty tekoucí jedničky a nuly odněkud zpoza oceánu v reálném čase začal mít rád. Nejen protože jsem od přírody líný a ta lenost vítězí nad romantikou otáčení desek nebo vyndaváním-zandaváním stříbrných kotoučků z krabiček, během kterých si prohlížíš booklety, ale hlavně pro tu kvalitu. Skutečně si tam totiž (např. u Tidalu) přehráváš originální soubory, které poskytlo vydavatelství v kvalitě pro lisování CD. U koupeného disku máš velkou šanci, že si kupuješ fake vylisovaný někde na Balkáně nebo v Číně a proto hraje často hůř než stream z Tidalu, přestože se tváří jako originální nosič. O tom, že deska časem stárne mechanickým opotřebením a i CD se snadno poškrábe ani nemluvím. Navíc brzy přijde (rok-dva) doba streamování v kvalitě MQA. Tedy kvalitě stejné jako poskytuje nahrávací studio. Neuvěřitelné, ale je to tak. Stream z možností hledat novou hudbu mezi 20-30.000.000 skladbami je ideálním místem pro zkoumání nových žánrů a interpretů nebo i různá vydání stejného alba.


Uživatel: Ota

Ota      28   4. prosinec 2016 o 10:34

PS: upřesňuju linkem, protože teď když to po sobě čtu tak vidím, že to MQA jsem moc nepopsal a může být špatně pochopeno: http://www.mqa.co.uk/


Uživatel: Ringo

Ringo      29   4. prosinec 2016 o 11:36

Ota: taky jsem líný, ale jak něco nemám v hmotné podobě, tak mi fakt přijde, že to prostě nemám, nějaká ponorka ti škubne pod oceánem kabel a jseš s jedničkami a nulami víš kde:-) Já to tak mám se vším, když něco zbožňuji, tak musím mít krabičku s obsahem, ať už jde o CD, hry na počítače a konzole, knihy…, prostě mám nějak poštemplované, že to mám. Jinak samozřejmě taky využívám digitálních nákupů třeba u her na GOGu, ale vesměs jsou to věci, u kterých cítím, že je až tak moc nepotřebuji, chci, ale nepotřebuji. Co fakt potřebuji, tak si koupím na GoGu a na ebayi si stejně seženu hutnou krabici s manuálem, pal to čert, že je t okolikrát v disketové podobě, mám fajn pocit, že mám materiálně splněno a je to moje, ne jen někde odložené na zapůjčení a pak vrácení. Ty elektronické věci mi připadají, jako bych měl k dispozici program, kde si z Lega postavím úplně cokoliv, ale nikdy mi to nenahradí ten pocit, když si koupím hmotnou stavebnici a skládám si to vlastníma rukama. Asi blbé přirovnání, ale já jej tak cítím. Jinak jak to myslíš s těmi Fake CD, když nekupuji z pochybného shopu nebo přímo v Rusku nebo asii, tak je snad jistota, že je to vyrobeno normálně v EU nebo US, ne? Jakýpak fake?


Uživatel: Ota

Ota      30   4. prosinec 2016 o 13:56

Ringo: rozumím, ještě před pár lety jsem tvrdošíjně odmítal kupovat softwear, který byl jen ke stažení a nebyl v krabici smile. Prostě jsem chtěl mít jistotu, že ho mám skutečně doma a můžu ho kdykoli znovu instalovat.
Ale k těm CD: nejsem rozhodně odborník na produkci CD nebo jiných nosičů, ale vždy bylo známo, že i originální CD či LP alba vydaná v jiný rok nebo vylisovaná v jiné fabrice hrají různě kvalitně. Proto zejména některé desky z limitek stojí desítky tisíc a stejné album na jindy nebo jinde vyrobené desce stojí stokoruny. Takže to nemusí být přímo fake, ale prostě jen blbá edice, kde ve výrobě nedokázali ohlídat kvalitu finálního záznamu. Ale ani tak bych se nepouštěl do tak jednoznačného prosazování streamu z Tidalu. Jak jsem psal výše, snažil jsem se letos redukovat počet přístrojů a zjišťoval co můžu obětovat. Díky tomu jsem dlouho a opakovaně porovnával nejen různé přístroje, ale i jak hraje rip z orig. CD oproti tomu samému CD a pak oproti streamu z Tidalu. Docela velká část CD v mé sbírce (cca 20-30% a byla to cd zakoupená v obchodech, nekupoval jsem je na tržnici) dopadla v testech, které jsem dělal i za asistence lidí, kteří mají vycvičené uši smile, hůř než hrálo stejné album z Tidalu. Ptal jsem se na to lidí z oboru (mimo jiné lidí ze Supraphonu- supraphonline.cz ) a oni mi potvrdili, že jen cca polovina CD, ale také LP, jsou přímé a originální kopie těch master matic, které vyrobí vydavatelé pro lisování alba z dodaného materiálu ze studia. Zbytek už jsou jen vyrobené z nějakých post kopií a dokonce i v továrnách kde vůbec nemělo být LP či CD vyráběné. To byla zřejmě všechna ta moje CD kdy jsem si udělal maximálně kvalitní rip z “originálního” CD a uložil přímo do mého streameru, to pak ale nehrálo tak dobře jako online stream z Tidalu, kde se data cucají ze serverů, na kterých jsou uložené audio soubory dodané vydavatelstvím. Tím jsem obešel vliv CD přehrávače. Při srovnání přímého přehrávání disku oproti streamu z Tidalu to nebylo jiné. Samozřejmě hodně CD hrálo stejně dobře jako Tidal (dokonce většina). Ale jen málo, cca 5-10% hrálo lépe než streamz Tidalu. Takže s přihlédnutím na komfort obsluhy není co řešit a hraju 99% hudby ze streamu a k tomu objevuji dosud nepoznanou hudbu a interprety bez nutnosti utrácet za nosiče smile.


Uživatel: Ringo

Ringo      31   4. prosinec 2016 o 14:45

OTA: ještě že nejsem netopýr jako ty a ten poslech z CD nosiče mi přijde ok:-D Jinak z toho streamu to přece taky musíš platit, ne? Určitě ti nenaservírují veškerou hudbu zdarma. Navíc, kam to pak dáváš, to máš nějaké záložní disky, kde to cpeš? O to můžeš pak kdykoliv přijít, ne?


Uživatel: Ota

Ota      32   4. prosinec 2016 o 15:26

Ringo: jasně, to mně taky přišlo všechno jako ok kvalita a co hrálo hůř jsem bral jako špatnou nahrávku a ne jako chybu CD, až do doby než jsem konečně během vteřiny mohl přepnout z CD na Tidal a zpět na CD. Já mám docela komplex z toho že nejsem netopýr a ani analytik jako třeba Herrer. Ovšem nějaké rozdíly přeci jen slyším a u těchto dvou zdrojů (když narazíš na blbé CD) to je zřetelné. Vždy musíš mít okamžité srovnání. I jen minutová prodleva už smaže jistotu, že tam nějaký rozdíl byl, protože ucho je nedokonalé a moc si “nepamatuje”. Oči jsou v tom lepší. Jinak jsou dvě možnosti streamu. První je, že si uložím stažená nebo ripnutá alba na HDD ve streameru kde mám 12TB kapacitu a mohu uložit tisíce alb v CD kvalitě (někdo používá NAS). Z něj si pak streamer cucá data a posílá je dál (do DACu). Druhá možnost a ta o které hlavně píšu, je online streaming z webových služeb. Tam si streamer cucá jen aktuálně vyžádané skladby na ssd a z něj si pak cucá, přehrává a posílá hudbu dál. Ovšem nikam nic neukládá. Musíš být tedy online připojen k internetu a nalogovaný k Tidalu nebo jiné službě. Můžeš si od nich i něco ukládat pro offline poslech, ale vždy jen do zařízení, které máš aktuálně připojené a už ji nemůžeš kopírovat dál. Takže já takhle mám natahanou hudbu z Tidalu jen do iphonu. Doma jsem stále na rychlém připojení a nepotřebuju nic ukládat. Což se teda někdy nevyplatí, protože teď třeba Monkey Business znepřístupnili Piece of my life a musím tak sáhnout po desce nebo CD. Z Tidalu aktuálně nejede. To je ovšem spíš rarita. U Tidalu platím za hifi připojení něco přes tři stovky měsíčně. Můžeš mít i MP3 připojení a to je levnější. Spotify je buď zdarma, ale lezou tam reklamy a nebo za poplatek bez reklam. Ovšem vše jen v MP3 kvalitě.


Uživatel: Ota

Ota      33   4. prosinec 2016 o 15:44

Jinak tam těch 20 až 30 milionů skladeb je dostupných stále a během několika málo vteřin si můžeš pustit v CD kvalitě všechno na co jen pomyslíš.


Uživatel: Ringo

Ringo      34   4. prosinec 2016 o 18:41

Ota: jakkoliv to zní zajímavě, tak mě by to narušilo to, že puštění alba je událost. Písničky si mohu navybírat do auta, tam to tak nežeru, i přeskakuji skladby, ale asi bych neuměl takto poslouchat doma. Oželím kvalitu typu “poznáš, když porovnáš” a užiji si to, že si vložím do přehrávače placku a poslechnu celé album.


Uživatel: Ota

Ota      35   4. prosinec 2016 o 18:55

Ringo: no tak určitě smile, vždyť ani já se nezbavuji gramce ani posledního přehrávače, v tomto naprostý souhlas!

Horší je ten Zelen Belen ve Vidni :(.


Uživatel: Ringo

Ringo      36   4. prosinec 2016 o 19:46

OTA: jo, o tom zeleném mimozemšťanovi z Rakous ani nemluv, nebezpečný neomarxista. O tom když tak raději ve fóru o politice;-)


Uživatel: Arokis

Arokis      37   5. prosinec 2016 o 13:40

Čaute, teď jsem se díval na ticketpro a pokud nejsem slepý, tak Praha už je vyprodaná? smile


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      38   5. prosinec 2016 o 14:14

Je to tak…

V síti Ticketportal nyní vyprodáno.


Uživatel: Ringo

Ringo      39   5. prosinec 2016 o 20:31

BTW Rammsteini přidávají v Edenu po beznadějně hned první den vyprodaném 28.5.2017 pro drtivý zájem hned na 29.5.2017 druhý koncert, tentokráte se už poštěstilo, podpódiovky jsem sehnal.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      40   5. prosinec 2016 o 21:00

TicketPro hlásí také Depeche Mode vyprodáno, a také tam mají DM prostor na přidání koncertu… to by bylo hustý...


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      41   5. prosinec 2016 o 22:00

Bylo, protože na druhých koncertech po sobě mění setlist. Minulá tour v Londýně, druhý koncert, to byla paráda. Opravdu ojedinělý setlist, co se Delta tour týče.

http://www.depechemode.cz/aktualita/druhy-londynsky-koncert-privedl-do-setlistu-in-your-room/


Uživatel: blackhound

blackhound      42   7. prosinec 2016 o 18:39

a také tam mají DM prostor na přidání koncertu… to by bylo hustý...

Nad tim prostorem už spekuluju delší dobu, ale přijde mi to jako utopie. Podle mě by Eden dvakrát nevyprodali… ale rád bych se mýlil grin


Uživatel: Dangerous

Dangerous      43   7. prosinec 2016 o 22:46

švagr Andyho Fletchera z Depeche Mode: “Normálně bych souhlasil s tvrzením, že DM vždy říkají, jak je nová deska jedinečná a potom je prostě “jen” přirozené pokračování alba předchozího PTA - SOTU - DELTA MACHINE. Ale tentokrát to není ten případ.”


Uživatel: Dangerous

Dangerous      44   8. prosinec 2016 o 12:08

Distorted, gritty and less guitary (which isn’t a word). First “Spirit” mini review.


Uživatel: d.stripped

d.stripped      45   8. prosinec 2016 o 12:47

@Dangi: Hm, to si ani neumím nějak představit. Že by opravdu čirá elektronika, plná samplů??
Zní to velice zajímavě smile


Uživatel: Dangerous

Dangerous      46   8. prosinec 2016 o 13:33

Uvidíme, ale něco uvnitř mých starých kostí mi říká, že to bude naprostá bomba.


Uživatel: d.stripped

d.stripped      47   8. prosinec 2016 o 14:31

Tak dám na zkušenosti “starého” prognostika smile


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      48   8. prosinec 2016 o 16:28

Bude to dobré, trochu proti Gahymu a jeho pohřebnímu pojetí hudby. Proto ty jeho otázky: co tady dělám.

Pokud to album bude komerčně úspěšné, možná od DM poslední nebude. Naděje umírá poslední. smile


Uživatel: Ringo

Ringo      49   8. prosinec 2016 o 23:04

Moje mladé kosti mi říkají, že mé dlouholeté přání bude naplněno. Čistá elektronika lehce laděna do tanečna:-D A moje prognóza do budoucna je, že tohle není poslední DM album ani omylem, nicméně bude pravděpodobně nejlepší, jaké udělají za posledních 19 let a zároveň už asi nebude žádným dalším po něm překonáno. Tak a teď můžete sázet na to, zda jsem měl teď pravdu;-)


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      50   10. prosinec 2016 o 22:52

Ringo nějak takto?

https://youtu.be/4Eo84jDIMKI

... smile


Uživatel: Federman

Federman      51   11. prosinec 2016 o 0:46

Dangerous:
Neprijde Ti, ze z Tvych prispevku vice a vice vyplouva na hladinu jakasi zvlastni euforie ? Pozoruji Te uz delsi dobu a chovas se jako Zalman z F.L. Veka, ktery se musi modlit ke krizi, ale pritom cte doma pred spanim tajne o kalichu.
    Zprvu jsem myslel, ze chces potesit nas, co demonstruji za svoji nespokojenost, ale ted se nemohu zbavit pocitu, ze jdes nejen s pruvodem, ale jdes dokonce v jeho cele a co je nejkrasnejsi, neses ten nejvetsi trasparent. smile

Chapu to spravne, kdyz reknu, ze i Ty jsi videl posledni, pro me nemastnou a neslanou tvorbu poslednich 15 let, postfakticky ? Emoce Ti valcovaly objektivitu ?


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      52   11. prosinec 2016 o 5:34

Fede posledních 15 let bych nezatracoval. Byly tam i dobré kousky. Mě přijde, že Dm nechtěli být záměrně popoví, ale nevěděli jak na to. Smutnější by bylo, kdyby popoví být chtěli, ale neuměli to.

Je v tom vidět i ta Gahanova rozpolcenost. Je skvělý, uznávaný a obdivovaný zpěvák popu, ale srdce ho táhne k funusovému zpívání a pohřební kapele. Je to zajímavé pozorovat, nicméně v mlze na konci tunelu vidím funus. smile


Uživatel: Alan Wilder

Alan Wilder      53   11. prosinec 2016 o 6:03

No já teda nevím, ale ty ukázky z nového alba na mě působí jako demoverze…


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      54   11. prosinec 2016 o 8:08

Tak se vrať Alane.


Uživatel: Newborn

Newborn      55   11. prosinec 2016 o 10:06

Naprosto chápu optimismus a nadšení Dangerouse. DM si prostě naše možná až nekritické nadšení plně zaslouží, protože my, jejich fanoušci, máme neuvěřitelné štěstí. Štěstí na to, že tu jsou, vydávají alba, koncertují a stále se na jejich albech dají najít skladby, které, alespoň pro mě, budou patřit navždy k oblíbeným. Na Spirit se vážně těším, určitě bude fajn…


Uživatel: Dangerous

Dangerous      56   11. prosinec 2016 o 10:08

Delta a PTA jsou má nejposlouchanější alba. Je ale čas ke změně. Chci drzé, nervózní, provokativní album o světě v kterém žijeme a o životě obecně.

Btw. Skutečný Alan Wilder by pojmy demoverze a demosnímek nezaměňoval wink


Uživatel: Newborn

Newborn      57   11. prosinec 2016 o 10:29

Tak to je asi jediné, čeho se zrovna v případě Spiritu bojím, ať to s tou reflexí současného světa, ve kterém žijeme, nepřeženou. Ale jinak klidně ať je drzé a hudebně provokativní.


Uživatel: Dangerous

Dangerous      58   11. prosinec 2016 o 11:05

Oni to nepřeženou…nebudou nabízet odpovědi, jen pokládat otázky…a zvukově to bude jistě hutné, žádné demoverze demosnímků grin


Uživatel: Alan Wilder

Alan Wilder      59   11. prosinec 2016 o 12:01

Milý Dangerousi, asi Tě to překvapí, ale demoverze se používá v hudbě běžně. Chápu Tvůj zápal v očekávání nového alba, ale zdá se mi, že Ti zcela chybí objektivita. Kdyby DM vydali album, kde by se opakovaly tři tóny dokola, jsem si jistý, že napíšeš oslavnou recenzi. DM jsou pro mě zárukou určité kvality, která má bohužel klesající úroveň. Docela rád bych se mýlil…


Uživatel: DMMK76

DMMK76      60   11. prosinec 2016 o 12:14

Charlie a o klesající úrovni rozhoduje co? Tvůj subjektivní názor. Jiní zase mohou tvrdit opak a kde je pak pravda? Mně se některá stará alba z období AW líbí méně a některé považuji za skvosty a stejně to platí pro období po AW…


Uživatel: Newborn

Newborn      61   11. prosinec 2016 o 12:21

Tak to musím oponovat i já, DM rozhodně nemají klesající tendenci, pod to se klidně podepíšu (objektivní, si myslím, z jistých důvodů jsem). I kdyby vydali album podobné Deltě, což tedy nejspíš nebude, byla bych spokojená. To že bude podle náznaků jiné, je pro mě osobně extra bonus v jejich tvorbě.


Uživatel: Ota

Ota      62   11. prosinec 2016 o 13:42

To ze by kvalita hudby DM mela klesajici uroven zrejme zastavaji jen fanaticti priznivci Alana W. Domnivam se naopak, ze DM jdou s dobou a nezakrneli v osmdesatych letech jako se to stalo jinym v te dobe oblibenym skupinam. Urcite mam moc rad i alba z doby A.W. a radim se mezi Violatoristy, ale byl bych smutny kdyby se od te doby nikam neposunuli a jejich hudba znela porad stejne.


Uživatel: DMMK76

DMMK76      63   11. prosinec 2016 o 13:48

OTA mluvíš mi z duše… Jen já jsem spíš SOFADista smile)


Uživatel: Michaela 146

Michaela 146      64   11. prosinec 2016 o 14:55

Alanova tvorba byla vždy téměř výtečná o tom žádná. Po odchodu Alana přišlo na řadu album Ultra, které mě velmi mile překvapilo a přiznám se, že tohle album mám raději než-li album Sofad, říkala jsem si tak tohle je výborné, po odchodu Alana dobrá startovací čára, však oni to zvládnou i bez “slavného” Alana. Psal se rok 2001 a přišlo velké zklamání v podobě alba Exciter, již po prvním poslechu jsem si říkala, tak tohle pánové se vám jaksi vymklo, možná by nebylo tak špatné, ale měli si s tím zvukem více pohrát, ani producentsky to není žádná sláva, tohle není můj šálek. A opět další pozitivní zpráva v podobě alba PTA tohle album mě oslovilo již při prvním poslechu. A na řadu přišlo SOTU a jejich první singl Wrong má první slova zněla “to je, ale bomba”, čistá esence DM v této poloze je mám vůbec nejraději, skladba, která zvedne ze židle a následně roztančí smile Ale po poslechu celého alba přišlo mírné rozčarování, čekala jsem více, našla jsem tam pár skladeb, které si s chutí pustím, škoda tohoto alba. A přišlo na řadu další album, které předčilo mé očekávání, i když  je pravda v tohle album jsem věřila od začátku, můj sen se stal skutečností a Delta Machine se stala vážně elektronickou hudební mašinou, která mi dává sílu jít dál smile Již brzy se nám otevře pandořina skříňka s jejich zatím poslední hudební tvorbou a přijde na řadu album Spirit, na které se obzvláště moc těším a od začátku věřím, že tohle album bude jednoduše vydařené smile Ale pro tentokrát již žádné písně o lásce, hmm a to jsem velmi romantická duše, spíše pocta “srdce” pro Davida Bowieho, špetka “provokativní” politiky, jo tolik věcí se událo ve světě...tahle doba je k tomu asi nejvíce za poslední roky otevřená.


Uživatel: Herrer

Herrer      65   11. prosinec 2016 o 15:02

Stagnace? Možná. Umělecká? Určitě ne. Zvuková? Jo, to klidně podepíšu! Ale klesající úroveň celkově? Od kdy jako? Od Violatoru, po kterém přišel SOFAD a po něm Ultra? Od Exciteru, po kterém přišla mnohem lepší PTA? Od hříšně nevyužitého potenciálu SOTU, po kterém přišla přeci jen o něco lepší Delta? Asi ne… wink Možná je pomyslná celková křivka od vrcholného bodu (podle vkusu každého soudruha) klesající, ale na tom myslím není nic divného, pokud od DM ovšem nechceme, aby vytvořili novou referenci. Takže ta křivka není ani nijak strmá a už vůbec to není nakloněná rovina bez kopečků nahoru a dolů...

Osobně si myslím, že všechny a tím chci říct všechny post-wilderovské desky disponují skutečně slušným, ne-li mnohdy díky své dospělosti vyšším potenciálem, než ty wilderovské... Jejich problém je v až příliš přetechnizovaném zvuku, v čemkoli jiném jsou až na výjimky, které ale byly přítomny víceméně vždy, pořád naprosto v pořádku.

I proto taky toužím po změně a věřím, že to bude právě hlavně zvuk, co se s příchodem nového producenta změní. O obsah se nebojím, nikdy mi k tomu kapela nedala důvod. Ostatně, bude jen nošením dříví do lesa, když se zeptám, jakého společného jmenovatele krom jména producenta mají poslední tři desky… Podle mě hlavně to, že všechny tři umí nepříjemně tahat za uši. Tohle bych, Oto, rozhodně nezaměňoval za moderní zvuk… wink Na rozdíl od Ringa, který věří v jakési skryté vizionářství, já silně pochybuju, že se vnímání téhle samoúčelné nepříjemnosti evolucí člověka nějak zásadně změní... Pokud ovšem nebude pro druh homo sapiens někdy příjemný zvuk hřebíku kreslícího na plech nebo dvou v rozkoši z koitálního sblížení svíjejících se polystyrenových objektů... smile

Já vím, možná jen stačilo napsat, že jsem rád, že je Hillier v prdeli… smile


Uživatel: Federman

Federman      66   11. prosinec 2016 o 15:03

Podle meho nazoru je DM za zenitem a ten s kvalitou urcite souvisi. Vycitat jim to nelze, protoze i v techto horsich dobach nam delaji radost a to je bez diskuze. Pokud budeme ale hovorit o posunu, tak tady to na ni rozhodne bude. Zastavam kridlo, ktere tvrdi, ze posun nebyl na poslednich trech dilech prakticky zadny a nastal tedy cas se o nej znovu pokusit. A o to myslim jde, zapomenout na zenit a soustredit se na posun, ktery budeme tentokrat slyset i my wilderovci. Drzim palce Depeche Mode.

Heri herzlich willkommen zurück smile


Uživatel: Herrer

Herrer      67   11. prosinec 2016 o 15:07

Míšo, souhlas, jen bych byl opatrný v tom, dávat do souvislosti novou desku zrovna s Pandořinou skříňkou… wink


Uživatel: Herrer

Herrer      68   11. prosinec 2016 o 15:12

Fede, díky, kamaráde. Úplně slyším ten říšský libozvuk… smile


Uživatel: Ota

Ota      69   11. prosinec 2016 o 16:21

No tož tedy nevím proč to děcka neslyšíte smile. V rámci maximálně možné objektivity jsem vyzkoušel obě mé (vlastně už dospělé) dcery a ony dokázaly zařadit 9 z 10 DM songů do správné doby jen podle charakteru zvuku. Také jim často říkám “slyšíš teď tuhle pasáž, ta Rihanna tam má okopírovaný zvuk od DM…” a ony většinou souhlasí. V mnoha malých detailech slyším, že se DM s dobou posouvají a nic za uši mě netahá (pouze pár věcí, ale ty jsou na albech mezi Violatorem a PTA).


Uživatel: Ota

Ota      70   11. prosinec 2016 o 17:17

Btw, jak se Vám líbí zvuk Weeknda s Duftpunk? Tam to jde hodně popovým směrem, ale zvuk se mi líbí moc.


Uživatel: Federman

Federman      71   11. prosinec 2016 o 17:18

Oto tohle neplati, to je rodina… to jako kdyz vyhraje Barum bravuris nad Michelinkou v testu, ktery usporada Barumka.


Uživatel: Federman

Federman      72   11. prosinec 2016 o 17:20


Uživatel: Ota

Ota      73   11. prosinec 2016 o 18:30

Presne Fedie, Daft jsou take z nasi rodiny, ale to je prave super, kdyz se spoji nase vlna s tou nove prichazejici hudebni enklavou. Je to dukaz, ze jsme si oblibili nadcasovy hudebni smer, ktery oslovuje uz nekolikatou generaci. Mam radost kdyz dcery nad novymi DM neohrnuji nos jako kdysi ja nad hudbou nasich rodicu smile.


Uživatel: Ringo

Ringo      74   11. prosinec 2016 o 19:48

nejde snad o nějakou objektivitu jako spíše o těšení se, ne? Objektivní můžeme být snad až po té, co album vyjde. Mnozí se očividně snaží být objektivní ještě před tím, než album vyjde a objektivně se tedy netěší:-)


Uživatel: Ringo

Ringo      75   11. prosinec 2016 o 19:48

Pavel.Z: až jako Chvrches být jemní nemusí, měl bych jiné tipy. Akorát by sis musel připravit kladivo na prsty :-D wink


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      76   11. prosinec 2016 o 21:04

Oto tož já sem nevěděl, že si od nás.

Ringo Chvr mají hezčího zpěváka.


Uživatel: Ota

Ota      77   11. prosinec 2016 o 21:14

Ringo tesim se moc, jen jsem se snazil oklamat soupere a hranou objektivitou dokazat, ze se DM v case posouvaji smile. Ovsem Fedie mi to nesezral.

Pavel mi malem sezral, ze su z Moravy a ja jen prebiram jejich vyrazivo… Promin smile.


Uživatel: Ringo

Ringo      78   11. prosinec 2016 o 22:02

Pavel.Z: tak to každopádně:-D


Uživatel: Ringo

Ringo      79   11. prosinec 2016 o 22:03

Ota: no však právě, proto mi přijde zvláštní, že se tady rozjelo, jestli se na to někdo dívá objektivně, když se nadšeně těší. Jakoby pochybovat nebo netěšit se znamenalo větší objektivitu:-)


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      80   12. prosinec 2016 o 8:20

Ringo zkus Moderat ... jejich tři alba ... já si na tom teď dost frčím… momentálně po D1 smile


Uživatel: Dangerous

Dangerous      81   12. prosinec 2016 o 9:23

Souhlas, Moderat jsou super.


Uživatel: Michaela 146

Michaela 146      82   12. prosinec 2016 o 22:54

Míšo, souhlas, jen bych byl opatrný v tom, dávat do souvislosti novou desku zrovna s Pandořinou skříňkou… wink

Chudák Pandora, zvědavost ji nedala spát a skříňku otevřela a tím z ní vypustila do světa zlo a utrpení...
Ale naděje svitla, můj oblíbenec Wolfgang Goethe hodlal tento mýtus poněkud pozměnit a napsal hru Pandora. V jejím druhém dílu měla ze skříňky vyklouznout také naděje. Ten druhý díl už ale napsat nestihl….
Od jisté doby se řídím heslem “důvěřuj, ale prověřuj”


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.