Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Revoluce Depeche Mode v Římě

Ilustrativní: Revoluce Depeche Mode v Římě

Depeche Mode přijeli na Olympijský stadion v Římě na první italský koncert z Global Spirit Tour, které započalo v květnu ve Stockholmu a to po vydání posledního alba.

Dave Gahan, Martin Gore a Andrew Fletcher objedou 32 měst ve 21 evropských zemích, a to až do konce července (27. června budou koncertovat v Miláně a 29. června v Boloni), pak se přestěhují do Severní a Jižní Ameriky a zpět v Itálii se ukážou během zimního turné v halách, dnes bylo oznámeno, že jsou doplněny další data a to Turín 9. prosince, Boloňa 13. prosince a Milán 27. ledna.

Téměř čtyři desetiletí po svém zrození, je britská skupina stále schopna naplňovat stadióny (jako například Olympijský stadion s kapacitou 53000 míst), Depeche Mode v osmdesátých a devadesátých letech určovali krok elektronického new wave, synth popu a techno-popu. Poslední album „Spirit“ je snad tím nejtemnějším z jejich čtrnácti alb.

V Římě byli Depeche Mode ve výborné kondici a předvedli více než dvouhodinovou show s 18 kusy skladeb v základu a pěti v přídavku. Pocta Johnu Lennonovi zahájila úvod koncertu a přivedla kapelu na pódium. Dave Gahan se svou psychedelickou duší předváděl svou tradiční show. Po dvou písních z alba„Spirit“, se skupina ponořuje do historie svých velkých úspěchů jako: „Barrel of a gun“, z alba Ultra (1997), „A pain that I’m used to“ z alba Playing the Angel (2005), „Corrupt“ ze Sounds of the Universe (2009), „In you room“ ze Songs of Faith and Devotion (1993).

Pódiu dominují led obrazovky, pro které vytvořil filmové pásmo fotograf a holandský režisér Anton Corbijn, autor několika videoklipů Depeche Mode.

Téměř v polovině koncertu Dave Gahan odchází a pódium si přebírá Martin Gore, který odzpívá dvě písně a to : „A Question of Lust“ a „Home“, po té se repertoár opět vrátil ke skladbám z nového alba „Spirit“. Stadión byl v naprostém tranzu při zpěvu refrénu písně „Enjoy the Silence“. Skvělým live mixem byla skladba „Everything Counts“ z roku 1983, do fanoušků vlila spoustu pozitivní energie. K tomu všemu Dave Gahan jako sexuální symbol ještě více rozzařoval fanoušky, Martin Gore a Andy Fletcher povzbuzují fanoušky a všichni nechávají na pódiu srdce i duši. Blížíme se ke konci show kde Depeche Mode odehrávají skladbu „Heroes“ od Davida Bowieho, zatímco na obrazovce vlaje vlajka. Na začátku show Lenon na konci Bowie, je to protnutí hudebních dějin celého světa. Delirium fanoušků během závěrečného přídavku „Personal Jesus“ je k nezkrocení. Depeche Mode uzavírají svou show úspěšnou skladbou z 90. Letech.

 

dmhalo415

25. červen 2017 o 23:36 • dmf • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.