Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Rozhovor D. Barassiho s A. Fletcherem

Exkluzivní telefonický rozhovor D. Barassiho s Andy Fletcherem z 8. listopadu 2000.

?: Jak pokračuje nahrávání nového alba?

!: Atmosféra ve studiu byla a je fantastická. Spousty lidí říká, že je to zpět jako v počátečních letech vzhledem ke způsobu, jakým pokračujeme a vzhledem ke kvalitě. Musím říct, že v této chvíli se to dostává do stádia, kdy jsme z toho nadšení. Jsme ve stádiu, kdy jsme dokončili nahrávání všech skladeb. Máme nahráno téměř 14 nebo 15 skladeb a za dva týdny jdeme mixovat album. Album bychom měli dokončit pokud ne do konce roku, tak potom začátkem nebo do půli ledna. Myslím, že jsme na cestě vytvoření snad vůbec naší nejlepší desky - a to neříkám jen tak.

?: Proběhli již nějaké diskuse nad možnostmi, kdo by mohl dělat remixy k novým singlům?

!: To je zajímavé. Včera jsme se ve studiu setkali s Danielem (Millerem). Jsou samozřejmě určité věci, které se v tu chvíli zařizují. Nemáme žádné určité myšlenky. Myslím, že bychom byli rádi, kdyby Kruder & Dorfmeister udělali remix, protože jejich remix "Useless" na poslední desce, byl dost úspěšný. Myslím, že v této chvíli máme maličky problém, který je velmi příjemným problémem. Máme možnost výběru šesti skladeb na singly. V ohledu k remixům, spousty skladeb jsou v různém stylu. Jedna je klasická taneční, jedna je více popová a jedna je více jako rocková skladba. Záleží na skladbě, pro kterou se rozhodneme, ale ve skutečnosti to nebudeme vědět do doby, než začneme v prosinci mixovat skladby a potom ji z nich vybereme. Je to dost zvláštní, ale je to pěkná pozici, ve které jsme.

?: Jaká je nálada materiálu na albu? Je něco srovnatelného, co vydala skupina dříve, s čím by se dalo porovnat?

!: Je to zvláštní. Pocitem mi to trochu připomíná "Black Celebration". Kvalita písní je opravdu vysoká. Je to dost optimistické album. Myslím, že to odráží pocit, který jsme měli z "Ultra" na posledním turné. Cítili jsme to velmi dobře a hráli jsme to opravdu dobře. Je to zpět ve starých dobrých časech. Má to opravdu dobrý zvuk.

?: S nedávným 20. výročím alba "Speak & Spell", co si myslíš o dlouhoživotnosti kapely?

!: Vždy mě udivuje. Určitě, Martin stále píše velmi dobré skladby. Dave zpívá a vystupuje fantasticky a všichni tvrdě pracujeme na získávání našeho publika. Naše publikum je velmi loajální. Jen velmi málo skupin má ještě tak loajální publikum. Cítíme, že děláme nejlepší muziku, kterou jsme kdy dělali, a pokud to trvá, budeme doufám pokračovat i nadále.

?: Na obrázcích ze studia, které jsou na internetové stránce, jsou spousty analogových syntetizérů. Jaký mají podíl na zvuku alba ?

!: Diskutovali jsme to v začátcích hodně s Markem Bellem a chtěli jsme se více vrátit zpět k našim elektronickým kořenům. Myslím, že až budete poslouchat album, všimnete si posunu z Ultra. Není to drastická změna směru. Některé skladby jsou, ale celkový pocit z alba není změna směru. Stále používáme trochu kytaru a samply a také analogové věci.

?: Objevily se nějaké náznaky turné v r. 2001. Stále je to v plánu a už se mluvilo o tom, kolik zemí byste mohli při následujícím turné navštívit?

!: Myslím, že odstartujeme v červenci nebo srpnu příštího roku. Bude to velké evropské turné, velké americké turné a ještě stále diskutujeme, jak budeme pokračovat. Určitým našim problémem těchto dnů je, že všichni máme rodiny a to je těžší. Těšíme se na turné. Poslední turné bylo pro nás velmi úspěšné. Nejen díky lidem, kteří přišli, ale také ve výkonu, který byl myslím fantastický. Těšíme se na další rok na turné, i když byste mohli argumentovat, že během SOFAD tour jsme měli hrůzu z turné.

?: Mnoho skupin vysílá přes internet své koncerty. Plánujete přenášet koncerty po internetu (audio nebo video) ?

!: Internetový přenos je docela možný. Myslím, že když děláme koncert a jste přes těmito 10000 lidmi je určitý scénář. Já osobně bych nechtěl, aby každý koncert byl přenášen po internetu. Myslím, že by to ztratilo ze své jedinečnosti. Myslím, že budeme dělat spousty různých věcí kvůli upevnění internetu a kvůli tomu, co můžete dělat nyní. Musíme se ujistit, že udržujeme krok se světem. To neznamená, že budeme dělat to, co dělá každý, ale mohli bychom dělat věci, které nikdo nedělá. Musíme se držet, ale bez toho, abychom uhnuli příliš stranou.

?: Je něco dalšího, co bys chtěl říct?

!: Chtěl bych jen pozdravit fanoušky. Vyjedeme příští rok na turné a máme desku, o které si myslím, že je absolutně fantastická. Deska bude vydána v květnu 2001, ale ještě neznáme přesné datum vydání. Těšíme se na r. 2001!

 

14. listopad 2000 o 17:00 • Gabriel • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.