Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

See You v kurníku (2018)

Ilustrativní: See You v kurníku (2018)

V začátcích své kariéry přistoupili kluci z Depeche Mode na cokoliv, jen aby se dostali do médií. Pomyslnou čarou, za kterou se už nechodí se stalo vystoupení v německé varietní šou Bananas.

Ach ty roky 80-te. Bylo to bláznivé a nádherné období popové hudby, zvláště když přišlo na vizuální stránku. Programová struktura MTV byla nacpaná rodovými ohýbací, žánrovými kříženci a představitelé nové vlny vystupovali v barevných videích, které se natáčely v odlehlých, exotických lokalitách. No televize ve vzdálené a exotické Evropě byla zřejmě ještě divočejší - a někdy i trochu bláznivější, nebo ... doslova drůbeží. Jako příklad uveďme Německo, země v níž se mohlo odehrát vystoupení naivních Depeche Mode tak jak to můžete vidět ve video níže.

Zvykli si ho nazývat "chicken à la Mode". V roce 1982 později rychle se rozvíjející synthpopperi jejichž frontman, David Gahan oslavil nedávno 56.narodeniny, byly nějakým podivným způsobem přesvědčeni producentem německé varietní šou Bananas  k prezentaci své skladby "See You" která se odehrávala ve studiu s vybudovanou stodolou a s živou drůbeží. No i po čtvrtstoletí si Dave Gahan na to nechvalné šokující vystoupení stále pamatuje a vždy při vzpomínce na tento zážitek “jak se říká” se mu udělá trochu šoufl.

 


V těch dobách jsme šli doslova do všeho, co nám doporučovali a tak jsme nakonec skončili i v té televizní show - mám na mysli tu kde připravili ve studiu jakési prostředí farmy, "řekl se smíchem Gahan pro Yahoo Entertainment." Dodnes si vzpomínám na ten moment kdy jsme si řekli. 'Co to děláme? Skočíme po všem co nám řeknou a nabídnou,jen abychom jsme mohli prezentovali naši hudbu, ale toto už je za čárou! '"


Gahan přiznává, "Doslova jsme byli vystrašení. Bylo to příšerné. Mě osobně to skutečně vyděsilo. Naštěstí krátce na to jsme si jasně řekli, že k ničemu takovému už víc nedáme souhlas. Nic dobré nám to nikdy nepřineslo."

 

25. květen 2018 o 2:59 • dmf • Články

Diskuze

Uživatel: carevičando

carevičando      1   25. květen 2018 o 18:46

Otřesné grin Ale hlavně, že si včas uvědomili svůj potenciál a řekli si, tak tohle teda ne!


Uživatel: Ada_DM

Ada_DM      2   25. květen 2018 o 22:08

Holt začiatky sú vždy ťažké wink / s odstupom času majú veselé spomienky na bláznivé roky 80-te grin


Uživatel: daniel.clark

daniel.clark      3   28. květen 2018 o 6:49

80. léta jsou plná kýče a trapných videoklipů bez nápadu. Stačilo, že jsou barevné. A často to sponzorovala nějaká televizní stanice. Taky to podle toho vypadalo. Pak přišel Anton s černobílými klipy a najednou ho všichni napodobovali.


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.