Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Spirituální návrat Depeche Mode

Ilustrativní: Spirituální návrat Depeche Mode

Technické zázemí evropské části Global Spirit Turné má pod palcem známá společnost Stageco. Pracovníci této firmy v krátkosti přiblížili přípravu nedávného londýnského koncertu.

 

 

Spolu s vydáním nového alba skupiny Depeche mode, které je za dobu jejich 37-leté kariéry nejvíce politicky otevřené, vyrazila kapela na své turné s názvem Global Spirit Tour, které během léta shlédne více jak 1,5 miliónů fanoušků ze 32 evropských měst. Největší počet zastávek na této cestě se soustřeďuje kolem zemí jako je Německo, Francie, Švýcarsko, Polsko, Česká Republika a Anglie.Se třemi ocelovými konstrukčními systémy vypomáhá kapele firma Stageco, která poskytuje technické zázemí nejen Depeche Mode, ale současně i Guns N'Roses.

Depeche Mode se zformovali začátkem 80tých let v anglickém městě Basildon a stali se z nich průkopníci elektronického popového hnutí. Než kapela ukončila první dekádu své existence, stali se z nich vyzrálí, temní a experimentující umělci, kteří se s albem "Violator" protlačili do první ligy mezinárodních koncertních hvězd. S dlouholetým spolupracovníkem Antonem Corbijnem, kterému i tentokrát svěřili vizuální obsah turné je Global Spirit Tour důkazem toho, že Depeche Mode stále dosahují té nejvyšší produkční kvality živého vystupování.

Počáteční zkoušky na turné započali v Production LS-Live Parku ve Wakefieldu a následně během čtyř dní ve stockholmské Friends Aréně, kde 5. května kapela oficiálně turné odstartovala. Project manažeři firmy Stageco Michale Herbst a Tom Bilsen mají pod palcem flotilu 12 kamionů pro každý systém v Evropě a úzce spolupracují s koordinátorem Steve McCalmontom z Live Nation.

3. června 2017 zažila kapela - Dave Gahan, Martin Gore, Andy Fletcher a podiovimy muzikanti, "Peter Gorden a Christian Eigner" svůj debut na London Stadium, domovském stadionu fotbalového mužstva West Ham United F.C.. Byla to také vlastně premiéra v olympijských prostorách i pro šéfa Stageco štábu Kevina De Meyera. Ten řekl: "S kolegy jsme dorazili na stadion už v pondělí a okamžitě jsme byli jeho velikostí ohromeni. Měli jsme v plánu začít s pracemi následující ráno, ale bohužel jeden z kamionů s nástroji a dalšími klíčovými komponentami pro základ pódia měl v Port of Calais zdržení a dorazil později. "

"Jedna z předností Stageco je, že jsme se za ta léta naučili zvládat téměř každý druh problému a v podstatě vždy najdeme způsob řešení. Takže, zatímco jsme čekali na chybějící komponenty, vybral jsem z auta nějaké kladiva a někdo z našeho týmu šel koupit laserové zaměřovače a mohli jsme udělat nějaké zaměřovací práce a postavit lešení. Nakonec kamion dorazil v první den stavby ve 3 hodiny odpoledne a třetí den jsme všechno zkompletovali. Dokonce o hodinu dříve než byl původní plán. "

Během výstavby, která zahrnovala i dvě věže v popředí a VIP prostory, asistoval 11-člennému týmu Stageco i lokální tým, který byl v den koncertu zredukovaný na 6 členů. Konstrukci pódia navrhl Bart Dekelver z R & D oddělení Stageco a jde vlastně o čtyřvěžovou konstrukci (26m šířka, 22m výška a vnitřní hloubkou 16.5m). Po stranách jsou vybudovány klenbové přístřešky pro PA a video obrazovky, čímž dosáhla celková šířka hodnotu 54m.

Po započetí stavby šlo v podstatě všechno podle plánu, ale architektura samotného místa přinutila tým k menší změně. Jak vysvětlil De Meyer: "Pro rozšíření střechy stadionu jsme byli nuceni posunout celou konstrukci o dva metry dopředu v porovnání s původním plánem, abychom se vyhnuli kolizi s naším jeřábem."

Po skončení koncertu rozebral tým všechny polohovací a výškové struktury a samotné pódium ponechal na místě, aby bylo později znovu smontováno pro koncerty Guns N'Roses, které se na stejném místě uskutečnily 16 a 17.června 2017. Stejně se bude postupovat i v případě koncertů v Mnichově a Paříži.

Přítomnost Stageca na turné nám přidává na sebejistotě, tvrdí Tony Gittins manažer produkce, který pracuje s Depeche Mode již 12 let. "Máme v seznamu několik koncertů, které jsou méně předvídatelné, ale když je s námi tým Stageca, vše má vždy hladký průběh. Vše je vždy připraveno včas a v perfektním stavu. Je to skvělá společnost, co víc bych si mohl přát."

Firma Stageco zajišťuje během tohoto léta i turné U2, Jeff Lynne's ELO, Robiieho Williamse, Vasco Rossi a Coldplay, stejně i festivalové akce jako PinkPop, Rock Werchter, Hellfest, Electric Daisy Carnival a Download v Paříži.

 

18. červen 2017 o 8:32 • dmf • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.