Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Martinová syntezátorová bašta

Ilustrativní: Martinová syntezátorová bašta

Martinovo domácí studio je prostor, kde již dlouhou dobu vznikají jeho nápady. Současně zde probíhá i část nahrávání alb Depeche Mode.

Martin Gore už více než 10 let v rozhovorech přiznává, že objevil novou závislost a to staré analogové syntezátory, a podobné hudební mašinky. Založil si účet na eBay, a začal skupovat staré vzácné kousky. V jeho domácím studiu se toho nahromadilo tolik, že letos potřebovalo generálku. Vše svěřil Jimu Kellerovi z designového studia Sondhus, který se na svém instagramu v průběhu roku 2017 chlubil fotkami z tohoto ráje všech syntezátorových nadšenců.

Martin Gore: Když skládám písně, není to tak, že bych si sedl a napsal verš. Spíš si hraju s kusem melodie, a pak mě najednou napadnou slova. Popadnu kytaru, začnu na ní něco hrát, nebo něco přehrávám na piánu, či nechám běžet nějakou základní linku a pak najednou do toho začnu zpívat, a vychází to ze mě úplně samo. Takhle přicházejí moje nápady pro písně. Nevím jestli někde naťuknu něco, co kdesi dřímá nejsem si jistý. Někdy se ty písně píšou samy od sebe.

Dave Gahan: Jakmile zavřete Martina do místnosti plné analogových syntezátorů, bude si s nimi donekonečna hrát. On má studio i doma, a chodí tam jako do práce. Prostě to miluje.

Martin Gore: Chodím do svého domácího studia, a to je místo, kde se nechávám inspirovat. Nejsem ten typ, co si zapisuje nápady na ubrousky v restauracích. Jsem ve studiu vlastně skoro každý den. Přijdu okolo 11-12 hodiny, a okolo 6-7 odcházím. Baví mě to čím dál víc. Bývaly období, kdy jsem byl doslova líný, a nic se mi nechtělo. Ale posledních 10 let jsem to nazažil.

Martin Gore (2015) : Hlavní nástroj, který mi pomohl všechno realizovat, je můj modulární systém EuroRack. Osmdesát procent zvuků pochazí právě z těchto zdrojů. Koupil jsem si jeden dva, no a pak mě to chytlo začal jsem je sbírat. Víte, je tolik výrobců, kteří celá ta léta vyrábějí tolik zajímavých modulů, a je prostě těžké přestat je sbírat. Je to závislost! Lidi tomu přezdívají "Euro Crack".

25. leden 2018 o 19:52 • dmf • Články

Diskuze

Uživatel: DoMunug

DoMunug      1   25. leden 2018 o 22:52

Prý nemine týden, aby nepřijel pikolík od FedExu s nějakou tou mašinkou z eBay. A na tom studiu je to vidět. Krom toho má údajně Martin ze studia i dechberoucí výhled na Pacific oceán… smile


Uživatel: Michaela 146

Michaela 146      2   25. leden 2018 o 23:36

Aspoň na jeden den, přála bych si býti jeho chotí. Ne, vážně býti jeho ženou, rozhodně bych Martina podporovala, klidně bych se tam s ním zavřela, jelikož zbožňuji ten zvuk syntezátorů, pro mě je to lahodné uchu, jelikož jsem velká milovnice elektronické hudby…♫ A jako malý bonus, výhled na Pacifik, inspirace jako hrom wink


Uživatel: voxík

voxík      3   26. leden 2018 o 7:38

To je pěkná sbírka mašinek smile


Uživatel: Standag

Standag      4   26. leden 2018 o 7:41

První pohled to je jak na krám bižu grin samej knoflík ,nitě a cetky grin


Uživatel: Standag

Standag      5   26. leden 2018 o 7:42

Ta poslední foto…


Uživatel: Michaela 146

Michaela 146      6   26. leden 2018 o 21:56

voxík: Souhlasím, výborná sbírka mašinek…lahůdka pro analogové fajnšmekry smile
Jo, kde jsou ty časy nadšených techniků... V 80. letech jsem odebírala časopis ABC (nazývané ábíčko), pravda byl spíše určen pro chlapce, ale přiznám se, že mě to velmi bavilo, zábavné čtení, ale především místo osvětových technických a chemických článků, či návodů na stavbu rádia, vysílaček, různé vystřihovánky a také mě velmi bavil legendární komiks “Kraunova dobrodružství” Výborný byl komiks Příchod bohů, nebo další i vědeckofantastické příběhy (Vzpoura mozků či Galaxie).


Uživatel: Logic1

Logic1      7   27. leden 2018 o 12:36

Toľko supermašiniek!!!!Škoda, že ich viac nepoužil na albume Spirit, veľmi veľká škoda.


Uživatel: gonokok

gonokok      8   27. leden 2018 o 22:39

voxik: Jj, tady by zaplesalo srdce každého elektronického muzikanta:-).
Michaela 146: Úplně jsi ve mně vyvolala nostalgickou vzpomínku na mládí.Ábíčka jsem taky sbíral a nejvíc miloval jejich komiksy.U Galaxie to začalo a pokračovalo prvním speciálem, ve kterém byly Příhody Malého boha, Příchod bohů  a Kruanova dobrodružství, které s postupem času měly pokračování - Kruanova cesta, Kruan a bohyně, Kruan a služebníci Zla (jestli neznáš, všechny vyšly ve Zlaté knize komiksů - vřele doporučuji!;o)Plus samozřejmě řada dalších skvělých (Tvrz, Dobyvatelé hlubin, První výprava do Ztraceného světa, Druhá výprava, Pán vlků, Střílející ruka, Přerušený souboj atd.), je toho spousta…Díky za to, myslím, že budu muset sáhnout po některé z těchto úžasných komiksových knih a zpestřit si nějaký večer…:-)


Uživatel: Herrer

Herrer      9   28. leden 2018 o 7:11

Parádní sbírka. Asi si nedovedu představit zvuk, kterej by tohle čudlíkový nebe/peklo/ráj nebylo schopno nabídnout grin

Michaela, gonokok: Já na ABC moc nebyl, jsem línej čtenář a ač mě vždycky fascinovaly ty úžasný slepovačky, tak jak jsem na ruce dost levej, po pár pokusech, kdy mi z jakéhokoli hradu vyšly akorát ublemcaný Trosky, tak jsem na tyhle snahy rezignoval a skončil u komiksu grin Takže Ábíčko Speciál jen s nimi, byl pro mě hotovej poklad. Na těch českých komiksech, co jste jmenovali, bylo skvělý, že krom famózní výtvarný stránky, často měly i dost výraznej, řekl bych až filozofickej přesah smile Člověk by řekl, že až neadekvátní věku cílový skupiny, ale přesto to fungovalo stoprocentně.

Btw, miloval jsem i Čtyřlístek a dodnes jsem z úcty k tý partě neměl odvahu zkouknout, co s ním vyvedli v animáku. Přitom ve svý době by byl takovej film pro mě splněným snem wink


Uživatel: gonokok

gonokok      10   28. leden 2018 o 12:49

Herrer: Přesně tak, to by se muselo jednat o zvuk z nějaké úplně jiné dimenze…:-)

Určitě souhlasím, nejen že byly skvěle zpracované po výtvarné stránce, ale měly i velice originální a zajímavé zápletky.Některé z nich (Galaxia, Tvrz, Vzpoura mozků atd.), převedené na filmové plátno, by mohly zdatně konkurovat současným kasovním trhákům.Myslím, že dnešní teenageři vůbec nemůžou pochopit, jak “kouzelné” to pro nás bylo a v tomhle jsem rád, že jsem v té době vyrůstal a zažil to.
Čtyřlístek se k tomu samozřejmě počítá také, ještě bych určitě nějaká čísla doma vyhrabal:-).
Filmovej animák se sice moc nepovedl, na druhou stranu chápu záměr tvůrců předložit dnešní generaci obrázek typicky české staré dobré komiksové školy.Snaha se cení...;o).


Uživatel: Michaela 146

Michaela 146      11   28. leden 2018 o 15:23

Herrer: Souhlasím, oni ty vystřihovánky vůbec nebyly jednoduché, je pravda, že ne pokaždé se mi to povedlo a časově velmi náročné, modely autíček a lodí a různých strojů jsem vyráběla s radostí pro svého mladšího bratra, později jsem bratra naučila poslouchat hudbu, když musel stále dokola poslouchat MFTM tohle album mě přivedlo k DM smile
Čtyřlístek jsem také milovala, filmové zpracování žádná sláva, polní tráva, ale má dcera byla nadšená smile


Uživatel: Michaela 146

Michaela 146      12   28. leden 2018 o 15:53

gonokok: Děkuji za opětovanou nostalgii, málem bych zapomněla na Příhody Malého boha, bohužel ty časopisy již doma nemám, díky za tip, určitě si tu knihu komiksů koupím smile
Naprosto souhlasím kouzlo té doby je nepopsatelné. Když dnes vidíme děti na ulici si hrát - tedy pokud vůbec vyjdou ven, nehoní se za míčem, nehrají na schovávanou, neskáčou panáka, ale sedí na lavičce a hledí do mobilů. Jsem ráda, že jsem zažila dobu bez mobilů.


Uživatel: Standag

Standag      13   28. leden 2018 o 16:03

Já ABC měl rád. Ale když tam byla skládačka, tak jsem nestrihal do tvarů těch trojúhelníku, ale bral jsem to rovně grin bylo to asi o dva dny rychlejší grin
Jinak letadla za 25,- Revell, a od Směru za 17kč grin a někdy tam bylo i lepidlo a barva.


Uživatel: gonokok

gonokok      14   28. leden 2018 o 20:37

Michaela 146: Není vůbec zač, jsem rád, že se najde spřízněná duše, nejen v DM…;o).Bohužel jak píšeš, dnešní mládež má úplně jiné zájmy a i když toho za nás bylo hodně tabu, v tomhle ta doba měla něco do sebe a já na ni rád vzpomínám.Je to těžký v éře počítačů, tabletů, mobilů a internetu….:-(
Standag: Letadýlka od Revellu si taky pamatuju, bohužel jsem byl manuálně tak zručný kopyto, že se mně nikdy nepodařilo žádný nějak decentně poslepovat dohromady, nebo spíš podařilo, ale vypadalo tak, jakoby ho sestřelila nepřátelská letka:-).


Uživatel: *T*

*T*      15   1. únor 2018 o 12:08

A teď co by v tomhle studiu dokázal vykutit s Martinovými nápady Alan….


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.