Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Velká nejistota Davea Gahana

Se singlem Strangelove dosáhli Depeche Mode 19. místa v anglické hitparádě Top 30. Mysleli byste si, že Dave je nyní plný radosti. Jedna velká nejistota však zastiňuje Daveův úspěch - po čtrnáct let, nyní beznadějně, pátrá po svém otci.

Pokaždé, když se Depeche Mode objeví v britském televizním probramu “Top Of The Pops”, doufá Dave Gahan, že se jeho otec Len někde dívá. “Slyší můj otec naše hity, tato otázka mě stále znepokojuje”, říká 25 letý Dave. “Udělal bych cokoliv, abych se s ním ještě jednou setkal. Nikdy jsem ho nepoznal a moje matka Sylvia nechce hovořit o svém bývalém manželovi. Respektuji to a nechci ji k tomu nutit. Možná si myslí, že nenávidím Lena za to, co nám udělal. Ale jak můžete někoho nenávidět, koho vůbec neznáte?” Len Gahan opustil svoji ženu, Davea a jeho dvě sestry, když Daeovi byly tři roky. Sylvia se krátce nato opět vdala a Dave a jeho sestry rychle přijali toho “cizince” za nevlastního otce. Byli velmi nešťastní, protože jejich “druhý otec” zemřel, když bylo Daveovi devět let.

“Nikdy nezapomenu na ten den - bylo mi deset - na to, když jsem přišel ze školy domů, v matčině době byl tento cizinec (Len). Moje matka mi ho představila jako mého skutečného otce. Pamatuji si, že jsem plakal a říkal, že to není možné, protože můj otec zemřel. Jak jsem mohl vědět, že tento muž s námi žil do mých tří let?”

“Od tohoto dne Len často navštěvoval náš dům”, pokračuje Dave, “ale po roce opět zmizel, dosud navždy. Od té doby nám již nikdy nedal žádné znamení života. Co jsem stárnul, přemýšlel jsem o něm stále více a více. Jediná věc, kterou mi má matka chtěla říct, byla, že se přestěhoval do Jersey, aby si tam otevřel hotel.”

Vzpomínky se postupně vytratily, když se z Davea stal úspěšný zpěvák Depeche Mode, ve věku 18 let. Nyní žije společně se svou ženou Jo v Essexu jen několik mil od domu své matky. V září čekají svoje první dítě. Tento fakt přinesl opět vzpomínky na svého otce zpět…

“Stát se tatínkem, je myslím tou nejbožštější věcí pro každého”, směje se Dave. “Jen se sám sebe ptám, jestli někdo, kdo vůbec nepoznal svého vlastního otce, se může stát dobrým otcem. Přál bych si, kdybych si o tom mohl promluvit s Lenem…”

Přeloženo z JOEPIE (Belgie), 1987

8. září 1998 o 17:34 • Gabriel • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.