Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Články

Dave Gahan - Existují ve mne různé identity

Ilustrativní: Dave Gahan - Existují ve mne různé identity

Navzdory slávě, bohatství a odstupu od drog není se sebou zpěvák skupiny Depeche Mode - Dave Gahan pořád ještě spokojený. Před světovým turné 2009 se s ním Welt online bavil o významu blues v jeho životě a o momentu, kdy ho zradil sluch. Zatím může, Dave Gahan, spokojeně odpočívat. Ale v roce 2009 jede s Depeche Mode opět na světové turné.

Dave Gahan: “Martin pracuje na nové desce opravdu tvrdě”

Ilustrativní: Dave Gahan: “Martin pracuje na nové desce opravdu tvrdě”

Německé Radio 1 vyzpovídalo během návštěvy Berlína frontmana Depeche Mode Dave Gahana, Dave je v současné době velmi ponořený do práce na novém albu skupiny, a jeho nadšení jistě potěší mnoho oddaných fanoušků.

Fletch: “Jsou to všechno kvalitní songy”

Ilustrativní: Fletch: “Jsou to všechno kvalitní songy”

Andy Fletcher před pár dny v Berlíně poskytl několik desítek rozhovorů, ten pro litevského novináře Indrė Bungardaitė, můžete číst na následujích řádcích.

Alphaville v Brně 19.12.

Když se řekne Alphaville, mnozí z nás si zanotují nesmrtelné hity „Big in Japan“ nebo „Forever Young“. Tyto rock-popové melodie podbarvené syntezátory jsou hudbou mládí dnešních pětatřicátníků. A právě skupina Alphaville, blýskavá ikona hudby 80.let, která se výrazně podílela na formování zvuku této doby podobně jako Depeche Mode,

Reportáž z tiskové konference Depeche Mode, 6.10.08, Berlín

Ilustrativní: Reportáž z tiskové konference Depeche Mode, 6.10.08, Berlín

6.10.2008 – pondělí, obyčejný den, ještě obyčejnější 1. pracovní den po víkendu, kolik takových dnů jsme všichni zažili, kolik ještě zažijeme a kolikrát ten den budeme proklínat. 6.10.2008 – pondělí, neuvěřitelný den, neskutečný zážitek, splnění snů, dalo by se dlouho vyjmenovávat neskutečně superlativů. Nebudeme s tím ztrácet čas. Byl to den jako každý jiný, ale pro tisíce, statisíce fanoušků Depeche Mode a obzvláště pro mě den, na který se prostě nezapomene.

Depeche Mode v Berlíně (živě)

Ilustrativní: Depeche Mode v Berlíně (živě)

Tento článek se bude snažit aktuálně sledovat dnešní a zítřejší události spojené s dvoudenní návštěvu Depeche Mode v Berlíně.

Křest knihy Petra Honse -44+ čtyři blízké životy

Ilustrativní: Křest knihy Petra Honse -44+ čtyři blízké životy

Tato kniha není pouhým shrnutím a sečtením některých dílčích událostí mého života coby textaře a hudebníka. Je to kniha možné a taky vybrané cesty k vytčeným a vysněným cílům, které si sám člověk může nezávisle na okolním světě vytvářet.... (část úvodu z knihy)

Budoucnost Depeche Mode nejistá (rok 1994)

Ilustrativní: Budoucnost Depeche Mode nejistá (rok 1994)

Říká se tomu už turné k "Písním o rvačkách a uvězněných". Nejprve, zpěvák Depeche Mode Dave Gahan se dostal do vězení v Quebecu, poté co udeřil hotelového zaměstnance. Následoval jej zpěvák a skladatel Martin Gore, který byl odvlečen do vazby v Denveru, když ve čtyři hodiny ráno odmítal ztlumit puštěnou hudbu ve svém pokoji při pobytu v luxusním hotelu a nebyl příliš přátelský k přivolaným policistům.

Depeche Mode pošesté rozburácejí Prahu 25.6.2009!

Ilustrativní: Depeche Mode pošesté rozburácejí Prahu 25.6.2009!

Depechemode.cz s velkým potěšením všem fanouškům v České republice oficiálně oznamuje, že legendární britská skupina Depeche Mode, přijede do hlavního města České republiky, na své již šesté vystoupení a to dne 25.6.2009. Koncert se uskuteční na novém stadionu v Edenu a lístky se začnou prodávat 6.10.2008.

Birmingham 1993 - Okázalost co požírá sama sebe

Ilustrativní: Birmingham 1993 - Okázalost co požírá sama sebe

Psal se nádherný rok 1993 a v jeden velmi příjemný červnový den přijeli do Prahy Depeche Mode, prožili jsme neskutečné 2 hodiny extáze, v období, které je považováno za vrchol toho co hoši z Basildonu, kdy předvedli.

Singlová inventura Depeche Mode dopadla v Praze na výbornou

Ilustrativní: Singlová inventura Depeche Mode dopadla v Praze na výbornou

Koncert britské kultovní kapely byl mostem mezi její minulostí a přítomností. Inventuru toho nejlepšího, co ve své sedmnáctileté kariéře natočila, nabídla v úterý večer divákům ve zcela vyprodané pražské Sportovní hale britská kultovní skupina Depeche Mode.

Recenze - The Singles 86-98

Ilustrativní: Recenze - The Singles 86-98

Nemá cenu se po sté rozepisovat o tom, proč jsou Depeche Mode tak důležitá kapela. Ale kdybyste to náhodou ještě nevěděli, tato kompilace poslouží jako nejlepší studijní pomůcka. Jde už o druhý díl výběru (singly 81-85 vyšly hezky pohromadě už před víc jak deseti lety) a vzhledem k tomu, že nejde o žádný pirátsky smíchaný paskvil, není k němu ani po dramaturgické stránce do dodávat.

Depeche Mode 86-96

Ilustrativní: Depeche Mode 86-96

V osmdesátých letech se objevilo mnoho nových hudebních stylů a vznikla i spousta nových skupin. Jen několik z nich se však stalo hlavními představiteli toho kterého hudebního proudu a k tomu ještě získalo přívlastek „kultovní“. Mezi ty, kterým se to podařilo a kteří se stali svým způsobem modlami, patří bezesporu britská skupina Depeche Mode.

5.9.2001 - Den po koncertě, část 2.

Ilustrativní: 5.9.2001 - Den po koncertě, část 2.

Depeche Mode si podrobili arénu Nejnovější tvorbou z alba Exciter i staršími písničkami potěšili včera legendární Depeche Mode své fanoušky v pražské Paegas Aréně. Na jejich čtvrtý koncert v Česku přišlo kolem 17 000 lidí. Mnozí z nich v černém, tak jak jim velí styl jejich idolů.

5.9.2001 - Den po koncertě, část 1.

Ilustrativní: 5.9.2001 - Den po koncertě, část 1.

V úterý 4. září ulice Prahy doslova zčernaly. Příznivci britské skupiny DEPECHE MODE měli po třech letech svátek. Trojice DAVE GAHAN, MARTIN GORE, ANDY FLETCHER přijela do naší metropole, aby v rámci svého Exciter Tour dokázala, že i po dvou desetiletích existence, má ještě spoustu energii a chuť přivádět své fanoušky do varu. Evropská část turné začala o týden dříve v estonském Tallinu, kde byla odstartována šňůra 42 koncertů.