Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Články

Co tě nezabije, to tě posílí

Ilustrativní: Co tě nezabije, to tě posílí

Hráli jsme před několika devítiletými prcky v mládežnickém klubu. Měli jsme tehdy z nervozity skoro plné kalhoty. Ty děti byly nadšeny našimi syntetizátory - to pro ně znamenalo úplnou novinku..." vzpomínají po sedmnácti letech. Měla-li skupina prorazit díru do světa, bylo třeba nalézt člověka se správnými známostmi.

Alan Wilder: Hvězdy mezi čtyřma očima

Ilustrativní: Alan Wilder: Hvězdy mezi čtyřma očima

Moji rodiče mě tloukli u klavíru. Zdáš se být tichým mužem v pozadí u DEPECHE MODE. Šedou eminencí, tak řečeno, která otáčí důležitým knoflíkem.

Depeche Mode 1994 – Nejistá budoucnost

Říká se tomu už turné k "Písním o rvačkách a uvězněných". Nejprve, zpěvák Depeche Mode Dave Gahan se dostal do vězení v Quebecu, poté co udeřil hotelového zaměstnance. Následoval jej zpěvák a skladatel Martin Gore, který byl odvlečen do vazby v Denveru, když ve čtyři hodiny ráno odmítal ztlumit puštěnou hudbu ve svém pokoji při pobytu v luxusním hotelu a nebyl příliš přátelský k přivolaným policistům.

Dave Gahan: “To zvládne sám”

Ilustrativní: Dave Gahan: “To zvládne sám”

Dne 22. října vychází Daveu Gahanovi druhá sólovka Hourglass (přesýpací hodiny, pozn. red.). Sám si ji kompletně otextoval i zprodukoval. Se skládáním hudby mu pomohli členové doprovodné kapely DM Christian Eigner (bicí) a Andrew Phillpott (kytary, basa, programming) a o finální mix se postaral Tony Hoffer (Beck či The Fratellis). Zní naprosto samozřejmě a jednoduše. Před dvanácti lety by na to, že se tohle Daveovi někdy povede, vsadil asi málokdo.

Dave Gahan - Hourglass

"Sólový projekt člena známej skupiny" - Keď niečo takéto uvedú média, tak to rozhodne zapôsobí. Či už sa tým zdvihne vlna záujmu o samotný projekt alebo to vyvolá otázky týkajúce sa budúcnosti samotnej skupiny. Ak však daný interpret vydá svoj druhý album, začne sa oň zaujímať zväčša len úzka skupina ľudí. Dave Gahan prichádza so svojimi "presýpacími hodinami".

Cesta do hlubin depešákovy duše

Milé depešačky a depešáci, ale i depechy a depechové! Když jsme vás loni na podzim vyzvali, abyste nám napsali, co pro vás znamenají DEPECHE MODE, zdaleka jsme netušili, jakou lavinu vašich dopisů strhneme. Za všechny vám patří dík, stejně jako za četná pozvání do Vašich LOMů..

Dave Gahan hodnotí Hourglass

Na stránkách depeche-mode.com se objevuje review alba Hourglass s komentářem samotného Davea Gahana. Existuje pár druhů povolání, která nutí neustále bojovat proti plynutí času, jako je úžasně nejisté povolání rockové hvězdy. A to je opravdu to, co dělá název druhého sólového alba Davea Gahana, „Hourglass“ („Přesýpací hodiny“), o to více pronikavé.

Sgt. Gahan’s

Ilustrativní: Sgt. Gahan’s

Depeche Mode,prošli za poslední léta očistcem. Zažili několik z těch věcí, které můžou být pto kapelu osudné: silná ponorková nemoc, zpěvák na heroinu, odchod dlouholetého člena. Co se jim naštěstí nepřihodilo, byla ztráta zájmu posluchačů o ně nebo výrazný sestup kvality jejich hudby.

Hourglass - první poslech

Administrátor webových stránek Home přináší první postřehy z poslechu druhého sólového počinu Davea Gahana.

Jaká byla subHuman Release party s Alanem

O berlínské party s účastí samotného Alana jsem vás už informoval. Co jsem ale neřekl bylo, že jsem dostal také jedno pozvání. A jelikož do Berlína je cesta dlouhá, na pořadatelích jsem doslova vyprosil akreditace pro další spolupracovníky z Recoil.cz. V den D, tedy pátek 3. srpna, jsme s PetremK2 vyrazili nejprve směr hlavní město Praha, potom už společně s dvorním grafikem těchto stránek StrangeMem směr hlavní město Berlín.

Alan Wilder po 14 letech v Praze

Zdálo se, že rok 2007 bude z pohledu „depešáckého“ fanouška poměrně nudný, že bude jen vzpomínkový na plodné předchozí dva roky. Jenže... DJ Fletch během své klubové šňůry dráždí srdeční tep fanoušků zkazkami o zaručeném brzkém společném nástupu do studia.

Ga-Han: Essex (2003)

Ilustrativní: Ga-Han: Essex (2003)

Jak moc bolí piercing přirození? A co s tím má společného kůň? Co ve skutečnosti dělá Andy Fletcher za klávesami? To vše a ještě mnohem mnohem více vám prozradí Dave Gahan.

Tony Hoffer - Dave Gahan není žádná Diva

Magazín Music Express telefonicky kontaktoval jednoho z Gahanových spolupracovníků na albu Hourglass - Tonyho Hoffera, aby vyzvěděl, jak se mu spolupracovalo s jednou z nejzářivějších ikon hudební historie.

Dave Gahan čelí na svém novém albu smrtelnosti

"Čas je hrozivý" říká frontman Depeche Mode magazínu NME, Gahan právě před pěti hodinami dokončil nahrávání své druhé sólové desky s názvem 'Hourglass', která vychází 22.10. v UK a o dva dny později v USA.

Dva typické dny na turné s Depeche Mode

Jo jo. Další koncert je tu. Přidušený hlas, podivně připomínající Neila z The Young Ones, se nese z šaten. O malou chvíli později až nezdravě opálený Dave Gahan vystrčil hlavu ze dveří se sklíčeným výrazem v tváři. „Představ si“, povzdechnul si, „že jsem minulou noc ležel doma na gauči a díval se na Bladerunnera (popáté) a přál si, abych dneska nemusel na turné. To je přesně to, co považuju za hustou zkušenost.“