Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Články

Martin Lee Gore: Mezi čtyřma očima

Při tomto rohovoru škrábal reportér POPCORN Jurgen Schutt na obraze, Martin Gore lak na nehtech.

Pech s Depeche Mode

Dave Gahan asi sotva věřil svým očím, když rozevřel Bravo 10/89 na straně 7 a tam objevil obrázek „své“ ženy: během turné po USA seděla vedle Daveho syna blondýna s krátkými vlasy, zatímco tam měla být Joanna. Potom se asi patrně usmál: byl to list kontrolovaný skupinou! Aby se tímto nešířili nepravé domněnky: Dave Gahan měl právo ukázat, že to není Joanne. Sorry za výměnu.

Martinovi dělá dobře, když může lidi šokovat

Martin Gore je nar. 23. 7. 1961, je vzhledem na své podivné "Klamoten" (oblečení) nejvíce proměnlivým z Depeše. Kučeravé blond vlasy německého střihu, často se představuje v koženém oblečení a stýká se se svou německou přítelkyní Christinou.

Depeche Mode před 6 lety začínali s folkem!

Bez přehánění mohu říct: DM jsou ve své 6-leté historii stále nahoře. Právě poslední turné čtyř mladíků z Anglie trvající přes pět měsíců, napříč celým světem, tečovalo vyprodané haly od Japonska až po Ameriku aktuálně uveřejněným albem Black Celebration i jinými hity. Přitom každý rok od roku 1980 doprovází vydání nové LP desky velké tour - programy.

Alan Wilder odpovídá

Nikdy jsem nerozuměl proč ostatní alba DM neobsahují tvoje skladby, protože mi tvoje skladby na Construction Time Again a Some Great Reward líbí. Jako muzikant jsem se později více soustředil na muziku.

Exclusive Interview: Victor Indrizzo (2003)

Exkluzívny rozhovor s bubeníkom Victorom Indrizzom.

Martin šokoval Ameriku

Dave: „Stydlivé Američany jsme dráždili jako červené sukno.“ Martin objevil něco zcela nového: Američany! Šest týdnů cestovali DM po USA a Kanadě a získávali hromadně nové příznivce. Martin získával zároveň také nové nepřátele - na ulici a úmyslně. Šibalsky se usmívající a ledově sebevědomě pyšný Martin ve svém typickém jevištním úboru v městech turné: kožená sukně, podvazek, krátké, vysoce vyčesané vlasy, silně podmalován a to vše za bílého dne! V zemi, kde se zvedá nová vlna předsudkovosti, odpovídaly reakce zcela přesně.

Bassline -Alan Wilder

Přinášíme článek z časopisu Bassline o projektu Recoil Alana Wildera. Shrunuje Alanovu hudební tvorbu a jeho působení v Depeche Mode a dozvíte se jak a kde nejraději tvoří.

Vážnými tóny uvádí na turné mnoho fanoušků v úžas

Černá kůže, lesklé cvočky, těžké vysoké boty s řinčivými ostruhami - to je DM koncert, po ktrém vypadají ztahaně jak po velkém boji. Střídmá vizáž je pro synthi-rockery zatím skoro stejný s každou heavy skupinou. Impozantně působí také nová show. Kdo si přišel poslechnout veselé písně „New Life“ nebo „Just Can´t Get Enough“ měl štěstí.

Depeche Mode (Rudé Právo, březen 1988)

Pro patnáct tisíc většinou adolescentů byl pátek 11.března 1988 v pražské Sportovní hale svátek. Ćtveřice britských muzikantů, kapela Depeche Mode, se předvedla v celé své elektronické kráse.

Gigantický vrchol Music For The Masses Tour

„Cítíme se dobře“, křičí někdo z davu v černé kožené bundě. „Yeah, yeah“ volá 70 000 nadšených fanoušků. Dave Gahan, DM zpěvák je spokojený. Až teď zpívá opravdu uvolněně Little 15, aktuální hit DM, zatím jen bez komentáře. Fanouškové řádí a dupají.

29. dubna začíná jejich německé turné - DM

Jsou se silnými kladivy opět tady: DM ve svém novém videu Stripped mlátí do autovraků. 21. března následuje LP Black Celebration, a už před měsícem, totiž od 29. 4. odstartovali největší německé turné do 25. 5.

Nezvučné metody

Recoil - tak si říká bývalý mozek Depeche Mode, Alan Wilder, pod jehož hlavičkou vydává 13/10/1997 u Mute svůj nový singl s názvem "Drifting". Nedlouho poté 27/10/1997 vydává u Mute svoje nové album "Unsound Methods".

Kronika velkého úspěchu (Panorama 4/89)

Rockový koncert, na kterém na prvním místě nejsou géniové kytary, ale hráči hrající na jakýchsi elektronických zařízeních byl ještě na začátku osmdesátých let něčím nemyslitelným. Ano, hry světla a zvuku Jean-Michael Jarreho, virtuozní tóny Mike Oldfielda nebo Johna Vangelise, ale syntezátorový pop-rock?!!!

Jaké je album Paper Monsters?

Ilustrativní: Jaké je album Paper Monsters?

Na internetu se objevila první recenze na chystané album Dave Gahana.