Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Články

Depeche Mode do Ruska!

Good bye Německo! S obrovským ohňostrojem, prošpikvaným techno-zvuky a třpytivým synthi-soundem se čtveřice mladíků DM prozatím rozloučila na svém posledním koncertu v Kielu se svými německými příznivci. Pro jejich mohutné Music For The Masses - světové turné, se kterým Martin, Dave, Andy a Alan slaví po celé Evropě senzační úspěchy, to však znamená teprve poločas.

David bydlí u matky

Kdo napíše do Depeche Mode - fanclubu, Hillway 42, Billericay (Essex), obratem pošty obdrží odpověď: od přítelkyně Daveho Gahana, Joanne Fox (21). Ochotně podá zprávu o všem, co zrovna skupina připravuje nového. Za svou práci Joanne nikdy nepožadovala příspěvek, je vděčná rodičům za adresu, kterou ochotně poskytli.

Alan - kouzelník se zvukem

Rozhodujícím prvkem ve zvuku DM je Alan Wilder. Oprávněně je ve skupině označován jako "muzikant". Wilder strávil více času s Floodem, než jeho kolegové "došroubováváním" písní. Alan se s námi nyní podělí o praktické zkušenosti z osmiměsíčního nahrávání a mixování nového alba DM Songs Of Faith And Devotion.

Depeche až kým nezomrieš

David Gahan, New York, 8.5.2002 (deň pred Gahanovými 40. narodeninami).

Zaplatil som si za to

Interview s Davidom Gahanom, rádio WLIR, New York, 6.marec, 2002. Audio podobu rozhovoru môžete počuť na oficiálnej stránke.

Anton Corbijn o Depeche Mode

Přinášíme vám přepis rozhovoru s Antonem Corbijnem z 16.2.2001, který byl mimo jiné zveřejněn v časopisu Halo 26, který vydávájí pro své členy Depeche Mode Friends.

Rozhovor s Alanem (2002)

V lednu 2002 poskytl Alan Wilder rozhovor internetovému magazínu Electrogarden Network.

Koncert Depeche Mode v Mnichově

Dne 17. 10. 1990 se konal koncert populární britské skupiny Depeche Mode v Mnichově. Na tento koncert se také vydala parta mladých lidí sdružených okolo DM Friends. Do mikrobusu se vešlo jen 12 nadšenců - skalních. Věděli, že mají minimální šanci kocert vidět, ale přesto se o to chtěli aspoň pokusit. Podařilo se však nemožné.

Martin se vrátil

Když M. L. G. dělal reálku (Schlesung-Holstein, Německo) společně se školou v Basildonu v r. 1976, přišel tenkrát plně nezajímavý Martin Gore k rodině purkmistra Frenze. Cítil se tam tak dobře, že od té doby s nimi udržuje přátelství.

Treffpunkt - Andy

Jsou jedni z nejdiskutovanějších a nejdivočejších skupin současnosti. Ne jako u většiny skupin má tato skupina však volnost při výběru skladeb jako Depeche Mode u Mute Records. A tady DM předpokládají celkový přehled, ve kterém všechno klape: Myslíme si, že když už to musí být sampler, musí všechno klapat - celkové sjednocení, doprovodné informace atd.“ říká Andy Fletcher.

Rozhovor po nasazení Never Let Me Down Again v Rakousku

Martin Gore se nenechal k rozhovoru s Treffpunkem dlouho přemlouvat. Tři týdny, které potřebovali DM na přečtení dopisů od rakouských fanoušků, dopisů, které vysvětlovaly, proč DM byli v Rakousku dosud méně populární než jinde, jelikož skupina si myslela, že rakouští teenageři poslouchají více Rogera Whitakera nebo Nanu Moskouri.

Kód Depeche Mode

Dnes věhlasná skupina Depeche Mode vznikla začátkem osmdesátých let v anglickém Basildonu v hrabství Essex, v roce 1981 se její název ustálil na současné podobě (pochází z francouzského módního žurnálu). V původní sestavě souboru se sešli - kytarista a zpěvák Andy Fletcher, další zpívající kytarista Martin Gore, hráč na syntezátory a zpěvák Vince Clarke (později Yazzo, Erasure) a konečně zpěvák Dave Gahan.

Depeche Mode - Břišní tanec a nesmyslné pomluvy

V polovině ledna hráli DM ve vyprodané hale Madison Square Garden v New Yorku před 20 000 jásajícími fanoušky. O dva dny později byli Andy, Alan, Martin a Dave v anglickém Sheffieldu. Sem přišlo sotva 2 000 lidí, kteří své pocity a potlesk dávali najevo nanejvýš šetrně.

Depeche Mode - Břišní tanec a nesmyslné pomluvy

V polovině ledna hráli DM ve vyprodané hale Madison Square Garden v New Yorku před 20 000 jásajícími fanoušky. O dva dny později byli Andy, Alan, Martin a Dave v anglickém Sheffieldu. Sem přišlo sotva 2 000 lidí, kteří své pocity a potlesk dávali najevo nanejvýš šetrně. DM z toho zážitku vyvodili závěr, že v budoucnu čas a energii věnují hlavně především pro USA a evropský kontinent, a své domovské země si raději nebudou příliš všímat.

Depeche Mode mají rádi své fans!

Bylo to celkem nedávno: Depeche Mode - moji absolutní oblíbenci, přišli do WWF clubu v Kolíně. Před studiem zahlédli někoho od Depechies, zapli kamery a následoval zvířecí hluk. Něco takového si nikdo neumí představit! Čtveřice byla celkem milá. Zůstali vždy nějaký čas v okně, mávali a usmívali se.