Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Články

Andy Fletcher - Žádný příležitostný sex na turné

Kdo dnes nemá a necítí žádný strach je podle mne hlupák. Co mě ale skutečně šokuje je skutečnost, že vlastně žádný bílý člověk neví, jak se tato nákaza rychle rozšiřuje a ještě rozšíří a co proti tomu může a má učinit.

Skandál okolo Depeche Mode byla lež!

Svou zprávou o koncertě Depeche Mode v Böblingenu bych chtěla objasnit děsnou lež. Není žádným tajemstvím, že show skončila jednou slzotvornou bombou. Událost, která se jistě nepřihodí každý den.

Depeche v Praze: 16.000 fanoušků, ale jen 15.000 lístků

11. března to přišlo! Depeche Mode živě v Praze, obrovská událost pro všechny fanoušky DM v ČSSR. Už dva měsíce předtím byly všechny vstupenky vyprodány, pět hodin před začátkem koncertu byla pražská Sportovní hala naplněná až k prasknutí 15 000 fanoušky.

Depeche Mode - konečně nové album! (1990)

Konec nejdelšího turné skupinové historie DM byl 18. června 1988. Přesně 101 koncertů odehrála čtveřice kluků za necelý rok kolem celé zeměkoule. Teprve potom mohli Dave Gahan (26, zpěvák), Andy Fletcher (26, synth.), Martin Gore (27, synth.) a elektricko-živel Alan Wilder (29) hovořit o dovolené.

Hudba pro masy - Konečně živě (Svět v obrazech, březen 1988)

O pražském koncertu britské rockové skupiny Depeche Mode (Sportovní hala PKOJF 11.března 1988 ve 20.00 hod) (poznámka pro mladší : PKOJF = Park Kultury a Oddechu Julia Fučíka) se hodně řeklo,napsalo a ještě asi napíše. Vždyť v historii tohoto hudebního žánru v Ćeskoslovensku znamenalo devadesátiminutové vystoupení čtveřice určitou revoluci. Zda vítěznou, to ukáže čas.

MSN-chat s Depeche Mode (2001)

Ake bolo najsmiesnejsie miesto, kde ste kedy hrali? Myslite, ze budete este vobec niekedy spolupracovat s Alanom Wilderom? Co si myslite o nestastnom predcasnom vydani vasho albumu na internetovych systemoch ako Napster a Audio Galaxy? Mate piesen, z ktorej hrania stale dokola vam je uz tak zle, ze ju uz nebudete hrat nikdy? Odpovede na tieto a dalsie otazky si precitajte v mojom sice mierne kostrbatom, ale zato nezavislom preklade piatkoveho chatu s Depeche Mode.

Sólo pro Martina - Fanoušci Depeche Mode jsou zmateni

Kdo někdy není blízko tomu, aby zazpíval své oblíbené písničky před početným publikem nebo v nahrávacím studiu? Dokonce i velké hvězdy jsou dost sentimentální, svým osobním favoritům vystavují památníky, zatímco oni přijímají jejich „cover“ verze. Také Martin Gore, skladatel od Depeche Mode si toto mohl vyzkoušet. Na svém právě vyšlém mini LP „Counterfeit“ (t. j. „napodobenina“ nebo „padělek“) nazpíval šest písní jiných autorů.

Dear SuperStar: Dave Gahan

Ilustrativní: Dear SuperStar: Dave Gahan

V roce 2005 přinesl svým čtenářům magazín Blender zajímavou možnost položit otázky Dave Gahanovi, tedy superstar s velmi pestrou minulostí a tak se rozhodně bylo na co ptát.

Internetový chat s Fletcherem, 07/03/2001

Internetový chat s Fletcherem, 07/03/2001.

Rozhovor s Corbijnem, 16/02/2001

Rozhovor s Corbijnem, 16/02/2001.

Gahan - drogy ?!

Turné Devotional bylo skvělé, koncertů nepočítaně, Dave na pódiu zpívá a tancuje jako bůh - všechno je dokonalé - tak takhle to vidí tisíce fanoušků Depeche Mode. Všechno by to bylo krásné, kdyby se za pozadím neskrývalo něco hrozného. Dave je ve skutečnosti už drogami a alkoholem zničená troska.

Rozhovor s Gorem o albu Exciter

Rozhovor s Gorem o novém albu, 07/12/2000

Začátky projektu Recoil

Recoil je sólový projekt všeumělce, hudebního génia, ale především dlouholetého bývalého člena skupiny Depeche Mode, Alana Wildera. Předtím než budeme informovat o jeho novém LP krátce si připomeneme jeho předchozí.

Rozhovor D. Barassiho s A. Fletcherem

Exkluzivní telefonický rozhovor D. Barassiho s Andy Fletcherem z 8. listopadu 2000.

Depeche Mode - z Basildonu do celého světa (1981-1990)

Již v roce 1979 zakládají tři spolužáci a kamarádi skupinu, která později, po opuštění původního názvu "Composition of Sound" poznamená svou tvorbou elektronickou hudbu na celém světě. Tehdy se spojili Martin Lee Gore (zpěv, kytara), Andy Fletcher (zpěv, kytara) a Vince Clark (zpěv, synt.). Po čase se k nim připojuje bývalý punker Dave Gahan, aby převzal roli sólového zpěváka.