Na DM jsem závislá od roku 2009, přivedlo mě album Exciter, nemůžu říct, která skladba.. ale vlastně asi jo, nejspíš Breathe, to byla první, kterou jsem si pak našla.. ačkoliv ji nepovažuju za to nejlepší z alba, vlastně šlo o to, že jsem slyšela album, ale nevěděla vůbec jaký, zapamatovala si částečně text a pak si to dohledala.. A pak jsem sjížděla Exciter pořád dokola.. Jsem ročník 1990 a každým dnem lituju toho, že jsem se kdy starších bráchů ptala (asi v sedmi letech, oni tehdy ujížděli na Deep Purple atp.), co je to Depeche Mode (čteno jak se píše ) No odpověď, kterou jsem dostala mi vytvořila přesvědčení, že nestojej za moji pozornost.. doslovná odpověď byla.. Můžu to tady vůbec napsat? Dobrá.. “Ségrá, to jsou takoví teplouši”.. Takže takhle moje historie, víc jak deset let období latence.. (jo a když jsem se pak dozvěděla, že ETS, It’s No Good a Precious jsou od DM, nechtěla jsem tomu věřit :-D
Těžko říct, která skladba je nejlepší, těžko říct tři a těžko říct i deset nejlepších.. A zrovna tak alba.. mám ráda všechno, pouze výhrady k nejrozšířenějším ETS, Precious, PJ atp, jsou “profláklý” a tak nějak na úkor řady pro mě mnohem lepších skladeb, trochu mě - uráží je silný slovo -, že když řeknu DM, většina lidí jmenuje právě tyto..
Písně, které u mě patří k těm top jsou:
Agent Orange, Stories Of Old, The Darkest Star, Insight, One Caress, Halo, It Doesn’t Matter… Sacred… a mraky dalších.. Nově Should Be Higher.. Tak jsem si vypsala pár skladeb, který považuju za nejlepší a chtěla pak některý vyškrtnout.. ale to byl bláhovej záměr, to prostě nejde.. Tak mě klidně diskvalifikujte, ale už tak prožívám nehorázný sebezapření s takhle ořezaným seznamem..
Alba: Some Great Reward, Music For The Masses, Ultra.. a všechna ostatní..
Tak, honem odeslat, nebo to nevydržim a ještě přihodím k albům BC a PTA… sakra