Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Aktuální srazy



Depeche Mode jsou nečekaně v módě

„Byly doby, kdy v mé mysli byla jen láska, teď jsem objevil, že ve většině případů láska sama o sobě nestačí....“

Řádkou z Love in Itself uhodil Martin Gore hřebík na hlavičku. Doby před dvěma lety, kdy DM ještě jako roztomilí, vyšňoření v oblecích a kravatách zpívali nezatížené milostné písně jako Just Can´t Get Enough, jsou nenávratně pryč.

Na Depeche fans v Musik-Convoi, kde v dubnu představili své nové hitparádové kladívko People are People, udělali Martin, Andy, Dave a Alan dosti chmurný dojem. Trojlístek, který proslul zejména svými kontakty s fanoušky, zde byl velmi uzavřený. Mladíci se doslova zabarikádovali v jednom VW-busu s tmavými okny. Po každé zkoušce People are People jako blesk opustili jeviště a zmizeli v autě. To má své důvody: oni nedůvěřují nikomu pod 20 let. Jejich hudba, jak se svěřili Bravu, není myšlena pro „teenagery", ale pro mladé, dospělé lidi stejného věku a s rozumem v hlavě.
Lovci autogramů mají jedinou naději, když Depeche-bus stojí několik minut na stejném místě. Jako v dětské hře na kočku a myš, DM-opevnění mění pokaždé stanoviště, jakmile se v jejich blízkosti shromáždí více osob. Málokomu se poštěstí přistihnout Martina před jevištěm se zarputilou tváří, se kterou při vystoupení mlátí železnou tyčí do plechové stěny.

Nový tvrdý kurs Depeche Mode se projevuje také ve výstrojí mladíků. Jejich dřívější vzorné žákovské pohledy ustoupily námořnickým kalhotám a černým koženým bundám z obchodu s obnošenými věcmi.

Když Martin Gore (22) a Andy Fletcher (21) skupinu koncem roku 1981 založili, oba se ještě museli učit k maturitě na všeobecné škole. Jejich nápad - kytary, basu, bicí nástroje - všechny běžné rockové nástroje vyhodit na smetí a docela plně syntetický sound postavit na základ computerů a syntezérů, se ukázal jako plný zásah. Se songy jako New Life nebo See You razí Depeche Mode zcela nový stylový směr.

O pódiové akce se stará ex-punk a módní návrhář Dave Gahan (21), ačkoliv neprošel typickou baletní výukou, je jedním z nejpronikavějších tanečníků na scéně.
Alan Wilder (24) vstoupil do skupiny koncem roku 1982, když odstoupil zakládající člen Vince Clarke. Alan pracoval předtím jako zvukový inženýr. Mezitím se z něho stal technický a programový expert pro sound ze strojového parku Depeche Mode. Jako jediný bydlí v jednom apartmá v Londýně. Ostatní Depeches ještě poslušně žijí u svých rodičů v Basildonu...

Depeche Mode hlídá šest tělesných strážců

Při poslední návštěvě Německa doprovázelo Depeche Mode šest osobních strážců. Tito silní pánové měli povinnost chránit hochy nejen před dotěrnými fanoušky, ale také brzdit jejich agresivitu v prudkých situacích, kdykoliv byli fanoušci příliš nervózní.

24. květen 2006 o 14:50 • Gabriel • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.