Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Aktuální srazy



Depeche Mode před 6 lety začínali s folkem!

Bez přehánění mohu říct: DM jsou ve své 6-leté historii stále nahoře. Právě poslední turné čtyř mladíků z Anglie trvající přes pět měsíců, napříč celým světem, tečovalo vyprodané haly od Japonska až po Ameriku aktuálně uveřejněným albem Black Celebration i jinými hity. Přitom každý rok od roku 1980 doprovází vydání nové LP desky velké tour - programy.

Na počátku celé DM historie je školní banda při Nicholas Comprehensive Schoool (střední škola) ve městě Basildon, půl hodiny jízdy autem východně od Londýna. Tam společně pobývali Martin Gore, Andy Fletcher a hlava Vince Clarka a rozhodli se založit skupinu. Dvě letité kytary a starý syntezátor byla jejich výzbroj a zkoušeli u Vinceho v zadních dvorech. První, co trojice na svých nástrojích vyloudila k poslouchání se více podobalo folkovým písním a podle toho to také vypadalo u nahrávacích firem. Tak se dodatečně rozhodli najít zpěváka, který by byl také z Basildonu a který by do písniček vnesl více švihu a vzletu.

Dave Gahan v ten čas sice převážně řádil ve zbořených domech a ometal se také okolo punkových srazů, ale uměl výborně zpívat a s triem si hned napoprvé porozuměl. Dave byl také pro podstatné zmodernizování zvuku soundu pomocí computerů. Tak je v roce 1981 uslyšel elektronický hnidopich Daniel Miller a ve své avantgardní značce Mute jim umožnil vytvořit první singl Dreaming Of Me, dodnes je technickou hlavou skupiny.

Brzy po prvních dnes tiskových ohlasů ze skupiny odchází individualistický Vince. Alan Wilder, ex-studiový technik z Londýna, se přihlásil na inzerát v Melody Makeru a byl více méně milostivě přijat. Skupina s konečnou platností našla svůj styl, kdy melodické nasazení bez rozpaků podporovaly computery a přirozené šumy. Martin udal skupině hudební tón a napsal takové superhity jako Everything Counts (1983), People Are People (1984) nebo Master And Servant (1984).
Blonďatá chocholka také pozvedla své volné oděvní kolekce pro skupinu. Martin se zálibou nosí černou kůži, minisukně, korzety a perlové řetězy a proto také bývá často mylně označován za buzeranta.

Po světovém turné chtějí mít všichni čtyři co nejdříve dovolenou se svými přitelkyněmi a ženou (Dave je ženatý), ale už koncem roku opět chtějí začít ve studiu pracovat na novém LP.

15. leden 2004 o 14:45 • Gabriel • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.