Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Aktuální srazy



Depeche Mode (Rudé Právo, březen 1988)

Pro patnáct tisíc většinou adolescentů byl pátek 11.března 1988 v pražské Sportovní hale svátek. Ćtveřice britských muzikantů, kapela Depeche Mode, se předvedla v celé své elektronické kráse.

Publiku nabídla ukázku špičkové podoby jedné z odnoží rockové hudby,tzv. techno-pop.Nic nového pod sluncem,v 70.letech se touto směsí disco a rocku proslavila skupina Kraftwerk z NSR.V pravém slova smyslu tedy Depeche Mode nepatří k průkopníkům současné populární hudby,ale na pozoruhodné úrovni provozují jeden z jejích směrů - na rozdíl například od bohapusté komerční kýčovité spekulace,kterou jsme mohli zažít v Praze a pak v Bratislavě už loni na vystoupeních Modern Talking.

Vzhledem k černé módě,kterou příznivci Depeche Mode manifestují svoji „klubovou příslušnost" ,mne, přiznám se, překvapil koncert hned dvakrát.Čistý a téměř dokonalý zvuk v prostoru haly povyšovala světelná hra na zážitek nikoli bez nádechu patetické něžnosti.Za druhé publikum během koncertu a po něm: do tváří kluků a dívek v černých baretech vepsala právě skončená podívaná a „poslyšená" něco zcela opačného,než co jsme s rockovou hudbou obyčejně zvyklí spojovat - jakousi přístupnost,to­leranci,směsi­ci nadšení a smírného klidu.Koneckonců stojí za zaznamenání i zpráva z pondělního vydání Večerní Prahy - problémy s agresivnějšími fanoušky se týkaly doby před vystoupením,nikoliv v závěru.

Všichni ti -náctiletí z pátečního večera si nejspíš budou koncert pamatovat ještě dlouho potom ,co se o Depeche Mode a vůbec o populární hudbu přestanou zajímat tak ukrutně nadšeně.

24. červen 2003 o 14:53 • dmf • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.