Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Aktuální srazy



Depeche Mode: Tajemství jejich písniček

S albem „Best of“ - album 13 nejlepších singlů synthi-mistrů - překlenou Dave, Andy, Martin a Alan dobu až do dalšího LP. Jejich písně znají bezpečně všichni. Ale tady také čtveřice prozrazuje malé tajemství své práce před srpnem roku 1981, co udělali pro odvážný sen a svůj druhý singl.

„Nás první singl Dreaming Of Me byl vzrušující, dali jsme mu vše, co jsme prožili a co nás vzrušilo. Bylo nám 18 a 19 let", připomíná Dave. „Martin a Andy tehdy ještě nepracovali a do našeho provizorního studia v Basildonu mohli přijít až večer." „Za druhý singl New Life jsme dostali přibližně 100 liber, byl to výborný pocit a mysleli jsme si, že teď už půjdou hity jeden za druhým." Přece ale Depeches prožili jeden otřes, když jejich spoluzakladatel Vince C. Praštil s prací. Martin: „See You byla první písnička z mého pera, a ačkoliv jsem ji měl napsanou už v 17 letech, přišla na řadu až nyní." Další ze čtveřice říká, že mezitím skupinu posílil Alan Wilder v písni Get The Balance Right a tvář Andyho se začala zachmuřovat: „Naše singlové zkoušky ukázaly množství problémů s naším studiem." Everything Counts naproti tomu překonal největší úspěchy jejich dvouleté kariéry a sjednotil skupinu na kvartet. „Nyní jsme konečně našli ten pravý sound pro nás." Domnívá se Andy.

Potom DM tvoří jeden hit za druhým. „Při People Are People jsme si například procvičovali naše „cítění" Berlína, zatímco v nahrávce to tak jisté není," vypráví Martin. „Také jsem tam chtěl hned zůstat." Mnoho mladých je tu vidělo převážně v černém oblečení. V dalších dvou singlech Master And Servant a Blasphemous Rumours překonávali Depeches nesnáze s vyloučením části textů. „Samosebou jsme tím byli otřesení," vysvětluje Martin, „ale většina nepochopila, že nejde pouze o sex." S novou písní It´s Called A Heart chtějí DM uzavřít tvůrčí období čtyř let, a kolem jejich příštího LP chtějí rozehřát zcela novou sound-hru. Dave: „Také se přirozeně objevuje únava, ale chceme mít očit stále otevřené, abychom mohli pro vás připravit překvapení..."

14. září 2004 o 14:46 • Gabriel • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.