Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Aktuální srazy



Forbes: Memento Mori Tour Depeche Mode je hudba pro masy - a životní prostředí

Ilustrativní: Forbes: Memento Mori Tour Depeche Mode je hudba pro masy - a životní prostředí

Každý v mém blízkém okolí, ví, že jsem velkým fanouškem Depeche Mode.

Fandím jim už od svých raných teenagerských let a neustále sleduji nedávné uvedení do Rock and Rollové síně slávy. Stále vydávají úžasnou hudbu a tento týden nás obdarují svým patnáctým řadovým albem Memento Mori. V souvislosti se smrtí dlouholetého člena Andrewa Fletchera nám duo Martin Gore a David Gahan pomocí latinské fráze připomíná, že smrt je nevyhnutelná. Z širšího pohledu však rozhodně berou život v potaz, protože nedávno oznámili ekologickou udržitelnost v rámci svého celosvětového turné (a ano, mám lístky).

Na instagramové stránce skupiny napsali: "S @hublot jako naším oficiálním charitativním partnerem Memento Mori Tour tothether budeme podporovat @conservationcollectiveorg a jejich grassroots projekty zaměřené na čištění životního prostředí, redukci jednorázových plastů, recyklaci a nakládání s odpady a další." Kapela také vyzvala čtenáře, aby "zůstali naladěni", protože s turné zavádí další informace o úsilí v oblasti udržitelnosti. Jejich partner, Conservation Collective, je globální síť ekologických nadací zaměřených na místní podmínky.

Proč je to všechno nutné? Mezinárodní svaz ochrany přírody uvádí, že ročně se vyrobí zhruba 300 milionů tun plastů a více než 14 milionů z nich skončí v oceánech (80 % veškerého mořského odpadu). Na jejich webových stránkách se dále píše: "Znečištění plasty ohrožuje bezpečnost a kvalitu potravin, lidské zdraví, pobřežní turistiku a přispívá ke změně klimatu."

Když už mluvíme o změně klimatu, tento týden byla zveřejněna nová zpráva Mezivládního panelu pro změnu klimatu (IPCC), jejíž poselství bylo hrozivé. Připouští, že pravděpodobně nedokážeme zastavit globální oteplování, které by do roku 2040 překročilo 1,5 stupně Celsia (2,7 stupně F). Profesorka texaské techniky Katharine Hayhoeová shrnula hlavní závěry v níže uvedeném tweetu. Hayhoeová, hlavní vědecká pracovnice organizace The Nature Conservancy, vlákno předestřela slovy: "Zaprvé, změna klimatu již způsobila rozsáhlé a podstatné ztráty téměř ve všech aspektech lidského života na této planetě a dopady na budoucí generace závisí na rozhodnutích, která učiníme TEĎ."

Své poselství zakončila důležitou otázkou. Na Twitteru napsala: "Takže vzhledem k těmto hrozivým zprávám jsme jistě na dobré cestě ke snížení emisí uhlíku, ne? Ne. souhrnná zpráva hovoří naprosto jasně: neděláme zdaleka dost pro to, abychom se vyhnuli nebezpečným dopadům, natož abychom dosáhli cílů Pařížské dohody."

Jsem velkým fanouškem skupiny Depeche Mode již několik desetiletí a ve svých písních vždy dbali na udržitelnost a ochranu Země. Vzpomínám si, jak jsem poslouchal píseň "The Landscape is Changing" z alba Construction Time Again. Tato píseň byla vydána v roce 1983 a její poselství je stejně alarmující i dnes. Těším se, že se koncertu Depeche Mode zúčastním a podpořím jejich úsilí o udržitelnost.

Marshall Shepherd, Hlavní přispěvatel

4. říjen 2023 o 18:37 • Dangerous • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.