Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Aktuální srazy



HOME Exclusive Interview: Oliver Huntemann

Na HOME se nedávno objevil přepis exkluzivního rozhovoru s ELEMENTS pro HOME s DJ / Producentem Oliverem Huntemannem, který má na svědomí remix skladby "Everything Counts" pro Depeche Mode. Oliver Huntemann v tomto rozhovoru mluví o Depeche Mode, remixu "Everything Counts" a mnohém dalším nejen ze světa undergroundu a electronic music.

Tento článek - rozhovor přeložil a zde uveřejnil People's pouze pro potřeby českých fanoušků.

ConfusedRecords jsou velmi významnými roku 1995, co si u nich začal působit, jako u začínajícího labelu a proč si myslíš, že si label drží tak dlouho významu?

Já jsem začal u Confused, protože jsem chtěl platformu, kde bych mohl dělat cokoliv dle sebe. Žádné kompromisy, jen hudbu, kterou mám rád a moji vlastní produkci. Já řídím label společně s mým dlouhpletým partnerem Janem Langerem, který také pracuje pro labely jako Herzblut se Stephanem Bodzin, Spielzeug s Thomasem Schumacherem, Pickadoll s Johnym Dahlbackem a několik dalších. On je odpovědný za office a já pečuji o veškerou muziku. Záměr labelu byl vydávat jen dobrou elctronic dance music, ať je stylová či nikoli. Proto jsme také pojmenovaní jako ConfusedRecordings. Já nevím proč Confused má takový dlouhodobý úspěch, možná, že to je proto, že vždy zkoušíme najít něco nového.

Poslední sub-label je Dance Electric, jak chcete vždy správně oddělit to co má být vydané Confuseds?

Confused je více pro temnější styl zatímco Dance Electric je více housovější, někdy i s vokály. Další vydání jsou od Remo s Chelonisem R. Jonesem, kteří normálně pracují pro Get Physical a Ascii Disko z Madridu. Oba jsou ohromná underground-vokálová vydání. Na Confused máme nové materiály od Delon & Dalcan, Oxia feat. Ginoabs & Snake a fantastický remix od Audiofly pro Mizar od Remo a samozřejmě také můj materiál. Další skladba "Sao Paulo" kterou jsem výlučně produkoval pro můj nový Dj's remix-cd PLAY! 01. Já jsem zaznamenal DJ's sadu živě v club D-Edge v Sao Paulo a tento mix bude uvolněn na CD na konci února. To je začátek nové série mých compilací.
image106

Německá scéna stala se v posledních pár letech tak masivn, jak to vidíš ty s budoucností elektronické hudby debutující v Německu obecně?

Je to pro mě velmi překvapující vidět tuhle německou scénu po tolika letech krize opět růst. Ale Německo mělo vždy mnoho producentů elektronické hudby a velkou základnu undeground scény i slavnou historii v tomto směru, pokud budem mluvit například o Kraftwerk. Berlín je momentálně sentimentálním kotlem a velmi mnoho umělců odevšud zkouší v Berlíně žít. Zdá se že celý svět pohlíží na Německo a specielně na Berlín. Je zde nyní tak moc tvořivosti až to sami cítíte.Ale na druhé straně tam jsou brilantní umělći všude ve světě. Já mám rád hodně materiál z Francie a UK. Lidé se mě vždy ptají "jaký je Berlín, jaký je Panorama-bar, jaký je Love Parade...", to nejsou místa, kde se já pohybuji. Myslím si, že většina Němců neví kolik lidí vlastně mlúví o naší hudební scéně a jak velké naše postavení je. To je pro mě dobrý pocit.

Má to být zenit bodu nasycení nebo je víc další ohromné hudby?

Haha, věř mi, toto je jen začátek!

Depeche využívá hodně německých remixerů pro singly z jejich posledního alba, jaký to vyvolává u vás pocit? Myslíš si, že chtějí takto vstoupit na scénu po boku underground nebo si myslíš, že chtějí zpět do společenství které oni možná zásáadně ovlivnili?

Depeche Mode vždy věděli kam patří a koho ovlivnili. Klidně se s vámi vsadím, že jsou skupina s nejvíce tanečními mixy. Jsou vždy a v každém bodu moderní a za dobu jejich kariéry žádali vždy o remixování nej-cool a nejlepší producenty. Nejvíce remixů jsem hrál v průběhu let právě od nich. Tolik nezapomenutelných editací, jako například od Timo Masse nebo jeden od Deep Dish. Děkuji Daveovi, Martinovi, Andymu i Mute za důvěru v underground a shovívavost, kterou nás hodně inspirovali v průběhu let!

Vy a Stephan Bodzin jste udělali hodně společné práce, jak se stalo, že vy dva jste se setkali a začali společně pracovat na projektech?

V roce 1994 jsem měl dj-residenci v klubu v Brémách kde jsem pracoval s Oliverem Bodzinim, Stephanovým bratrem. Oliver mi dal pásku s věcmi od Stephana a já jsem byl totálně uchvácený z jeho citu pro hudbu a také z vysoké hodnoty jeho produktů. Stephan věděl o mém Humate asociation. Když jsme se setkali poprvé, nejdříve jsme se rozhodli trochu jamovat ve studiu a poté jsme doťukávali maličkosti každý den společně, teď již více než dvanáct.

Oba, ty a Stephan jste začali pracovat ve Super 8 Studio, jak se tohle stalo? Jsou všechny vaše projekty momentálně dělané tam?

Před deseti lety jsem se přesunul od Oldenburgu k Brémám a oba jsme se rozhodli vybudovat studio. Většinu našich projektů jsme produkovali v S8S, ale ne všechny. Stephan pracoval, například, s Marcem Romboyem a Thomasem Schumacherem a já s Andrem Winterem. Minulý rok jsem se přesunul do Hamburku a Stephan řídí studio v Brémách sám. Pracujeme společně ještě na několika projektech, ale ne tolik jako v poslední dekádě.

Vy oba jste pracovali pod dalšími jmény, H - man nebo Rekorder for example, proč není remix "Everything Counts" pod jedním z těchto vašich druhých jmén?

Remixing Depeche Mode je taková čest pro nás, že jsme chtěli používat naše pravá jména. Ta další jména jsou pro zbytek, jsou "jen" pro projekt. Nechápejte to špatně, máme rádi naše všechny projekty, ale naše skutečná jména jsou čísla jedna.

Jste velký fanoušek Depeche Mode?

Jistě! Depeche Mode byli jeden z důvodů proč já jsem začal poslouchat electronic music. Pamatuji si, když jsem poprvé jsem slyšel "Master & Servant" nebo "Blasphemous Rumors"... ... jejej !, jaké já jsem měl tehdy mravenčení! Jeden z mých prvních koncertů, na který jsem šel, byl zastavením na jejich turné v roce 1984 v Brémách. Ten byl velmi působivý a úžasný. Já nejsem až ten fanoušek, který koupí všechny bootlegy a remixy, ale myslím, že mám většinu jejich LP, nějaká na vinylu nějaká na CD. Také jsem se již dříve osobně setkal s Andym Fletcherem. Spolu se Stephanem jsme dělali live tour v Německo společně s mou bývalou electro-pop skupinou Kaycee s Client a Andym Fletcherem. My jsme dělali podporu. Tak, proto vím o těchto Andyho vystoupeních, ale nemyslím si, že on ví, že my jsme ti stejní chlapi, kteří s ním před třemi roky jeli toto turné.

Co jste si mysleli když vám Mute podstoupili remix Depeche? Jak k tomuto došlo?

Setkal jsem se se Sethem z Mute v beatport-trucku na minulé Love Parade v Berlině. Byl jsem mu představen a on řekl, že o mně již slyšel a požádal mě, kdybych mu mohl poslat nějaký materiá, jelikož hledají nové Mode remixery. Myslel jsem si, že to je typické Love Parade povídání, ale poslalo jsem mu nějaký materiál ihned po víkendu v každém případě. O dva dny později mě kontaktovali se žádostí. Remixing Depeche Mode je pro mě největší poctou; sen, o kterém jsem si nikdy nemyslel, že se vůbec kdy může splnit.

Je to pravda, že jste si mohli vybírat, kterou skladbu budete remixovat? Je-li tomu tak, proč Everything Counts?

Ano, to je pravda. Seth mě požádal, abych si vybrat jednu ze starších, velkých skladeb. Byl jsem v té době na Ibize a měl jsem jen pět dnů na to najít tu nejlepší skladbu. Má přítelkyně a já jsme jezdili všude po ostrově poslouchající všechny Depeche Mode písně znovu a znovu. Nakonec "Everything Counts" je pro mě ta nejlepší. Je jednou z favoritů mé doby a hodí se dokonale electro-beats.

Smutné je, pouze dub mix byl použit; proč myslíš, že nebyl použit remix s vokály?

Mute měli tolik remixů a plán byl vydat je jen na vinylu. Myslím si, že Mute chtěli skladbu, která má být hraná v underground klubech a moc dobře vědí, že je to někdy snadnější s instrumental nebo dub mixy. Abych řekl pravdu, nikdy jsem se neptal , proč vybrali dub a ne plně vokálový mix.

Je ještě nějaký další mix, který jste poslali pozdě nebyl tedy použit? Je-li tomu tak, co můžeš říct o tomto mixu?

Vyprodukovali jsme třetí remix, který je totálně jiný než první, podle mého mínění, mnohem odvážnější, ještě lepší než první, ale poslali jsme jej k Mute příliš pozdě.Tracklist již byl uzavřený. To je blbé. Teď jsme jen se Stephanem schopni někde někdy jej hrát . Ale to není nejhorší věc hrát neznámý Depeche Mode remix, o kterém nikdo neví a nikdo jiný jej nějaký čas nebude hrát, je to ba naopak velmi exkluzivní!

Já vím, že Stephan hrál remix v jeho setech, hrál jej také a jaká byla reakce na remix od davu?

Já mohu jen říct: Hands-UP! Je to vždy zkušenost vidět šílený dav když si uvědomí, jaká skladba to je. Já to miluji, hrát tyhle věci; je to jeden z mých vrcholů, jako rockera. Hrál jsem to na Rave on Snow v Rakousku v prosinci v horách. Minus deset stupňů Celsia, čerstvý vzduch a 3 tisícovky ti dělají tunejžhavější společnosti při zpívání chorusů.

Váš "Everything Counts" remix se objevuje skoro všude, jaký je to pocit, že tolik DJs jej hrají včetně toho, že se objevuje v nejrůznějších Dj's mix-kompilacích?

Co mám říkat? To je výborné! Četl jsem v časopise hodně Ricardo Villalobos remix ( The Sinner in Me) a ne tak moc o našem mixu, teď se ale zdá, že náš mix je mixem, který nyní nejhranějším většinou. To je ta nejdůležitější věc mě. Záměr byl produkovat fungující moderní verzi pro kluby a funguje to.

Zdá se tedy velmi, že vaše spolupráce a spolupráce s labely pokračuje, na co se můžeme těšit od Olivera Huntemanna?

Další věcí je vydání mé PLAY! 01 mix-cd a singlu "Sao Paulo" na konci února, oba pod ConfusedRecords. Dodatečně právě dokončuji remix pro aktuální Black Strobe singl "Shining Bride Star". Vedle studiové práce hodně cestuji a to až do léta. Z Evropy přes Bahrain až do Austrálie a zpět...
Pro více informací o Oliveru Huntemannovi, prosím navštivte:

http://www.oliverhuntemann.de
Oliver's My Space

Rozhovor od ELEMENTS. (C) HOME. Nekraďte tento článek bez umístění plného kreditu a linku! Snímky jsou uveřejněni s laskavým dovolením od Olivera Huntemanna.

zdroj: HOME

4. březen 2007 o 23:52 • Gabriel • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.