Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Aktuální srazy



Vážnými tóny uvádí na turné mnoho fanoušků v úžas

Černá kůže, lesklé cvočky, těžké vysoké boty s řinčivými ostruhami - to je DM koncert, po ktrém vypadají ztahaně jak po velkém boji. Střídmá vizáž je pro synthi-rockery zatím skoro stejný s každou heavy skupinou. Impozantně působí také nová show. Kdo si přišel poslechnout veselé písně „New Life“ nebo „Just Can´t Get Enough“ měl štěstí.

Jiné věci mladíci ze své sonnyboy éry totiž nehrají. Místo toho přešli s vážnými tóny a hořkými texty přímo k věci. „Never Let Me Down Again" a „Behind The Wheel", poslední singl, se v nejširším měřítku a smyslu točí okolo závislosti. Nejen drogy a alkohol, ale také partnerské vztahy. „Strangelove" se zabývá poklesky a jinými maličkostmi, které proti sobě nesmí nikdo milující dělat.

Krok za krokem doprovází skupinu během turné ramenatí ochránci. Nikoho nenechají přiblížit. Co se děje ve skupině, z čeho mají strach? Nebo je to stihomam, který se tak rozšířil? Tak zlé to jistě ještě není. Ale jisté je jedno - DM se daří i v nejoblížnějších situacích jejich kariéry. Je to stěží k pochopení, neboť jestě nikdy nebyli DM tak vyhledávaní jako teď.

Na začátku se DM sešli v roce 1980 v anglickém malém městě Basildon jako školní skupina, v průměrném věku 18 let. Tenkrát ještě všichni byli samý žert a zábava, na mezinárodní slávu tak jako tak nikdo nevěřil, a proto si také zatím nepřipouštěli žádné starosti. Potom všechno přišlo ráz na ráz. Druhý singl „New Life" v roce 1981 byl plným zásahem. Od té doby mají odpočinek nanejvýš jednou za několik dní. Ale čeho si hlavně nidko nevšiml - to je, že z naivních, veselých školních přátel se za sedm let stali dospělí lidé, každý se zcela rozdílnými zájmy a s individuálně rozvinutým životním stylem.

Proto je jasné, že čistě lidská část společné práce není tak snadná a bezchybná. Nejednou se pohádali. K tomu ještě přijdeme - všichni jsou zatím tak bohatí, viděl jsem jejich finanční záležitosti, že mít více opravdu nepotřebují, a proto si příliš nemusí připouštět starosti z mamutího světového turné. Největší vyzvání jejich kariéry je stále drží pohromadě. S US turné můžou DM ve světové elitě rock skupin vytvořit trhlinu. Takový cíl má zejména Martin Gore už od té doby, co leta způsobuje proti horečku. Potom musí také poslední kritikové skupiny, kteří se DM vždy vysmívali jejich „teenagerům" a „Kruhu vládnoucích kapitánů" všechnu jejich hudbu konečně začít brát vážně. Martin se svou kadeřavou hlavou je totiž všechno jiné než spotřební sonnyboy. Heavy image, často v kůži, s okovy a osobním strážcem, se k němu ve skutečnosti docela hodí.

21. červenec 2003 o 19:48 • Gabriel • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.