Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Martin: Jsem si jistý, že mnohé z Vás zklameme

Ilustrativní: Martin: Jsem si jistý, že mnohé z Vás zklameme

Výběr toho nejpodstatnějšího z tiskové konference Depeche Mode v Miláně, 11.10.2016, kde ohlásili vydání nového alba, tak Global Spirit turné, se kterým zavítají i do Bratislavy i Prahy.

pozn. přeloženo z poslechu

Dave: V první řadě chceme přivítat média, fanoušky a všechny hosty, kteří dnes přišli. Rovněž zdravím všechny fanoušky, kteří sledují přímý přenos. Ceníme si, že tu dnes můžeme být všichni spolu. S potěšením Vám oznamuji, že poslední dva roky jsme psali a nahrávali věci pro nové album, v tomto roce jsme společně pracovali v Santa Barbaře a New Yorku a šlo nám to spolu opravdu skvěle. S výsledkem jsme zatím spokojeni. Připravili jsme krátkou ukázku toho, na čem jsme pracovali a dali Vám tam možnost si kousek z toho vyslechnout. Tak, pokud vám to nevadí, tak si to pustíme ...

Dave: Děkujeme. Jak jste měli možnost vidět, nové album ponese název "Spirit" a pracujeme na něm s tím, že bude vydán na jaře příštího roku. Na albu jsme pracovali s novým týmem, je produkován Jamesem Fordem a pomohl nám vytvořit skutečně fantastický zvuk. Doufáme, že se vám bude líbit, my jsme na něj velmi pyšní. Mám pravdu, kluci?

Martin: Jsme, jasné, že jsme.
Dave: Tak, to bude asi ...
Fletch: A nezapomněli jsme na něco? Něco, co se uskuteční na příští rok? Dave?
Dave: Počkej, přemýšlím ...
Martin: Myslíš to, o tom kadeřníkovi?

Dave: No, takže bychom chtěli oznámit, že na příštím turné nebudeme mít kadeřníka. Ale tedy, chtěli bychom oznámit, že vyrazíme na cesty a tedy, turné bude pojmenované po albu - Global Spirit Tour. Zde bych tedy rád představil lidi, co mají na starosti tuto stránku v Itálii, je to Roberto De Luca a našeho drahého přítele a Marka Lieberberga z Německa, kteří nám o turné řeknou více.

- Prezentace rozpisu evropské části turné
- Martin prezentuje informací o opětovné spolupráci Depeche Mode s organizací Charity Water
- David nezapomene poděkovat manažerovi kapely Jonathanovi Kessler a jeho pracovnímu týmu

Měli jsme možnost slyšet jednu ze skladeb. Je pravdou, že jedna z nich se bude jmenovat, jak jsem si poznamenal, "Western Revolution"? Ještě mě zajímají texty, stejně i pódium na turné, bude odlišné od toho, které jsme viděli na turné k "Delta Machine", budou koncerty koncipovány jinak ... řekněte nám o tom více.
Martin: Pokud jde o turné, ještě jsme to s Antonem příliš nerozebírali, ale opět bude připravovat vizuály, ale máme plánované setkání na listopad, kdy budeme filmovat. Takže, o vizuálech nemáme žádnou představu. Ještě je stále velmi brzy a máme stále dostatek času, protože turné začne až v květnu příštího roku, vše náležitě připravit.

Fletch: Jsme si však jisti, že to bude ještě lepší, než na posledním turné.
Martin: Ještě bych chtěl ozřejmit, že se tam nezpívá "Western Revolution" ale "Where's the revolution?"
Dave: To se ptáme Vás!

Jaký je Váš názor, je rock podle vás úplně mrtvý a potřebujeme novou hudební vizi?
Dave: Víte, pokud jde o nás, my pokračujeme, stále spolu tvoříme a jsme na naši práci hrdí. Stále vám chceme hudbu nabízet i živě a společně si myslíme, vlastně tomu věříme, že hudba je jediná věc, která dokáže lidi spojit. Všichni se setkají na jednom místě z jediného důvodu, aby něco zažili ... to dokáže lidmi pohnout a my doufáme, že budeme stále schopni v tom pokračovat. Myslím, že tam venku je strašně hodně dobré hudby, musíte ji jen hledat.


Přijdete i do Severní Ameriky?

Dave: Ano, přijdeme. Nezmínili jsme to, ale část turné odehrajeme i tam a doufáme, že i v Jižní Americe. Termíny budou oznámeny včas, stále na tom pracujeme.

Otázka navázána na název alba. Jak byste popsal duši alba? Je ve srovnání s "Delta Machine" více tvrdší, měkčí, více melancholickejší, více sexuální ...
Fletch: Jednoznačně je více sexy. Ale to byl samozřejmě jen žert. Ale, aktuálne album ešte nie je úplne dokončený, stále na ňom pracujeme, no zo zvuku sme veľmi nadšení a samozrejme sme naň hrdí a sme si istí, že bude rovnako dobrý, ak nie ďaleko lepší, ako">Tedy, možná ...  Ale, aktuální album ještě není zcela dokončen, stále na něm pracujeme, ale ze zvuku jsme velmi nadšeni a samozřejmě jsme na něj hrdí a jsme si jisti, že bude stejně dobrý, ne-li daleko lepší, než ten předešlý. O to se snažíme neustále.

Dave: Na předešlých albech jsme pracovali s Benem Hillierem, tentokrát s Jamesem Fordem, takže to bude jiné. Jednoduše nastal čas na změnu a James přinesl něco nového, je nejen skvělý producent, ale také hudebník, byl schopen nás vést. Martin napsal skvělé skladby, připravil dema, já také, a James je dokázal posunout na jinou úroveň. Bylo velmi zajímavé s ním spolupracovat.

Jako fanoušek, ale i žurnalista, jsem opravdu potěšen, že v rámci turné opět zajdete do Východní Evropy. V Maďarsku jste odehráli už 9 koncertů, čímž tam držíte rekord. Je to výjimečné i pro Vás?
Dave: Ano. Víte, my jsme opravdu šťastní, že máme fanoušky po celém světě, problém je však jejich "navštívit" všechny, pokud bychom měli zajít do všech míst, to by to turné trvalo věčně. A štěstí máme také v tom, že fanouškovská základna se stále rozrůstá s každým vydáním nové nahrávky, skutečně jsme za to vděční.

Plánujete během příštího léta odehrát i nějaké festivalové vystoupení?
Martin: Myslíte až to následující léto? V tom jsme si ještě vůbec ne jisti, po tomto turné následuje Amerika, později budou přidány možná další termíny, nevíme ... možná.

Vzpomínali se zde válečné konflitky. Ovlivnila současná situace ve světě nové album?
Martin: Asi ano, ale v tomto okamžiku ještě velmi o novém albu mluvit nechceme, protože bude vydán až na jaře. Takže více o něm budeme hovořit až v rámci promo kampaně.

Jaká kritéria bude důležité zvážit při sestavování setlistu dalšího turné?
Fletch: Máme jakousi soutěž ve stylu Eurovize, kde hlasujeme za jednotlivé skladby a ty, které získají nejvíce, se pravděpodobně dostanou na seznam. Ale jsme jen tři, takže je to složité.

Dave: Samozřejmě máme toho na výběr velmi mnoho, ale dominovat bude nové album, budeme muset nové skladby ještě upravit a bude to výzva, ale a budeme ještě muset najít skladby, které budou fungovat. Jsem si jistý, že vybereme naše oblíbené.

Martin: A jsem si jist, že mnohé z Vás zklameme.

Co vás v hudebním průmyslu irituje nejvíc?
Fletch: Mně rmoutí, jak se malé kapely dokážou velmi těžko prodrat na vrchol. Mají velmi nízký prodej nahrávek a dokonce rozhlasové stanice nové věci velmi nehrají. Je to velmi frustrující a my máme velké štěstí, protože když jsme fungovaly my, bylo to úplně jinak.

Martin: My fungujeme stále.

Fletch: No to ano.

První váš koncert jsem viděl v rámci turné k albu "Violator" a co si pamatuji, tak tam Anton odvedli skvělou práci, možná i dříve, ale to jsem neviděl. Co to turné následující, mohli byste něco v souvislosti s Antonova prací uvést?
Ale, samozrejme odpoviem, budeme spolupracovať s Antonom, tak ako to už uviedol Martin, už sme sa v tomto">Dave: Promiňte, ale neodpovím vám, protože pokud znáte Depeche Mode z období před albem "Violator", tak nejste pravý fanoušek. Ale samozřejmě odpovím, budeme spolupracovat s Antonem, tak jak to již uvedl Martin, už jsme se v tomto roce setkali, udělali nějaké fotografie, rozebírali věci ohledně grafiky alba, vizuály .. jak řekl Martin, stále se na tom pracujeme, Anton je samozřejmě velmi zaneprázdněný člověk, ale chce nabídnout něco, co bude jiné, než předtím, bude tam kopec současných věcí spojených s novými technologiemi, bude to jiné, než na předešlém turné ...

Nějaké humorné momenty, které se odehrály během nahrávání alba?
Dave: Samozřejmě se tam vždy odehraje toho hodně, ale já mám nejraději ty spontánní momenty, které člověka překvapí, jako např. ten, kdy James objevil ve studiu "pedal steel" kytaru, kterou tam přinesl Martin a donutil ho hrát na ní po celý den.

Martin: Ale myslím, že to bylo jen hodinu.

Dave: Ve studiu je to vždy zábava, protože Martin přinese mnoho zařízení, máme na čem hrát ... jak jsem řekl, máme nový tým, s Jamesem to jde velmi rychle, neustále se objevují nové nápady ...

Jak byste popsal chemii uvnitř kapely, fungujete již velmi dlouho .. byly nějaké faktory, které vás přivedly k tomuto albu?
Martin: Jak jsem řekl, je velmi složité mluvit teď o novém albu, ještě je stále velmi brzy. Víte, my rádi tvoříme hudbu a proto jsme to dali dohromady a nahráváme alba. A máme přitom zábavu. Víc říct nevím.

Dave: Je to prostě chemie, nikdy nevíte, kdy se vrátíte do studia opět, hlavně po tolika letech, co jsme spolu. Nevíte, co se stane, ani zda ta chemie tam pořád bude, o tom se velmi ani mluvit nedá ... hudba je prostě kouzlo a taková by být měla. Když se to všechno dá dohromady, to cítíte, pak se posunete na jinou úroveň, a na pódiu to všechno dostane zase další život a vy se tam toho stáváte také součástí. Sami jsme vzrušení, co z toho všeho nakonec bude.

Fletch: Ono to má všechno dvě stránky. Nejprve ve studiu a pak na pódiu. A aby to fungovalo, musí být kapela v pohodě.
Martin: Divné na tom je, že když tvoříme, tak se svým způsobem izolujeme a najednou jsme skočili sem, kolem hotelu bylo mnoho fanoušků, najednou všude plno křiku ... no, nejsme na to zvyklí, protože jsme byli chvíli mimo ..
ale, zvykneme si na to znovu.

Dave, už se ti stalo, že si na pódiu zapomněl text, přece, máte tolik písní, nyní nové, co tehdy uděláš?
">Dave: Naštěstí, já sice do dálky špatně vidím, ale do prvních řad vidím vždy dobře, a tam ti lidé zpívají i tak slovo od slova, takže po nich vlastně jen opakuji.

Co vás stále "nutí" i po tolika letech tvořit nové věci? A další věc, dnes jsou v módě znovuspojení starých kapel, je nějaká šance, že by se k Vám Alan vrátil?
Dave: To bylo nějak mnoho otázek, první část jsem už zapomněl, takže ... ano a NE. Již téměř 20 let s námi hrají Peter a Christian, takže ... a máme štěstí, že s námi hrají už tak dlouho.

Dave, stále jsi schopen se tak pohybovat, myslím vývrtky a podobně?
Dave: Stále jsem v dobré formě, stále to dám.

Kopec fanoušků s Vámi cestuje po Evropě, dokonce i po světě, a samozřejmě jejich odezvy jsou vždy velmi pozitivní. No mnozí z nich mají jedno velké přání, abyste je během turné překvapovaly, zejména pokud jde o setlist. Jaké máte plány pro budoucí turné? Víte, myslím skladby jako "Blasphemous Rumours", "Something To Do" ... některé skutečně staré skladby, které byste mohli zařadit do setlistu.
Dave: Jak jsme řekli již dříve, budeme koncertovat s novým albem "Spirit", takže chceme z něj představit několik písní a pak vybereme několik skladeb, které bychom rádi zahráli. Nacvičíme několik skladeb, ale když už jednou vyladit setlist, tak tu a tam dojde ke změně, ale, víte, hlavně vizuály musí ke skladbě pasovat, to má svůj důvod, chceme, aby lidé viděli věci tak, jak to vidíme my ... koncert má svůj vývoj, nějak začíná, postupně graduje, až dosáhne svůj konec ... ono, prostor se tam vždycky najde, zejména pokud jde o tempo, atmosféru a podobně, ale je důležité, aby ti, co přijdou na koncert, cítili naši sílu. To není, jako když hrajete v malých klubech, kdy můžete měnit setlist každou noc.

Fletch: Víte, máme asi 200 skladeb a my nemůžeme hrát šest, nebo sedm hodin. Snažíme se zařadit i nějaké starší skladeb, ale není možné zařadit je všechny.

Martin: Všimli jsme si, že je několik fanoušků, kteří nás následují. ">Kdekoliv jsme, vidíme je v první řadě, obvykle jsou to titíž lidé.

Ukázky, které jsme slyšeli, my přišli až apokaliptické. Reflektuje album na současný stav světa? Máme očekávat politický album?
Dave: Musíte počkat na vydání, stále na tom pracujeme. Ale jednoznačně je zvuk povznášející a provokativní.

Fletch: Ve světě se toho děje nyní strašně moc, je velmi těžké to úplně ignorovat.

Máte velmi věkově různorodou fanouškovskou základnu. Chystáte se albem oslovit i mladou generaci, která je také velmi silná?
Martin: Vždy jsme měli štěstí, že naše hudba oslovovala mladých, kteří s námi rostly. Nemáme ponětí, jak k tomu dochází, ale máme štěstí, že tomu tak je. Je to úžasné, pozrieme do hľadiska, vidíme tam 15, 16-ročných... to je skvelé. ">Možná tím, že jsme tu tak dlouho, tak starší generace k nám přitáhne tu mladší, případně k ní přinutí své děti. Je to úžasné, podíváme do hlediště, vidíme tam 15, 16-ročních ... to je skvělé.

Děkujeme Martinovi, Fletcherovi, Davidu ... všem, kterým přišli, vidíme se na turné.


Monghi

11. říjen 2016 o 20:02 • DMcz • Články

Diskuze

Uživatel: felis sapiens

felis sapiens      1   12. říjen 2016 o 9:12

Najlepšia otázka asi bola či budú hrať aj nejaké staré pecky- a ja som furt za ten Photographic.


Uživatel: ULTRA Mode

ULTRA Mode      2   12. říjen 2016 o 15:06

Spíše než na Alana bych se zeptal, jestli se už rozhodli opustit živé bicí, které k tvorbě Depeche Mode zejména do roku 1990 vůbec nesedí tongue laugh Považoval bych bicí za experiment, který mohli se Singles tour 98 ukončit. Není nad 101…


Uživatel: Pavel.Z

Pavel.Z      3   12. říjen 2016 o 15:10

Dave by po tobě asi něco hodil smile


Uživatel: Ringo

Ringo      4   12. říjen 2016 o 15:20

Pavel.Z: tu zlatou botu:-)


Uživatel: Fire

Fire      5   17. listopad 2016 o 9:00

DM**Jaká kritéria bude důležité zvážit při sestavování setlistu dalšího turné?
Fletch: Máme jakousi soutěž ve stylu Eurovize, kde hlasujeme za jednotlivé skladby a ty, které získají nejvíce, se pravděpodobně dostanou na seznam. Ale jsme jen tři, takže je to složité.

Dave: Samozřejmě máme toho na výběr velmi mnoho, ale dominovat bude nové album, budeme muset nové skladby ještě upravit a bude to výzva, ale a budeme ještě muset najít skladby, které budou fungovat. Jsem si jistý, že vybereme naše oblíbené.

Martin: A jsem si jist, že mnohé z Vás zklameme. DM**

Tento odstavec mě oslovil grin To znamená, že jejich soutěž, jak zmínil Fletch (jako Eurovize) je stále dokola. Chtěl bych to vidět, možná to trvá tak tři vteřiny grin

Martin:a že nás zklamou ohledně setlistu, o tom není pochyb, ale jeden až dva šoky v dobrém by proběhnout mohli. Když napočítám okolo 21 písní, v průměru, doplním okolo sedmi písničkami z nové desky, k tomu osm šlágrů, které se hrají stále dokola, tak je prostor pro pět, šest šoků, ale až na tak velký počet bych to neviděl.


Uživatel: Herrer

Herrer      6   17. listopad 2016 o 21:16

Běchovice v jednom ohni smile


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.