Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

The DM Secret Show

16/5/1997, Shrine Exposition Hall, Los Angeles, California, U.S.A.

16. května 1997 udělali Depeche Mode živé vystoupení v Los Angeles v Shrine Exposition Hall (přímo vedle Shrine Auditoria, kde se konává předávání Oscarů, Emmy a dalších nudných cen).

Před halou se táhla dlouhá řada vítězů soutěží z rádia a ostatních lidí. Howie Klein (president Reprise Records) a Jonathan Kessler (manager DM) chodili mezi davy lidí a ptali se jich na jednoduché otázky o DM a odměňovali je lístky. Takže, když jste věděli, kde se to bude konat, dostali jste se tam.

Celý dav stál ve dvou řadách. V jedné řadě byli “vítězové” soutěží rádia KROQ a v druhé byli ostatní tedy “nevítězové”. Zatímco druhá řada musela čekat až na úder 20 hodiny, vítězové KROQ byli vpuštěni do Shrine Auditoria, kde se mohli vyfotografovat se skupinou (bylo tam asi 40 lidí). Poté, co museli hodovat pouze ovoce a sýr, napochodovali všichni do Shrine Expo, kde již “nevítězové” seděli v baru (který se mimo jiné jmenoval Ultra Bar). Všichni samozřejmě čekali na jeden okamžik.

Asi v 22:30 světla zhasla a začali hrát Uselink. Dav začal šílet. Po náhlém konci Uselink začalo Barrel Of A Gun a opona, která byla před pódiem (a na kterou se promítal symbol It´s No Good) se otevřela a zjevila se skupina (David, Martin, Andy, Dave Clayton za klávesami a bubeník). Byla to stejná sestava jako den předtím, kdy hráli It´s No Good v The Tonight Show.

Skupina vypadala a hrála skvěle! Bezvadná show s neuvěřitelným množstvím energie. Bez chyby. Poté pokračovali s Useless a It´s No Good. Dave byl tím starým dobrým Davem - nakrátko ostříhaný, neustále se smál od ucha k uchu, plný energie a vypadal, že je extrémně šťastný, když se může opět předvádět před davem lidí. Po It´s No Good Dave odešel a Martin zaujal střed pódia, aby zazpíval Home - bylo docela dost podobné LP verzi, ale u konce ve smyčcové části přidal svoje skvělé vzdechy “ahhhh” a “ohhhh”. Poté se Dave vrátil, aby zakončili písní Never Let Me Down Again, po které celý dav úplně šílel. Poté zamávali a odešli. Všech pět písní hráli i nedávno na UK Ultra párty před několika týdny. Celá akce byla snímána mikrofóny a několika kamerami, takže můžeme doufat, že by z toho mohl být i nějaký oficiální sestřih.

Daniel Barrassi, U.S.A.

20. květen 1997 o 17:41 • Gabriel • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.