Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Návrat Depeche Mode s posedlou láskou

Ilustrativní: Návrat Depeche Mode s posedlou láskou

Už to začíná být k nesnesení, review stíhá review a fanoušci Depeche Mode začínají mít pocit, že jsou posledními, kdo nové album ještě neslyšel. Tentokrát je tu pohled Sophie Harris z Volume.


 

Takže ruce vzhůru všichni, kdo jste natěšeni na nové album Depeche Mode? A je jasné, že nahoře budou ruce už pěkně nervozní. Černěoděné britské trio se vrací s 12.albem, a to v dubnu/aprílu a skupina zamýšlí asi pořádný byznys. Album se jmenuje Sounds of the Universe a je spojeno s celosvětovým turné nazvaném Tour of the Universe, pro které obléknou jako postavy Masters of the Universe (ehm, tedy možná).

Yeah! A ta dobrá zpráva pro vyhladovělé fanoušky je, že jsme to album slyšeli. Nepochybně to byla jedna z těch zvláštních poslechových akcí-vždycky to vypadá jako hloupý způsob poslouchat takhle hudbu.
S láhví piva v ruce, s mobilním telefonem vedle ostatních zkonfiskovaných telefonů a uši naladěny na opravdu báječné reproduktory. A to album znělo…skvěle.

Nevím, jestli jste viděli webcipy ze studia na YouTube, ale pokud ano, musíš mít předpoklad, že první singl bude jako dvojník “Feel My Heat” od Boogie Nights. Opravdu, depešácký “Wrong” je temný a burácivý, nejblíže z věcí na albu k dobám Violator. Dokonce na úvod, Dave Gahanovo ječení “Wrong!,” připomíná ječení “Reach out and touch faith!” z “Personal Jesus.”

Je tam, hrstka nejistých momentů. Úvodní skladba “In Chains,” hučí nějakými electro dudy (což zní dobře), ale po textové stránce je to nemastné neslané (příliš mnoho yearning-burning rýmů) a “Miles Away/The Truth Is” je jednodušší skladba, spíše než pozoruhodná.

Ale jsou tam také opravdu dobré věci, víceméně díky oslnivé produkci Bena Hilliera. “Fragile” se vznáší v romanticko elektronickém arpeggio a ukazuje Gahana na snivý způsob. “Come Back” je ostrohraný a významně znějící příběh o vztahové fixaci, posedlé lásce (slyšitelný ekvivalent Melanie Griffith s velkým tetováním “Antonio”, možná?).

A finalový track na Sounds of the Universe, se jmenuje “Corrupt,” a to je drtivý úder, kopavý s koktajícími staccato beaty, to je lahodně přesvědčivý zlý song.
“I could corrupt you in a heartbeat,”
ušklíbá se Gahan, a ty bys nechtěla být v těch sladkých botičkách nevinného mládí, o kterém rozvažuje. Nebo možná chtěla. Oh, ty ex-gothičko!

Volume

 

WRONG

Jeden ze zahraničních fanoušků Depeche Mode, známý svými kontakty u Mute, měl možnost slyšet Wrong a vyjádřil se, že skladba Wrong plně odpovídá Fletchově prohlášení a že je skutečně antidotem proti současnému popu, dále, že Wrong je tvrdou skladbou stejně jako Barrel of a Gun, ne -li tvrdší, velmi temný, velmi hutný, velmi velmi chytlavý, velmi inteligentní a nejspíš se stane depešáckou klasikou, skutečný odpalovák a posledních 30sekund je naprosto omamujících,
nakonec dodal, že je jeho pravděpodobně nejoblíbenějším singlem Depeche Mode vůbec a že pokud 
by měl vybrat co má song DM mít, tak Wrong má naprosto vše v sobě.

12. únor 2009 o 14:30 • Dangerous • Články

Diskuze

Uživatel: Higher_Love

Higher_Love      1   12. únor 2009 o 21:09

Opravdu začínám mít pocit, že jedinej kdo to album neslyšel jsou DM Fans,  a jednoznačně se tady ukazuje záměr kapely, proč ho slyšela tahle Sophie Harris z Volume a jiní. Jejich články přispívají k ještě větší rozdrážděnosti, nedočkavosti a dychtivosti po Sounds.. Je to jako kdyby DM mávali rudým hadrem před tlamou býkovi, aby ho vydráždili k nepříčetnosti a nekontrolovatelné hysterii.. Já osobně už hrabu kopytem pod sebe a mohutně funím…


Uživatel: Kouty

Kouty      2   13. únor 2009 o 9:06

Sakra já se zbláznim ......už ho chci slyšet :-!


Uživatel: d.stripped

d.stripped      3   13. únor 2009 o 10:17

Připadám si jako lev za sklem, před kterým stojí bedna s libovým masem. Hubu mám plnou slin, všichni před sklem si berou ty nejlepší kousky a já jen slintám. Ale, jak říká pan premiér,“es komt der tag”, takže i já se dočkám a zakousnu se do toho velkého steaku a…nepustím ho!!(Jsem asi magor, co?)


Uživatel: Mrs.El

Mrs.El      4   13. únor 2009 o 14:17

To d.stripped - já myslím, že bychom v tom případě byli magoři všichni:-). Všichni už jsme napjatí jako struny na to nové album:-).


Uživatel: apaja

apaja      5   13. únor 2009 o 17:58

Ty pocity jak tak čtu ty komentáře jsou u všech podobný. No nevim jak pro vás, ale pro mě jsou DM něco jako droga…


Uživatel: fanda

fanda      6   13. únor 2009 o 21:14

tak to těšení je prostě k nevydržení ale zatím ty dojmy lidí kteří to slyšeli ačkoli to nejsou fanoušci DM se zdají být pozitivní  a myslím že každý z nás kdo kdo miluje DM tak pro jejich jedinečnost která je po každém albu trošičku jiná ale pořád to jsou DM tak že když  by to nebylo vyloženě nepovedené tak to budeme stejně milovat prostě už pro fakt že to jsou DM a alespopn za sebe říkám že když něco miluji a to že DM jednoznačně od dětství ano tak asi těžko budu schopen objektivního posouzení ale ono člověka ani nezajímá když něco miluje tak at si ti odborníci píši co chtějí.určitě víme svoje.
ale vzponíbám že se mnou pořádně zahýbalo SOFAD a těžko jsem si na ten naprosto odlišný zvuk oproti Violatoru zvykal ale když člověk s DM prošel takové krkolomné změny pády a vzestupy tak to je láska na celý život.a to nové album prostě musí být bomba.


Uživatel: Mirxon

Mirxon      7   14. únor 2009 o 13:19

Nejlepší způsob jak posoudit konečnou kvalitu nový desky bude samotnej poslech a je mi úplně jedno jaký dojmy z toho mají novináři. Obzvlášť ti z Anglie. Těm se stejně DM nikdy v ničem nezavděčí.


Uživatel: marekM

marekM      8   20. únor 2009 o 15:56

...nějak mi uniká smysl těch keců o tom, jaké to album je , když ho krom pár potrhlých novinářů nikdo neslyšel.Všichně jsme jistě dopředu přesvědčeni, že to bude album skvělé, protože se na něm podílejí lidé , kteří jsou jistotou kvality. Je to jako by někdo slepému popisoval jak vypadá ten obraz před ním, ale ten slepý ho samozřejmě nevidí...a nemůže si na něj udělat svůj názor…


Uživatel: fanda

fanda      9   20. únor 2009 o 17:21

tak ty kecy jsou s největší pravděpodobností názory lidí  kteří se na to album velice těší  a soudí z toho co zatím bylo možno vidět či slyšet.ale o tom slepém to právě je protože ti lidé kteří DM milují si ten obraz v tomto případě album koupí prostě už proto že je od DM a to že DM léty něco předvedli vede mnoho lidí k těmto předpokladům a ve chvíli obrovského těšení je řešení hovadin baprosto zbytečné,nu zítra uvidíme jestli výsledek předčí očekávání


Uživatel: marekM

marekM      10   20. únor 2009 o 17:40

Ahoj Fando, jsem jednoduše stejně netrpělivý jako ostatní. Není mi už zrovna 20 let ... ale pokaždé , když DM vydávají nové album , tak mám pocit , jako bych se dostával zpět do puberty… Čtu všechno co se o DM píše, hledám si staré nahrávky, těším se na ty nové  a obšťastňuji tím všechny své známé... : - )  A tento rok zase o něco omládnu ...  Moc se těším a zdravím všechny fandy .


Uživatel: fanda

fanda      11   20. únor 2009 o 18:10

ahoj tak to je supoer že jsoiu tu lkidičky kterým jak píšeš sám není už zrovna dvacet já už mezi ně taky patřím chtěl jsem napsat bohužel ale když si uvědomím jaké skvělé časy jsem onehdá s tím vším okolo DM zažíval tak to bohužel neplatí protože dnes už by to určitě takové nebylo ale naprosto ti rozumím s tím vracením se no taky v ty chvíle kdy se něco zásadního okolo DM děje beru že jde všechno mimo tak ještě že si tohle člověk i přes ten věk dokázal udržet


Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.