Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

RECOIL

Ilustrativní: RECOIL

Alan Wilder spustil projekt Recoil v podstatě náhodou. Daniel Miller, šéf Mute slyšel v roce 1986 experimentální demosnímky, které Alan udělal na čtyřstopých kazetových mašinkách. A navrhl Alanovi, že je vydá pod Mute.

Alan souhlasil. A tak vznikl projekt Recoil, Alanův odskok k experimentování, jehož hranice si určuje jen on sám. První vydaná nahrávka EP Album 1+2 se objevilo krátce po Black Celebration, v srpnu 1986. Tato kompozice, obsahuje samply ze skladeb DM "Any Second Now (Altered)", "If You Want","The Sun and the Rainfall","Shouldn't Have Done That","Tora! Tora! Tora!", "Shake the Disease (Edit the Shake)", "Pipeline", "Blasphemous Rumours", také od Kraftwerk — "Radioaktivität", "Uran", Kraftwerk — "Radioland", nebo Duet Emmo "Or So It Seems" a "Heart of Hearts", hlas Daniela Millera a samply z rádiového vysílání.

 

V lednu 1988, v průběhu Tour for the Masses, vydává Mute records album Recoil Hydrology, které pokračuje v linii nastolené 1+2, a také CD a kazetová verze Hydrology obsahuje předchozí 1+2. Hydrology se skládá z kompozic pojmenovaných "Grain", "Stone", a "The Sermon".

 

Rok před vydáním Songs of faith and devotion vydává Alan třetí Recoil desku, nazvanou Bloodline., kterou nahrál již na jaře 1991. Na albu se objevuje mnoho zajímavých hostů, zpěvák Nitzer Ebb Douglas McCarthy, který nazpíval coververzi "Faith Healer", která vyšla zároveň jako první Recoil singl. Dalšími hosty byli Moby a především skvělá Toni Halliday. Skladbu The Defector napsal Alan jako poctu svým oblíbeným Kraftwerk, a zároveň v ní můžete slyšet sampl s hlasem s Anthonyho Hopkinse z Mlčení jehňátek.

 

 

Unsound Methods, první Recoil album vydané po Wilderově odchodu z Depeche Mode, zároveń první album, které album nahrál ve svém domácím studiu Thin Line. Opět natočené s mnoha spolupracovníky,ve skladbě Incubes se na textu podílet dokonce F.F.Coppolla. Opět se objevuje Douglas McCarthy, a moho dalších vokalistů. Unsound Methods, je mnohými považováno za vrchol Alanova projektu Recoil a asi největším soupeřem, je mu právě album následující.

 

 

V roce 2000 je následováno deskou Liquid, na které se jako spolupracovnice objevuje Alanova dřívější manželka Hepzibah. Album odráží zážitek, kdyse oba ocitli blízko smrti, když se v jejich blízkosti zřítil Tornado. Album Liquid hrála kapela Nine Inch Nails předtím, než šla na pódium během jejich Fragility tour v roce 2000.

 

Zatím poslední studiové album subHuman bylo vydáno v 2007, opět obsahuje po dlouhé době samply skladeb DM: "In your Room" / "Higher Love" (Allelujah), "Condemnation" ("5000 years" a "Black day" (Backslider), jak Alan potvrzuje na berlínské poslechové párty.

 

 

2010 první výběrová deska Recoil nazvaná Selected je připravená na druhou polovinu dubna, a Alan ji poprvé v historii Recoil podporuje klubovými vystoupeními.

 

 

2. duben 2010 o 21:10 • Dangerous • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.