Depeche Mode Czechia
Fanklub Depeche Mode pro Českou a Slovenskou republiku

Soukromá zóna


Hlavní navigace



Depeche Mode Czechia

Rozhovor po nasazení Never Let Me Down Again v Rakousku

Martin Gore se nenechal k rozhovoru s Treffpunkem dlouho přemlouvat. Tři týdny, které potřebovali DM na přečtení dopisů od rakouských fanoušků, dopisů, které vysvětlovaly, proč DM byli v Rakousku dosud méně populární než jinde, jelikož skupina si myslela, že rakouští teenageři poslouchají více Rogera Whitakera nebo Nanu Moskouri.

Konečně, kdo vezme do rukou prodejní hitparádu, musí si takový názor udělat. Dnes už Martin ví, že i v Rakousku jsou fanoušci DM a ti nechtějí skupinu dlouho nechávat ve stínu. Martin si při rozhovoru uvařil kávu a zakousl se do velkého kusu koláče. „S pitím jsem přestal, ještě před týdnem jsem si dal denně 15 plechovek piva, ale s tím je teď konec", uujišťuje Martin, „na příští dva měsíce se budu alkoholu přísně střežit. Ale bude to velmi těžké, po každém koncertu obyčejně pořádáme velké párty, musíme nějak oslavit překvapující úspěch nové LP desky, jejíž prodej trhá veškeré naše rekordy.

DM jsou žádáni jako nikdy, komplimenty a gratulace. Martin k tomu: „Je to milé, přijímat komplimenty, ale ne zas tak důležité. Kritiky nepředěláme zvlášť když v posledních šesti letech jsme slyšeli z poloviny kladnou a z poloviny špatnou kritiku v Anglii. Přesně tak, u každého nového hitu. Stačilo si jen na konci článku přečist, kdo ho napsal a věděli jsme, jak kritika bude vypadat. Kromě toho, pro některé kritiky byl důležitý prodej a nic víc." DM horečka teď propukla v největším měřítku, skupina má poptávku jako nikdy, dokonce i Američané se bijí o jejich nové album a lístky na koncerty.

Pro Martina žádné velké překvapení. „Byla to jen otázka času, dokud se stanou DM světově proslulí - nová generace potřebuje novou hudbu," říká Martin. Při zamyšlení nad americkým filmem se Martin musí smát. Má k tomu důvod - dosud tam hráli (jediné turné) před 100 000 diváky, prodali ještě více desek - stali se bohatšími, Martin obzvláště - píše a textuje všechny songy skupiny, ale ostatní členové se ode mne nijak nedistancují, naopak, respektují to, že tři měsíce v roce si udělám prázdniny, zavřu se doma a píši nové skladby pro skupinu. Martin už je multimilionnář, dostává za den mnohem víc, než může utratit. A otázka - co dělá s tolika penězi? „Koupil jsem si nový dům v Londýně, obrovskou vilu, ale to je tak všechno. Nemám hodně přání, které potřebuji splnit. Nechci řidičský průkaz a tudíž žádné bláznivé auto, ani jsem nikdy nepomyslel na koupi jachty. Všechny peníze ukládám do banky.

Neinvestuji, nemám tolik talentu zacházet s tolika penězi, tedy je tam zatím nechám ležet. Nelítám sem a tam a pořád něco nescháním, raději se zavřu do svého studia a pracuji. A dokud budou mít úředníci na starosti peníze, pokud budou DM produkovat hity mé = tedy vlastně vždycky. Na nové desce jsou také, třeba „Never Let Me Down Again".

17. prosinec 2001 o 19:41 • Gabriel • Články

Diskuze

Diskuze neobsahuje žádny příspěvek.

Komentáře mohou přidávat jenom registrovaní a přihlášeni uživatelé.